Цитат
,но съм чувала,че ако фр.булдог има много дребни петна по себе си не било знак за добро потекло
Не , няма такова нещо , това е просто недостатък на цвета на конкретното куче.Може да е с много добро потекло , да е с отлични екстериорни качества и това по никакъв начин няма да му пречи да се изявява или да е добър производител.
И не приемайте нещата като "красиво-грозно".Няма грозни кучета!
Има такива които отговарят на стандартта и други ,които се отдалечават от него.
Разграничавайте ги тези неща.
Ще дам пример с моите кучета. За мен те са най-прекрасните на света(не само сегашните две , а и предишните две) и такива ще си останат, но това не означава , че нямат екстериорни недостатъци и това ни най-малко не ме смущава.
Танчита , ти ми написа , че виждаш няколко булдочки в квартала си , но не ти харесвали(приемам го екстериорно ,че не ти харесват) няма лошо , всеки си има вкус и на мен няма да ми харесат най-вероятно , но това говори все пак за някакъв изграден идеален образ.
Да казах,че не ми харесват,за дами на моето куче,защото сравнение с моето са доста дребни,знам,че женските са по -дребни,но то тяхното е страшно дребно,и са много слабички,и като гледам снимки на шампиони и шампионки са си доста по едрички от тези в квартала,по това съдя,че явно не ги хранят с каквото трябва,или просто са си си такива.Аз като започнах в началото да купувам гранули на Ерос,човека който продава храните ми предложи Вирбак , и ме предопреди,че ще стане по едър от другите булдочета,и така и стана,ама тези в махалата да ви кажа направо са си като пинчар с по големи уши,а уж са по на 8-12 месеца,незнам на какво се дължи.Вие?Питах едното момиче,колко е кг.е кучето то на 9 месеца е 7кг,не мисля че е нормално тегло,и като видят моя си мислят ,че е някаква смеска с англииски булдог,а той си е в нормите за възрастта 13,5кг. и доктора каза че си е добре сложен,незнам как да им обесня,че са им слаби??!!!!