Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1421 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2010 - 11:47 AM

Цитат

Превод ;)

1. Може би, те са най-пръдливата порода, съществуваща на планетата!!!

Не говорим за една-две малки пръднички в седмицата, напротив - говорим за постоянен миризлив облак от зле-миришеш газ, който ще виси над вашето Френчи почти непрекъснато. Не само това, но и имат навика да се изпускат и след хранене. Нямат никакво колебание да го направят когато имате и компания - да речем, на гости ви е шефа, който се опитвате да впечатлите за увеличение.

2. Те пускат косми! Много!
Заинтересувани сте от Френчитата, защото сте решили, че като късокосместа порода не се скубят толкова? Е, помислете отново. Френчитата се скубят по цяла година и ако не ги решите, те ще бъдат щастливи да се овъргалят в античния ви персийски килим или върху безценния ви люлеещ се стол. Също изглежда неизбежно, че хора, който притежават тъмни френчита предпочитат бяло облекло и обратното.

3. Те не са Ласи. Лойалността им не е черта, с която са известни.

Ако си търсите такова куче, което да е е отдадено само и изцяло на вас, тогава потърете нещо друго. Често ще чуете да описват френските булдоци като "неблагодарни", но това е по-скоро учтив начин да кажеш " те са по-скоро уличници, който ще ви зарежат заради първия човек, който им предложи бисквитка или почесване по главата.

4. Пускането на лиги не им е чуждо, а също и цапащото ядене и пиене.
Докато не всички френчита се лигавят, достатъчно много от тях го правят, така, че бъдете готови. Много от не-лигавите обаче са си мърльовци, като храната много обича да се крие из техните сладки гънки и бръчки по муцуната. И след като френчитата имат странно чувство за хумор, много от тях намират, че крачетата им стават за прекрасни салфетки.

5. Френчитата имат синдорма на "малкото куче" (Наполеонов синдром) - някой просто живеят, за да се бият.
По-често срещано при момичетата ( дори могат да сложат главно К, пред думата Кучка, когато пожелаят), агресията спрямо кучета е често срещана при френчитата. Тези, които се опитват да интегрират повече кучета в една кучета, трябва да се подготвят за драми, териториални войни и сблъсъци за храна.

6. Акитата понякога стават и за следобедна закуска. Иуууу!
Да, случва се - някои френчита развиват вкус за акита, може и тяхно, и чуждо. А котешки акита - Ямиии! Познавам едно куче от канада, което пък си хапва гъши барабонки като трюфели.

7. Често алергични
В допълнение към всички често срещани здравни проблеми, ето един за който по-малко се говори - алергиите. Дали от храна, почистващи препарати или външни фактори, алергиите са често срещан проблем и е буквално невъзможно да се опрдели дали едно куче ще развие или не. Някои алергии биха могли да се контролират с малка промяна в менщто, но други са по-трудни за справяне.

9. Разрушители на къщи! Успех!

Нали знаете онзи рядък, ориенталки килом, към който сте привързан? Този безценния, който баба ви завеща. Е, ашето френчи туко-шо се изпика на него. Няколко пъти. О, из също ви е оставил "изненада" под масичката - и всичко това след като отделихте един месец да го учите непрекъснато как да се държи вкъщи.Добре дошли в прекрасния свят на собствениците на френчи. Те могат да бъдят някои от най-трудните породи относно правилата вкъщи. Дългогодишни притежалтели на френчита са били принудени да приемат, че ако имат такова куче, килимът не е опция.

10. Не ме оставяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяй!

Ако търсите куче, което да е доволно да си седи вкъщи, докато сте на рабоата, може би трябва да обмислите отново покупката на френчи. Много френчита страдата от това да се разделени от вас, състояние, което те изразват чрез дъвчене, лаене и друго. Някой стопани откриват решение, като си вземат второ куче, но за други дори и това не помага.

11. Френския смъртен вой, веднъж чут, никога не забравян.
Готвите се да си лягате и изведнъж го чувате - звукът, често описван като "нокти по тебеширена дъска". Дали е животно, хванато в капан? Някое, което се души до смърт? Края на света? Не, това е просто вашето френчи, изразяващо мнението си относно това, да е оставено само. На бас, че съседите и харесват звука, колкото и вие! Ако искате да чуете подобно, кликенете тук. http://www.frenchbul...a/nobarking.htm

12. Френчитата имат много здравни проблеми.
Последователни и сериозни развъдчици правят всичко по силите си да произвеждат здрави кученца, новсички здравни тестове на света не са достатъчни да осигурят куче без проблеми. Проблеми с дишане, гръбначни изкривявания, алергии, топлинни удари, проблеми със ставите, Кушинг, Адисън, проблеми с очита - те са някъде там и могат да се случат. Готови ли сте да се справяте с тях, ако и когато се случат? Да имаш френчи не е за хора, които не могат да си позволят ветеринарни грижи.

13. Френчитата - четирикраката дрога в кучешкия свят.

Френчитата трябват да идват с голяма предупредителна табела - нещо, което да ни предупреждава, нас, загубеняците, че да имаш само едно никога не е достатъчно. Алергии, дъх на ако, пикане по килима - ако сте някой, който може да толерира това и все пак да обича кучето си, сте на една малка крачка от това, да станете френчо-наркоман, като нас. Веднъж притежавате ли, нищо по-малко ще ви задоволи. Смярайте се да предупредени.

:ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1422 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 12:06 PM

Който е писал тази статия хич не е наясно с Френчовците. Повечето от точките важат за всяко куче и лично аз особено не съм съгласна с точка 3. Те са толкова всеотдайни същества. Напълно съм съгласна само с последната точка :)

Повече ми хареса първата част на статията:

"Преди да си вземете френски булдог , се пригответе за тази сериозна стьпка вьв вашия живот като се запознаете с опасностите които ви очакват свьрзани с това решение!! B)
Французина е опасно и коварно животно!Преди да го вземете на всяка цена тренирайте вашите коремни мускули , иначе от постоянното им натоварване с минимум десет килограма вьрху тях ще имате проблем , защотоо французите много обичат когато сте се излегнали спокойно да ви скочат на корема ! :rolleyes:
Опасни са и за младите момичета ! Брьчките които ще се появят на вашето лице от постоянните усмивки, които новия домашен любимец ще ви предизвиква –нямат махане и с най-добрата френска козметика(не се льжете по рекламите)
А тези , които няма да са усмихват , са вашите гости , които ще бьдат сконфузени от тихите и наситени газови атаки (забранени от женевската конвенция )и които ще се принудят да идват в дома ви , вьзможно по рядко .
На вас самите няма да ви е приятно - постоянните прьцкания на това “невинно сьщество” което обаче неотльчно ще ви следва навсякаде и ще ви чака колкото и да се бавите на работа , защото той е там –иска да го разходите , да играе , да скача , ще иска.....
Ах , да ще иска !!!Многозначително ще ви поглежда сутрин , ще хвьрля поглед кьм купичката си и отново ще тьрси погледа на неуверения си стопанин и ще пита : “с какво ще ме храниш? “ !!- “ не ме ли обичаш?”- “какво трябва да направя за теб “-“всичко каквото поискаш?”
И вьобще , колкото повече бьде при вас това куче , толкова повече вие ще сте убедени, че Земята отдавна е завзета от пришълци от Космоса . А ние ги храним , грижим се за тях , но и подозиранме извьнземния им произход !!!
:rolleyes:
Общуват пришьлците и на своя роден извьнземен език- грухтят си нещо там , похьркват си 24 часа в денонощието .
Често ще ви се налага да ги чувате как си сумтят нещо нечленоразделно и чакат от вас отговор .
Така че , ако вие независимо от всички предупреждения все пак сте решили да си вземете френчи , запишете се на курс по телепатия !!!Без нея сте за никьде ! Вас постоянно ще ви атакуват телепатически с тези душеразкьсващи погледи !
И на вас , ще ви се налага да ги разбирате !!!! ;D
Продьлжението следва .... Присьединявайте се ..."

Толкова коварни същества, че съм пристрастена, направо ми се прииска да зарежа работата и да тичам към вкъщи за малка порция смях и тренировка на коремни мускули :wub:

#1423 Потребителят е офлайн   juji21 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 03:47 PM

:dh_188: оффф не искам куче , което пърди потоянно .... малее голям ужас
Поведението на едно куче се оправя , но ДА ПЪРДИ ПОСТОЯННО , ПОСТОЯННИ С ЛИГИ И КОСМИ НЕ !!!! Еми отказвам се от тази порода :((((

#1424 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 10:07 PM

Правилно решение!!! :af_089: :ab_041:

Поздравявам всички "мазохисти" в този подфорум :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#1425 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2010 - 10:43 AM

Добро утро на всички :tb_195:
Да ви споделя последните "приключения" на нашата маймуна :ab_041:
Вчера малкия бандит решил да декорира шкафовете в кухнята. Не че досега са били оставени намира, но вчера цялостно се е погрижил да нямаме никакви дръжки вече и ъглите да са леко оглозгани.Ако се чудите, много добре се е получило. Та в момента, в който е решил че е достатъчно естетично издържано :r_181: набарал една бутилка с олио. Незнам колко точно е изпил, но има ужасно разтройство. И доста голяма част разлял по пода. И мазал, мазал, голяма игра е паднала с това олио :zz_020: .
Та като се пребрах се чудех, куче ли да къпя, пода ли да търкам или остатъци от шкафове да събирам :be_107: :dh_188: , голяма забава е вкъщи, хич не ни е скучно.
Беше се кротнал за известно време, но от две-три седмици е просто кошмар. Все едно е на шест месеца, а не на година и половина. Във фаза беля сме отново.

#1426 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 October 2010 - 11:37 AM

Ах този Спарки, как не се кротна сладура.А може би е искал да си сготви нещо, а и обзавеждането да не му допада, ремонт е решил той да прави :ab_041:

#1427 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2010 - 01:00 PM

Леле, този Спарки ме разби :smile: Аз си признавам, че едва ли бих могла да запазя добрия тон при такава ситуация :ab_041:
Като цяло ние никога не оставяме Чарли, когато е сам в апартамента, на места, където би могъл да сътвори подобни лудости. Защо не го затваряте и вие някъде, докато е сам?
User's Signature

Качена снимка

#1428 Потребителят е офлайн   juji21 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 October 2010 - 04:16 PM

Бихте ли ми каза ли каква е цената на френския булдог ? :dog:

#1429 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2010 - 08:17 PM

Показване на мнениетоjuji21, в 06 October 2010 - 02:21 PM, написа:

Бихте ли ми каза ли каква е цената на френския булдог ? :dog:

2000-3000 евро :db_046:

#1430 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 October 2010 - 09:12 AM

juji21 защо питаш за цена, при положение, че се отказа от тази "пърдяща" и "лигавеща" се порода.
А ако някой ме пита за цената на моето куче, мисля че е безценно, поне за мен :ae_085:

#1431 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 11:47 AM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 06 October 2010 - 01:05 PM, написа:

Леле, този Спарки ме разби :smile: Аз си признавам, че едва ли бих могла да запазя добрия тон при такава ситуация :ab_041:
Като цяло ние никога не оставяме Чарли, когато е сам в апартамента, на места, където би могъл да сътвори подобни лудости. Защо не го затваряте и вие някъде, докато е сам?

Ch@rlie затворен е в кухнята. Там няма нищо, което да достигне. Всеки ден преди да излезна имам 10мин. потготовка. Да махна килима, столовете, покривките, коша за боклук и т.н. За толкова време не беше успявал да отвори шкаф. Все измисля нещо ново супер неочакване. Преди имаше преградено нещо като клетка в половината кухня и щом бутна плочките прави сметка какво чудо е :mg_062: . Трябва да му обособим като в лудниците онези стай, дето са облицовани целите, дори и стените. :be_107: Както го похвалих в началото на лятото имахме голям напредък. Беше друго куче и махнахме заграждението. Направихме и ремонт. Сега ще сменяме и шкафовете със един модел без дръжки, предполагам се досещате защо :)
Добрия тон го запазих, първо защото съм свикнала и защото и доооста по зле е било, а и защото прочетох една статия за това поведение и установих, че страда от някакво прихично резтройство-страх от изоставяне. Сега правя с него всеки ден упражнения. Дано помогне, пожелайте ми успех.

#1432 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 11:50 AM

Пожелавам ти успех и ти се възхищавам за начина, по който приемаш нещата :rc_036: Малко хора са способни на такова разбиране.
На нас сега ни предстои местене в ново жилище, където всичко е новичко и се надявам нашият бандит да запази добро поведение, защото дори аз да съм толерантна към поразиите му, приятелят ми за съжаление не е.
Аз се боря с други проблеми в този момент. По време на разходки Чарли се държи самоунищожително. Блъска се в огради, зидове, скача от супер високи места, удря се, драска се....ужасно е. Трябва да го разхождам само вързан, а така не си изразходва енергията. В момента го лекуваме от абцес на долната челюст. Лекарите казаха, че се е набол на нещо остро, което е останало вътре. Горкичкия прилича на изрод, с огромна буца на челюстта е, огромна... :dh_188: Бият му пак сума ти инжекции... Ако някой може да сподели подобен опит, ще съм безкрайно благодарна.
User's Signature

Качена снимка

#1433 Потребителят е офлайн   pink_princes Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2010 - 09:40 PM

Имам няколко въпроса към хората,които знаят нещо повече за тази порода кучета.Имам френски булдог вече от 4-ри месеца.Не съм си и помисляла каква невероятна порода са,колко могат да обичат и какви приятели са.Моля ви,разгледайте снимките ми в профила и си дайте мнението :) ...Нормално ли е на 4-ри месеца да не е толкова едра и дебела?Трябва ли да и давам някакви витамини за това?Кога започват да дебелеят,да трупат мускулна маса?Женските с по малки глави ли са?Много собственици на тази порода ми казаха,че била невероятно куче и супер красива.Моля ви,кажете нещо повече за тях!Благодаря предварително!

#1434 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 09:50 PM

Здравейте! Според мен на 4-ри месеца не може да очаквате кучето да изглежда като завършен възрастен индивид. Тук има само няколко души, които биха могли да ви дадат експертно мнение относно външността на сладурката. Отново според мен като всяко малко кученце и вашето е невероятно красиво и мило.
Относно добавките, най-добре му купете гранули с премиум качество. В този сличай няма да се налага да ми се дава каквото и да било допълнително.
User's Signature

Качена снимка

#1435 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 15 October 2010 - 01:42 PM

"Колеги" :db_046: да ви попитам зимата в отоплени стаи ли оставяте вашите френчита,защото вече е студено,а моя френчи стои сам в стая,която не се отоплява....има си топло легло и одеалце му взех,но все пак я споделете ????? Ако го оставя в хола на климатика представям си какви поразии ще има..... :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1436 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2010 - 01:47 PM

Показване на мнениетоjuji21, в 05 October 2010 - 03:52 PM, написа:

:dh_188: оффф не искам куче , което пърди потоянно .... малее голям ужас
Поведението на едно куче се оправя , но ДА ПЪРДИ ПОСТОЯННО , ПОСТОЯННИ С ЛИГИ И КОСМИ НЕ !!!! Еми отказвам се от тази порода :((((

Чак пък толкова.....малко е преувеличено тва пръцкане...пръцка си...мирише гадно и пред гости го прави.....но ти си решаваш все пак....не е непрекъснато . Пък и толкова много го заобичах,че даже не ми прави впечатление вече пръцкането му....само му се смеем :ud_009: за космите с малко повече хигиена всичко е ОК....всичко зависи от твоята мотивация...... :dog: иначе са много миличкииии-като се гушне в мен на дивана и се разтапям направо ....страхотни са!!!!
User's Signature

Качена снимка

#1437 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 02:12 PM

Показване на мнениетоValka, в 15 October 2010 - 01:47 PM, написа:

"Колеги" :db_046: да ви попитам зимата в отоплени стаи ли оставяте вашите френчита,защото вече е студено,а моя френчи стои сам в стая,която не се отоплява....има си топло легло и одеалце му взех,но все пак я споделете ????? Ако го оставя в хола на климатика представям си какви поразии ще има..... :ae_085:

Аз миналата зима му оставях радиатора да работи на най-слабата степен, но само в най-студените дни. Кажи-речи почти целия Януари и Февруари. Иначе той се сгушва на дивана в одеалото и си се топли. Даже го оставях и облечен, но като скъса две-три дрешки спрях.
Според мен не са толкова кекави. Все пак си е куче и е на затворено помещение, а и вече е "облякал" зимната козина. Аз го правех по-скоро за мое собствено успокоение :wub: нали е на кака златничкия.

#1438 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2010 - 02:49 PM

Аз миналата зима му оставях радиатора да работи на най-слабата степен, но само в най-студените дни. Кажи-речи почти целия Януари и Февруари. Иначе той се сгушва на дивана в одеалото и си се топли. Даже го оставях и облечен, но като скъса две-три дрешки спрях.
Според мен не са толкова кекави. Все пак си е куче и е на затворено помещение, а и вече е "облякал" зимната козина. Аз го правех по-скоро за мое собствено успокоение :wub: нали е на кака златничкия.
[/quote]

хиихихиххи големи са глезльовци тези кученца ....повече от деца си ги гледаме :)))))) няма начин
User's Signature

Качена снимка

#1439 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2010 - 02:50 PM

забравих да попитам....не закача ли кабела на радиатора...мен това ме опасява най-много....не заради тока .....
User's Signature

Качена снимка

#1440 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2010 - 03:12 PM

Здравейте!Не знам за вас но Мърфи вече е абонирана за печката, даже и познава звука(духалка).Като и стане топло се дърпа малко назад,но не се отдалечава много.
Вече не иска да излиза на разходка,преди само като чуеше и е готова,в момента сутрин се гоним по стаите за да и сложим каишката, а и по някога се прави на заспала, гледа ме с едното око и забива муцуна под завивките.Тя си ми е на мама душичката, обича да и е топло, какво да се прави.Голям образ е :md_064:
А за кабелите никога не е закачала, от малка си е послушничка.

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

7 потребители четат тази тема
0 потребители, 7 гости, 0 анонимни