Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#921 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 04 January 2010 - 12:53 PM

Честита Нова година и от нас zz_225.gif Да са ни живи и здрави френчитата и ние покрай тях.Само хубави моменти и много късмет. gb_023.gif

#922 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2010 - 02:15 PM

Честина Нова Година и от мен.Много здраве и успехи ,много усмивки и пари.Само весели моменти .

#923 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 01:45 AM

Цитат(raya_buldog @ Dec 28 2009, 04:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От космите спасение няма dry.gif А лигите....нямам думи ea_103.gif Рая е добре обаче Рей е ужасен.По всяко време идва и като започне да те души вече ти е лепнал една на панталона или до каквото се допре там dry.gif След разходка е най-зле в момента,в който му махам нашийника броя до 3 и всички се отдръпваме на няколко метра разстояние,за да може господина да се изтръска с пълна сила .След тази процедура ясно се виждат лигите му в радиус от 2 метра ab_041.gif По време на ядене също е кофти,едва 1-2 минутки ми отнема да му сложа в купичката храна и витамини,но за това време под муцуната му вече се е образувала локвичка zz_020.gif ab_041.gif Абе вечно се лигави ...

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#924 Потребителят е офлайн   Tanchita1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 01:47 AM

Цитат(infetka @ Dec 28 2009, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ние си нямаме ролкааа, нито четка и все търся и не мога да намеря ea_103.gif

Има в магазин Jusk от тези ролки и са по 2 лв.вчера минах и заредих за вкъщи 4 броя,че само те ме спасяват
User's Signature

Качена снимка

#925 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 03:45 AM

Цитат(Tanchita1 @ Jan 4 2010, 11:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(infetka @ Dec 28 2009, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ние си нямаме ролкааа, нито четка и все търся и не мога да намеря ea_103.gif

Има в магазин Jusk от тези ролки и са по 2 лв.вчера минах и заредих за вкъщи 4 броя,че само те ме спасяват

Благодаря, много ми помагате, ще потърся
User's Signature

Качена снимка

#926 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2010 - 09:46 AM

Помощ останах без килим у нас.
Малкото звяр е невероятен.С рани по ръцете и краката си сме.Ръмжим когато нещо не ни хареса и започна да лае.
А вчера сутринта докато си пия кафето ,малкият дрисльо се беше възкачил на крака ми и ме клецаше.Голям майтап.Инстинкт.Това значи ,че много ще го тачат като любовник предполагам.Така съм се смяла с него.Започна да ходи почти на всякъде докато преди го беше страх да излезе в коридора даже.
Имам въпросче.Една приятелка ми предлага клетката на нейното куче.Каза ми че е добре докато ме няма да стои в нея ,защото ще ми изръфа цялата покъщнина.Но как да го оставя затворен 6 часа ,при условие че клетката е голяма .Беше я купила за нейния кокер ,който беше много възрастен и последните му дни преди да го приспят го затваряше вътре защото не виждаше и не чуваше и се блъскаше по ъглите.Пълна трагедия.
Та както и да е .Четох за тоя метод на възпитание ,но имам чувството че ще вдигне блока на главата си от рев и скимтене ако го затворя.Има и нещо друго .Страх ме е да не наръфа някой кабел и да го убие тока.Незнам, дайте ми съвет приятели?

#927 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 10:07 AM

Аз съм махнала килимите в къщи и то не заради гризкането,ами заради пишкането smile.gif
Вземи клетката,която ти предлагат,голямо удобство е.Пробвай в началото да затваряш кучето за малко,
докато си там,после като посвикне излизай от стаята където е пак за малко и така докато се научи,в началото
е хубаво да усеща че си наблизо.Винаги му оставай играчки вътре.
Съвета ми обаче е да не го държиш в клетката повече от 3-4 часа.
Кабелите са голям проблем,хубаво е максимално да ги покриете,за да не стане беля.

#928 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2010 - 01:57 PM

Аз килима го бях махнала, но нали треперя отгоре му и реших че в даден момент може да му е студено/хем съм на паркет/.
Днес още като се прибера ще го махна и дано да е хубаво времето че да го запера и да може да изсъхне.
Чак ме е яд на себе си, че понякога почвам да се вманиачвам.
Като малко дяволче е яд ме е като направи беля ама като го погледна и ми става мило.
Сега се научи като седнем на масата че се яде.Стои на земята и ако ви опиша как плачи между квичини мяукане и джавкане.Голяма терца е .

#929 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 02:58 PM

Сигурно ab_041.gif но веднъж дадеш ли му край,винаги ще проси,мойта Шая е толкова лакума,
че зак и лигите й течат като усети нещо за хапване.
Вземете на бебо легълце,на което да спинка и да не му е студено (мойте си ги изядоха,разкъсаха smile.gif и най любимо
им е да се гушкат в клетката)

#930 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 03:01 PM

Аз горещо препоръчвам този метод. Изпитан е при мен и върши работа безотказно. В началото ми се струваше много нехуманно да стой затворен хайванчо, но след като на него му беше много хуманно да ни изяде къщата го превъзмогнах. И не само за яденето. Като си бяхме вкъщи се стиска и само да ни види гърба и си върши работата навсякаде. Ама навсякъде и по сумати пъти. Ужасен беше. Като го затворихме го чувах как плаче чак пред блока, но само първия ден. И от тогава спря и да върши бели вкъщи. Оставям му по един кокъл и всичките играчки и да си се забавлява цял ден. Но ние не сме с клетка, а сме му заградили част от кухнята, където няма абсолютно никакви мебели. Голямо е около 1м. на 3-4м. дълго. Но днес съм го оставила пуснат да вилнее, защото потруши преградата с която го затваряхме. Та сега само си представям колко работа ще е свършил днеска малкото диваненце. dry.gif

#931 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2010 - 11:18 AM

Sparky_TabY, тази клетка е за голямо куче така че ще се чувства свободно в нея.Не искам да рискувам относно кабелите и други предмети които могат да му навредят.Плюс това докато се прибере сина ми от училище съм на тръни .Не мога да си събера мозъка на работа.Ще пробвам.
kara and cveti аз бях споменала че ни подариха разкошна къщичка с допълнителна възглавница вътре .Цялата е от мек плат тип полар и съм му сложила две хавлиени кърпи да му е още по готино.Като го взехме първите дни квичеше искаше да спи при мене но си навих на ината и го научих да спи в нея.Де ръката ми вътре в къщата му де топлата бутилка/пак по ваша препоръка приятели/и стана.Но се съмнявам че тая къща ще оживее до месец най много.Плюс това той като стане на 4 месеца най много няма да може да се събира в нея.Яде като за световно взех да включвам около сухата храна моркови и ябълки.Тук таме попара със сирене и извара,а снощи му дадох и малко кисело мляко 0,1%/така ми казаха нискомаслено/.За секунди е омел всичко и чака за още. Незнам при вас но не дава да го галим ,а веднага се обръща и ти сръфва ръката.Не ,марш,ни вестника го оправят.Даже хапе вестника с който го плаша .Терминатор .
Въпреки всичко между другото от време на време пишка в тоалетната си .Напредък в това отношение.Утре сме на втора ваксина и ще ни мерят тъй като го гледам 2 кг.си ги има .На 23.12.беше 1,200 гр.
Пак много се разприказвах . Ама нали за това сме се събрали я !

#932 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 11:36 AM

Малък е още и незнае как се играе с хората ,тепърва ще се учи.Наблюдавах малките на тази възраст -игрите им бяха безумни -дърпаха се ,хапеха се,гонеха се и постепенно се научиха едно от друго къде е границата.
Това може да помогне в разбирането на кученцето
линк

Защо са препоръчали нискомасленно мляко?
User's Signature

Качена снимка

#933 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2010 - 11:48 AM

Предполагам заради дрискането.Да не е много мазно.Например препоръчаха ми извара вместо сирене.Направих му попара още като го взех от сирене и хляб . Беше се разхлабил.Сега наблягам по препоръка на доктора само на суха храна.Роял канин когато имам възможност или Педи гри за бебета.

#934 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2010 - 12:12 PM

Chiita благодаря ти .Материалът наистина е много полезен.И аз имам една енциклопедия за кучета.Навремето си я бях купила та чета от нея без да се задълбочавам,повече като наръчник.

#935 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 10:55 AM

Едва ли дрискането е от 2или 3% масленост на киселото мляко,още повече , че кучешкото мляко е с много по висока масленост(ако не бъркам над 7%).Извара се препоръчва поради други причини.По вероятно ,смяната на гранулата ше доведе до разхлабване.
User's Signature

Качена снимка

#936 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 11:53 AM

Според мен най-добре му вземете гранулки от среден клас и го хранете само с тях, вместо да се налага често да сменяте скъпи с по-евтини. Аз взимам еукануба. А сега съм се насочила към хепи дог. Личните ми впечатления, които са скромни на този етап, показват, че е хубаво гранулите да са накиснати в пилешки бульон, като аз добавям пилешко месо, няколко сварени яйца, морков, магданоз и ориз. Става една приятна за окото каша, която за няколко дни преобрази моето кученце, което беше доста отслабнало.
Успх! smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#937 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2010 - 01:33 PM

Да ви кажа честно по препоръката на доктора го храня с гранулирана храна .Той е толкова лаком че сигурно няма да имам проблем ако му давам и различна от тази.А и си правя сметката че не мога да продължавам постоянно да му купувам скъпи храни. Разбира се, че ще му давам и среден клас храна .В крайна сметка и ние не ядем само пържоли.Всичко е според финансите. Всеки ден му давам по резен ябълка или морков.Но мисълта ми е че искам да го приобщя малко по малко към общата храна у нас.Естествено че ще стане поетапно ,на по голяма възраст.
Ch@Rlie ще опитам да му дам от твоята каша.А колко струва вашата храна.Рояла е с убийствена цена.И като се има напредвид че съм го тъпкала без да искам/за 4 дни изяде 0,500гр.храна./,защото постоянно мецка около хладилника.Научи какво излиза от там ,а не научи къде де пишка и ака.Страшни са.
Chiita относно млякото и доктора ме предупреди и в магазинчето дето купувам храната ме предупредиха изришно за нискомаслено мляко.Явно имат нещо напредвид.

#938 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 01:53 PM

хапи дога за 10 кг. е 67 лв. в нета, което според мен е доста добре, защото храната е висок клас. Например Фрискас, които са доста по-зле, е около 50 лв. същото количество. Еукануба за 1 кг някъде е около 8 лв. Аз я купувам насипна, защото точно под нашия блок има магазин за животни и вече сме доста редовни клиенти, хората отварят пакета пред мен. иначе не е препоръчително да се купува насипна храна.
От всичко, което знам за кучетата, през първата година от живота им храната е много важна и не бива да се правят компромиси. В никакъв случай не го хранете с човешка храна. Представете си, ако имахте бебе, бихте ли го хранили с кучешка. Гответе специално за него или най-добре се насочете към подходящ клас гранули.

User's Signature

Качена снимка

#939 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 02:47 PM

Цитат(darito_71 @ Jan 7 2010, 01:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Chiita относно млякото и доктора ме предупреди и в магазинчето дето купувам храната ме предупредиха изришно за нискомаслено мляко.Явно имат нещо напредвид.

Това и попитах какво се има в предвид?
Защото горките ми кучета ,довчера пукаха домашно кисело мляко ,което е далече от нискомасленото ab_041.gif , а и никога не сьм купувала специално за тях под 2%,та ми стана интересно... wb_052.gif "какво тук значат някакви си 2 % масленост " ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

#940 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2010 - 03:30 PM

То това от магазина има ли изобщо някаква масленост.

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни