Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 20 April 2009 - 09:39 PM

Публикувано: 20 April 2009 - 10:45 PM
Не съм се разбързала още да купувам. още съм съвсем в началото на процеса, но ми се иска да съм готова за всичко. Иначе между английско булдоче и френско такова, вече надделя френското, просто видът му е неустоим.
Публикувано: 21 April 2009 - 02:07 AM
Публикувано: 21 April 2009 - 04:46 PM
10 въпроса от най-начинаещият начинател
1. Възможно ли е да се научи кучето да пишка и ака в баня или тераса, но не за сметка на броя разходки ами примерно, защото собственика не одобрява неконтролируемото замърсяване на градинки и тревни площи и му е по-лесно да си чисти терасата отколкото след кучето пред блока. Има ли негативни последици от това?
2. Понеже искам да храня кученцето с премиум клас храна, колко бюджет да си предвидя за един месец + ваксини и прегледи.( за малки кученца като френчито)
3. Приемливо ли е докато ме няма вкъщи да затворя кученцето в само една стая(не баня) или в коридора? Времето в което ме няма е относително, но не повече от 8 часа на ден.И то не всеки ден.(2-3 пъти в седмицата)
4. Чувала съм за хъркане на тъпомуцунести кученца, за какво всъщност хъркане говорим и ще ми пречи ли много ако спи в моята стая? А ок ли е ако спи в друга стая само?
5. В колко всъщност часа се будят кучетата? :) Прекалено ранобудни ли са или зависи от възрастта им? Събъждат ли те сутрин или зависи от това как си ги дресираш?
6. Може ли френчито ми да реши да скочи от терасата, като парапета е на около 1.00 от пода?
7. Има ли възможност при цялата ми любов и внимание кучето да не ме хареса и заобича ;(((
8. Гризат ли мебели?
9. Как прекарвате почивките се с тях, понасят ли морето. Четох, че не понасят горещини и не могат да плуват?
10. Ако взема куче от развъдник и то вече си има име, което не ми харесва мога ли да го сменя или по родословие не се променя.
Мерси много и съжалявам ако са много малоумни въпроските.
Публикувано: 21 April 2009 - 06:06 PM
Няма проблем докато те няма кучето да се затваря в една стя,все пак някои хора си ги отглеждат и в клетки,но трябва да разбереш дали му понася....
Хъркането.......о да много хъркат,сумтят,скрибуцат и всякакви странни звуци описвам хъркането на Айк като стар пиян пушач легнал и заспал на леглото ми
Можеш да кръстиш кучето си както пожелаеш,но ако го водиш по изложби ще го записват и викат в ринга със името от родословието му.
Ако го обичаш и се грижиш за него ще те обича докато е живо!!!

Публикувано: 21 April 2009 - 08:49 PM
Публикувано: 21 April 2009 - 08:51 PM
в никакъв случай не смятам да го гледам като коте,но просто не съм изобщо по сутрешните ставания, а и около нас няма много къде да ака и пишка и затова се чудих дали не може да си върши работата вкъщи, но пък си е вярно, че не е приятно вкъщи да ти мирише. Благодаря за изчерпателните отговори, много ми помагат, само май за мебелите не разбрах и за морето. Също аз често ходя на палатки, предполагам, че добре ще се чувства малко на открито, не би трябвало да има нещо противопоказно. Мисля, че най-добре да си взема кучето към юни, за да мога да му обръщам мноооого внимание през лятото. И друго, дали лаят доста като са оставени самички?
И пак да попитам за изложбите през май в София, ще идвате ли?
едит: Рая ти си доотговорила, мерси
Публикувано: 21 April 2009 - 09:29 PM
infetka, в Apr 21 2009, 08:05 PM, написа:
Ходенето по нужда се определя от теб и от това кога на теб ти е удобно да го изведеш. В краен случай ако не може да те изтърпи докато станеш то става нервно и волно или неволно ще те събуди. В екстремни ситуации кученцето ще направи всичко възможно да остиска докато ти стане възможно да го изведеш, но не очаквай прекалено много от едно бебе. Защо просто не почистваш след него ако толкова не желаеш да цапа градинки и тревни площи? Нещо, което пропуснаха да споменат "колегите". Вариант твоето куче да не те обича няма. Колкото и да е то усеща, че се грижиш за него и, че имаш специално отношение към него. Обаче понякога лично аз усещам разлики в поведението му към всички членове на семейството. С брат ми е по - гладен (въпреки че той му е собственик), баща ми има предназначение на играчка, а аз и майка ми сме хора за всичко. Това, което до момента не е казано е, че са уязвими към кожни заболявания. Всъщност това бяха първите думи на ветеринаря ми като му се явих с кученцето. "Отличен избор, много здрави кучета са, само с кожните заболявания ще внимаваш". Френчитата наистина трудно понасят жегата (Спайк вече плъхти по цял ден като прасенце), но според мен лятото е прекрасно време за вземането на куче, защото в началото трябва да фиксираш часове за разходки (тоалетна), да висиш вън докато не си свърши работите, да си играете, да свиквате заедно и да се обучавате.... Сещаш се колко ще ти е приятно това през зимата...

Публикувано: 21 April 2009 - 10:42 PM
Дано сме били полезни Успех

Публикувано: 22 April 2009 - 12:53 AM
Публикувано: 22 April 2009 - 01:20 PM
Колкото и да обичаш любимеца си, когато се прибереш и завариш цялата къща нагоре с краката , пишкано и акано тук и там, и куп разкъсани неща ядът те завладява и трябва да си СТРОШНО търпелив и наясно, че това макар и неприятно е неизбежно поне докато не поотрасне и не се възпита кучeто.
Разбира се с повече внимание и възпитание всичко се постига

Life isn't about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain.
Публикувано: 22 April 2009 - 01:37 PM
Относно това дали ще те заобича... просто няма друг вариант -ако даваш любов на едно кутре , ще получиш десетократно повече!
Само искам да вметна , че сьм на мнение , че френския булдог е куче което трябва да получава достатьчно движение -поне сутрин и вечер.Не само игри с приятелчета , но и много ходене , особено до годинката, а и след това .Така кученцето се развива правилно.
За ставането рано -докато са малки , няма как да не направите някоя и друга жертва с режима си.ще ви се наложи да ставате сутрин за разходка или да се връшате на обяд от раббота за да ги изведете на вьн да си свьршат физиологичните нужди.
Това за научаването да ака и да пишка само в кьщи , наистина e по-добре е да си вземете котка,както е казано по горе.
Публикувано: 22 April 2009 - 03:31 PM
вие сте просто невероятно мили и и ви благодаря за търпението да споделяте и отговаряте. Ясно ми става за пишкането вътре, не е вариант, но пък и ме успокоихте с това, че режима аз го правя, казах ви какви ми бяха впечатленията, 6 сутрин и 10 вечер.
Търпение имам, поне се надявам да има, знам, че не всичко ще е мед и рози, но все още гледам с розови очила, поради което и гледам да не избързвам с решението си. Ако смятам да го взема към лятото може би е добре да почна да търся кутре, какво мислите, знам, че не се намират никак лесно тези кученца.
Но вариант котка няма, вариант друга порода също няма, просто съм вече влюбена и само за него мисля. Нямам търпение просто...
Публикувано: 22 April 2009 - 04:05 PM
lonesome,прочетох , че са ти взели Спайк.Жалко.Не мога ,да си представя какво ти е.
Публикувано: 22 April 2009 - 07:56 PM
edit: по принцип изложбите по кое време се правят или са по цял ден и до колко часа са, трябва ли да си взема специално отпуск за да присъствам или може след работа да мина, не съм присъствала досега.
едит 2 Видях за клуб на френските булдогчета в Ямбол и имаше телефона на отговорник по развънда дейност, имали смисъл да говоря с него и може ли да ми помогне да си намеря кученце примерно.
Между другото разглеждах чуждестранните развъдници и забелязах, че най-често се срещат черни кученца с бяло, а на мен най-ми харесват белички. В стандарта четох, че се приемат бели с петна и изцяло бели, заюо не са така популярни?
Публикувано: 23 April 2009 - 08:24 AM
Само това, че не обичат водата при нас не е така.На пет месеца я заведохме на морето, нямаше никакъв проблем с водата и слънцето. Даже много и хареса да се цопка с децата и след това се изтягаше на слънце и нищо не можеше да я накара да отиде под чадъра.Наистина е по добре да си вземеш куче сега за да можеш да го извеждаш в хубавото време, зимата е доста гадно. За пишкането но терасата, това е вариант, но само когато се налага.Когато вън е много кално, мокро и студено ние си пишкаме на терасата.Но винаги когато се разхождаме си върши нещата вън, но аз така си я научих.Преди да приключим с ваксините нямаше как да ходим толкова често вън, а и имах чувството, че пикаят през десет минути.Това докато са малки, сега си ходим сутрин и вечер.Трябва да си готова, че ще прави тези неща и в къщи докато се научи.За ръфането още в началото му дай достатъчно неща, които да си гризе и задължително един стар чехъл,за предпочитане кожен, и да си знае, че само него може да си ръфа а не всички.Има доста неща още, но мисля, че те се учат в движение.Не можеш да се подготвиш за всичко, а и всяко куче според мен си е с характер.Трябва ти само много търпение и любов и всичко ще е наред.
Публикувано: 23 April 2009 - 02:57 PM
даже мисля да си взема един месец лятото неплатен отпуск да му се радвам 24 часа....

Вход

Горе
Цитиране +