Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#981 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2010 - 11:18 AM

Дари положението е трагично. Милите общинари нестига че нищо не правят, ами и рушат. Това съм го писала в друг подфорум, но ще го напиша и тук, защото много ме хвана яд. И ме е яд всеки път като погледна през прозореца от вкъщи.
Пред блока ни се родиха това лято три малки сладки бели кученца. Едното го прибра едно момченце, а другите две останаха пред блока. Децата им направиха къща в едни буренази, който бяха толкова запустели и мърляви, като мини бунище. Та те попочистиха там, освободиха място. Домъкнаха един стар диван, плоскости, одеала и им построиха къща. Много добре им се получи, а и те си имаха занимание всеки ден, вместо да ходят да пушат или да вършат други поразии.
И знаете ли какво стана. Напълно по български обичай, на някой не му хареса гледката и се обадили в общината. Дойдоха с един камион и вдигнаха всичко. И даже едни лелки им помагаха. Направо като гледах от прозореца и ми се свиваше сърцето.
Нищо. Децата пак намериха плоскости и втора къща им построиха. Не толкова хубава като първата, но пак къща. И познайте??? Пак дойдоха и я вдигнаха. Грозно било. А стария буренак беше чуудесен. Радост за очите. И преди това орязаха клоните на дърветата, сигурно шест месеца им отне да дойдат да ги преберат. Бяха ги сложили на пътеката и всеки път като минава някой трябваше да ги надскача. А за майките с количките да ги заобикалят. Та за тази простотия им отне половин година, а за ужасната грозна къща, само към ден.
И сега миличките мръзнат и няма къде да се подслонят. От няколко дни момиченцето-Ели се изгуби някъде, остана само Топчо, надявам се не и се е случило нещо. Добре че поне ги хранят, та да не са и прегладнели. Със Спарки си играят като го изкарвам. Малко са досаднички и ни преследват, но са много сладки.

Малко се отплеснах, но как да не се ядосва човек. То човешката злоба няма мярка.

#982 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 11:54 AM

Темата е много, много тъжна... От както имам Чарли понякога споделям за него на работа, купувам му разни неща и колегите виждат и започват едни коментари... eg_033.gif направо си вдигам кръвното. Няма как да не ви се е случвало - как кучето трябва да яде помия и от време на време някой кокал, как се лекувало най-добре с лопатин (идва от лопата), какво ще го правя като остарее, започвало да мирише тогава... всякакви такива... Един колега има далматинец на над 10 г. Вече бил ослепял (подозирам изключително лоши грижи) и т. н. и сега щял да го пуска в една дива местност да го изядат хищниците... Можете ли да си представите, хора? това са повече от 10 години...
Представете си един такъв примерен българин, който е способен да направи това със собственото си куче, колко му пука за бездомничетата навън и кучешките и човешките...
User's Signature

Качена снимка

#983 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 January 2010 - 12:13 PM

Това е просто ужасно.Не мога да разбера такива хора.Аз съм обградена от колеги, които имат животни, котки, кучета, зайци и пр.Като започнем да коментираме кое какво направило и изпадаме в умиление, все едно говорим за децата.На моменти се улавям, че говоря повече за кучето си и имам в телефона повече снимки на Мърфи.Явно ми е като заместител на децата, които вече са големи и много много не искат да ги гушкам и аз си го наваксвам с Шушката.Тя няма как да ми избяга ab_041.gif

#984 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 January 2010 - 01:24 PM

зДравейте .. !
дНес докато се ровех из Facebook намерих нещо интересно .. ab_041.gif
http://www.petizens....e.php?pid=12237
User's Signature

Качена снимка

#985 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2010 - 01:27 PM

Мили мои дружки и дружковци ,заради това пиша ,че се радвам че ви има,защото знам че от вас освен съвети ще имам и разбиране.
Наистина темата за човешката злоба е обширна и безкрайна.От малка съм пораснала с кучета и различни животни.Моите родители /баща ми вече е покойник/страшно много обичат животни.В момента майка ми има немска овчарка която е на преклоните 12 години и по нищо не се дава на по младите кучета.Живее на двора в специална къща която баща ми и построи от тухли измазана с дървен под от дъски и черга отгоре за да и е топло.Всяка зима когато е студено майка ми си я прибира вътре или при нея или в коридора.Преди два месеца и правихме операция ,имаше мастни образования - туморни по цицките си и я кастрирахме.Ние с брат ми бяхме против да го разбутваме животното с мотива че е възръстно вече,но майка ми я оперира в една от клиниките във Варна и животното в момента е живо и здраво.Вярвайте ми като ходихме да и махат конците ,тая жена на 65 години вече /да е жива и здрава/щеше удар да получи.Тя си я държа тя си и приказва и животинката стоя и кротува до последно за да могат да си свършат работата докторите.А навън беше жега и по челото и очите и се стичаха вади с вода .Виках си "тая жена удар ще получи заради кучето".,че и не иска да я отменя просто там да е .Като разказах на мои колеги и приятели за това те започнаха да се смеят и всеки да си казва какво щял да си купи за тия пари които е дала майка ми.А братовчед ми който помисли че сме луди за операцията на кучето е абсолютен садист ,гледа едно куче в кокошарника си и го храни на седмицата веднъж "както се храни куче" с помия или с хляб и се хвали на майка ми че кучето му изяло цял буркан с люти чушки.Ами и той да стои цяла седмица гладен не люти чушки ще яде ами и камъни ще прояде.Там си живеят какво му коства да му хвърли едно парче хляб или поне да го пусне само да си търси храна.Да вържеш животно и да го гледаш как умира от глад трябва да си с психически отклонения.
Занищихме темата чиито място сигурно не е тук,но такъв е живота и човек понякога иска да го сподели с някой за да му олекне.

Sparky_TabY ,радвай се че имаш добри деца.Щом няколкократно са правили опит да подслонят кученцата значи ще бъдат добри хора.
Ch@Rlie представяш ли си това животно което 10 години е служило по свой си начин на тия "хора"да умре по най жестокия начин .Мозъка ми не може да го побере.С какво чувство ще се качиш ти на колата си и ще гледаш как то бяга след нея или те гледа с ей такива големи тъжни очи.Още повече че е сляпо .И след това ще си чист пред съвестта си.Не това не са хора много се извинявам това са подсъдни души ,изроди, абсолютни бездушници.

#986 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 01:36 PM

Ох, Дари, абсолютно съгласна съм и най- страшното е, че става дума за млад човек, който ще отглежда деца тепърва.
Това ми е последното по тази тема, защото не искам да развалям темата, а повярвайте много неща чух през последните месеци... Надявам се, че такива като нас са повече, че иначе лошо ни се пише на всички...

User's Signature

Качена снимка

#987 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 02:45 PM

Ch@rli е права. Стига с черногледството, че то като почнеш да го гледаш го виждаш навсякъде.

П.С. Само за пояснение, че не става въпрос за мой деца ( защото аз нямам още) а за децата от квартала. Бяха се събрали към 15-20 от 5 годишни до 12-13 годишни. Но пак са добри деца и винаги ни се радват и на домашните кучета и на не домашните.

#988 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 03:32 PM

Здравейте на всички, мрачни мисли са ви налегнали, ама така е, като има мрачни хора.
Аз да ви се пооплача малко от Лала. Напоследък съм си мнооого време вкъщи, освен някоя лекцийка отвреме навреме и сме с Лала по цял ден заедно, разбира се, около мен тя е куче мечта, най-доброто и послушното. Днес обаче й се наложи да седи 5-6 часа сама и като се прибера беше паднала бомба. Някак си сеенаучила да се качва на масата, беше суборила всичко, счупила две чаши, изяла една кифла, съборила сума ти инструменти на земята, нахапала портокалите и бананите и задъвкала хилката за тенис. (какво правят всичките тези неща на масата е друг въпрос).
При прибирането ми вкъщи Лала се изтрелва зад вратата, свива уши и трепери!! На мен ми става смешно, но все пак й говоря лошо и й се карам. Не съм я шляпкала този път, щото ми беше много смешно. Просто това куче ме разби. И е виновна и го знае и няма такъв палячо.
Е, няма как изчистих си, прейалих любимата си чаша, я тя стои, трепери и не мърдя. Накрая реших, че 4 мин са достатъчни да й се сърдя и си я нагушках хубаво. Но идеята за клетка все повече се избистря.
User's Signature

Качена снимка

#989 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 04:40 PM

Тая Лалка как си е поиграла душицата ab_041.gif Голяма веселба е паднало 100%.

А ние днес ставаме на 8 месеца Ще получи момчето бонусче zz_227.gif Как бързо пораснаха wub.gif

#990 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 January 2010 - 05:04 PM

лЕле .. Лала .. и тя е решила да помага .. ab_041.gif
чЕстито ви .. Sparky_TabY .. дА ти е все така игривв и много да те радва .. wub.gif smile.gif
дА .. мНого бързо порастнаха наистина .. кОга бяхме страхливи .. пЪк сега .. wub.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#991 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 10:08 AM

Ехо , здравейте!В тия студени и мразовити дни да не замръзнахте ,че не пишете бе хора.
У нас умряхме от студ.Климатиците не вдигаха повече от 18 градуса и се наложи да си купя вентилаторна печка ,при условия че имах две и ги подарих.Не съжелявам дадох повечко пари ама имам сега малко калориферче у нас.От там започнаха и новите ни приключения.Малкото звяр не може да понася шума на печката и лай като ненормален при всяко пускане .Хапе кабела и я гони докато се върти наляво и надясно .Какво да го правя това животинче ?Грам спокойствие с тоя неуправляем индивид. Вчера счупих без да искам едно магнитче на хладилника не мога да го опазя от парчетата и докато отида да взема метлата вече беше налапал едно.Изпаднах в ужас да не си нареже устата ,докато го докопом и го извадя видях голям зор.Закъснях за автобуса не ми остана време да си доизпия кафето а няма да говоря по въпроса че бях с два различни чорапа.Като се прибрах от работа чак тогава се видях как съм се облякла.И това е почти всяка сутрин,все нещо не съм доизкусурила.Страхотен е .Предполагам че към годинката ще се кротнем поне малко.Явно дето цял ден стои сам от време на време батко му го взема в неговата стая ,ама наръфа кабелите на клавиатурата и мишката и вече и той не го иска.Та оставам аз. Тероризираме се взаимно.Обичам го и като се прибера докато не го намачкотя не го оставям.
Как са вашите палавници?Пишете бе хора имам чувството ,че само ние сме най дивите от всички.
Имам един въпрос отново.Около ушичките му е под очите му козинката му е много рядка и почти се вижда кожата му.Дали е заради смяната на козината ,а няма пъпки или петна ,козинката му не пада .Дали просто не е окосмен там.Все още не съм го къпала от както го взех от котилото ,доктора каза че за в момента не е нужно и колкото по рядко се къпем толкова по добре.Няма неприятна миризма напротив мирише на ароматизатора на дрехите ми или на парфюма ми,дето го мачкотя .А и не е излизал навън ?
Прощавайте ако съм много любопитна ,но нали заради това сте приятели.Пък и вие сте по напред от нас!

#992 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 12:47 PM

Ами ние в Пловдив измръзнахме , а пък не ми се мисли какво ви е във Варна ,там май положението е още по зле.....и кучетата за малко навън и бегом в къщи на топло dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#993 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 01:13 PM

Направо някакъв ужас е тук.Сега малко поомекна времето но неделя и понеделник беше ужасно.Щом и нафтата по колите замръзна можете да си представите какъв ужас е .
А относно разходките гледам съседите с кучета отиваха до края на улицата и се връщаха и край на излизането.И за животните беше много студено .А моя звяр нали още не излиза си стоя на топличко и си свърши всичките тоалетни истории в къщи както винаги .

#994 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 01:20 PM

Да се надяваме,че скоро ще се позатопли времето.И при нас температурите са минусови,
и кученцата ги извеждам за по 10тина минути,а те явно не усещат студа така както аз и не им
се прибира ab_041.gif Днес вече ми стана мъчно за тях и ги водих до парка,но навлечена с половината гардероб ze_075.gif
Дари не се притеснявай за козинката,тепърва ще сменя бебешкия пух.И мойте като бяха малки минаха
през този етап на плешиви ушички smile.gif

#995 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2010 - 04:54 PM

Аз не извеждам Мърфи, много и е студено.Върши си нещата на терасата и то ако аз я изведа, а колко е бърза само.Не иска да излиза и аз реших да не я мъча, пък и себе си де.Дано скоро се позатопли, че е ужас.

#996 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 05:26 PM

ab_041.gif И ние сме така -навънка по нужда и бегом dog.gif пред врата ме чака с поглед тип''айде , че замръзнах ''. Вкъщи седи на една педя разтояние от духалката oc_191.gif буквално !!! Че чак ушите и стават червени . С кабелите в началото имахме проблеми,тъкмо си казах че ги е забравила .....но ония ден като говорех по телефона ( около час) чак след като затворих видях че е припаднала и до нея оголен кабел zz_226.gif zg_074.gif свести се ,поогледах я нямаше нищо ,беше адекватна -слава богу ud_009.gif много се бях изплашила dh_188.gif . Другата нова случка при нас освен обичайните разхвърляния и любимата и четка за тоалетна е ,че сме разгонени .....то вярно ,че кучетата имат голямо обоняние ,НО чак пък да докара едър,бял,космат мъжкар пред вратата на 3 етаж db_046.gif сие голям ШОККК.... re_037.gif
User's Signature

Качена снимка

#997 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 05:27 PM

darito_71 не се притеснявай, при нас е абсолютно същото. Не знам защо не ги харесват тея печки, но борбата е голяма. ab_041.gif ab_041.gif
Мойта пакостница не носи топки, нито нищо, аз се опитвам да я уча ама тя само отива, помирисва ги и дотам dry.gif
Относно хапането, няма отърване, сичко хапе, на купищата играчки им обръща вниманив от време на време за по 5 мин, иначе е само по ръцете и краката на всички. Много съм горда, че вече като кажа НЕ! и ми оставя краката, надявам се някой ден да имам същия успех и с ръцете af_089.gif
Най-смешно ми е когато сутрин тръгна да излизам рано, а нея и се спи, пак идва при мене почва да ме хапе и заспива, в момента който тръгна да я пресмествам се почват едни заплахи, едно ръмжене, много става опасна девойката.
Сички като говорите как ги гушкате тея французи, много Ви завиждам, мойта се гушка само като й се спи, и то пак настанява се катокто й е удобно и ако тръгна да я намествам почва се гоолямото ръмжене ud_009.gif От игри няма време за предръдки ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#998 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 10:38 AM

Цитат(minkmink @ Jan 27 2010, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
С кабелите в началото имахме проблеми,тъкмо си казах че ги е забравила .....но ония ден като говорех по телефона ( около час) чак след като затворих видях че е припаднала и до нея оголен кабел zz_226.gif zg_074.gif свести се ,поогледах я нямаше нищо ,беше адекватна -слава богу ud_009.gif много се бях изплашила dh_188.gif

ud_009.gif ud_009.gif кошмар !!!Добре , че всичко е минало без последствия и дано сега ги заобикаля поне на метър!
User's Signature

Качена снимка

#999 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 January 2010 - 11:16 AM

Боже, боже.Аз ако я намеря припаднала ще съм втората.Тя никога не е харесвала кабели и слава богу.Като чета какви работи вършат вашите сладури се чувствам много доволна, че ние не сме правили такива пакости, е от време навреме сръфа по някой чорап, ама това е от хубавите бели.Мърфи е куче мечта.Нещо средно между котка и куче.
Дано даже вече не ги и помирисва тези гадни кабели ea_103.gif

#1000 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 12:32 PM

Ето ,че опираме до варианта клетка.Така ме е яд на мене си че не мога да ви опиша.Когато беше хубаво времето не отидах да си я взема тая клетка от приятелката ми ,сега с тия снегове не мога да си изкарам колата камо ли да я подкарам.
minkmink поставям се на твое място и не мога да си представя ситуацията.Много се радвам че всичко се е разминало.Дано повече не се случва този кошмар.Но явно трябва да имат страх .Ама малките глупачета как да разберат че там не се пипа.Горкичката маймунка.
shine on ♥♥ като пишеш за вас и аз имам чувството че пишеш за нас.Абсолютно същата история сме и ние.Страшни дяволчета са тия мъници.За топката я носим.Само докато му кажа къде е топката и я търси .Като не може да я намери идва до мен и почва да скимти и лае .Един вид "Не можах да ти намеря топката я ми я потърси ти "!Емоционалник от всякъде.За сега имаме единствено проблем относно тоалетната.Ама и аз съм си виновна, защото го съжелявам че е студено и даже на терасата не го вадя.Не я признава тая негова тоалетна и толкоз.Снощи беше разпърцал легнина и извадил от вътре памука/използувам пелени за възръстни хора ,дето се слагат на леглата ако възрастния човек се изпуска,режа я на 4 и му я слагам /,като си имате напредвид че това парче влиза в специални улейчета и няма как да си извади.Драпал ,дърпал ,ял играл.Бебешорска работа.А относно хапането при нас е същата работа .При "не "пуска ,но след второто третото "не "за да се нахапе колкото може повече.И едно заплашително ръмжене.Чичо Бойчо /вестника/играе по дупето му ,само докато чуе шума му и бяга.След минута пак същата работа.shine on ♥♥,бях започнала да го вземам всяка сутрин докато си пия кафето ,но той ми изяваше ръцете ,ако има ципове по мен или нощницата ми а бе ужас.Сега гледам да не го вземам а го галя на земята поне докато си изпуша цигарата и той си намира играчка носи я при мен облизва я облизва ми краката ,петите но няма скимтене да го взема или да напира да се катери .Ако искаш пробвай.От време на време му хвърлям топката или въжето той ги носи ,но поне не ме тероризира.
kara and cveti,благодаря ти .Наистина бях притеснена и си го обеснявах само така.Поради смяната на козината.Когато го купих там пак нямаше козина и си мислих дали нещо не е лепнал от майката .
Както забелязвате аз пак много се разписах ама какво да правя като толкова много искам да опиша радостта си и да я споделя с вас относно беличките на малкият таласъм.

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни