Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#861 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 December 2009 - 11:03 AM

Цитат
,но съм чувала,че ако фр.булдог има много дребни петна по себе си не било знак за добро потекло

Не , няма такова нещо , това е просто недостатък на цвета на конкретното куче.Може да е с много добро потекло , да е с отлични екстериорни качества и това по никакъв начин няма да му пречи да се изявява или да е добър производител.
И не приемайте нещата като "красиво-грозно".Няма грозни кучета!
Има такива които отговарят на стандартта и други ,които се отдалечават от него.
Разграничавайте ги тези неща.
Ще дам пример с моите кучета. За мен те са най-прекрасните на света(не само сегашните две , а и предишните две) и такива ще си останат, но това не означава , че нямат екстериорни недостатъци и това ни най-малко не ме смущава,напротив гордея се с тях.
Танчита , ти ми написа , че виждаш няколко булдочки в квартала си , но не ти харесвали(приемам го екстериорно ,че не ти харесват) няма лошо , всеки си има вкус и на мен няма да ми харесат най-вероятно , но това говори все пак за някакъв изграден идеален образ.
User's Signature

Качена снимка

#862 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 11:05 AM

Цитат(darito_71 @ Dec 23 2009, 08:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте и привет от кална и кишава Варна.Persona Grata,мои приятели които имат кучета по същия начин обесняват безсънните нощи около тях.Не искам да го уча да спи при мене .Естествено че от време на време и аз го вземам за малко при мен в леглото и като заспи го слагам в къщата. Всичко е въпрос на време .Но просто той е куче с характер.И аз.
По принцип голяма занимавка.Прибирам се у нас с такова удоволствие че просто не мога да ви опиша.Естествено, че всички сме така.
Днес сме на ваксина .

Въпреки ,че съм нова във форума ще споделя със вас чувството, че този спор който водите е съвсем излишен.Нали ние сме си избрали домашните любимци.Естествено ,че на всеки кучето е най хубавото за него. Какво значение има дали са фаворити или медалисти ,породисти и т.н. Каквото и да е просто то си е моето куче.
Радоста от това някой да те посрещне да ти покаже, че те е чакал цял ден и то само теб ,си заслужава всички усилия за отглеждането на тия гадинки.
Дано да са ни живи и здрави и дълги години да ни радват.

ra_180.gif we_070.gif
User's Signature

Качена снимка

#863 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 11:16 AM

Цитат(Chiita @ Dec 23 2009, 09:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
,но съм чувала,че ако фр.булдог има много дребни петна по себе си не било знак за добро потекло

Не , няма такова нещо , това е просто недостатък на цвета на конкретното куче.Може да е с много добро потекло , да е с отлични екстериорни качества и това по никакъв начин няма да му пречи да се изявява или да е добър производител.
И не приемайте нещата като "красиво-грозно".Няма грозни кучета!
Има такива които отговарят на стандартта и други ,които се отдалечават от него.
Разграничавайте ги тези неща.
Ще дам пример с моите кучета. За мен те са най-прекрасните на света(не само сегашните две , а и предишните две) и такива ще си останат, но това не означава , че нямат екстериорни недостатъци и това ни най-малко не ме смущава.
Танчита , ти ми написа , че виждаш няколко булдочки в квартала си , но не ти харесвали(приемам го екстериорно ,че не ти харесват) няма лошо , всеки си има вкус и на мен няма да ми харесат най-вероятно , но това говори все пак за някакъв изграден идеален образ.

Да казах,че не ми харесват,за дами на моето куче,защото сравнение с моето са доста дребни,знам,че женските са по -дребни,но то тяхното е страшно дребно,и са много слабички,и като гледам снимки на шампиони и шампионки са си доста по едрички от тези в квартала,по това съдя,че явно не ги хранят с каквото трябва,или просто са си си такива.Аз като започнах в началото да купувам гранули на Ерос,човека който продава храните ми предложи Вирбак , и ме предопреди,че ще стане по едър от другите булдочета,и така и стана,ама тези в махалата да ви кажа направо са си като пинчар с по големи уши,а уж са по на 8-12 месеца,незнам на какво се дължи.Вие?Питах едното момиче,колко е кг.е кучето то на 9 месеца е 7кг,не мисля че е нормално тегло,и като видят моя си мислят ,че е някаква смеска с англииски булдог,а той си е в нормите за възрастта 13,5кг. и доктора каза че си е добре сложен,незнам как да им обесня,че са им слаби??!!!!
User's Signature

Качена снимка

#864 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 11:30 AM

... не знам как да им обясня, че са им слаби??!!!!

Според мен няма да можеш да им обясниш, най-много те да се опитат да ти обяснят, че твоето куче не е в стандартаsmile.gif
Това сочи моят скромен опит до момента. В нашата градинка разхождат едно булдоче, което повече прилича на питбулче според мен, разбира се, не съм си позволила нещо да коментирам по въпроса. Докато неговата собственичка не започна да убеждава всички, че моето куче е мопс (вече бях писала за това) и то абсолютно категорично. Твърдеше, че е смеска между мопс и френски булдог, без изобщо да ми даде дума да кажа нещо, което ме подразни, но да е жива и здрава. Според мен ако тръгнеш да обясняваш, най-много да ти вдигнат нервите. по-голямата част от хората няма да си признаят, че тяхното куче е извън някакви стандарти... smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#865 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 11:52 AM

Определено ,не , от Вирбака е по-едър,каквото са дали мама и татко е основата .Границата 8-14 килограма предполага и по едри и по дребни животни,важни са пропорциите.Освен това снимките лъжат.Дребно куче може да изглежда едро на снимка и обратното ,особено, ако е само на снимката.

Цитат(Ch@Rlie @ Dec 23 2009, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
В нашата градинка разхождат едно булдоче, което повече прилича на питбулче според мен, разбира се, не съм си позволила нещо да коментирам по въпроса. Докато неговата собственичка не започна да убеждава всички, че моето куче е мопс (вече бях писала за това) и то абсолютно категорично. Твърдеше, че е смеска между мопс и френски булдог, без изобщо да ми даде дума да кажа нещо, което ме подразни, но да е жива и здрава.

Ето за това говоря!
Повечето си изграждат образа на френския булдог като порода ,най-вече по това което гледа и обича или от това ,което среща по улиците.
User's Signature

Качена снимка

#866 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 03:19 PM

Цитат(Ch@Rlie @ Dec 23 2009, 09:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
... не знам как да им обясня, че са им слаби??!!!!

Според мен няма да можеш да им обясниш, най-много те да се опитат да ти обяснят, че твоето куче не е в стандартаsmile.gif
Това сочи моят скромен опит до момента. В нашата градинка разхождат едно булдоче, което повече прилича на питбулче според мен, разбира се, не съм си позволила нещо да коментирам по въпроса. Докато неговата собственичка не започна да убеждава всички, че моето куче е мопс (вече бях писала за това) и то абсолютно категорично. Твърдеше, че е смеска между мопс и френски булдог, без изобщо да ми даде дума да кажа нещо, което ме подразни, но да е жива и здрава. Според мен ако тръгнеш да обясняваш, най-много да ти вдигнат нервите. по-голямата част от хората няма да си признаят, че тяхното куче е извън някакви стандарти... smile.gif

ЕЕЕЕ това за смеската между мопс и фр.булдог,ме разсмя доволно,ама ти как можеш да си мълчиш що не и каза,на женицата ,че не разбира от булдоци. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#867 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2009 - 05:41 AM

dry.gif Повтаряще се история dry.gif Всяко куче, си е красио в очите на своя собственик smile.gif Аз съм доволна ,че кучето ми остана в малки размери ,но не съм доволна ,че задните и крака са леко по дълги спрямо предните smile.gif Също така не съм доволна ,че каквото да и давам не напълнява( започвам да се замисля -дали накъде в гените се е пръкнал бостон териер) smile.gif да я блъскан със системи от гликозен разтвор-насила хубост не става.Важното е да се радвате на своето куче и да се грижите за него ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#868 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 08:58 AM

... не съм доволна ,че задните и крака са леко по дълги спрямо предните...

Аз пък, доколкото разбрах, това е част от стандарта. При Чарли също е така и на мен ми е много сладък, защото ми прилича на зайче ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#869 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 10:35 AM

Цитат(Ch@Rlie @ Dec 24 2009, 07:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
... не съм доволна ,че задните и крака са леко по дълги спрямо предните...

Аз пък, доколкото разбрах, това е част от стандарта. При Чарли също е така и на мен ми е много сладък, защото ми прилича на зайче ab_041.gif

Чарли,правилно си разбрала ae_085.gif

#870 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 11:28 AM

ab_041.gif af_089.gif доста пъти четох стандарта, все пак любима порода, любимо куче... wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#871 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 11:55 AM

Весели празници на всички ви пожелавам и бебетата ви да получат мнооого много подаръци
User's Signature

Качена снимка

#872 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 01:11 PM

Весело посрещане на празниците и от нас и догодина да се радваме на още повече французи ae_085.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#873 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 December 2009 - 01:23 PM

Весели празници и от насс .. af_089.gif
хЕйй .. какъв подарък ще получат вашите френчовции .. be_107.gif .. ab_041.gif
нИе вече получихме подаръците си .. ab_041.gif + кУчешки шоколад .. ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#874 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 04:32 PM

За моите зверове има само лакомства и никакви играчки ab_041.gif Просто не си заслужава да бъдат унищожени за 20 минути. dry.gif Пък и честно казано самите те ще предпочетат да хапнат нещо,което е предназначено за ядене,а не пластмаса или гума ab_041.gif Весели Празници На Всички Колеги wub.gif

#875 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2009 - 10:28 AM

С малко закъснение, Честита Коледа на всички

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#876 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 December 2009 - 12:45 PM

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ за всички любители на малките палавници !!!!
Да получите Вие и малките многоо подаръци! af_089.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#877 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2009 - 12:31 PM

Честита Коледа и от нас.Да сте живи и здрави ,да ви радват всички домашни любимци били те хора или животни.
На 23 сложихме първата ваксина.Голям майтап е тоя мъник.Бях ви писала че имаме тоалетна,но уви трябва да мине време за да се научи да прави каквото трябва там.В момента я ползва за гризане и игра .Голям кеф като се има напредвид, че преди да му сменя пелената обикновено с единия край попивам напишаното по паркета за да му мирише.Така му мирише че си изгриза тоалетната.
Но имаме напредък.Спим в къщата без да плачим само от време на време мяучим ,но то е за кратко. Не му обръщам внимание и сам си влиза и си заспива.Е ,едно стъпало напред.Започнах да му давам попари с извара и хляб.Бяло пилешко месо и морков ,като прахосмукачка е .Доктора ни измери бяхме преди 5 дни 1,200 гр.
Ей ,хора голяма радост наистина бях забравила какво е .

#878 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 12:35 PM

Абе я ми разкажете, как се справяте с космите....

това, което най много ме дразни е, че след пералня черни дрехи пак излизат с забити остри бели косъмчета, грррр

иначе се научих да ходя със светли дрехи, за да не личи, но те са пак навсякъде
User's Signature

Качена снимка

#879 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 12:39 PM

Ами аз проблеми с космите нямам , но може би защото сме още с бебешката козина(незнам дали е точно така ;))
Косми има но само по някои по специфични материй и от там ги махам с ролка, ня която те се злепват.
User's Signature

Качена снимка

#880 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 12:52 PM

Космите са на всякъде и оттърваване няма,поне при нас.
Переш и си излизат набити по дрехи,чаршафи и каквото можеш да се сетиш ab_041.gif

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни