Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 07 April 2011 - 05:24 PM
Valka, в 07 April 2011 - 01:11 PM, написа:
Приключваме темата!!!! Ако все пак искаш да си полезна по въпроса за кастрацията,още не е късно! Интересува ме кастрация на мъжко куче....ползи,вреди и т.н. Това,което ме посъветваха в клиниката е да се развие напълно, т.е да изчакам да стане на год. и половина - 2 и тогава да го кастрирам! Ако решиш да отговориш, блаодаря ти предварително !!!
Всъщност и мен ме интересува това, към всички запознати. Попрочетох тук-там, но на форума аз най- си вярвам
Както съм се оплаквала доста, след като навърши годинка стана много агресивен към други мъжки кучета, което мен много ме дразни. Едва ли ще нарани някое, но сега заобикаляме кучешките сбирки и ги гледаме оттдалече. А преди така хубаво си играеше с другите кучета
Та въпроса ми е, след кастрация дали ще стане малко по уравновесен? По толерантен към другите мъжки.
В края на Май ще празнуваме втори рожден ден. Дано не сме закъсняли.
И друго има - маркира си. Напрааво ми къса нервите това животинче. Крака на дивана (добре че е метален и не попива). Всеки божи ден - по две капки докато сме на работа. Като сме вкъщи нищо не прави. Излизам за половин час и нашия свършил работа.
Та ако го кастрираме дали и това ще спре??? Или поне да намалее?
А колкото да го предпазим от развъждане, това не е фактор за нашето решение, защото никога не сме си го и помисляли, никога не го пускаме да скитори без надзор за да свърши някоя беля. Взели сме и взимаме предпазни мерки
P.S. Стига сте се карали, все хубави хора, с хубави кучета. Със или без родословие всички тук са обичани и обгрижвани, какво му трябва друго на едно куче. Каузата е ясна, както и това, че всеки греши и се учим от грешките си, нали затова сме хора. Важното е да не се повтарят.
Целувки от мен и Спарки на всички кучовци
Публикувано: 07 April 2011 - 09:35 PM
Sparky_TabY, в 07 April 2011 - 03:24 PM, написа:
P.S. Стига сте се карали, все хубави хора, с хубави кучета. Със или без родословие всички тук са обичани и обгрижвани, какво му трябва друго на едно куче. Каузата е ясна, както и това, че всеки греши и се учим от грешките си, нали затова сме хора. Важното е да не се повтарят.

За кастрацията при мъжките кучета нищо не знам (ако е за женско мога да дам съвет,минали сме по този път ) за това не се включвам по теми, в които не съм компетентна
А като стана въпрос за рожденни дни, ето така Хели отпразнува втория си рожден ден на 5 април
Публикувано: 08 April 2011 - 03:26 AM
мъжките кучета, които не са от стойност за породаta (да не навлизаме пак в това кой колко струва....) Та тези, които не допринасят е най-добре да бъдат кастрирани, за да им се спестят много възможните и вероятни тумори на тестисите и простатата,
.... знам - мъжете ги пазят тези топки все едно са техните собствени - абстрахирайте се!
Недоклатил мъжки е жив дивол!
За възрастта - стига топките да са слезли - няма рано -да се чака е безумен съвет, който води до утвърждаване на поведение като маркиране - след създаден навик кастрацията няма да помогне за препикаването.
Не бъркайте и клатеното от женски с разгонване - това е утвърждаване на позиция в семейната или градинско/махленската ийрархия.
При женските спестява тумори/рак на матката, млечните йлежи, ячйници ....
Риск винаги има ....като се почне от шок от анестезия, и се върти в този кръг - операциите са рутинни -реакциите са индивидуални.
При добър екип и най-вече анестезиолог пак съществуват, но риска там е много по-премерен.
Ефекта от кастрация не се проявявя мигновено.
Не очаквайте маркирането да престане, нито пък клатенето ако навиците са вече затвърдени....

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 08 April 2011 - 09:46 AM
Sparky_TabY, в 07 April 2011 - 05:24 PM, написа:
Всъщност и мен ме интересува това, към всички запознати. Попрочетох тук-там, но на форума аз най- си вярвам
Както съм се оплаквала доста, след като навърши годинка стана много агресивен към други мъжки кучета, което мен много ме дразни. Едва ли ще нарани някое, но сега заобикаляме кучешките сбирки и ги гледаме оттдалече. А преди така хубаво си играеше с другите кучета
Та въпроса ми е, след кастрация дали ще стане малко по уравновесен? По толерантен към другите мъжки.
В края на Май ще празнуваме втори рожден ден. Дано не сме закъсняли.
И друго има - маркира си. Напрааво ми къса нервите това животинче. Крака на дивана (добре че е метален и не попива). Всеки божи ден - по две капки докато сме на работа. Като сме вкъщи нищо не прави. Излизам за половин час и нашия свършил работа.
Та ако го кастрираме дали и това ще спре??? Или поне да намалее?
Чисто поведенчески проблеми ,едва ли ще изчезнат след кастрация.За това трябва да се работи най-добре с треньор в група с уравновесени кучета.Но при всички положения ще намалее нивото на агресивност и е много възможно да стане по-толерантен, със сигурност тестостерона играе голяма роля при проявата на такова доминантно поведение.Като се има в предвид и че французите обикновенно са доминантни спрямо други кучета ,това трябва да е в помощ.
За маркирането ,предполагам че също ще изчезне(поне при котараците веднага изчезва)особено ако го прави в периодите ,когато усеща разгонена кучка някъде около вас.Виж ако го прави заради проява на доминантност спрямо стопаните си тогава ще си трябва принизяване в йерархията!Да не си мисли глупости , че къщата си е негова.
Миналата седмица в една серия на Сизър ми направи силно впечатление как коментираше евентуалната кастрация на един млад лабрадор ,който беше започнал да проявява агресия спямо стопаните си ,когато е в собствената си клетка и при хранене.Той по принцип винаги препоръчва кастрация ,почти ги задьлжава да кастрират и е на мнение че това много успокоява кучетата.
Но в случая , ми беше интересно , че предприе малко по различна тактика.Обясни , че ако сега кастрират преди да започне да работи с кучето , то ще остане на това ниво на агресивност (т.е.ще запази за по-дълго това поведение)и специално за него препоръча да направят кастрацията след като му се промени поведението.Ама Сизър си е Сизър.Гледайте го!
Аз съм на мнение ,че кастрация при мъжките е добре да се прави след като завърши растежа си , за женските колкото по-рано толкова по-добре.
Ако някой го интересува и ще му помогне да вземе това решение,но моята първа булдочка беше кастрирана и доживя до 15 год.Не е раждала и я кастрирах към 2,5 год.
Публикувано: 13 May 2011 - 03:22 PM
Една наша съседка разбрала историята на бедното животинче и направо я отмъкнала от бабичката и ни попита дали искаме да я вземем. Моята баба веднага казала, че остава вкъщи и няма да я пусне повече.
И така Джиджи удари шестица от тотото
Всеки път когато някой си вдигне ръката, мръдне, издаде някакъв звук или въобще има някакво раздвижване Джиджи се подготвя да бъде бита. Много тъжна картинка. Тя изобщо не знае какво е да си играе или да е галена. Много много тъжно.
От Понеделник е при нас и започна малко по малко да свиква, че не всичко е бой в този свят. Горкото мишле е само килограм и осемстотин грама и е две шепички голямо.
Това е тъжната история, но от сега нататък следва царски кучешки живот
Ето я и нея
Публикувано: 13 May 2011 - 10:11 PM
А, аз да ви се похваля- сега сме на почивка близо до Банско.....Честър е толкова щастлив....след 4 часа път с колата-до вечерта е бягал като луд из едни градинки тук :) Много е хубаво и сме много щастливи всички заедно!!!
Публикувано: 11 August 2011 - 04:48 PM
Публикувано: 11 August 2011 - 05:41 PM
Публикувано: 12 August 2011 - 10:07 AM
За много от въпросите ,които ви вълнуват или ще ви развълнуват има конкретни теми,не е нужно да се прави всеки път нова тема
Например:
Колко трябва да тежи френчи
или
Храната
Поразгледайте форума ,почетете и приятно общуване.
Публикувано: 12 August 2011 - 04:08 PM
My link
My link
и отделно едно спрейче мисля да му взема : http://www.zoomagazi...ija-125-ml-4917
Вчера даже му махнах и Скалибора....не се чеше свръх много, но все пак не е както обикновено :)
Благодаря предварително !
Публикувано: 13 August 2011 - 07:39 AM
Вместо спрей може да използваш дермосцент на две седмици според мен е по-добро и хубав шампоан -успокояващ кожата.
Публикувано: 11 September 2011 - 04:00 PM
"RAIA DOGS ПРЕДЛАГА ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ НА ПОРОДИ КУЧЕТА, ГАРАНТИРА ЗА КАЧЕСТВОТО ИМ, ВСЯКО КУЧЕ ЗАКУПЕНО ОТ НАС Е ОБЕЗПАРАЗИТЕНО ВЪТРЕШНО И ВЪНШНО С ЕВРОПАСПОРТ, МИКРОЧИП И ВАКСИНИ"....
Всякаква информация ще ми е полезна
Толкова много го желая, че сън не ме хваща :Х

Вход

Горе
Цитиране +