Достатъчно ясно изразих своето мнение и то не за първи път (позицията ми е ясна на почти всички четящи тук), няма нужда да се повтарям,но за аудиторията ще кажа (защото този път "огъня" беше другаде)-една от основите на кинологията е развъждане на здрави животни!Това е отговорността на тези ,които развъждат.Да ти е чиста съвестта , че си направил всичко необходимо за да изкараш здраво поколение.От там нататък ,никой не е 100% застрахован.Как ще го направиш това когато знаеш , че единия от родителите има унаследяем проблем отстранен с операция,ако не и двамата?Природата не може да се измами.Някой заболявания се предават и през поколения и през 2 ,че и до 14 се стига.
Хубаво, искаш едно кученце ,ами ако се родят 8 и половината от тях са с клинична изява , а задьлжително си знаем , че и другите го носят?Какво правим?
Ако можеш да ги гледаш всичките 8 , да им правиш операции , техните поколения също да гледаш и т.н. .... е не е реално ,нали?
Относно статистики , аз не сьм срещала статистика в която се делят на родословни или неродословни,обяснимо ,защо.
Относно фейсбука,личното ми мнение е :
Някой снимки са на кучета ,които не са въобще български френски булдоци и не мисля , че трябва да се използват,още повече , че тези кучета си имат имена и са известни по света.Ако случайно Елена Кожевникова или Реваз Ревазович(а те имат регистрация ) влезе и разгледа страницата и види снимки на кучетата си без да са надписани , едва ли ще им стане приятно.При качване на снимки във фейсбук , системата запитва дали имате право да разпространявате тези снимки,което автоматично ще доведе до това , че при подаден сигнал администраторите ще ги изтрият.
А и името на страницата е "ФРЕНСКИ БУЛДОГ-БЪЛГАРИЯ",какво правят руски ,холандски,американски и т.н френски булдоци на нея.
Други ,които са Български кучета ,би трябвало да се надпишат и да се поиска сьгласието на собственика, ако той не се включи сам и сам да ги качи.
Снимката ,която излиза на профила е изключително неподходяща -куче с такива железа на врата, ще възмутим цял свят.Да не говорим какво ще си помислят хората за породата у нас-пародия!
По добре качвай снимки на своето куче или направи страничката за своето куче и като се присьединят и други, те сами ще качват снимки на кучетата си.
Съгласна съм за фейсбуука,истрих снимките,ако имате желание може да каачвате ваши снимки,ше се радвам