Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1561 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2011 - 10:01 AM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 30 March 2011 - 11:50 PM, написа:

Всяко обобщение води до грешки.

Точно казано , но и вие обобщавате!
По презумпция вярвам , че в повечето легитимни развъдници всичко ,което сте описали по отглеждане на кучилото се спазва , не само ,че се спазва, но е задьлжително!Но както се казва ,във всяко стадо има "черни овце".
Обратната ситуация обаче е (т.е. за другото стадо с нерегламентираното развъждане)че там пък има тук таме по-някоя "бяла овца",която върши всичко това по-отглеждането на кученцата както трябва , въпреки , че няма ясна цел защо го прави и при всички случаи не го прави в интерес на дадена порода.

Цитат

Стига да са заплодени от любовна връзка...

Това ме накара да се усмихвам,защото имам едно много влюбчиво кученце в къщи , което когато е в периода си , е лудо влюбена във всичко що е мьжко независимо от цвят и размер.
Интересното обаче е , че когато не я тресат хормоните е доста толеранта с мьжки от нейната порода,докато другите обикновенно се следят подозрително.Незнам до симпатия ли е или до любов :md_064:
Ако не сте запозната с биологията на кучетата ,само да спомена , че те могат да забременеят и да износят малки от различни бащи в една бременност!Та до тук с "любовните връзки"
User's Signature

Качена снимка

#1562 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 10:27 AM

Показване на мнениетоDragoness, в 30 March 2011 - 10:34 PM, написа:

Показване на мнениетоbojkataara, в 30 March 2011 - 04:48 AM, написа:

АЛООО Дръгливес(пардон-Драгонес) хйде по леко с изказванията!
Няма нужда да се биеш в гърдите колко си напред с материала, пък ние-колко сме назад, защото заради такива като теб тук пишат само 3-4 човека!
Нещо следиш ли ни, че не разбрах? Да ти дам адрес да ми спинкаш пред вратата, че да не изпуснеш нещо от нерегламентираното развъждане!?
Митът с добрия "етикет и уважението"го срина тотално с този си пост!
Говорим за кучета! Каква е разликата между породистите и тези които само приличат! Твоето като е породисто, вестник ли ти чете до магазина ли ходи та е различно от нашите!?
Хаиде сега ТИ СЕКТИР и да спреш коката, че ти потече носа!

Дааа, точно тези 3 - 4 човека поддържат породата в Б-я .... точно от тях черпите информация и търчите да ви помагат когато имате проблем със смешните си подобия.
Обикновено се отзоваваме и съдействаме .... ама вие не се сприяхте бре, аман вече,,,,
Ние не мразим вашите домашни любимци, мразим това че вие ги пускате едно на друго, лъжете хората за породност, произход .... после висят по кабинетите да ги лекуват ... ако оживеят!
Наглостта е безгранична - криво разбрана "любов" или как вече да го възприемам - не знам.
Ние - тия 3-4-ма човека си имаме етикета и уважението помежду си - към вас аз нямам.
Колкото до твоя адрес, ако имам желание точно след 3 обаждания ще го намеря , не ми е от интерес - моя адрес сущо не е тайна.
ААА, каква била разликата м/у моите кучета и твоето подобие ли?
Здраве, темперамент, изложби, уважение в цял свят, авторитет... моето име значи нещо - теб никой не те бръсне ....и като си такъв супер фен на подобните на френски булдог кучета - тури съоветния аватар.

:ud_009:
:zz_020:
:ea_103: Толкова много злоба...... :zz_020:

#1563 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2011 - 10:48 AM

Chiita, благодаря за отговора и най-вече на отношението, и чувството за хумор! Наистина спекулативно се изказах, повлияна от истеричното мнение на Драгонес, за което моля Вас и Кара@Цвети за извинение. A Драгонес я познавам виртуално още от преди много години от Клуб "Любители на животните - Кучета - Булдог" и сродните такива - http://clubs.dir.bg/...=collapsed&sb=5 Драгонес, и тогава беше толкова емоционална и понякога крайна, което считам за излишно и предизвкващо излишни конфликти. Как един любител да се обърне към Драгонес например с молба за придобиване на фр. булдоче, като в близките 15 години ще се налага да комуникира с такъв изнервен развъдчик.

По темата за интереса към породата мисля, че българският Клуб Френски булдог все още не може да спечели авторитет и уважение сред нас, любителите, когато действа непрофесионално и затова такива като мен търсят и други пътища за придобиване на домашен любимец със съответния риск. Не мисля, че е добре да се разчита на добрата воля и пожелателна почтенност за легитимните развъдчици и кандидат-изложбени стопани. Необходими са ясни и точни правила, задължителни за всички. Всеки си мисли, че парите са основната причина, но аз съм на друго мнение, което споменах вече. А защо го правят другите? Има най-различни причини, само те могат да си кажат. Ето, например, в кооперацията, която живея съседи са ми семейство ветеринари, които познавам от петнадесетина години. Винаги са имали фр. булдоци за домашни любимци и от преди познанството ни. И от време на време през годините ги заплождаха два-три пъти някъде, за да подарят на приятели и да оставят за себе си. Добре си ги гледат и обгрижват, все пак са професионалисти ветове. Ако не бях бързала да имам в близките месеци дом. любимец от тази порода отново и открила моето фр. булдоче щях да се обърна към тях с молба и очакване, защото им имам пълно доверие.

#1564 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 01:00 PM

За времето в което общувам виртуално в разни форуми(основно два професионални(в различни области)+ този )се научих най-вече да не бързам да си сьставям мнение за хората,които пишат.Губят се емоциите,много често подтекста е друг,всеки сам през собствената си призма интерпретира това което другия казва,редовно се наблюдава "защитна" реакция провокирана даже и от доброжелателни думи.
In vivo ,нещата много често се оказват коренно различни и този който ти е бил антипатичен и с който си водил "люти битки" и си смятал за надут или арогантен ,ти става симпатичен,че и завързвате добро приятелство.Имам много добър пример в това отношение с мен и човек ,който беше по-напреднал в определена област ,в която аз тепърва навлизах,но си мислех ,че съм схванала същността и много знам:ab_041:.Обратното също се случва за съжаление.
Относно клуба и аз съм почти на сьщото мнение.Само че там се оказва патова ситуацията и докато не се свика ОС нещата трудно ще се променят.Един човек се опитва да дава информация и да води племенните книги според времето и възможносттите си,но голяма част от първоначалните учредители ги няма.А членове сме една шепа хора.Обикновенния любител не желае да членува.
Интересно ,а Вие как избрахте вашето кученце?По какви критерии?
Въпроса ми е свързан най вече с това, че се интересувахте от инбридинга при чистопородното развъждане.
И още нещо, да задам като въпрос към всички,защо толкова страшно ви се струва да закупите куче от чужбина,лично ,без посредници ,от проверен развъдник или да го кажем от развъдчик с добра репутация?(поне аз сьм останала с такова впечатление)
User's Signature

Качена снимка

#1565 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 01:26 PM

Ev.Mink полемиката на тази тема е до болка позната.Както и да се изразите въпроса е само до парите и жалкото е ,че купуваики тези породоподобни кученца повечето от вас плащат солидни суми ,после в стремежа си да ги присъеденят към породата ( визирам смешната история с BIS bebe) са готови да платят още пари и да направят какви ли не маймунджолъци,
нямат представа колко по лесно и спокойо могат да се сдобият с породен екземпляр за много прилична сума и да се радват на изложби, а дори и развъждане. По отношение на Клуб Фр. Булдог - това е организация която няма как да направи едно куче чистопородно ако то не е ,нито са длъжни да намерят такова за търсещите. Това е съпътстваща организация която подпомага чистопородното развъждане, ако искаш членуваш ако не искаш ,не! Чистопородното развъждане е наука която се нарича Кинология и хората които се занимават с това се интересуват,учат и знаят повече от останалите "горди" собственници на "френски Булдог" ,така че е абсолютно логична реакцияа която получавате. Все едно ученик да учи преподавателя си!
User's Signature

Качена снимка

#1566 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2011 - 06:31 PM

Показване на мнениетоChiita, в 31 March 2011 - 01:00 PM, написа:

За времето в което общувам виртуално в разни форуми(основно два професионални(в различни области)+ този )се научих най-вече да не бързам да си сьставям мнение за хората,които пишат.Губят се емоциите,много често подтекста е друг,всеки сам през собствената си призма интерпретира това което другия казва,редовно се наблюдава "защитна" реакция провокирана даже и от доброжелателни думи.
In vivo ,нещата много често се оказват коренно различни и този който ти е бил антипатичен и с който си водил "люти битки" и си смятал за надут или арогантен ,ти става симпатичен,че и завързвате добро приятелство.Имам много добър пример в това отношение с мен и човек ,който беше по-напреднал в определена област ,в която аз тепърва навлизах,но си мислех ,че съм схванала същността и много знам:ab_041:.Обратното също се случва за съжаление.
Относно клуба и аз съм почти на сьщото мнение.Само че там се оказва патова ситуацията и докато не се свика ОС нещата трудно ще се променят.Един човек се опитва да дава информация и да води племенните книги според времето и възможносттите си,но голяма част от първоначалните учредители ги няма.А членове сме една шепа хора.Обикновенния любител не желае да членува.
Интересно ,а Вие как избрахте вашето кученце?По какви критерии?
Въпроса ми е свързан най вече с това, че се интересувахте от инбридинга при чистопородното развъждане.
И още нещо, да задам като въпрос към всички,защо толкова страшно ви се струва да закупите куче от чужбина,лично ,без посредници ,от проверен развъдник или да го кажем от развъдчик с добра репутация?(поне аз сьм останала с такова впечатление)

Здравейте отново!

За инбридинг се интерсувах като любител, който не разполага с информация как стоят наистина нещата у нас, само слухове от тук и там, а пък тук, от Вас може да се научи от първа ръка.

Избрала съм най-доброто, най-напереното, най-прекрасното кученце с най-меката котешка стъпка. Естествено, всеки ще каже, че неговото е най-най:) Критериите ми на избор ги описах в предишния ми пост, а накратко здраво кученце от тази позната ми вече порода, компаньон, създадено от здрави родители при любящи стопани, съвестно обгрижили протичането на бремеността, раждането, кърменето, отбиването, социализирането под вет. контрол. Задължителното ми условие на търсене беше да не бъдем задължени да ходим на изложби, т.е. клас “pet”. Разбирам логиката на ходенето по изложби, но не споделям тази суета. И понеже не открих сред легитимни български развъдници кученце според условието освен едно на сайта на Dragoness, то потърсих по обявите. И така попаднах и не съжалявам. Естествено, виждам някои екстериорни разлики със стандарта, но за мен са си несъществени и дори чаровни. Не минава разходка, при която да не му се порадват случайни хора, деца, баби и дядовци, строителни работници... въобще много комуникативно и обично кученце, като повечето малки, както всички вие знаете покрай вашите малки.

Закупуването от чужбина предполага по-трудна комуникация, особено ако не се знае съответния език на развъдчика.

Хубав ден!

#1567 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2011 - 06:46 PM

Показване на мнениетоKAIPY, в 31 March 2011 - 01:26 PM, написа:

Ev.Mink полемиката на тази тема е до болка позната.Както и да се изразите въпроса е само до парите и жалкото е ,че купуваики тези породоподобни кученца повечето от вас плащат солидни суми ,после в стремежа си да ги присъеденят към породата ( визирам смешната история с BIS bebe) са готови да платят още пари и да направят какви ли не маймунджолъци,
нямат представа колко по лесно и спокойо могат да се сдобият с породен екземпляр за много прилична сума и да се радват на изложби, а дори и развъждане. По отношение на Клуб Фр. Булдог - това е организация която няма как да направи едно куче чистопородно ако то не е ,нито са длъжни да намерят такова за търсещите. Това е съпътстваща организация която подпомага чистопородното развъждане, ако искаш членуваш ако не искаш ,не! Чистопородното развъждане е наука която се нарича Кинология и хората които се занимават с това се интересуват,учат и знаят повече от останалите "горди" собственници на "френски Булдог" ,така че е абсолютно логична реакцияа която получавате. Все едно ученик да учи преподавателя си!

Здравейте!

Съгласна съм за сигурността на избор при легитимните образовани развъдчици, стига човек да търси куче с родословие и да споделя радостта от ходенето по изложби. Моят частен случай е точно обратен, а именно да не ходим по изложби. А с развъждане не съм и нямам амбиции и намерения да се занимавам. Иначе щях да се постарая от предишната ни френска булдочка наследник, както между другото много стопани разбират любовта си към домашните си любимци. Освен голямото предлагане и търговия на породоподобни в България има и толкова бездомни кучета, очакващи осиновяване. И това е също избор, който споделям.

Хубав ден!

#1568 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 07:04 PM

Нека уточним и още нещо за изложбите ,което в случая е много важно, а хората които не го разбират го причисляват към дребните човешки страсти: Изложбите не са суета ,те са единственното лигитимно място където се оценя труда на развъдчика, място на което ,хора с капацитет ,учили и положили изпит за съдии оценят всяко куче поотделно и в сравнение и избират най близкото до стандарта за победител. Тези победители ,техният екстериор и качества се търсят при последващи развъждания и т.н. докато се стигне до сгашния вид на повечето породи , ето затова развъдчиците ревностно защитаваме труда си и се проттивопоставяме на махленското развъждане то не е полезно за никой,нито за породата ,нито за бъдещите стопани на кучета.
Сами виждате разликите на тези снимки за повече от 100 години труд :

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1569 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 01 April 2011 - 03:43 PM

Dragoness просто съм изумена от това колко крайна можеш да бъдеш! Това да говориш в мн.число също е много неуважително!
("От неуважение към тия"....... и т.н ,все в мн.число)." Тия никога няма да им дам куче" ????? Какво значи това ??????
Значи хора като мен,които поради незнание,незапознатост и т.н са закупили неродословно кученце нямат право да имат родословно такова ? Така ли да го разбирам ? В случая "Кара и Цвети" най-добре би ме разбрала какво имам предвид....аз мисля,че със нея се е случило същото.....само,че сега след 1вото си кученце- НЕродословно мисля,че е много напред с материала (както ти се изразяваш)....даже повече и от теб !
Под много общ знаменател слагаш всички притежатели на "помиярчета"????!!!!!!
И мисля,че повечето от нас които ежедневно посещават този форум говори само едно-явно се грижим и се интересуваме от нашите кучета!!!!
Искам само да те попитам нещо - след информацията която получих от този форум относно породите и т.н и взех решение да кастрирам кучето си, помолих за малко информация относно кастрирането- е знаеш ли колко отговора получих - 0. Според теб това на какво се дължи ???? Уж убеждавате всички нас в това ,а когато някой се интересува и моли за малко инфо по темата- ОТГОВОР НЯМА!!!!!

Няма повече какво да коментирам! Тази измама не я подкрепям!!! Понеже редовно съм във форума.....си спомням,че уж това куче нямаше родословие ,а сега изведнъж на ИЗЛОЖБИ,ЧЕ И С КУПА хахахахахахахаха Жалко наистина !!!! Да не знае човек какво да си мисли!!!!

Благодаря на онези,които все още спазват добрия тон !
Явно е въпрос на възпитание!
User's Signature

Качена снимка

#1570 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 April 2011 - 07:45 PM

Пост на Dragoness:

"Обръщам се към вас заради молба от мой познат,
който търси кученце за подарък може да е пет класа или и без родословие, но приличен породен екземпляр.
Тъй като за мое голямо съжаление няма да го водят по изложби...
Понеже уважавам труда на всеки колега го посъветвах да не купува от обяви по вестниците, а да прояви търпение.
Поздрави на всички Йоркита от Френчитата"

Или и без родословие,но ПРИЛИЧЕН ПОРОДЕН екземпляр ???????????????????????????????????????????????????????
Извинявай ама нас тука ни навря айде да не казвам къде,а за приятелчета с помиярчета няма проблем!!!!!
Това същото което го написа на нас,можеш да го кажеш и на познатия си+всички обиди!
Аз имам куче,което няма да развъждам......и на теб това какво ти пречи само не разбрах тъпото ми помиярче????? Защото грубото ти държание в мн.число е много обидно и неуважително към хората,които са научили нещо от вас и смятат да постъпят по "вашите правила " ( не родословно кученце=кастрация,без поколение).

Заслужаваш да си пусна кучето на 5 женски :ab_041: (това е в кръга на шегата, разбира се !)
User's Signature

Качена снимка

#1571 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 08:58 PM

Валка, благодаря, че си имала търпение и нерви да изразиш и моите мисли. Споделям напълно мнението ти. Колкото до последното разкритие за Драгонес - омръзна ми от фалшиви хора, с фалшив морал, които обаче задължително и на всяка цена искат да им се вярва и си позволяват да съдят. Идва ми още много неща да напиша по въпроса, но няма смисъл. Ще ви кажа само едно - Обичайте кученцата си, както те ви обичат независимо от вашите недостатъци - всичко друго е фалш и човешка суета.
User's Signature

Качена снимка

#1572 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 10:10 PM

В едно съм сигурна всички собственици на булдоци са чешити,,но едните след направената забележка спряха да обиждат и обуздаха емооциите си,така че ,ще е добре да спрете с провокациите.
User's Signature

Качена снимка

#1573 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2011 - 08:16 AM

Нищо не съм започвала, нямам и какво повече да продължавам !
Мисля,че всеки има право да изрази мнението си ! Това направих и аз !
Никой не съм обиждала ! Просто останах изумена от тези обидни постове (и то не един или два коментара- така,че на това не му викам емоция)!!!
User's Signature

Качена снимка

#1574 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2011 - 03:06 PM

Ами всички сме изумени. Непонятен ми е този изблик на неуважение ,
надявам се да не се повтаря,а и не е това начина за приобщаване на хората зад идеята ,да се популяризира и развива чистопородното развъждане на френски булдог в Бг(въобще ако е имало такава идея.
Няма да стане и с измами ,
защото ето ,едни не желаят и нямат интерес към изложби и развъждане ,
съответно и към развитието на породата , а други ,които имат желание за изложби и желаят да се занимават с кучето си в тази насока ,са мамени и съответно ако не искат още едно кученце ,което да си внесат след вече направени лични проучвания и личен контакт ,са изгубени за идеята.
User's Signature

Качена снимка

#1575 Потребителят е офлайн   Dragoness Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 11:49 PM

Показване на мнениетоValka, в 01 April 2011 - 01:43 PM, написа:

Dragoness просто съм изумена от това колко крайна можеш да бъдеш! Това да говориш в мн.число също е много неуважително!
("От неуважение към тия"....... и т.н ,все в мн.число)." Тия никога няма да им дам куче" ????? Какво значи това ??????
Значи хора като мен,които поради незнание,незапознатост и т.н са закупили неродословно кученце нямат право да имат родословно такова ? Така ли да го разбирам ? В случая "Кара и Цвети" най-добре би ме разбрала какво имам предвид....аз мисля,че със нея се е случило същото.....само,че сега след 1вото си кученце- НЕродословно мисля,че е много напред с материала (както ти се изразяваш)....даже повече и от теб !
Под много общ знаменател слагаш всички притежатели на "помиярчета"????!!!!!!
И мисля,че повечето от нас които ежедневно посещават този форум говори само едно-явно се грижим и се интересуваме от нашите кучета!!!!
Искам само да те попитам нещо - след информацията която получих от този форум относно породите и т.н и взех решение да кастрирам кучето си, помолих за малко информация относно кастрирането- е знаеш ли колко отговора получих - 0. Според теб това на какво се дължи ???? Уж убеждавате всички нас в това ,а когато някой се интересува и моли за малко инфо по темата- ОТГОВОР НЯМА!!!!!

Няма повече какво да коментирам! Тази измама не я подкрепям!!! Понеже редовно съм във форума.....си спомням,че уж това куче нямаше родословие ,а сега изведнъж на ИЗЛОЖБИ,ЧЕ И С КУПА хахахахахахахаха Жалко наистина !!!! Да не знае човек какво да си мисли!!!!

Благодаря на онези,които все още спазват добрия тон !
Явно е въпрос на възпитание!

Заслужаваш отговор, но не и уважение от мен и сега ще ти кажа защо ... само малко търпение.
Цвети си спечели лично моето уважение и приятелство точно, защото е била жертва на измама, но момичето попи, чете, влезе в контакт с колеги и внесе 2 прекрасни кучки, които сега вече са голяма гордост за развъдчиците си и за нея.
Браво за това - причина да я харесвам много и с удоволствие да и помагам винаги и всячески!
Спечели си го!
Колко е тя напред с материала ще покаже проверката на времето - тук ден година не храни!
И ето за това ти няма да имаш моето уважение- опита се да ни скараш и настроиш една с/у друга - тъпо е!
Както казах аз съм винаги насреща да и помогна и ми е приятно, радвам се на успехите и от сърце. А това твоето беше много прозрачно!
Колкото до другия ти въпрос - аз не пиша тук редовно (само когато ми се обадят за нещо, което има нужда от намеса или внимание) и не съм длъжна да отговарям на лаишки въпроси -този за кастацията не е такъв и ако бях попаднала на него щях да му отделя внимание и сигурно да го похваля.
Толкова за този пост.
User's Signature

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions

#1576 Потребителят е офлайн   Dragoness Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 12:09 AM

Показване на мнениетоValka, в 01 April 2011 - 05:45 PM, написа:

Пост на Dragoness:

"Обръщам се към вас заради молба от мой познат,
който търси кученце за подарък може да е пет класа или и без родословие, но приличен породен екземпляр.
Тъй като за мое голямо съжаление няма да го водят по изложби...
Понеже уважавам труда на всеки колега го посъветвах да не купува от обяви по вестниците, а да прояви търпение.
Поздрави на всички Йоркита от Френчитата"

Или и без родословие,но ПРИЛИЧЕН ПОРОДЕН екземпляр ???????????????????????????????????????????????????????
Извинявай ама нас тука ни навря айде да не казвам къде,а за приятелчета с помиярчета няма проблем!!!!!
Това същото което го написа на нас,можеш да го кажеш и на познатия си+всички обиди!
Аз имам куче,което няма да развъждам......и на теб това какво ти пречи само не разбрах тъпото ми помиярче????? Защото грубото ти държание в мн.число е много обидно и неуважително към хората,които са научили нещо от вас и смятат да постъпят по "вашите правила " ( не родословно кученце=кастрация,без поколение).

Заслужаваш да си пусна кучето на 5 женски :ab_041: (това е в кръга на шегата, разбира се !)

Понеже не си капацитет и по тази порода, както и за Френчита нека ти обясня как може да остане без родословие един приличен породен екземпляр точно за тази порода -
накратко:
100 ГРАМА над допустимото тегло;
липсващ зъб;
ЛЕКО рядка козина;
една идея по-светъл косъм
и точно затва не му се дава родословие, за да не се злоупотребява и да не се развъжда - затова е ПЕТ класа!
Дано а си научила нещо, щото, забелeжи - там се разбрахме от три думи накръст, а тук пак се вижда, че четете и май нищо не запомняте.

А, и един бонус, като пример, за да е по-нагледно - кучето от сериала Рекс също е само приличен представител на породата си - той е само пет класа.
User's Signature

#1577 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 10:04 AM

Би трябвало и тези кученца (пет клас) да имат родословие,ако всичко е направено по правилата.Незнам да има такава практика ,да не им се издава родословие.Предполагам , че може в самото родословие да се отбележи - не е за развъждане!Даже моята логика е , че така ще има по -голям успех да не се допускат злоупотреби.Защото като вземат да ги пишат по обявите "от родословни родители" и ако покажат родословие на което пише примерно "не е за развъждане" или нещо подобно(не сьм наясно точно какво),тогава на бъдещия купувач би трябвало да му светне червената лампичка.
Злоупотреби стават и с родословие и без родословие ,зависи си от човека.Единствено сигурно е ,ако излезне от развъдчика кастрирано или с договор за кастрация.
А ако някой дава родословните си кученца без родословие , защото имат недостатъци или са брак,ми звучи доста несериозно,най-вече защото едно куче(говоря за родителите на тези хипотетични родословни кученца ,без родословие) се определя какво е, основно по потомството му.Идеални няма!Във всеки един момент , във всяко едно кучило може да излезне даден недостатък ,който не си очаквал.
Пък и... може да е крокодил , но си е моя крокодил :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1578 Потребителят е офлайн   Dragoness Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 10:28 AM

Идеално...., би трябвало,
....но ако го вземат за например както в случая питах за половината сума, кой с чиста съвест да им държи на хората сметка защо не са дали родословието?
И виж че никoй не даде, аз ги познавам почти всички и им свалям шапка, че прочетоха м/у редовете, а аз отбих номера и накрая си останаха без куче онези на приятеля ми.
Като почнат да се пазарят, начи толкова и заслужават - как не разбраха тези хора че това не е сергия... брей, ама и ти знаеш (мисълта ми се измества на една оферта от не мн скоро и от северо-изток) ;)
User's Signature

#1579 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 April 2011 - 01:11 PM

Dragoness ........... приключвам разговора с теб,защото е абсолютно безмислен ! (по този въпрос).

Едно последно нещо,което го казвам не заради теб , а заради Kara i Cveti......никога, никой не съм се опитвала да скарам (нямаш толкова капацитет за да го разбереш)..... това за нея го казах в съвсем различна връзка.....и имах предвид нещо съвсем различно, което се надявам поне тя да е разбрала!

Много обичаш да обобщаваш ....... не можеш да знаеш каква е била ситуацията при всеки като си е взимал кучето! Някои не са били кучкари цял живот и не са знаели каква е разликата като са си взимали куче, така, че стига си дрънкала глупости.....едни са жертва на незнание,други на измама ....има ли значение ??? Ти просто много категорично слагаш чертата на всички и не си права за това!

Явно за теб е невъзможно някой който нищо не е разбирал да си вземе куче, и чак след това да се запали по породата и да започне да се интересува от нея......и да иска да я запази!!!!

Приключваме темата!!!! Ако все пак искаш да си полезна по въпроса за кастрацията,още не е късно! Интересува ме кастрация на мъжко куче....ползи,вреди и т.н. Това,което ме посъветваха в клиниката е да се развие напълно, т.е да изчакам да стане на год. и половина - 2 и тогава да го кастрирам! Ако решиш да отговориш, блаодаря ти предварително !!!
User's Signature

Качена снимка

#1580 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 02:27 PM

Valka , разбрах те чудесно какво имаш в предвид и ни най-малко не съм си помислила,че имаш желание да ни скараш
(но всеки разбира нещата по своему) Качена снимка.
Колкото до кучетата ми,много си права всичко започна когато се сдобих с Кара (искам да подчертая,че не съм жертва на измама,
а съвсем съзнателно,поради незнание си я взехме неродословна)....... С времето все по-силно желаех да притежавам истински представител на породата и нещата в един момент се случиха.Наистина всичко беше един дълъг процес - много четене, разговори с
развъдчици в чужбина,отне ми близо година докато Хели и Шая пристигнаха.Благодарна съм на Chiita за съветите и
помощта тогава,а и в последствие!

Качена снимка

С това смятам темата за приключена!!!

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема