Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 17 January 2010 - 04:30 PM
Но смятам с клетката да си реша проблема докато ме няма.Ние сме на 2 месеца и гризе всичко , ами като стане на 4 и като почне да сменя зъби тогава трябва стоманени мебели да имам.НЯМА ДА СТАНЕ НА НЕГОВАТА.Но все нямам време да отида и да я взема ама ще се принудя тъй като гледам.
А относно пикането незнам.Всеки казва че като почнем да излизаме сам ще се научи което не ми се вярва.Ще видим?Но вестника постоянно играе по дупето му.Голяма страст към саксиите и пръста в тях.Ще им сложа фолио да не рови.
Публикувано: 17 January 2010 - 09:15 PM
Публикувано: 18 January 2010 - 09:09 AM
Страхотен купон днес сутринта.Към 6,30 чувам нещо лангър мангър и Джестър лежи на една страна и не мърда.Ставам аз веднага под паника и какво виждам.Нашия се оплел в хавлията от къщата си и явно някой нокът се е закачил ,уплашил се е и ни звук ни стон, лежи на една страна и трепери.Взех го в мене ,започна да ми ближе ръцете /благодари ми /и естествено след някоя друга секунда да ми гризе ръцете.Пуснах го на земята и започнах да се приготвям за работа .От банята чувам лай ама страхотен.Влизам в стаята нашия си лае сянката ,която се отразява на фотьойла и скача да я хапе.Смах със сълзи съм се смяла .Заляга и и се кани настървява се и пак наново.
Да ви кажа честно понякога ми идва да го убия ,но всички тия приятни моменти които ми поднася и за миг не съжелявам за чистенето и суетенето около него.Вече съм абсолютно убедена че всичко което прави след забраната ми е напук. Явно проблема е в това, че иска да се наложи като" водач на глутницата" в къщи ..Естествено е да "опипа почвата"дали ще стане.Аз си мисля че като станат на по годинка ще се кротнат и нещата ще улегнат.Търпение му е майката.Но таково своенравно животно ,такова живо и палаво куче не съм имала.
И пак със вас ще си "ближем раните"и ще си помагаме ,защото наистина си заслужава.
Публикувано: 18 January 2010 - 11:51 AM
На почти 9 месеца стана вече ( все едно го взехме миналата седмица). Той е на фази. Има периоди в който го оставяме самичък по цял ден пуснат си щъка из вкъщи и нищичко не прави. Само гледа да се гуши и е голям кротушко. Сега е във фаза "набележи и унищожи". Само тича, скача, блъска се по стени, в мебели. Голяма лудница е. Сигурно страда от раздвоение на личността
По принцип и ние го затваряме, но не в клетка, а преградили сме му част от кухнята. Обаче почупи вратичката, с която го затваряхме и затова беше пуснат. Позакърпихме сега положението временно и пак е затворен, че то не се издържа.
Иначе колкото и да се ядосвам, като дойде да се гушка в мен и всичко ми минава.
А за това, че ми краде вещите най-нагло и идва да ми се показва какво е взел, го прави за да го гоня. Защото ако ми носи само играчка и не му обърна внимание, ходи и отмъква нещо друго. Знае че ще тръгна след него задължително. И сигурно е в мен грешката, защото е много смешен как тича да се крие и аз много му се смея. Сигурно си е помислил, че е ОК да си се гоним.
Публикувано: 18 January 2010 - 12:53 PM
Ама не виждате ли , че той се е трудил върху едно уникално арт платно!Това е било неговия подарьк за вас.Какво да се прави артистична душа!Талантите винаги остават неразбрани
Публикувано: 18 January 2010 - 03:26 PM
Публикувано: 18 January 2010 - 09:04 PM
Публикувано: 18 January 2010 - 09:23 PM
Мааалко ви завиждам
Публикувано: 19 January 2010 - 12:27 PM
обаче се очертава своенравен и страшно инатест,което ме кара да мисля че ще бъдем беладжии и нещо като че ли неуправляеми.Но вестника ще играе по дуп.... му и толкова.Аз мисля че бях споменала дано не се повтарям ,че пекинеза който загубих преди 6 години беше страхотна мила душичка .Нямам един чехъл изяден някоя беля или нахапана ръка или пръст.Толкова благородно животинче че просто нямам думи.Сина ми беше на 1,6 месеца като го купих и просто беше третиран като плюшена играчка .Един път не се обърна да го ухапе или да го заръмжи.
Този индивид е пълна противоположност на предния.Само докато посегна да го взема се е разръмжал и е захапал ръката ми а ако се наведа сигурно и бузата или устната ми.Дивак абсолютен.Но мисля че на определена възраст ще влезе в нещата как да се държи и какво да прави. Ако не ще го науча с чичо Бойчо/това е вестника/.Между другата научи името на вестника, а не научи къде да пишка.Много са енергични, ама в това им е чара.
