Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#841 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2009 - 04:47 PM

Цитат(Persona Grata @ Dec 21 2009, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tb_195.gif

За развъждането няма да коментирам, Чийта и Кара и Цвети са се изказали подробно, аз ги подкрепаям. Кучето може и да няма проблеми след лечението - което е супер за него, да е жив и здрав - но това не операцията не премахва причината на болестта. ea_103.gif

А относно страницата във Фейсбука - погледнах я, но ми се струва, че се нарушава авторското право на собствениците на снимките. Трябва да са поне подписани ea_103.gif ae_085.gif
Кученцето на аватара ... тъжна гледка с тоя строг нашийник, от който няма нужда. tb_195.gif Собственика му преди няколко месеца му е пуснал цяла тема в подфорум "Клуб Булдог" - че му търси женски, кучето е без родословие и му беше изтрита темата.

ae_085.gif

Ако забелязваш строгия нашииник не се ползва,кучето има и нагръдник,да те информирам,аз също излизам с строк нашииник,точно със шиповете навън,и това не е за да тормоза кучето,а за да го опазя от някой Пит бул на ъгала,преди месеци,кучето ми беше напднато зверски от пит бул,и ако бях със строг нашииник нямаше да има дупки по врата си моя Ерос,както знаеш всички кучета нападат именно по врата,за това и аз го ползвам,за да го спрат нашииника.
User's Signature

Качена снимка

#842 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 04:52 PM

Цитат(Chiita @ Dec 21 2009, 01:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Достатъчно ясно изразих своето мнение и то не за първи път (позицията ми е ясна на почти всички четящи тук), няма нужда да се повтарям,но за аудиторията ще кажа (защото този път "огъня" беше другаде)-една от основите на кинологията е развъждане на здрави животни!Това е отговорността на тези ,които развъждат.Да ти е чиста съвестта , че си направил всичко необходимо за да изкараш здраво поколение.От там нататък ,никой не е 100% застрахован.Как ще го направиш това когато знаеш , че единия от родителите има унаследяем проблем отстранен с операция,ако не и двамата?Природата не може да се измами.Някой заболявания се предават и през поколения и през 2 ,че и до 14 се стига.
Хубаво, искаш едно кученце ,ами ако се родят 8 и половината от тях са с клинична изява , а задьлжително си знаем , че и другите го носят?Какво правим?
Ако можеш да ги гледаш всичките 8 , да им правиш операции , техните поколения също да гледаш и т.н. .... е не е реално ,нали?
Относно статистики , аз не сьм срещала статистика в която се делят на родословни или неродословни,обяснимо ,защо.

Относно фейсбука,личното ми мнение е :
Някой снимки са на кучета ,които не са въобще български френски булдоци и не мисля , че трябва да се използват,още повече , че тези кучета си имат имена и са известни по света.Ако случайно Елена Кожевникова или Реваз Ревазович(а те имат регистрация ) влезе и разгледа страницата и види снимки на кучетата си без да са надписани , едва ли ще им стане приятно.При качване на снимки във фейсбук , системата запитва дали имате право да разпространявате тези снимки,което автоматично ще доведе до това , че при подаден сигнал администраторите ще ги изтрият.
А и името на страницата е "ФРЕНСКИ БУЛДОГ-БЪЛГАРИЯ",какво правят руски ,холандски,американски и т.н френски булдоци на нея.
Други ,които са Български кучета ,би трябвало да се надпишат и да се поиска сьгласието на собственика, ако той не се включи сам и сам да ги качи.
Снимката ,която излиза на профила е изключително неподходяща -куче с такива железа на врата, ще възмутим цял свят.Да не говорим какво ще си помислят хората за породата у нас-пародия!
По добре качвай снимки на своето куче или направи страничката за своето куче и като се присьединят и други, те сами ще качват снимки на кучетата си.

Съгласна съм за фейсбуука,истрих снимките,ако имате желание може да каачвате ваши снимки,ше се радвам
User's Signature

Качена снимка

#843 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2009 - 04:54 PM

Цитат(Tanchita1 @ Dec 21 2009, 04:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако забелязваш строгия нашииник не се ползва,кучето има и нагръдник,да те информирам,аз също излизам с строк нашииник,точно със шиповете навън,и това не е за да тормоза кучето,а за да го опазя от някой Пит бул на ъгала,преди месеци,кучето ми беше напднато зверски от пит бул,и ако бях със строг нашииник нямаше да има дупки по врата си моя Ерос,както знаеш всички кучета нападат именно по врата,за това и аз го ползвам,за да го спрат нашииника.

tb_195.gif интересна идея...
пожелавам ви, никой да не напада кучетата ви. wb_052.gif Все пак има и друга страна на нщата, когато кучетата си играят, много често се нараняват точно поради такива нашийници с шипове. ea_103.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#844 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 05:52 PM

Изглежда само аз не съм запозната със случая във фейсбук ab_041.gif
Моля просветлете ме tb_195.gif

Сега видях,че съм пропуснала този пост

#845 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 08:50 PM

Едно интересно клипче Натиснете тук![b]

#846 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 11:11 PM

Цитат(Persona Grata @ Dec 21 2009, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Tanchita1 @ Dec 21 2009, 04:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>

tb_195.gif интересна идея...
пожелавам ви, никой да не напада кучетата ви. wb_052.gif Все пак има и друга страна на нщата, когато кучетата си играят, много често се нараняват точно поради такива нашийници с шипове. ea_103.gif

Като си играе с другии кучета които са добродушни го свалям,но като вървя по улиците не мога да знам какво ще искочи от ъгала,и колко неочаквано ще го нападне,както и стана
User's Signature

Качена снимка

#847 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 01:51 AM

Какво се захапахте отново тук , имам чувството,че ако не се заформи скандал поне веднъж месечно няма да е забавно ab_041.gif И какво за фейсбук?

#848 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2009 - 10:42 AM

Благодаря на kara and cveti за суперското клипче.
След поредна безсънна нощ имам сили за писане.
Снощи му сложих бутилка с топла вода но уви...........Цвърча през цялото време и няма и няма докато не го взех при мен да спи.Явно дресировката при нас ще започне след втория месец.Съжалявам го като реве и душа не ми дава да го оставя така.Ако някой се сеща за друг трик за спане и него ще пробвам.
Утре сме на първа ваксина .

#849 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 12:17 PM

Цитат(raya_buldog @ Dec 21 2009, 11:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво се захапахте отново тук , имам чувството,че ако не се заформи скандал поне веднъж месечно няма да е забавно ab_041.gif И какво за фейсбук?

Няма да хапя повече аз,станало е недоразумение,надявам се ще си простим ab_041.gif ,а за фейсбуук,направих страница за френския булдог,може да се присъедини всеки който иска и да качва снимки на палавниците си ,да коментирате и да поствате каквото сметнете за необходимо,ще се радвам ако се съберем повече почитатели,ето адреса http://www.facebook....Ya/215361986751
А ако се чудиш защо има мнения за авторски права,това е защото аз постнах снимки на кучета,чиито стопани не съм уведомила,нито съм написала инфо за красавците,за което съжалявам,не се усетих,че може да има сърдити,но с право могат да се сърдят и критикуват.Вече истрих всички неподходящи снимки.
User's Signature

Качена снимка

#850 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 12:20 PM

Покрай проблемите с Айки не съм ви чела от няколко дни.
Вярно голям скандал сте заформили.
За фейсбука - аз се адднах към групата, като имам време ще кача снимки на Айки.
Добре дошли на новите бебета, най-вече на най-малкия бебок wub.gif
Да кажа, моя Дзвер вече е добре, тича скача, както преди да се разболее.
Искам да му взема витамини и нещо, което да му засили апетита, защото не яде достатъчно, изяжда със зор по една малка консерва Хилс на ден, а по схемата трябва да са 2-2 и половина. Пепоръчайте, ми какво да му давам???
User's Signature

Качена снимка

#851 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 02:26 PM

Цитат(Tanchita1 @ Dec 21 2009, 12:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
искам да отбележа и,че от наблюденията ми тук има доста фр.булдоци чиито външен вид не е кой знае какво и даже бих казала,че не приличат и съвсем на породата си, а претендират с родословие....

То хубаво недоразумения , извинения и тем подобни , но аз се чудя защо толерантността е само от едната страна ?Подминавам подобни изречения , защото ги отдавам на незнанието на хората ,но сьщите тези хора обвиняват в дискриминация и без да се замислят обиждат.
И всьщност на какво основание се дават такива изявления -имате нужното киноложко образование и опит , виждали сте родословията на кучетата, виждали сте на живо минимум 30-40 родословни френчита и можете да прецените доколко те се доближават до стандартта на породата,посещавате редовно изложби и кучетата ви са оценявани поне от десетина експерти и т.н.?И доколко е реална преценката за едно куче по снимка,не мога да си представя , какьв огромен опит трябва , за да го направиш?
Нали все пак за да напишеш подобно нещо , значи имаш необходимите знания и опит?!Ако наистина са налични , нека да видим за кои кучета става въпрос или да ни се покаже перфектния френч.
User's Signature

Качена снимка

#852 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2009 - 04:09 PM

Цитат(darito_71 @ Dec 22 2009, 10:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря на kara and cveti за суперското клипче.
След поредна безсънна нощ имам сили за писане.
Снощи му сложих бутилка с топла вода но уви...........Цвърча през цялото време и няма и няма докато не го взех при мен да спи.Явно дресировката при нас ще започне след втория месец.Съжалявам го като реве и душа не ми дава да го оставя така.Ако някой се сеща за друг трик за спане и него ще пробвам.
Утре сме на първа ваксина .

Май времето му е майката ae_085.gif нашия вдигаше рев по нощите поне 2-3 седмици! ea_103.gif Ама рев! И нямаше спане. Пробвахме това с буикла с опла вода да слагаме в леглото му,д ама не ще да стои там, събужда се и търчи до леглото ми да го вдигам при мен. Ми кво да ви кажа.. все още спим в едно легло dry.gif не че се оплаквам ab_041.gif отначало го знаех.
А има и такива спрейове и нашийници с феромони, които им създават усещане на присътствие на майка, успокояват ги. Разпитайте вета, ако се интересувате, защото на нас ни препоръчваше, но ние не смеползвали това нещо (аз се отнасям скептнически към такива екстри ab_041.gif )
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#853 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 05:38 PM

Цитат(Chiita @ Dec 22 2009, 01:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
искам да отбележа и,че от наблюденията ми тук има доста фр.булдоци чиито външен вид не е кой знае какво и даже бих казала,че не приличат и съвсем на породата си, а претендират с родословие....

То хубаво недоразумения , извинения и тем подобни , но аз се чудя защо толерантността е само от едната страна ?Подминавам подобни изречения , защото ги отдавам на незнанието на хората ,но сьщите тези хора обвиняват в дискриминация и без да се замислят обиждат.
И всьщност на какво основание се дават такива изявления -имате нужното киноложко образование и опит , виждали сте родословията на кучетата, виждали сте на живо минимум 30-40 родословни френчита и можете да прецените доколко те се доближават до стандартта на породата,посещавате редовно изложби и кучетата ви са оценявани поне от десетина експерти и т.н.?И доколко е реална преценката за едно куче по снимка,не мога да си представя , какьв огромен опит трябва , за да го направиш?
Нали все пак за да напишеш подобно нещо , значи имаш необходимите знания и опит?!Ако наистина са налични , нека да видим за кои кучета става въпрос или да ни се покаже перфектния френч.

ЕЕЕ ма така няма да стане,подобни неща се изричат всеки ден от хора в ядосано състояние,не виждам какво се захващаш и продължаваш да говориш и упрекваш,разбира се ,че всички френчита са хубави,защо трябва да приемаш всичко толкова буквално,много ясно че не го мисля,на дали има човек който в яроста си не изрича неща който в действителност не мисли,така ,че не виждам защо трябва продължаваме да говорим за минали неща,ако не сте в състояние да ме разберете ,защо съм казала такива неща по-добре да ми кажете в прав текст,а не да се зачеква постоянно едни и същи минали неща,така аз ще знам,че не съм желана тук и няма да влизам повече,за да не се дразня и аз и вие,така е най-разумно.Не мисля,че бих нарекла това толерантност,след като съм се извинила и съм казала,че е недоразумение всичко,защо трябва да продължавате да натяквате и да си вдигаме нервите взаимно.
User's Signature

Качена снимка

#854 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 06:43 PM

Нито упреквам , нито се заяждам , питам с надеждата , че имам капацитет насреща си по въпроси ,които са интересни за мен и евентуално на среща си имам човек за такава дискусия -стандарт,отклонения от стандарта ,някакви коментари към него и т.н.Най-малко ,постта за това намекваше. ma_006.gif Ако имаше положителен отговор на въпросите , щях да задам още много .
Щом всичко това е плод на моментно "яростно" сьстояние ,определено съм разочарована.
И не е нужно всичко да се превръща в кавга или да има нечии опънати нерви.
User's Signature

Качена снимка

#855 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 08:54 PM

Е за това изказване колкото и ядосан да е човек би трябвало да го е мислил,за да го каже.......

#856 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 01:33 AM

Айде стига сте спамили,голма работа станала ...кой какво казал и т.н. всеки има право на мнение пък било то и погрешно.На мен също не ми харесват някои от шампионите,които са показани на снимки,въпрос на вкус. wb_052.gif

#857 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 07:42 AM

Цитат(kara and cveti @ Dec 22 2009, 06:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Е за това изказване колкото и ядосан да е човек би трябвало да го е мислил,за да го каже.......

Дори и да съм най-ядосания човек на земята,няма как да мисля ,че има грозно куче,толкова ги обичам,това са най-хубавите животни,особено пък фр.булдог,за мен това са най-сладките създания,така че 100% не съм го мислила,и се извиних,незнам още колко извинения трябват за да го проумеете
User's Signature

Качена снимка

#858 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 07:48 AM

Цитат(Chiita @ Dec 22 2009, 04:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нито упреквам , нито се заяждам , питам с надеждата , че имам капацитет насреща си по въпроси ,които са интересни за мен и евентуално на среща си имам човек за такава дискусия -стандарт,отклонения от стандарта ,някакви коментари към него и т.н.Най-малко ,постта за това намекваше. ma_006.gif Ако имаше положителен отговор на въпросите , щях да задам още много .
Щом всичко това е плод на моментно "яростно" сьстояние ,определено съм разочарована.
И не е нужно всичко да се превръща в кавга или да има нечии опънати нерви.

Нямам опит и достатъчно наблюдения незнам дали е истина,но съм чувала,че ако фр.булдог има много дребни петна по себе си не било знак за добро потекло,но колко е вярно немога да кажа със сигурност,надявам се ти можеш да кажеш така ли е,но това определено не го прави грозно(не ме разбирайте погрешно) ,пак казвам беше в момент на ярост,което и булдоче да видя все си носи неговия чар и сладост ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#859 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 07:50 AM

Цитат(raya_buldog @ Dec 22 2009, 11:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Айде стига сте спамили,голма работа станала ...кой какво казал и т.н. всеки има право на мнение пък било то и погрешно.На мен също не ми харесват някои от шампионите,които са показани на снимки,въпрос на вкус. wb_052.gif

Благодаря,аз съм на същото мнение,нека прекратим ,каквото било било,да започнем новата година с добри взаимоотношения,аз ще се постарая,да докажа, че не съм толкова лоша колкото изглежда ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#860 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2009 - 10:13 AM

Здравейте и привет от кална и кишава Варна.Persona Grata,мои приятели които имат кучета по същия начин обесняват безсънните нощи около тях.Не искам да го уча да спи при мене .Естествено че от време на време и аз го вземам за малко при мен в леглото и като заспи го слагам в къщата. Всичко е въпрос на време .Но просто той е куче с характер.И аз.
По принцип голяма занимавка.Прибирам се у нас с такова удоволствие че просто не мога да ви опиша.Естествено, че всички сме така.
Днес сме на ваксина .

Въпреки ,че съм нова във форума ще споделя със вас чувството, че този спор който водите е съвсем излишен.Нали ние сме си избрали домашните любимци.Естествено ,че на всеки кучето е най хубавото за него. Какво значение има дали са фаворити или медалисти ,породисти и т.н. Каквото и да е просто то си е моето куче.
Радоста от това някой да те посрещне да ти покаже, че те е чакал цял ден и то само теб ,си заслужава всички усилия за отглеждането на тия гадинки.
Дано да са ни живи и здрави и дълги години да ни радват.

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни