Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1221 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2010 - 01:55 PM

Няма да му навреди smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1222 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 10:50 PM

Едно интересно клипче smile.gif Натиснете тук!

#1223 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 04:02 PM

А бе хора какво става с форума нещо не мога да вдяна?
Да няма някаква реорганизация ?Не мога да ви чета нормално

#1224 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 06:23 PM

При мен всичко е нормално с форума tb_195.gif .Какво точно не можеш да четеш?
User's Signature

Качена снимка

#1225 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 01:28 PM

Незнам как да ви чета на куп.Не се виждат всички постове ,а само част от тях наредени един под друг .Всеки започва с част от изречение и за да го прочетеш трябва да чукнеш отгоре му и да го отвориш.Отваря се само този който си посочил .Нещо такова .Дано да съм успяла да обесня.

#1226 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 01:40 PM

Имам страхотен проблем с кучето.Тия брадавици се оказаха вирус папилом.Разпространяват се много бързо.Имаме даже и в ануса.Доктора ме успокоява че това е от слабия имунитет който ще се засили когато поотрастем малко и ще изчезнат от самосебе си..Днес ще ходя при друг доктор за друго мнение.Имаме и гъбички които още не са отзвучали,а ми гарантираха че ще започнат от ваксините против гъбички..Появяват се и нови петна.
Днес сутринта беше се напишкал върху юргана което до сега не е правил .Побеснява в къщи .Като се върнем ни яде краката чехлите .Който дойде се посреща по същия начин.Бяга като побеснял от леглото на гарнитурата на холовата масичка и на масата за хранене.Просто не мога да го контролирам понякога.Не мога да легна да гледам телевизия ,той е на главата ми хапе ми ръцете или лицето и просто грам спокойствие нямам.Извеждаме го на дълги разходки всеки ден по два пъти.
Не се оплаквам просто споделям.Дайте ми съвет моля .Наистина съм отчаена.Нещо не мога да се справя с възпитанието на малкото терминатроче.Като го гледам и как изглежда с тия брадавици които са около 8 на брой /едната е колкото нокът на показалец и е точно на окото му/направо го съжелявам.Реве ми се ,незнам какво да правя а не мога просто така да чакам.Изчетох всичко в интернет относно вируса и се потвърждава мнението на доктора ми.Но при нас тия брадавици са от 2 месеца вече.Пиша разбъркано защото съм много объркана .

#1227 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 02:52 PM

Вероятно си променила настройките за изглед на форума и като влезнеш четеш в "дървовиден" режим.Горе в ляво ,когато отвориш темата натисни опции и промени изгледа .
Явно проблема ви с имунитета е сериозен .Може да се разкървави първата брадавица и по този начин организма да се автоваксинира,може да се направи и автоваксина или да се изрежат/изгорят, ако не настъпва самооздравяване.
Направете му кожно изследване на петната да нямате и нещо друго освен гъбички.
User's Signature

Качена снимка

#1228 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 05:43 PM

Съжалявам за вашите проблеми Дари!Дано скоро се излекува!

Цитат(darito_71 @ Apr 7 2010, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Дайте ми съвет моля .Наистина съм отчаена.Нещо не мога да се справя с възпитанието на малкото терминатроче.

Ами възпитание му е майката ae_085.gif Първото нещо, което трябва да научи е думичката "Не"!Много му позволявате на кутрето и то си знае ,че му е позволено да си прави каквото поиска.Мойта мадама беше същата и игра,игра ама постоянно да ми се катери по главата и да ми дъвче косата...Първо и казвам "Не" и ако не загрее бой по дупето.Сега вече знае,че аз определям кога да си играем и не си позволява такива своеволия.На мен не ми пречи чак толкова ,но не мога да допусна да се държи по такъв начин с други хора.Все пак някои не харесват кучета и се страхуват от нея,а тя ако започне да им скача и да ги гризе ...Колкото по-бързо го възпитате толкова по-добре!
И сега аз да попитам собствениците на женски кучета...Днес докато си пиех кафето по пижама Чара спа върху мен и като станах забелязах ,че имам по мен кафеникави капчици,нещо подобно все едно и идва...избърсах я ,но нямаше нищо по салфетката.Сега ще и е за пръв път и незнам точно как протича този процес при тях.Постепенно ще се засилва ли течението или ...Ох,малко объркано го обясних!Дано да сте ме разбрали.Не съм и сигурна дали ще и идва ,защото ми се струва ,че е още малка...
User's Signature

Качена снимка

#1229 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 11:58 PM

Дари, и моята мома е много, ама много палава. Явно е от възрастта, просто не се спира това кутре, вилнее вътре, вънка.
АМА възпитанието е сложна работа ud_009.gif , на моменти чак ми се реве, от тези поразий, та вече незнам да плача ли ,да се смея ли ? ab_041.gif ab_041.gif
Маймуната като знае че е виновна и ме гледа с такъв мил и виновен поглед и се почват едни целувки едни историй wub.gif
На вас сменят ли ви се зъбките, защото ние сме с два нови кучешки и още един е на път да пада. Милата явно много я сърби и гризе всичко, чак кръв и тече от венеца ud_009.gif
Дано всичко мине без проблемно при вас....
The Girl аз доколкото знам, не че съм много компетента защото на нас още не ние време, ама така се започвало с по-малко кървене и слабо и после става по-обилно. smile.gif
във форума има информация за това, след 6 месец, но обикновенно към 7, 8 им идва и като й доиде трябва много да я пазиш да няма контакт с мъжки кучета..
User's Signature

Качена снимка

#1230 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 12:27 AM

Дари, ние също имахме папилом и въпреки многото витамини за подсилване на имунната система, накрая ги изрязахме. Лала имаше само един видим, точно н аустата, но после ми казаха, че са изрязали и в устната кухина още много. Ако вече два месеца ви седят, по-добре ги изрежете. Аз също чакам доста време, не падаше и не падаше, а само разтеше и вкрайна сметка за 3 часа я оставих при ветеринарите и се оправиха нещата. След това пиехме пак витамини и ни бяха казали евентуално някаква ижекция, но нямаше нужда, всичко зарасна добре.

The Girl, нашето първо разгонване тъкмо свърши, и аз така нищо не ми беше ясно, глупави въпроси няма :)
на Лала в началото също й беше само по капчица, две, но на третия ден започва да тече по-силно. Ние си купихме гащо, но имахме поразии с тях. В крайна сметка към края кучето се научи и само да се почиства. Но май е време да органичите контактите с мъжки.

Само да споделя, че съм имала много нахапани неща, очила, дистанционни, фотоапарат, надраскан диван, плачело ми се е, но има светлина в тунела. Като беше малка в началото ни хапеше много, но ние относно това много й се карахме и сега е много добра и кротка. Знае кога се играе и кога спираме. Не се отчайвайте, просто бъдете строги и твърди :)
User's Signature

Качена снимка

#1231 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 09:45 AM

Благодаря ви за отговора.Вече съм предупредила като се отваря входната врата много да внимават да не я изпуснат да излезе сама, защото понякога излиза на площадката във входа и проси да я разхождаме, както и без каишка никъде няма да ходи.

shine on ♥♥ следете много зъбките!Чара когато тръгна да си ги сменя вета ни предупреди да я следим, защото било характерно за породата да израстват новите зъбки ,а старите да не падат,защото им били по-остри.За един ден и покараха 4 нови кучешки, а старите си седяха,даже не се и клатиха. Отидохме и за нула време и ги извади.Той ни разказа ,че такива фрапантни случаи е виждал ,че... лошо да му стане на човек.Докара ли му куче ,което било с криви зъби и чак не можело да си затвори устата нормално ud_009.gif !

Оххх,възпитанието наистина е сложно.. като тръгна да я обучавам и възпитавам винаги се страхувам да не направя нещо грешно,което после да не може да се коригира.Те са още малки дяволчета и ще правят бели.Чара се кротна на скоро..може би до 5,6 месец.Вече не е дивака който беше!!!Спря да гризе тапети,кабели,пантофи,мокет и мн. други неща ab_041.gif .Сега имам проблем с държанието и на вънка.Когато я разхождам без каишка си върви по мен и няма проблем.Пия кафе долу пред блока в едно квартално кафенце и я пускам да си обикаля без каишка около мен и тя си се разхожда или ляга под стола ми ,ама когато види някоя котка или куче......тръгва веднага и не отговаря на повикване eg_033.gif .
User's Signature

Качена снимка

#1232 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 10:09 AM

shine on ♥♥ и при нас кървят венците.Има една гумена звезда с пъпчици отгоре,като я захапе и като си чеше венците /с голямо настървение/му тече кръв.Там нямаме проблеми за сега да чукна на дърво.За лудориите вече споменах .Явно ще очакваме кротясване около годинката.До тогава търпение.Имам чувството че и 2 часа разходка няма да му стигнат.Бяга като луд подир колелета и бягащи хора.Оня ден го блъсна едно колело как не го премаза незнам и въпреки това пак се спуска подир тях.Купихме му автоматичен повод и вече не го пускам свободно.Само диви ситуации от които на мен ми се свива сърцето и от някоя разходка Джестър ще се върне сам ,а аз ще съм умряла до някой храст в градината.

infetka при нас папиломите са много наброй .Едното му е точно на оченцето.Доктора каза да чакаме ,като си изгради имунитет и ще отзвучат.Как да чакам като чак в ануса му има три които стърчат навън.Вчера ходих на друг доктор /Чита, благодаря и ти пришпори нещата/.Откъсна му 2 брадавици/при манипулацията щях да припаткам/ от устата и каза че от тях ще направи ваксина която ще се бие през 14 дни - 3 пъти.Показа ми снимка на един шарпей който горкия беше бъкан с папиломи ,по лапите отдолу по муцуната навсякъде ,не приличаше на куче и по такъв начин са му опадали с тая автоимунна ваксина.Но ме жегна факта ,каза че са заразни и за хората.Както и да е трябва да му помогна на моя трътльо.Много го обичам.
Такива истории с нас .

#1233 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 10:12 AM

Chiita ,доклодвом оправих си изгледа на форума .Голямо мерси. ae_085.gif

#1234 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2010 - 11:19 AM

Благодаря за отзивите, ще внимавам със зъбките, ама така като гледам за сега всичко е наред.. af_089.gif
Охх тва възпитание, и мен много ме тревожи факта да не направя нещо грешно.
Прави ми впечетление, като разхождам девойката в квартала по малките градинки и площадки изобщо не ме слуша, чува ама не отразява и си прави каквото поиска. Голямата разлика се появява, когато се разхождаме в някой парк, там все едно съм със различно куче, абсолютно послушна е, спира чака ме ,не се втурва по малките деца и всичко е супер! Не мога да разбера от къде издва раликатаab_041.gif ab_041.gif

Искам да ви попитам какво слагате на кучовци за външно обезпаразитяване за кърлежи, бълхи и тн, от кой продукти сте най-доволни??? На мен вета ми каза, че по-удачния вариант бил каишка, ама като знам каква е дивачка Хали, сигорно ще я изяде.. ud_009.gif

Дари много прегръдки и целувки за нашия батко, и дано бързо се отърве от папиломите!!
User's Signature

Качена снимка

#1235 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2010 - 01:05 PM

shine on ♥♥ и ние ви прегръщаме.,Нашия доктор му сложи Фронтлайн - пипетка на врата.От там се разпространявала по кожата .Не съм имала проблем след това с бълхи и други гадини.Струваше около 13,00 лв.Аз и преди години това съм използувала за другото ми куче и съм страшно доволна.
Вчера излизахме на разходка със сестричката ни./бях писала по горе, че мои приятели купиха сестричката на Джестър/.Такава сладурка толкова мъничка и миловидна изглежда като сърничка.А моето кюфте е два пъти по голямо по тежко и изглежда грубовато пред нея.Оная беше отгоре му през цялото време голяма игра падна .И тя има вирус папилом само един на устничката си.Явно е нещо общо в имунитета на котилото.shine on ♥♥като я видях се сетих за вас иси представях как изглежда твойта.Дали е толкова мъничка ,толкова игрива .На нашия главата е двойно по голяма.Той е тигров а тя е черна с бяло жабо отпред на гърдичките.Даже двама "познавачи" на кучета направиха извод като ни видяха ,че едното е френски булдог ,а другото куче е пинчер.Голям майтап.

На всички останали от нашия форум re_037.gif

#1236 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2010 - 01:18 PM

Добре ще е , да разкажеш всичките твои и на Джестър неволи и на познатите ви ,които са собственици на майката,поне да престанат да я заплождат (и без това са го направили при две последователни разгонвания) ea_103.gif Защо ли?
User's Signature

Качена снимка

#1237 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2010 - 04:11 PM

Когато при нас се появиха тия чудесии се обадих на собствениците.При тях няма такива папиломи .Гарантират че не е имала никога.Втория доктор при когото заведох Джестър е доктор и но майка му.Папиломите можели да се хванат от мръсотията по улиците или от друго куче.При нас първият папилом се появи тогава когато още не бяхме излизали навън .Отговори ми че някой с обувките си е принесъл вируса от вън.
Майката е заплодена два пъти един след друг заради хормонални проблеми по съвет на доктора.От тук нататък собствениците няма да я заплождат повече.Тя има проблем например с едното си оченце с което не вижда..Навремето е купена от развъдник .Старите собственици не са и обърнали внимание че нещо става с окото и и тя ослепява.Поради това че вече не е толкова красива и има проблем със зрението я оставят да живее на двора като дворно куче.Сегашните и стопани я съжеляват и я прибират .До ден днешен вече две години си я гледат отлично.Това е накратко историята на нашата мама.Предполагам че ако е имало някакъв проблем щяха да ми кажат.Незнам дали е от значение но последното котило бяха 10 или 11 кученца.Едното е умряло .Може и млякото на майката да не е било достатъчно ,защото ги дохранваха с изкуствено .Имунитета идва с кърмата малко или много .А папиломите са резултата на слаб имунитет.
Бях писала че когато го взех започнах да го храня с Роял канин и Хилс - все храни с гарантиран висок клас.В тях има и всичко необходимо за подрастващите кученца.До ден днешен давам хубава гранулирана храна + плодове + зеленчуци .Тук таме попара със сирене и яйца .Бяло пилешко месо ,бульони и др.
Незнам не мога да си обесня всичко това което ми дойде до главата .Ще чакам ,ще чета в нета /не съм спирала/,ще направя всичко по силите ми за да отгледам здраво куче,което след време сигурно ще ми бъде по благодарно от останалите ми домашни любимци/мъжа ми и сина ми/.А и какъвто си е такъв .Не се оплаквам .Благодарна съм ви приятели че ви имам с безценните ви съвети и кураж който си вдъхваме взаимно.

#1238 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2010 - 11:02 AM

Ей ,ама ти нищо не написа wb_052.gif
Сегашните собственици няма как да ти гарантират , че никога не е имала папиломи ,просто защото те не я гледат от малка.Иначе всичко могат да кажат.От папиломатоза боледуват обикновенно кучета до 1-1,2 години.дали едно куче остава заразоносител без да има изява след като е преболедувало , честно казано не сьм се интересувала , но вероятно и това може да е вариант и майката да ги е предала на бебетата.Но може връзката и да е косвена -наследствено слаба имунна система и от там проява.Хипотетично ,бих предпочела първия вариант.Но както казах папиломите са бели кахъри.
Хормонални проблеми не се лекуват с последователни заплождания и бременности. dry.gif Единствено се препоръчва след лечение на пиометра -заплождане на следващо разгонване ,но това се прави при млади и ценни за породата животни,които не са имали поколение.
За съжаление има и генетично предавани очни болести .
User's Signature

Качена снимка

#1239 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 12:19 PM

Здравейте !В събота сложихме първата автоимунна ваксина за папиломите.Цял ден Джестърчето лежа ,не яде, не пи вода ,беше като болно горкото.В неделя се оправи и даже ходихме на разходка.Надявам се вече да има резултат за тия брадавици,та и то да се поуспокои малко.А и аз .
Само ви информирам накратко .
Е, хайде приятен ден на всички ви и дано няма болни кучета,че така боли .

#1240 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 08:02 PM

Мога ли постоянно да ползвам катранен шампоан за Спайк? Сега прекарва повече време навън и се очудвам как всеки път може да се прибере целия мръсен и миризлив от толкова малкия ни двор. Ще почнем да се къпем по - честичко вече и така... Ако не е добро решение да купуваме друг шампоан.
User's Signature

Качена снимка

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема