Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 05 September 2009 - 12:25 PM
Публикувано: 05 September 2009 - 12:34 PM
Публикувано: 05 September 2009 - 12:52 PM
а ако искаш кординати на развъдници тук в подфорума Chiita е публикувала сайтове.....
Публикувано: 05 September 2009 - 03:14 PM
Ако цената е това което ви смущава и затова се насочвате кьм по евтина порода(а френския булдог не е такава) -запознайте се добре с нея.ПОнякога е по добре да изчакаш и да сьбереш пари отколкото да се хвърлиш на първото попаднало ти кученце.
Относно кученце от развьдник ,най-добре е да контактувате лично с развъдчика -да му кажете вашите изисквания (напр.че искате само кученце за домашен любимец )и той ако има подходящо ще ви предложи.Това е валидно за всяка една порода кучета.
Куче по поръчка -никога не е препоръчително -пак казвам -търсете развъдчиците и разговаряйте с тях.Плащането може и да е предварително или някаква сума предварително, а после когато дойде кучето останалата сума и си получавате и документите му.Затова търсете лицензирани развьдници в FCI!Успех!
Публикувано: 06 September 2009 - 12:00 AM
Публикувано: 06 September 2009 - 08:47 AM

Публикувано: 06 September 2009 - 11:39 AM
Едно мнение ,което добре описва ситуацията с тези прословути "бели родословия" от човек ,който има опит в развъждането и кинологията.
от тук
http://forum.dog.bg/...=...st&p=662595
П.П това е чисто хипотетична ситуация. Просто ми е интересно...
НЕхипотетично Ви съветвам да кастрирате "ХИпотетично прекрасния екземпляр" без да "започвате родословие". Най-вече да НЕ създавате РЕални проблеми на породата, защото НЕхипотетично този ХИпотетично "идеален" мъжкар може такива да ги на-...(-твори), че след него да се налага кастрация на цялата създадена НЕхипотетично популация. Нали знаете кое доказва родство при всички бозайници, при това НЕхипотетично - само ДНК-анализ. Ей, затова очаквам скоро да го въведат за всички породи, за да не може някой ХИпотетично да направи НЕхипотетични дивотии с РЕални измерения.
Такива "хипотетични" напъни са докарали популацията на родезийския риджбек в БГ, например, до състояние на абсурда. Защото НЕхипотетично, а съвсем РЕално, параграфи от правилниците, които се използват само при изключителни случаи се прилагат като общовалидно правило. Затова из БГ се разхождат РР-ци с 3 см козина и 50 см височина. По същия начин една дама се опитваше на една изложба съвсем НЕхипотетично да получи експертна оценка на кученце, намерено в гората, но много силно доближаващо се до стандарта на самоеда, защото, видите ли, то било ама "най-прекрасния" пръкнал се някога самоед и забележете "трябвало" да се направи нещо по въпроса, сиреч да му се осигури възможност да натвори свои наследници. Както разбирате това ще доведе до небивал напредък в развъждането и развитието на породата. Предполагам, защото самоедите са на изчезване и по-специално са записани в световната червена книга!!! Освен това, толкова прекрасни самоеди се намират само и единствено в гората.
п.п. - Извинете ме за грубия тон, моля да не се засягате лично, нито ми е смешно, нито се забавлявам. Още повече след спора в тази тема и след безуспешния опит да обясним на радиото от къде идва топлата вода - хич не ми е до хипотетични ситуации с реални последици. Извинявам се и за големия шрифт и за цветните букви, но реших, че явно няма друг по-опростен начин да се прочете нещо, освен като в първи клас с огромни и цветни знаци. Белким тоЗ път помогнИ.
Кучетата и съществуващите породи не са изчезващ вид. Съвременния свят е едно голямо село благодарение на интернет. Това, че някое куче няма да роди или да има поколение, независимо от неговите екстериорни качества и дори произход не е огромната беда нито на човечеството, нито на породите и развитието им, напротив, признак на зрялост и проява на отговорност е да можеш да прецениш, че емоционалната ти обвързаност с което и да е куче, било то и световен шампион не бива да пречи на трезвата ти преценка и отговор на въпроса "Защо правя нещо? - Защото сега го искам или защото имам по-далечна цел?".
Да,важни са ,когато искаш да развъждаш и когато не искаш да съсипеш или изродиш породата!
А нали всички сме взели такива кученца , точно защото сме се влюбили в тази порода кучета!
Публикувано: 06 September 2009 - 11:52 AM
щом нямаш възможност да отделиш средства за родословно кученце,
то вземи си това,което си беше харесала
Публикувано: 06 September 2009 - 12:18 PM
В Бг, няма да намерите родословно кученце отговарящо на "изискванията ви" ,поне за момента.
(да не го казвам в друг словоред ...)
Публикувано: 06 September 2009 - 12:29 PM
Публикувано: 06 September 2009 - 12:58 PM
Това не е вярно.Отдавна при тази порода се селектират родителите по-липса на агресия Може би незнаеш ,но и темперамента се унаследява.Или може би не си имала стаф?
А повярвай ми и френския булдог може да има поведенчески проблеми ,при които може да ти се наложи да търсиш кьде да изпратиш кучето!!!Особено ако седи дьлго време само и не получава нужното му внимание.
А относно малки клубни кученца- ...за 2009 година(до сега) има само едно клубно кучило и то в момента играе, около мен .
Потърси по сръбските развьдници.
Публикувано: 06 September 2009 - 01:01 PM
delakavlita аз не разбрах ти къде живееш,защото до колкото разбрах не си в БГ
Публикувано: 06 September 2009 - 01:35 PM

Вход

Горе
Цитиране +