И знаете ли какво ми прави впечатление последно време.Не се радва като се връщам от работа само леко си свива ушите уж доволен и толкова .Аз му се радвам говоря му гальовно .Влиза си в стаята и чака да яде.Имам приятелка с която двете ходихме да го вземем от котилото само докато дойде в къщи ще откачи от радост скимтене даже препиква.Пуста му кучешка работа.
Публикувано: 19 January 2010 - 01:58 PM
Определено държите първенството по изобретателност на белите.
Вземете му ,компания -друго куче или котка
Публикувано: 20 January 2010 - 10:24 AM
Публикувано: 20 January 2010 - 02:29 PM
Аз искрено съжелявам че повечето сте от др.градове иначе театъра щеше да е пълен ако можехме да ги събираме и да се посмеем взаимно ,но то никога не е късно и не се знае.Светът е малък.
Публикувано: 20 January 2010 - 10:59 PM
А относно излизането ние живеем точно до Морската градина .Много ще се радвам да се видим .Третата ваксина трябва да я поставим на 10.02.2010г. и след това мисля, че трябва да мине седмица за да можем да излизаме .Така, че в началото на март сме с вас.Атракцията от първото "навън"живот и здраве предстои.А относно координати, ако искате ще си разменим на Лични.
Представям си каква капия ще бъде при първото ни излизане след като за него в момента единственото обкръжение са хола, банята и на батко стаята + нашите приятели, които от време навреме ни посещават и констатират ,че расте с всеки изминал час.Ще ви информирам.
Сега предстои да се върне мъжа ми от рейс .Той все още не го е виждал ,само е чувал за него .Няколко пъти по телефона ме предупреждава да не му се карам ,да не го пляскам или от рода ,защото бил бебе.Но при всяко обаждане пита за него.
Предполагам че страшно ще си паснат.Той е по спонтанен в реакциите си ,докато аз го мачкотя и целувам през половин час приказвам му и постоянно му се радвам.
Мили приятели пак много се разприказвах,но освен с вас няма с кого ,т.е има ама не могат да разберат колко много може да се обича едно същество, различно от човешкото ,което в дадени моменти ти носи много по големи радости и удовлетворение от себеподобните.
Публикувано: 24 January 2010 - 04:18 PM
Сред толкова много сняг имам чувството че съм се изселила на Северния полюс .Сутрин ставам поглаждам навън и само сняг,тръгвам за работа пак сняг излизам за кафе пак сняг.Като се погледнем с колегите приличаме на вкоченени зомбита посинели от студ ,треперещи и всеки се е увил с каквото намери.Не обичам снега ,имам чувството че умирам.А колко съм гладна язък ми за диетите.Това го пиша щото трябва да го кажа.Яд ме е на снега.
shine on ♥♥ преди няколко поста и аз те бях питала същото .На 09.11 сме и сме ви батковци с 1 ден.А относно ваксините доктора прецени че ще е на 10.02 за да му биел и за бяс.Какво имаше напредвид незнам.Но по принцип първата я сложихме на 23.12 ,втората на 07.01,а третата трябваше да бъде на 27.12.2010г.Нямам търпение да я слагаме и да го изкарвам навън.Не че първия път ще ми е много лесно.Представям си как ще ни гледат хората и ще ни се смеят .Има да се дърпаме един друг докато свикне бандюгата.Да може малко по малко да свикне че в къщи не се пикае и ака,сега просто цялата къща му е тоалетна само неговата тоалетна не е .С вестника ,с закана "не"
В момента къщата ни на нищо не прилича вече ,почти изядена .Спи на покрива и и го вдлъбва навътре ,става като легенче,явно му е топло или просто не се събира вътре щото всичките ни играчки и те са там.Луда работа.
Е, продължавам напред в професионално отношение .
Пишете бе хора, скучна работа иначе!
Публикувано: 24 January 2010 - 08:37 PM
И аз нямам търнение за първото илизане, каквато е лудачка мойта ще размири квартала
Публикувано: 25 January 2010 - 09:55 AM
Та така си живеем мирно и кротко с Джестър
Днес като отивах на работа си мислих за кучетата които треперят ,легнали на кашони ,сгушени до вратите на входовете.
Сещам се за зоополицаите на Сащ /Animal Planet/ и ми става тъпо като гледам колко години сме назад и в страни и колко сме далеч в това отношение сигурно и от страните в третия свят.
За хората не споменавам ,защото все пак форума е за животни.Болно и мъчно ми е !

Вход

Горе
Цитиране +