Dog.bg Форуми : Неизхождащо се бебе куче - моля за съвет

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Неизхождащо се бебе куче - моля за съвет

#1 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2010 - 12:32 PM

Малкият ми бебо вече е на две седмици и няколко дни. След преминаването от началото на втората седмица от адаптирано мляко за бебета към кисело мляко с жълтък, два дни беше с разстройство. Спрях жълтъка и разстройството също спря. Остана на кисело мляко за няколко дни, но сега от два дни не се е изхождал. Пишкането е безпроблемно и като че ли с него изхвърля всичко от себе си, защото коремчето му не е подуто, жизнен и активен е и все по-гладен. Възможно ли е да не съм уцелила дажбата (защото бебето е намерено на улицата и не знам дали ще стане едро или дребно) и да не съм му давала достатъчно и затова да не се изхожда? Днес е трети ден и няма признаци да му се ходи. Пробвах всичко - масажи, топли памучета и какво ли още не - не ще! Притеснявам се дане му стане нещо, затова, моля, дайте ми съвет какво да правя.

#2 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 01:00 PM

Дай му малко краве масло, но наистина мъничко - би трябвало да му помогне. Киселото мляко не е най-добрия избор. Пробвай с адаптирано мляко за бебета.

#3 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 01:25 PM

Благодаря, ще опитам. Аз се чудех и за малко прясно мляко...Дали е добра идея? От двудневна възраст му давах адаптирано, но тъй като то е доста течно, а вече е доста по-голям, започнах на кашата скиселото мляко. Май трябва и по повечко храна да давам, защото е доста гладен.

#4 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 01:45 PM

horserider, млякото, което ние приемаме е вредно за нас, какво остава за новородено х). Продължете си с адаптираното докато стане на месец и половина, два. Това до колкото знам е максималния период, в който кучето суче. Млякото от магазина, било то кисело или прясно, преварено или не, е пълно с консерванти и всякакви други гадости, които само ще раздразнят стомаха на бебока.
Чувала съм, че ако не ака по-дълго време, можеш да му намажеш дупето с мъничко сапун (това се прави и при хората), което стимулира незабавно изхождане. Ако не подейства го измий и го заведи на доктор, защото 3 без акане е много!

Успех, ще чакам да пишеш какво е станало.

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 June 2010 - 02:06 PM

Цитат

млякото, което ние приемаме е вредно за нас, какво остава за новородено

В тоя ред на мисли - нали не мислиш, че адаптираното мляко е нещо много полезно и природно? Същото е, но върши работа.

Капка-две (буквално) зехтин или олио в млякото на всяко хранене обикновено помага.
Ако ти се струва гладно - увеличи концентрацията на млякото, но малко по-малко. Ако се успокои и спи дълго и спокойно - значи си уцелила дозата.

п.п. На около 30 дена трябва да започнеш да му предлагаш накиснати гранули-бебешки.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 06:25 PM

Благодаря за съветите! Бебо успя!!! :flagbg: Увеличих още мъничко дозата и дадох 2 пъти прясно мляко и резултатът беше...чудесен! Сега малкият спи спокойно. Аз също се успокоих. Явно трябва да давам вече по-голяма доза, че и той доста порасна, а аз все се притеснявах да не го прехраня. Май ще е едро куче. Скоро ще му пусна снимки в темата. Расте много бързо, главно спи и яде, но днес успяхме малко и да си поиграем. Глезеше се, легнал по гръб до бутилката с вода, а аз го закачах по розовите крачета. Все си бърбори нещо, като малките деца. :smile: Има още две седмици и ще пробвам с гранулките. Първо ще захранвам бавно с по-пълноценна храна.

#7 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 10:21 PM

Показване на мнениетоhorserider, в 27 June 2010 - 04:30 PM, написа:

Увеличих още мъничко дозата и дадох 2 пъти прясно мляко

horserider, нали изрично ти писах да не даваш краве мляко! От него се е изакало, но вероятноста да получи диария е много голяма и от едната крайност ще мине в другата, но тази с продрискването е много по-опасна, защото кучетата се обезводняват много бързо- още повече когато са толкова малки. Спри това мляко и започни пак да даваш адаптирано. Ще чакам новини  :smile:

#8 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 08:24 AM

Замислено ще отбележа, че...
"адаптираното мляко е много течно" - с каква точно марка храните? В повечето случаи концентрацията се променя в зависимост от възрастта на кученцето, а и то все пак трябва да си е течно...
"продължете с адаптираното мляко докато стане на месец и половина/два" / "На около 30 дена трябва да започнеш да му предлагаш накиснати гранули-бебешки" - всъщност малките кученца, както и малките котенца, са "пригодни" да започнат захранване още на 16-17 дневна възраст и, специално при изкуствено изглеждани животни (и при по-големи кучила/котила) ранното захранване има доста повече ползи, отколкото вреда. Малки количества накиснати и направени на фина каша бебешки гранули се добавят в млякото и концентрацията постепенно се увеличава, като едновременно с това животинката се учи да се храни от паничка.
Всъщност дори при "нормални" кучила/котила е разумно захранването да започне около 20-ия ден и докъм 25-ия малките вече да са се научили да ядат от паничка и да се хранят с каша от гранула (с малко кучешко/котешко мляко в нея). Горе-долу по това време в природата майката започва редовно да носи храна на малките и/или да им я повръща. Да се храни само с мляко животинка на 30 и повече дни е пълен абсурд... Всъщност, млякото постепенно изчезва от диетата до около 30, максимум 35 дни. Дори ако малките си сучат, количествата мляко, които поемат, са много малки спрямо телесното им тегло и общото количество храна, което изяждат.
Впрочем, наистина не го разбирам това с даването на каквито и да е "домашни" смеси - с жълтък или без, с прясно или кисело мляко - при условие, че на пазара вече (и то отдавна) има много марки сухи млека за кучета и котки. Има дори такива с коластрени антитела, подходящи за захранване от първия ден. Имат си всичко в тях, в правилно съотношение - защо да се мъчи човек и да се чуди какво да прави... Все едно на човешко бебе да му се бъркат домашни смеси при наличието на една камара човешки адаптирани млека. Че кърмата на мама си е най-добра, спор няма, но...

#9 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 03:25 PM

Благодаря на всички - вече всичко е наред и малкият си ходи съвсем нормално. :smile: Прясното мляко само тогава му го дадох, за да свърши нуждата. Установих, че май съм му давала прекалено гъста кашата. Сега я разреждам повечко. От адаптираното, което наистина е страшно течно, колкото и гъста концентрация да правех, почти винаги си ходеше рядко и затова, като свърши на двуседмична възраст, почнах с кашичката. Имам познати, които с нея са отгледали съвсем безпроблемно кученца от съвсем малки. За съжаление нищо не може да замести майчиното мляко...Иначе малкият много бързо расте и вече ми засмуква мляко от пръста. Възможно е скоро да може и да започне да ближе от паничка, но ще го пробвам след седмица.

#10 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 03:41 PM

А ето ни и нас. Повече снимки - в темата в Без дом. :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11 Потребителят е офлайн   PHILIPOPOLIS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:irish wolfhounds
Публикувано: 29 June 2010 - 11:14 PM

1. МОКРИШ ЕДНА САЛФЕТКА,И ПОТУПВАЙ С НЕЯ НАПОДОБЯВАЙКИ ЕЗИКА НА МАЙКАТА ДВИЖЕНИЯ И ТАКА ЩЕ СТИМУЛИРАШ ПЕРЕСТАЛТИКАТА И ИЗХОЖДАНЕТО,,АКО ЩЕ И ДА ЯДЕ ВСИЧКО.......ПОТУПАЙ ГО С МОКРА САЛФЕТКАМНОГОКРАТНО....ТАКА НА 3 ЧАСА ХРАНЕХ И ИЗХОЖДАХ 8 БР,САМ.
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS -IRISHWOLFHOUND KENNEL /BG

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни