Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 31 March 2010 - 10:50 PM
Публикувано: 07 April 2010 - 01:28 PM
Публикувано: 07 April 2010 - 01:40 PM
Днес сутринта беше се напишкал върху юргана което до сега не е правил .Побеснява в къщи .Като се върнем ни яде краката чехлите .Който дойде се посреща по същия начин.Бяга като побеснял от леглото на гарнитурата на холовата масичка и на масата за хранене.Просто не мога да го контролирам понякога.Не мога да легна да гледам телевизия ,той е на главата ми хапе ми ръцете или лицето и просто грам спокойствие нямам.Извеждаме го на дълги разходки всеки ден по два пъти.
Не се оплаквам просто споделям.Дайте ми съвет моля .Наистина съм отчаена.Нещо не мога да се справя с възпитанието на малкото терминатроче.Като го гледам и как изглежда с тия брадавици които са около 8 на брой /едната е колкото нокът на показалец и е точно на окото му/направо го съжелявам.Реве ми се ,незнам какво да правя а не мога просто така да чакам.Изчетох всичко в интернет относно вируса и се потвърждава мнението на доктора ми.Но при нас тия брадавици са от 2 месеца вече.Пиша разбъркано защото съм много объркана .
Публикувано: 07 April 2010 - 02:52 PM
Явно проблема ви с имунитета е сериозен .Може да се разкървави първата брадавица и по този начин организма да се автоваксинира,може да се направи и автоваксина или да се изрежат/изгорят, ако не настъпва самооздравяване.
Направете му кожно изследване на петната да нямате и нещо друго освен гъбички.
Публикувано: 07 April 2010 - 05:43 PM
Ами възпитание му е майката
И сега аз да попитам собствениците на женски кучета...Днес докато си пиех кафето по пижама Чара спа върху мен и като станах забелязах ,че имам по мен кафеникави капчици,нещо подобно все едно и идва...избърсах я ,но нямаше нищо по салфетката.Сега ще и е за пръв път и незнам точно как протича този процес при тях.Постепенно ще се засилва ли течението или ...Ох,малко объркано го обясних!Дано да сте ме разбрали.Не съм и сигурна дали ще и идва ,защото ми се струва ,че е още малка...

Публикувано: 07 April 2010 - 11:58 PM
АМА възпитанието е сложна работа
Маймуната като знае че е виновна и ме гледа с такъв мил и виновен поглед и се почват едни целувки едни историй
На вас сменят ли ви се зъбките, защото ние сме с два нови кучешки и още един е на път да пада. Милата явно много я сърби и гризе всичко, чак кръв и тече от венеца
Дано всичко мине без проблемно при вас....
The Girl аз доколкото знам, не че съм много компетента защото на нас още не ние време, ама така се започвало с по-малко кървене и слабо и после става по-обилно.
във форума има информация за това, след 6 месец, но обикновенно към 7, 8 им идва и като й доиде трябва много да я пазиш да няма контакт с мъжки кучета..
Публикувано: 08 April 2010 - 12:27 AM
The Girl, нашето първо разгонване тъкмо свърши, и аз така нищо не ми беше ясно, глупави въпроси няма :)
на Лала в началото също й беше само по капчица, две, но на третия ден започва да тече по-силно. Ние си купихме гащо, но имахме поразии с тях. В крайна сметка към края кучето се научи и само да се почиства. Но май е време да органичите контактите с мъжки.
Само да споделя, че съм имала много нахапани неща, очила, дистанционни, фотоапарат, надраскан диван, плачело ми се е, но има светлина в тунела. Като беше малка в началото ни хапеше много, но ние относно това много й се карахме и сега е много добра и кротка. Знае кога се играе и кога спираме. Не се отчайвайте, просто бъдете строги и твърди :)
Публикувано: 08 April 2010 - 09:45 AM
shine on ♥♥ следете много зъбките!Чара когато тръгна да си ги сменя вета ни предупреди да я следим, защото било характерно за породата да израстват новите зъбки ,а старите да не падат,защото им били по-остри.За един ден и покараха 4 нови кучешки, а старите си седяха,даже не се и клатиха. Отидохме и за нула време и ги извади.Той ни разказа ,че такива фрапантни случаи е виждал ,че... лошо да му стане на човек.Докара ли му куче ,което било с криви зъби и чак не можело да си затвори устата нормално
Оххх,възпитанието наистина е сложно.. като тръгна да я обучавам и възпитавам винаги се страхувам да не направя нещо грешно,което после да не може да се коригира.Те са още малки дяволчета и ще правят бели.Чара се кротна на скоро..може би до 5,6 месец.Вече не е дивака който беше!!!Спря да гризе тапети,кабели,пантофи,мокет и мн. други неща

Публикувано: 08 April 2010 - 10:09 AM
infetka при нас папиломите са много наброй .Едното му е точно на оченцето.Доктора каза да чакаме ,като си изгради имунитет и ще отзвучат.Как да чакам като чак в ануса му има три които стърчат навън.Вчера ходих на друг доктор /Чита, благодаря и ти пришпори нещата/.Откъсна му 2 брадавици/при манипулацията щях да припаткам/ от устата и каза че от тях ще направи ваксина която ще се бие през 14 дни - 3 пъти.Показа ми снимка на един шарпей който горкия беше бъкан с папиломи ,по лапите отдолу по муцуната навсякъде ,не приличаше на куче и по такъв начин са му опадали с тая автоимунна ваксина.Но ме жегна факта ,каза че са заразни и за хората.Както и да е трябва да му помогна на моя трътльо.Много го обичам.
Такива истории с нас .
Публикувано: 09 April 2010 - 11:19 AM
Охх тва възпитание, и мен много ме тревожи факта да не направя нещо грешно.
Прави ми впечетление, като разхождам девойката в квартала по малките градинки и площадки изобщо не ме слуша, чува ама не отразява и си прави каквото поиска. Голямата разлика се появява, когато се разхождаме в някой парк, там все едно съм със различно куче, абсолютно послушна е, спира чака ме ,не се втурва по малките деца и всичко е супер! Не мога да разбера от къде издва раликата
Искам да ви попитам какво слагате на кучовци за външно обезпаразитяване за кърлежи, бълхи и тн, от кой продукти сте най-доволни??? На мен вета ми каза, че по-удачния вариант бил каишка, ама като знам каква е дивачка Хали, сигорно ще я изяде..
Дари много прегръдки и целувки за нашия батко, и дано бързо се отърве от папиломите!!
Публикувано: 09 April 2010 - 01:05 PM
Вчера излизахме на разходка със сестричката ни./бях писала по горе, че мои приятели купиха сестричката на Джестър/.Такава сладурка толкова мъничка и миловидна изглежда като сърничка.А моето кюфте е два пъти по голямо по тежко и изглежда грубовато пред нея.Оная беше отгоре му през цялото време голяма игра падна .И тя има вирус папилом само един на устничката си.Явно е нещо общо в имунитета на котилото.shine on ♥♥като я видях се сетих за вас иси представях как изглежда твойта.Дали е толкова мъничка ,толкова игрива .На нашия главата е двойно по голяма.Той е тигров а тя е черна с бяло жабо отпред на гърдичките.Даже двама "познавачи" на кучета направиха извод като ни видяха ,че едното е френски булдог ,а другото куче е пинчер.Голям майтап.
На всички останали от нашия форум
Публикувано: 09 April 2010 - 04:11 PM
Майката е заплодена два пъти един след друг заради хормонални проблеми по съвет на доктора.От тук нататък собствениците няма да я заплождат повече.Тя има проблем например с едното си оченце с което не вижда..Навремето е купена от развъдник .Старите собственици не са и обърнали внимание че нещо става с окото и и тя ослепява.Поради това че вече не е толкова красива и има проблем със зрението я оставят да живее на двора като дворно куче.Сегашните и стопани я съжеляват и я прибират .До ден днешен вече две години си я гледат отлично.Това е накратко историята на нашата мама.Предполагам че ако е имало някакъв проблем щяха да ми кажат.Незнам дали е от значение но последното котило бяха 10 или 11 кученца.Едното е умряло .Може и млякото на майката да не е било достатъчно ,защото ги дохранваха с изкуствено .Имунитета идва с кърмата малко или много .А папиломите са резултата на слаб имунитет.
Бях писала че когато го взех започнах да го храня с Роял канин и Хилс - все храни с гарантиран висок клас.В тях има и всичко необходимо за подрастващите кученца.До ден днешен давам хубава гранулирана храна + плодове + зеленчуци .Тук таме попара със сирене и яйца .Бяло пилешко месо ,бульони и др.
Незнам не мога да си обесня всичко това което ми дойде до главата .Ще чакам ,ще чета в нета /не съм спирала/,ще направя всичко по силите ми за да отгледам здраво куче,което след време сигурно ще ми бъде по благодарно от останалите ми домашни любимци/мъжа ми и сина ми/.А и какъвто си е такъв .Не се оплаквам .Благодарна съм ви приятели че ви имам с безценните ви съвети и кураж който си вдъхваме взаимно.
Публикувано: 10 April 2010 - 11:02 AM
Сегашните собственици няма как да ти гарантират , че никога не е имала папиломи ,просто защото те не я гледат от малка.Иначе всичко могат да кажат.От папиломатоза боледуват обикновенно кучета до 1-1,2 години.дали едно куче остава заразоносител без да има изява след като е преболедувало , честно казано не сьм се интересувала , но вероятно и това може да е вариант и майката да ги е предала на бебетата.Но може връзката и да е косвена -наследствено слаба имунна система и от там проява.Хипотетично ,бих предпочела първия вариант.Но както казах папиломите са бели кахъри.
Хормонални проблеми не се лекуват с последователни заплождания и бременности.
За съжаление има и генетично предавани очни болести .
Публикувано: 12 April 2010 - 12:19 PM
Само ви информирам накратко .
Е, хайде приятен ден на всички ви и дано няма болни кучета,че така боли .
Публикувано: 13 April 2010 - 08:02 PM

Вход

Горе
Цитиране +