Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#561 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2009 - 12:25 PM

Ти искаш домашен любимец нали?Не искаш да го водиш на изложби?Между 500-800евро можеш данамериш родословно кученце и то от добър развъдник ae_085.gif

#562 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 12:30 PM

естественно..но говорим за англ.булдог. и както казах обадих се на доста развьдници и пьрво цената е повече от 800 еуро и второ нямат в момента кученца нито ще имат след месец

#563 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 12:34 PM

Аз говоря за френски булдог,ако решиш,че искаш и можеш да отделиш тези парички бих могла да ти съдействам ae_085.gif

#564 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 12:41 PM

ок.охх...толкова сьм обаркана вече...ти за развьдник ли ми говориш?защото са си доста парите...за тези пари и анг. се намира

#565 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 12:44 PM

но би могла да ми дадеш някакви координати защото престоя ми в бьлгария ще е кратьк и просто трябва да се сдобия с кученце..

#566 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 12:52 PM

За съжаление не говоря за БГ развъдници,
а ако искаш кординати на развъдници тук в подфорума Chiita е публикувала сайтове.....

#567 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 01:15 PM

ок.но как става?в смисъл..правиш порачка и като пристигне тогава даваш парите??или трябва на место да го вземеш?

#568 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 03:14 PM

Малко мие странно да искаш една порода куче ,но защото били по-скъпи да се прехвърлиш на друга.Двете породи се различават и като темперамент и като визия,въпреки , че и двете завършват на булдог и имат в миналото общи предци.
Ако цената е това което ви смущава и затова се насочвате кьм по евтина порода(а френския булдог не е такава) -запознайте се добре с нея.ПОнякога е по добре да изчакаш и да сьбереш пари отколкото да се хвърлиш на първото попаднало ти кученце.
Относно кученце от развьдник ,най-добре е да контактувате лично с развъдчика -да му кажете вашите изисквания (напр.че искате само кученце за домашен любимец )и той ако има подходящо ще ви предложи.Това е валидно за всяка една порода кучета.
Куче по поръчка -никога не е препоръчително -пак казвам -търсете развъдчиците и разговаряйте с тях.Плащането може и да е предварително или някаква сума предварително, а после когато дойде кучето останалата сума и си получавате и документите му.Затова търсете лицензирани развьдници в FCI!Успех!
User's Signature

Качена снимка

#569 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 12:00 AM

не мисля че е странно.винаги сам искала англ.булдог,ако намеря на разумна цена бих си взела,но понеже няма изглед се прехварлих на френчи-малко копие на англ. :) имала сам доста ку4ета и всичките са били едри породи и късокосмисти..последното ми ку4е беше американски стаф.териер но стана на 2 год и го изби агресията и изпояде кучетата на комшийте в кооперацията в която живея и избора който ми остана беше или да доиде полиция с лекар да го убият с инжекция или да изчезне о тук.и го изпратих в бг.при една приятелка.и вече година сам без дом.любимец.така че реших да се спря на малка или средна порода кучета.исках да е късокосместо,малко,с много гънки и грозна физиономия,да не иска много тичане и разходки както големите!така се спрях на англ. НО се оказа доста скапа порода,реших да е френчи!малко подскачащо дяволче...ТАКА ЧЕ,МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ ДА НАМЕРЯ МОЕТО ДЯВОЛЧЕ dog.gif

#570 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 08:47 AM

Моето лично мнение е, че е по - добре за момента да си останете без любимец, защото подхождате малко несериозно към целата работа. Това е раздел за Френски булдог. Тук не е мястото да си търсите Английски булдог. Двете породи са много различни, както ви се каза вече. Щом имате възможност да отделите 1000 лв, не виждам какъв би бил проблема да изчакате малко да съберете нужната сума като през това време ще намерите добър развъдник, откъдето да се сдобиете с така желания любимец.
User's Signature

Качена снимка

#571 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 11:39 AM

Цитат(Vivityyy_ @ Sep 5 2009, 12:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки може да си изкара родословие..до колкото знам има бели родословия!.....

Едно мнение ,което добре описва ситуацията с тези прословути "бели родословия" от човек ,който има опит в развъждането и кинологията.

от тук
http://forum.dog.bg/...=...st&p=662595

Цитат(DessyD @ Jul 23 2009, 12:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Норита @ Jul 22 2009, 11:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Виждам, че спорът ви с господина приключи искам да задам въпрос от любопитство. Хипотетично имате прекрасен екземпляр от дадена порода, хипотетично мъжки, хипотетично без родословие. Как става започването на родословие. Т.е. хипотетичният мъжки екземпляр е идеален по даден стандарт, може ли да се запоне родословие от него? Не говоря за бяло родословие...

П.П това е чисто хипотетична ситуация. Просто ми е интересно...

НЕхипотетично Ви съветвам да кастрирате "ХИпотетично прекрасния екземпляр" без да "започвате родословие". Най-вече да НЕ създавате РЕални проблеми на породата, защото НЕхипотетично този ХИпотетично "идеален" мъжкар може такива да ги на-...(-твори), че след него да се налага кастрация на цялата създадена НЕхипотетично популация. Нали знаете кое доказва родство при всички бозайници, при това НЕхипотетично - само ДНК-анализ. Ей, затова очаквам скоро да го въведат за всички породи, за да не може някой ХИпотетично да направи НЕхипотетични дивотии с РЕални измерения.
Такива "хипотетични" напъни са докарали популацията на родезийския риджбек в БГ, например, до състояние на абсурда. Защото НЕхипотетично, а съвсем РЕално, параграфи от правилниците, които се използват само при изключителни случаи се прилагат като общовалидно правило. Затова из БГ се разхождат РР-ци с 3 см козина и 50 см височина. По същия начин една дама се опитваше на една изложба съвсем НЕхипотетично да получи експертна оценка на кученце, намерено в гората, но много силно доближаващо се до стандарта на самоеда, защото, видите ли, то било ама "най-прекрасния" пръкнал се някога самоед и забележете "трябвало" да се направи нещо по въпроса, сиреч да му се осигури възможност да натвори свои наследници. Както разбирате това ще доведе до небивал напредък в развъждането и развитието на породата. Предполагам, защото самоедите са на изчезване и по-специално са записани в световната червена книга!!! Освен това, толкова прекрасни самоеди се намират само и единствено в гората. zc_105.gif

п.п. - Извинете ме за грубия тон, моля да не се засягате лично, нито ми е смешно, нито се забавлявам. Още повече след спора в тази тема и след безуспешния опит да обясним на радиото от къде идва топлата вода - хич не ми е до хипотетични ситуации с реални последици. Извинявам се и за големия шрифт и за цветните букви, но реших, че явно няма друг по-опростен начин да се прочете нещо, освен като в първи клас с огромни и цветни знаци. Белким тоЗ път помогнИ.
Кучетата и съществуващите породи не са изчезващ вид. Съвременния свят е едно голямо село благодарение на интернет. Това, че някое куче няма да роди или да има поколение, независимо от неговите екстериорни качества и дори произход не е огромната беда нито на човечеството, нито на породите и развитието им, напротив, признак на зрялост и проява на отговорност е да можеш да прецениш, че емоционалната ти обвързаност с което и да е куче, било то и световен шампион не бива да пречи на трезвата ти преценка и отговор на въпроса "Защо правя нещо? - Защото сега го искам или защото имам по-далечна цел?".

Цитат(Vivityyy_ @ Sep 5 2009, 12:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Толква ли е важно да са родословни..

Да,важни са ,когато искаш да развъждаш и когато не искаш да съсипеш или изродиш породата!
А нали всички сме взели такива кученца , точно защото сме се влюбили в тази порода кучета!
User's Signature

Качена снимка

#572 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 11:48 AM

явно не сте ме разбрали!много добре знам кой е този форум и търся френчи..

#573 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 11:52 AM

Ок,търсиш френчи и ние ти предложихме вариант,
щом нямаш възможност да отделиш средства за родословно кученце,
то вземи си това,което си беше харесала smile.gif не виждам какъв е проблема.

#574 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 12:10 PM

просто ми трябва помощ zz_020.gif опитвам се да се свържа с клуба по маил но нищо

#575 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 12:18 PM

Интересно ми е къде ще изпратите кучето след една година ,ако и то се окаже с някакьв поведенчески проблем ,като "стафа"?
В Бг, няма да намерите родословно кученце отговарящо на "изискванията ви" ,поне за момента.
(да не го казвам в друг словоред ...)
User's Signature

Качена снимка

#576 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 12:29 PM

едва ли може да има сравнение между стаф и фр.булдог!това е смешно!или по добрия вариант е бил според теб да го убият????всички знаят колко са агресивни стафовете,макар че винаги сам смятала че всичко зависи от възпитанието но уви не е така!виждам че се заяждаш постоянно с мен,незнам каква е причината да го правиш.аз не съм тук за да си създавам врагове,а просто приятели и малко помощ да намеря това което търся...

#577 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 12:58 PM

Сьжалявам , че тона ми ти си е видял заядлив , но всьщност казвам точно как стоят нещата, а ти си прави изводи.Обикновенно когато на човек не му харесват отговорите ,му се струва , че другите се заяждат с него!

Цитат(delakavlita @ Sep 6 2009, 01:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
всички знаят колко са агресивни стафовете,макар че винаги сам смятала че всичко зависи от възпитанието но уви не е така!

Това не е вярно.Отдавна при тази порода се селектират родителите по-липса на агресия Може би незнаеш ,но и темперамента се унаследява.Или може би не си имала стаф?
А повярвай ми и френския булдог може да има поведенчески проблеми ,при които може да ти се наложи да търсиш кьде да изпратиш кучето!!!Особено ако седи дьлго време само и не получава нужното му внимание.
А относно малки клубни кученца- ...за 2009 година(до сега) има само едно клубно кучило и то в момента играе, около мен .
Потърси по сръбските развьдници.
User's Signature

Качена снимка

#578 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 01:01 PM

Chiita как са малките сладури,сигурно много са порастнали,кога ще ги нащракаш,че да им се порадваме и ние малко af_089.gif

delakavlita аз не разбрах ти къде живееш,защото до колкото разбрах не си в БГ

#579 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 01:19 PM

Някой ми ,съсипа кабела на фотоапарата ab_041.gif и още не сьм се сдобила с нов.
User's Signature

Качена снимка

#580 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 01:35 PM

трябва ли да доказвам на човек който не ме познава и не познавам че сам имала стаф?пак и не ме вълнува дали вярваш или не!не съм казала че съм имала клубен стаф..но той беше моето куче,и не мисля че дом.любимец трябва да е породист за да му дадеш обич и да го обичаш...или може би по родословие си избираш и приятелите??? smile.gif

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни