Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1341 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2010 - 01:57 PM

Навсякъде с разходките стана така...Наскоро гледах някакьв репортаж по телевизията за парковете в София и кучетата и направо се учудих като видях свободно пуснати кучета сред хората в парковете!Това в Пловдив е абсурдна картинка вече!Страх ме е даже да минавам през нашия парк ,по точно ми е неприятно , защото все ще се намери някой умник ,който да каже , че е забранено или някоя майка с дете ще ме изгледа все едно съм и влезнала в дома непоканена.Наскоро някаква жена говореше зад гьрба на децата си-Как могат да ги гледат тези кучета в апартаментите ,толкова са мръсни и мрьсотии внасят ....и куп подобни глупости...обърнах се и такива ги наговорих :eg_033: , че не са за повтаряне ....Но факт е , че от ден на ден става все по лошо!
User's Signature

Качена снимка

#1342 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 02:55 PM

Ch@Rlie ,при мене е същата работа.Преди време бях споделила с мъжа ми за отношението на един улигофрен ,тръгна да се разправя едва го спрях.От тогава сме само на каишка когато сме на разходка тримата.
Chiita ,забелязвам че и при нас около 90% от хората си водят кучетата на повод.Ами нормално е .Ако и те са попадали на такива "разбирачи"от които всички явно сме се опарили.
Не просто времената станаха абсурдни за всички ни - за хората и за животните.

#1343 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2010 - 10:43 AM

Елате на Сангрия парти с Animal Rescue Sofia

Елате на Сангрия парти
06.06. - 16 часа - София - Лозенец

Един прекрасен следобед - едно направено добро!
Заповядайте отново на купон с нас и подкрепете животинките в приют Богров!

06 юни неделя 16 часа бул.Джеймс Баучер 23 кв.Лозенец - София

Качена снимка

Ще се радваме да ви видим отново :be_107:

За да опресним спомените - вижте как премина чаеното ни парти с вас миналия месец:
http://arsofia.com/bg/tea-bg /
Ще ни бъде приятно да се видим отново, доведете и приятели -все пак, колкото повече, толкова повече!
Ние очкаваме вас,
а вас отново ви очкават изненади
:be_107: :re_037:

Темата за Партито

#1344 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 12:19 PM

дали можем да дойдем с кучовците си?
User's Signature

Качена снимка

#1345 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 01:43 AM

Привет! Да се похваля, пък ние в неделя бяхме на гребната база и се разходихме едно хубаво :db_046: По повод на по - горе написаното, и ние отнесохме едни много лоши погледи от едни "прилежни" стопани, които си разхождаха пътните въшки без повод, че видиш ли, този моя голям дзвер се опъвал много срещу тях и се опитвал да ги залае. Въпреки всичко трябва да си го похваля моичкия, че се държа адски послушно. Дали защото му беше ново и имаше и по - интересни неща за правене от дразненето на себеподобните, дали пък заради готините какички, с които го изведох, остана мистерия за мен. Единствено в колата малко изложи положението - голям рев настана като слезнах, хем седях срещу него, но пак си мрънкаше, че може да изпусне нещо, нали си ми е клюкарка голяма. Сега сериозно, имам едно питане. Забелязах го, че по време на цялата разходка плъхтеше. Не беше прекалено топло, чак към 5 бяхме на гребната, а тогава и слънцето се беше скрило. В колата му бях свалила прозорците по малко, та да влиза свеж въздух, на едно място ми се наложи за 10 мин да го оставя сам, но пак със свалени прозорци, постоянно подканях с водата, но ми отказваше хайванчето. За умората според мен е разбираемо, че от време на време ме подканяше да си починем по време на самата разходка, защото той толкова ходене не помня да е виждал някога, но плъхтенето малко ме озадачи. Има ли нещо притеснително в него и мога ли по някакъв друг начин да му създавам комфорт по време на подобни разходки за в бъдеще?
User's Signature

Качена снимка

#1346 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 12:09 PM

Нормално е да си плъхтят по това време ,все пак кьм 5 е още топло, а те няма как по друг начин да се охлаждат(всички кучета независимо от породата го правят).Проблем е ако се появява свирещо дишане ,лигавиците почнат да посиняват и на кучето му става все по трудно да диша.това са все признаци на прегряване,а французите и подобни на тях породи по-бързо прегряват.
User's Signature

Качена снимка

#1347 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 02:02 PM

Загря се, дишаше учестено, но друго нищо от описаното не е имало. Ще имам предвид казаното и следващия път ще я направим малко по - късно разходката. Дали ще се разхлади ако го понамокря преди да тръгнем?
User's Signature

Качена снимка

#1348 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 10:38 AM

Показване на мнениетоPHILIPOPOLIS, в 09 June 2010 - 10:51 PM, написа:

Постявям обръщението си тук,извинете ме ,Но мисля ,че има общо: Много хора плюха и хулеха сем Кузмови от БИГ БРАДЪР ФЕМЕЛИ за това,че гледали у дома си кучета/това било най-мръсното нещо според съквартиранти..../И,,желая да ви Агитирам за гласуване за Ели и газката Кузмови-утре е финала ,пуснете смс на 17 43,,,,,,,,,,,,те са наши колеги "кучкари" и трябВа да се подкрепяме ,,Те имат 1 родословн булдочка и 1 не родословна спасена от лоши хора ,,не ги развъждат за пари,не са раждали,Ели е активист в спасение на кучета от приюти,активист за намиране на нов дом на безпородните ни другари,снабдила е много лели в квартала с бездомни котета и кучета,помага за Реализацията-Дом-било и по селата ЗА кучета намирайки ги по улиците и къра....иииииииииииииии Много ме ядосоха агитации от рода КУче-в дом НИКОГА на техните съкевартиранти и аз си казах :::::::::АЗ пЪК ЧЕ ВЪВЕДА ХОРАТА ОБИЧАЩИ КУЧЕТА И ДОМ.ЛЮБИМЦИ ЗА ТЯХ/

:ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1349 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 10:41 AM

Показване на мнениетоlonesome, в 09 June 2010 - 02:07 PM, написа:

Загря се, дишаше учестено, но друго нищо от описаното не е имало. Ще имам предвид казаното и следващия път ще я направим малко по - късно разходката. Дали ще се разхлади ако го понамокря преди да тръгнем?

Това едва ли ще помогне , единственото е ,че ще имаш мокро куче в колата :wb_052: като излезне навьн точно за 5 мин ще е изсъхнал. По скоро ,ако прегрее трябва да го намокриш и да го оставиш да се възстанови.
User's Signature

Качена снимка

#1350 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 11:48 AM

Здравейте,от доста време не съм писала,но ви четях редовно.И ние прегряваме доста в тези жеги и когато излизаме на дълги раходки задължително взимам вода с мен.Когато започне да диша учестено и давам да пие вода и я поливам отгоре и и мокря главичката.Изкарвам я сутрин много рано,на обяд набързо пред блока и вечер след 6-7 на по-дълга разходка,макар че и тогава е топло.

Относно за цитата на PHILIPOPOLIS...и аз съм на мнение ,че трябва да се подкрепяме (кучкарите).Много се ядосвах,когато в къщата плюеха против кучетата!И да аз съм на мнение ,че едно дете може да живее заедно с куче и това няма да му навреди по никакъв начин(разбира се зависи от кучето)!!!

Да ви споделя една новина - декември месец,живот и здраве ще си имаме бебенце и за миг не си и помислих да махна Чара!!!
Сега постоянно се карам и споря с майките,които ме упрекват ,че имаме куче в апартамента и чакаме бебе.Казват ми ,че дори и кучето да не влиза в стаята на дедето аз пак съм щяла да разнасям косми и болести :eg_033: Пълни ГЛУПОСТИ!!!!А те не се замислят ,че децата им когато излизат на разходка взимат и лапат всякакви боклуци от земята, а аз съм била свидетелка на много такива случаи и то всекидневно!!!
Писна ми от хорската глупост и невежество!!!!
Спирам до тук,че пак се разпалих :ab_041: (сигурно е от хормоните)
User's Signature

Качена снимка

#1351 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 02:48 PM

The Girl поздравления за чудесната новина. Пожелавам ви всичко да е наред и в очакването и когато дойде бебчето. :af_089: И поздравления за това, че си готова да си отстояваш позицията и да си защитаваш кученцето. Според мен не би трябвало да има проблеми като е домашно куче, добре гледано с всички ваксини и т.н.
Аз малко упреквам хора( безгласно естествено, всеки си има право на избор) , които взимат куче, след година две решават да имат деца и после се чудят как да го разкарат. Все пак би трябвало да си достатъчно разумен да си прецениш всички възмножни варианти преди да вземеш кучето. Нали предстои да го гледаш (пожелавам на всички) петнадесетина години. Ако неможеш вземи си хамстер. А да не говорим, че има и хора, който изобщо не си правят труда да търсят нов дом. Просто ги откарват някъде си и ги зарязват на улицата. :eg_033:
Аз като млад човек, на който му предстоят тепърва деца и семейство никога не бих си изхвърлила кучето. Това е и една от причините да не взимаме ( още :md_064: ) котка, защото бебетата реагират доста по-чувствително на котките отколкото на кучета. Напълно съм убедена, че ако се подхожда отговорно нещата ще сработят.

А относно BigBrother съм много разочарована. Хич не даваха Шанелчето и Рая. В началото само следях да ги видя. Ако бях аз, само тях щях да снимам :db_046: . Не го следя много много и не съм чула тези упреци, но са абсолютни глупости. Дори е много полезно за децата да се грижат за домашен любимец. Упреците според мен са на база бабини деветини и дървена филосовщина от некомпетентни хора. Дори и да нямаха кучета аз пак бих гласувала за тях, защото са ми симпатични и са семейство. :rc_036:

Ох, много се отплеснах, поздрави на всички и на косматите муцунки :ba_025:

#1352 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2010 - 06:21 PM

:wub: The Girl ,прекрасна новина :wub: Пожелава ти лека бременност :smile: За много хора куче + бебе са две несъвместими неща .Мога да ти дам пример от моя приятелка ,която беше бременна с куче до последно си беше с нея,след като роди 2-3 месеца я гледаха бабите-понеже тя самата не знаеше как ще реагира Шери (кучето ),но всичко си беше наред -като са я пуснали при бебето само я подушила и си легнала на леглото и толкова :dry: После се е научила като ревне бебето :ab_041: да ходи и да ги буди "ставайте онова нещо там реве " :ab_041: и да и носи собствените си играчки на бебо .От куче на куче има разлика разбира се.
На мен ми беше много чудно как ще реагира Навара ,като види бебето :wub: какво да ви кажа реагира все едно е нейно-то пада отива и го ближе,нещо майка и я люлее и бебето издава звуци и Навара посяга да я ухапе(мамчето ) ,ама съвсем леко я ухапа я не :ea_103: с една дума си мислеше ,че е наше и си я пазеше като нейно бебе . Сега Ева ( бебето) е на година и 5 месеца ,да видите каква игра пада :ab_041: тя я дъпрпа за ушите,щипе я ,хваща я за гушата и какво ли не още,а Навар си стои търпеливо .А бебето нито един път не е боледувало.
Въпроса с космите и чистенето ,трябва накой да ти помага иначе ще ти е трудно ( имайки предвид ,че ще пускаш на ден по около 5 перални и тези миниатюрни дрехи трябва да се гладят и после да се заемеш с режима на бебо-хранене-къпане-чистене),ако можеш да убедиш поне една от бабите ще е чудесно :rc_036: :zz_224:
Та мисълта ми беше (и аз се улях ) :ab_041: куче и бебе са страшно сладка гледка ,живот и здраве ще видим и ние какво е то ....
User's Signature

Качена снимка

#1353 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2010 - 09:22 PM

УСПЕХ на семейство Кузмови :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1354 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 10:42 PM

ДА честитим победата на Ели и Веско....и на Шанел :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1355 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 11:16 PM

честито на наште хора, мн се радвам, че те спечелиха, бяха най-готини и зимни от всички

the girl честито, лека бременност и много се радвам, че си решила да гледаш и двете бебчета и отстояваш позициите си.
User's Signature

Качена снимка

#1356 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 08:18 AM

Честито на сем.Кузмови :af_089: !!!!
Благодаря ви за разбирането ,макра че не съм се съмнявала във вас.Аз прецених,че Чара може да живее с бебе ,тъй като компанията ми е само от млади майки и постоянно сме заедно с дечурлигата и Чара(въпреки ,че получавам упреци от тях).Децата и бъркат в носа,дърпат и ушите,а тя им се радва и ги ближе.Лошото е ,че ги разревава често като им краде играчките и ги дъвче и олигавя,но това едва ли ще е проблем за съвместно съжителство.Пък и диването се е кротнало малко.Вече не прави бели и слуша като и се каже нещо.
Относно бебето ще имам много помощници,които още от сега заявяват желание да ми помагат.Разбира се на първо място е майка ми :md_064: .Имам пълната и подкрепа и относно Чара,тъй като и тя е кучкарка :ab_041: .
User's Signature

Качена снимка

#1357 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 10:32 AM

Браво на сем. Кузмови!Доколкото разбрах ,победата е била съкрушителна, въпреки всички ,които са недоволствали от кучетата(както е написал Гаро) :db_046: :ae_085:

The Girl,честито! Въобще не се притеснявай, чудесно ще се разберат бебо и куче!!!Трябва да обмените опит с jurko,нали и те са с малко бебе :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1358 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 11:24 AM

Ехаааа Поздравления за Кузмови :flagbg: Браво на тях и на шестимата! Победата си я заслужиха напълно и това пролича от резултата- 68%. :rc_036:
Браво, Браво, да им е честито. :beer:

#1359 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 June 2010 - 01:02 PM

Браво на Кузмови, да им е честита победата,Те си ми бяха фаворити още от самото начало, нали сме от една кръвна група.Следях ги редовно, те се представиха най добре, а тези дето ги плюха на тях им плюха под опашките.Браво на нашите хора :rc_036:

#1360 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2010 - 09:49 AM

Привет и от мене приятели мои!
ЧЕСТИТА ПОБЕДА НА КУЗМОВИ :flagbg: Просто бях сигурна в победата им - толкова земни и човечни какво повече от това.Нямаше поза и преиграване.Напук на Трифонови - ура.
The Girl новината е страхотна.Пожелавам ти успешно износване и раждане /както разбрах са две бебенца/.Моя син беше на 1,8 месеца сато взех куче- моя незаменим пекинез.Две бебета гледах .Взаимно си ядяха от храната и кой знае колко косми е изял сина ми от кучето ,а няма да казвам че и играчките им бяха общи.Как да ограничиш едното да не взема от другото.Само чистенето и бърсането ще са в повечко .

При нас разходките са късно вечер и рано сутрин.Горкия сам си търси сянката и направо от хлиптене не може дъх да си поеме.Трябва да нося и аз вода по разходките.

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

5 потребители четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни