Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 30 April 2009 - 09:35 AM
magiz,поздравления за новия домашен любимец.Да се грижиш добре за него!
Дано майка ти и баща ти да знаят какво правят.
Един съвет -френските булдоци не са само малки сладки кучета, не го превръщай в кукла.
Това го казвам заради желанието ти да имаш йорк или мопс,а изведньж ти взимат френч.Дано не си останала с някакво чувство на неудовлетвореност.Френския булдог ще ти се отплати с безмерна любов и вярност.Успех.
Дано майка ти и баща ти да знаят какво правят.
Един съвет -френските булдоци не са само малки сладки кучета, не го превръщай в кукла.
Това го казвам заради желанието ти да имаш йорк или мопс,а изведньж ти взимат френч.Дано не си останала с някакво чувство на неудовлетвореност.Френския булдог ще ти се отплати с безмерна любов и вярност.Успех.
Публикувано: 30 April 2009 - 12:34 PM
Прочетеното по-горе за изгубеното или изоставено френчи и породилия се спор ме накара да споделя вчерашното си преживяване. Цял ден издирвах приют за бездомни кучета, защото приятелят ми спаси 2 малки от прегазване по средата на столичен булевард. Понеже той вече има 2 кучета, просто бе немислимо да ги осинови и тях и се започна издирване на институция, занимаваща се с това. Но, уви...... можете да се досетите какъв бе изходът, никой нищо не може да ни каже и не могли да взимат животни, защото "шефката" я нямало.... на 2 места.
Кученцата са такива сладури, просто не можехме да ги изоставим на произволана съдбата. Изходът бе да ги приюти за 2 дни и да ги закара на вилата си, вече обезпаразитени и ваксинирани.
Пиша това, не за да се изкараме най-добрите хора на света или нещо такова, а защото за пореден път се уверих как работят институциите в нашата мила страна. Как никой, нищо не знае и никоя от тях не изпълнява предназначението си. Естествено ще каже някой, те за хората не се грижат, пък какво остава за животните.......... Но колко са хората, които имат възможността да помогнат на такива животинчета, а въпросните приюти, създадени с ТОЧНО тази цел, финансирани от всякакви организации не приемат кучета. И хайде пак в омагьосания кръг..............
Кученцата са такива сладури, просто не можехме да ги изоставим на произволана съдбата. Изходът бе да ги приюти за 2 дни и да ги закара на вилата си, вече обезпаразитени и ваксинирани.
Пиша това, не за да се изкараме най-добрите хора на света или нещо такова, а защото за пореден път се уверих как работят институциите в нашата мила страна. Как никой, нищо не знае и никоя от тях не изпълнява предназначението си. Естествено ще каже някой, те за хората не се грижат, пък какво остава за животните.......... Но колко са хората, които имат възможността да помогнат на такива животинчета, а въпросните приюти, създадени с ТОЧНО тази цел, финансирани от всякакви организации не приемат кучета. И хайде пак в омагьосания кръг..............

Life isn't about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain.
Публикувано: 30 April 2009 - 01:26 PM
Влизам набързо колкото да се наоплача и изчезвам. Имам страшно неприятен проблем със моя Спайк. Всичко започна миналия ден. Отказал да яде, повръщал, вечера имаше страшно висока температура и така и не намерихме лекар, който да се отзове на обажданията ни. Свързахме се с нашия си лекар, но той бил извън града. Изкарахме до сутринта и го заведохме. Видимо няма никаква причина за това му състояние. Дадоха му лекарство за температурата и го оставихме под наблюдение. През целия ден бил в страхотно състояние, ял, пил вода, не повръщал изобщо, жизнен си бил.. Като отидох да си го прибера доктора каза, че явно е някаква тежка проява на алергия или просто е стресиран. Тръгнахме за вкъщи. Разхожда се, опита се да улови няколко гълъба, всичко беше нормално и точно преди да се приберем пак ми двигна температура, но по - ниска и започна пак да трепери. Нахраних го и се поуспокои. Като се прибрахме веднага заспа. По едно време се събуди и му дадохме да яде, но не ядеше така лакомо, както казаха, че е ял през деня. Хапна съвсем малко. Днес пак не е ял, просил си е хляб само и като се прибрах задните крачка трепереха, а задния ляв нещо го притеснява, защото накуцва с него. Почти през цялото време е лежал, а навън е бил кротък и си е седял само на слънцето, седнал. Единствено покрай кокошките се е въодушевил, но за кратко. Казаха ми ако се случи такова нещо да излезем на разходка за да отмине каквото има иние наистина излязохме, даже го пуснах без повод, но той не пожела да бяга или да се отдалечи поне мъничко. Подуши наоколо и седна, като сяда винаги на десния крак, заради проблема с левия. Сега го прибрахме, пи доста вода, но само толкова. Сега пак легна и пак трепереше, но като го завих се успокои и сега просто си спи. Не мога да проумея от какво може да е изведнъж тази алергия или стрес, като наистина не сме променяли нищо през последните няколко дни. Притеснявам се. Знам, убедена съм, че ветеринарят ни е наистина най - добрия, който можем да намерим, както и в това, че е направил всичко по силите си да ни помогне, но не мога и да не се притеснявам при това състояние на Спайк. Наистина не знам какво да правя вече. Ако някой е имал подобна случка, моля посъветвайте ме.

Публикувано: 30 April 2009 - 05:42 PM
39,7. Поддържал си я е през цялата нощ. Сутринта при ветеринаря беше бутнал само с една десета. За кърлежи не съм гледала толкова обстойно, но си мисля, че за последните два дни мина през пре много ръце и все ще се е разбрало и все пак след малко пак ще го проверя. Ако продължи да не иска да яде щем, не щем пак отиваме на лекар. Споменаха ми, че е възможно разгонване на женско куче да прави всичките тези бели. Дали?

Публикувано: 30 April 2009 - 10:16 PM
Ветеринаря каза, че едно куче не може на едно място да е болно, а на друго да не е. Следователно дразнителя бил вкъщи и понеже няма никаква промяна нито в къщата, нито сме местили нещо, нито режима сме сменяли, освен разгонването на Мишел и остава това да е дразнителя. Доктора каза, че е имал редки случаи, но все пак е имал на подобна... непоносимост. Температурата мисля, че е добре, но все още отказва да яде.

Публикувано: 01 May 2009 - 08:29 AM
Не, той в момента не може да направи абсолютно нищо. Изобщо не става, вероятно няма и сили при положение, че не е ял вчера. Отказва всичко, което му дам. Сега съм намислила да му купя някакво месце; филе или нещо подобно. През цялото време спи или просто лежи или ни наблюдава. Като му покажа любимата му играчка очите му се оживяват, интереса му се пробужда, но само толкова, пак не става. В затруднено положение съм, най - вече финансово, иначе веднага щях да го кастрирам и проблема ни да приключи.

Публикувано: 01 May 2009 - 09:26 AM
Това е доста невероятна причина за неразположението на Спайк.Едно мьжко куче може да откаже да яде ,когато покрай него има разгонена женска , но температура ,отпадналост ,куцане и т.н.
Ако беше причина разгонването щеше да бьде по скоро активен и нервен.
Има достатъчно симптоми за да се мисли за нещо друго.
Има достатъчно симптоми за да се мисли за нещо друго.
Публикувано: 01 May 2009 - 02:02 PM
Снощи Рая си намерила таралеж в двора,добре че чух да се лае ожесточено и отидох да проверя какво става...(беше към 4 h.) Рая му изтръгваше бодлите със зъби ,а Рей просто гледаше най-невъзмутимо(спокойствието на един англичанин).Вдигнах я на ръце и я прибрах вътре,за да мога да спася таралежа(тя беше полудяла).Взех го и го отнесох до една близка поляна.Днес сутринта наш'та пак го намерила (на поляната),но не са я оставили да го разнищи(слава богу).Луда работа

Вход

Горе
Цитиране +