Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 20 December 2009 - 05:28 PM
Редакция поради нарушени правила!
Прочетете правилата на форума ,които сте се съгласили да спазвате при регистрацията си,по специално точ 6
Правила
Мод
Публикувано: 20 December 2009 - 06:02 PM
Много малък сте го взели,със сигурност бебо има нужда от майчини ласки
в буквалния смисъл.........
Публикувано: 21 December 2009 - 11:00 AM
Благодаря на всички за добрите пожелания.
Малкия фъстък ми разказа игрите две нощи .Не иска да спи търси майка си но и иска да се качва на леглото да спи при мен.Първата вечер го взех при мен и явно е много паметлив та снощи беше голям рев.Накрая му сложих пижамата ми в къщата му и две хавлиени кърпи та миряса.Батко му/сина ми/ дойде да го вземе по някое време ,защото аз съм се унесла и явно не съм го чула.Днес съм на работа все пак.Сутринта спяха и двамата като пребити.
Имам един въпрос към вас.Батко ни е във ваканция и ще стои при него .С настъпващите празници и аз съм си в къщи .Какво ще правя като тръгнем и двамата по задачи.Как да го свикна сам.Притеснявам се не ,че съм маниачка но искам да му спестя отрицателните емоции на животинката.
Публикувано: 21 December 2009 - 12:47 PM
ако на кучето ти му предстои раждане и полагаш необходимите грижи за него,
ако кучето ти е родословно и има изложбена кариера.............
Има много неща,който ти едва ли ще разбереш,но на такива въпроси аз бих отговорила така:
Всяко хубаво и качествено нещо,без значение дали е дреха,бижу,автомобил и прочие
е скъпо!Защо не отидеш в да речем Армани и не ги попиташ защо са им скъпи дрехите????
Това не е снобария,но всеки има правото да го разбира както си иска.
Как ще наречеш тогава хората,който си купуват женски кучета(неродословни)
единствно и само с идеята да ги оплождат,за да изкарват парички от тях,без значение тези
кучета дали имат здравословни проблеми,който ще предадат на поколението си
Ако хората развъждащи по правилата и създават стойностни,красиви и здрави кучета са
"снобари" тези като теб как се наричат,може би ПЕЧАЛБАРИ
Не ви ли е срам,аз не съм си купила куче ,за да изкарвам пари от него,а за да го гледам и обичам,и ако искам да го пусна да прави поколение ,не е защото искам да продавам кучетата ,а за да ги оставя при мен,защото моето куче няма да живее вечно,и като му дойде времето да си отиде,искам да имам кученце от него,и от това кученце да имам още едно кученце,замислете се ,ако исках да заплождам и продавам с цел печалба,щях ли да си вЗема мъжко куче,разбира се че не ,защото на мъжкото се полага едно,и ако съм някаква която просто иска да продава кучета,надали ще седна да пиша тук,гледам си кучето по най-добрия начин,давам му всичко,и му купувам от най-добрата храна,от най-добрия шампоан,най- хубавите играчки и дрехи,водя го в най-добрата клиника,давам всичко ,то ми е като дете,не си мислете,че искам да го пусна на някой само и само да има кучета и да си избия парите по него,как може да си помислите такова нещо,аз да не съм някакво чудовище,защо ни нападате,след като нямаме родословие,голяма работа,за мен това не е най-важното,разбирам,че трябва да се запази породата,но едвали ще го пусна на мопс,че да излезнат недъгави кучета,замислите се дали всички могат да си позволят такава сума пари за куче,искам да отбележа и,че от наблюденията ми тук има доста фр.булдоци чиито външен вид не е кой знае какво и даже бих казала,че не приличат и съвсем на породата си, а претендират с родословие,замислиите се колко от това родословие е истинско,защото аз също мога да сложа на моето куче 6 имена отзад срещу 200 лв,така че моля недейте да съдите по някакъв лист хартия,погледнете ми кучето на снимките и ако мислите че не отговаря на вашите стандарти,моля да ми ги споделите и да се обосновете какво не му е наред.Успех
Публикувано: 21 December 2009 - 12:59 PM
Толкова "болезнената тема"-цените на кутретата.
http://forum.dog.bg/...t...st&p=735202
Джако сериозна вьзраст,да е жив и здрав.
А аз вчера имах щастието да мачкам Игги , пораснал е и се е променил , вече не е онова пухкаво бебе
Не съм се развихрила,не ви и трябва да се развихрям,просто се ядосвам защо така ни отделяте,сеедно сме някакви прости хорица,дето трябва да ни линчуват щото кучетата ни нямат родословие,и изглежда така сякаш се изтъквате ,че сте най-добрите,това си е дискриминация,не го одобрявам,не съм искала да се карам с никой тук,просто не мислите нашите кучета без родословие за отпадък,много ви моля,все пак и ние сме привърженици на породата
Публикувано: 21 December 2009 - 01:34 PM
Ние нашето чудовище го взехме през седмицата, работни дни и веднага го оставихме самичък. Така, че от първия ден си свикна без проблем. Ноо след като изяде къщата му отредихме едно кътче от кухнята и му преградихме негова си "стая".
Такова скимтене не съм чувала. Все едно го колят. Чувах го чак пред блока, а ние сме на 3 етаж. Но защото не беше свикнал да е затворен. Така, че го оставяйте за по малко самичък още от началото е моя съвет. Иначе ще му е много по-трудно. Още си поскимтява малко като излизам, но от лиготия. Иначе съм го дебнала през един процеп. Скимти, обаче си гризка играчка. И като ме видя че го гледам усили скимтенето. Голяма маймуна е.
Публикувано: 21 December 2009 - 01:58 PM
Аз пак те питам , защо търсиш одобрение от другите за нещо ,което си си наумила да направиш?
Имаш си прекрасен домашен любимец , както си отговорна за него, бъди отговорна и за това ,което искаш да оставиш след него .
Публикувано: 21 December 2009 - 02:30 PM
Аз пак те питам , защо търсиш одобрение от другите за нещо ,което си си наумила да направиш?
Имаш си прекрасен домашен любимец , както си отговорна за него, бъди отговорна и за това ,което искаш да оставиш след него .
Аз съм достатъчно отговорна,и това което съм си наумила,ще го направя въпреки вашите мнения,като се роди с някакъв проблем отностно дишането има си доктори който ще отстранят проблема,както отсрани на Ерос.Имам познат с фр.булдог който също няма родословие,направи поколение и на кученцата им няма нищо,така че,ако се случва на 100 кучета 2 пъти ще рискувам,и неможе да ме съдите.Породата съществува от 1898г.ако мислите,че породата се е запазила на 100% от тогава до сега,май трябва да сте мн наивни.Не търся одобрение,просто събирам информация,ако някой няма претенции за родословие моля да се свърже с мен,да си побъбрим,поне няма да се съдим и да се правим на по висше стоящи защото някой е взел купата.
Публикувано: 21 December 2009 - 02:33 PM
аз също имам такова и го обичам не по-малко от родословните.Сигурна съм,че не го лишаваш
от нищо,но когато говорим за развъждане нещата стоят по друг начин,говориме за здравословното
състояние на бъдещите родители.Защо е нужно да размножаваш твоя хубавец когато искаш
още едно куче,защо просто не си вземете кученце без да е поколение на вашето????
Публикувано: 21 December 2009 - 02:41 PM
аз също имам такова и го обичам не по-малко от родословните.Сигурна съм,че не го лишаваш
от нищо,но когато говорим за развъждане нещата стоят по друг начин,говориме за здравословното
състояние на бъдещите родители.Защо е нужно да размножаваш твоя хубавец когато искаш
още едно куче,защо просто не си вземете кученце без да е поколение на вашето????
Еми просто искам да си е от моето кученце,да знам че си е негово,мисля си че като си отиде Ерос,ще ми напомня на него и ще знам, че е оставил нещо след себе си.Ако можете да ми дадете някаква статистика за заболяемостта на поколения от неродословни кучета,може и да помисля,върху това,ако резултатите са солидни може и да размисля
Публикувано: 21 December 2009 - 02:55 PM
имал здравословни проблеми (нямам в предвид настинка) правили ли сте му цялостни
изледвания.
Второ аз мога да ти кажа че Кара (неродословното ми куче) от както я имам е с проблеми
и те са наследствени,предадени от нейната майка,не мога да ти опиша колко хора са ми
казвали да я заплодя,че тогава щяла да се оправи,ще й минели и кожните проблеми и
всичко.Дори и доктор ми го е казвал!!!!И как да я заплодя като знам,че кученцата ще имат нейните проблеми.И аз исках още едно куче,и на мен ми се е искало да е от нея,но като знам какви
могат да са последствията,и как пак ще съм абонирана за ветеринарната клиника...........
Публикувано: 21 December 2009 - 03:07 PM
http://www.facebook....Ya/215361986751
Може да добавяте снимки,да пишете любопитни неща за породата,да обсъждате,да коментирате,каквото душа ви иска!
Публикувано: 21 December 2009 - 03:10 PM
имал здравословни проблеми (нямам в предвид настинка) правили ли сте му цялостни
изледвания.
Второ аз мога да ти кажа че Кара (неродословното ми куче) от както я имам е с проблеми
и те са наследствени,предадени от нейната майка,не мога да ти опиша колко хора са ми
казвали да я заплодя,че тогава щяла да се оправи,ще й минели и кожните проблеми и
всичко.Дори и доктор ми го е казвал!!!!И как да я заплодя като знам,че кученцата ще имат нейните проблеми.И аз исках още едно куче,и на мен ми се е искало да е от нея,но като знам какви
могат да са последствията,и как пак ще съм абонирана за ветеринарната клиника...........
С ръка на сърцето и без ръка на сърцето,аз не веднъж съм казвала,че съм имала проблеми с Ерос и то доста,преди да го оперират,дишането му беше под всякаква критика,имаше и кожни проблеми,но всичко се оправи,защото направихме всичко необходимо за здравето му,не отричам за проблемите ,но сега всичко си е наред(да чукна на дърво)
Публикувано: 21 December 2009 - 03:48 PM
но това не означава,че няма да предаде проблемите си на поколението си.
Именно това искаме да кажеме на теб и всички,който искат да заплождат!
Замисли се дали искаш още едно кученце с проблеми!И ако толкова ти се иска
кученце помисли за по-добрия вариант
Публикувано: 21 December 2009 - 03:49 PM
Хубаво, искаш едно кученце ,ами ако се родят 8 и половината от тях са с клинична изява , а задьлжително си знаем , че и другите го носят?Какво правим?
Ако можеш да ги гледаш всичките 8 , да им правиш операции , техните поколения също да гледаш и т.н. .... е не е реално ,нали?
Относно статистики , аз не сьм срещала статистика в която се делят на родословни или неродословни,обяснимо ,защо.
Относно фейсбука,личното ми мнение е :
Някой снимки са на кучета ,които не са въобще български френски булдоци и не мисля , че трябва да се използват,още повече , че тези кучета си имат имена и са известни по света.Ако случайно Елена Кожевникова или Реваз Ревазович(а те имат регистрация ) влезе и разгледа страницата и види снимки на кучетата си без да са надписани , едва ли ще им стане приятно.При качване на снимки във фейсбук , системата запитва дали имате право да разпространявате тези снимки,което автоматично ще доведе до това , че при подаден сигнал администраторите ще ги изтрият.
А и името на страницата е "ФРЕНСКИ БУЛДОГ-БЪЛГАРИЯ",какво правят руски ,холандски,американски и т.н френски булдоци на нея.
Други ,които са Български кучета ,би трябвало да се надпишат и да се поиска сьгласието на собственика, ако той не се включи сам и сам да ги качи.
Снимката ,която излиза на профила е изключително неподходяща -куче с такива железа на врата, ще възмутим цял свят.Да не говорим какво ще си помислят хората за породата у нас-пародия!
По добре качвай снимки на своето куче или направи страничката за своето куче и като се присьединят и други, те сами ще качват снимки на кучетата си.
Публикувано: 21 December 2009 - 04:24 PM
За развъждането няма да коментирам, Чийта и Кара и Цвети са се изказали подробно, аз ги подкрепаям. Кучето може и да няма проблеми след лечението - което е супер за него, да е жив и здрав - но това не операцията не премахва причината на болестта.
А относно страницата във Фейсбука - погледнах я, но ми се струва, че се нарушава авторското право на собствениците на снимките. Трябва да са поне подписани
Кученцето на аватара ... тъжна гледка с тоя строг нашийник, от който няма нужда.

Вход

Горе
Цитиране +