Dog.bg Форуми : Лафче

Към съдържанието

БКК Английски Бултериер - форум за породата и истинските фенове

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (252 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лафче 0бмяна на опит

#1021 Потребителят е офлайн   Kaloyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2007 - 10:48 AM

d)

Прикачени файлове

#1022 Потребителят е офлайн   bull lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 11:31 AM

Анимал,защо да не питаш и за развъждане?Хората и това правят-заплождат,вадят малки,гледат ги...Как върви напред една порода,нали така-с повече кучета от тази порода?
А ти-не си купувйте куче от зоомагазин,изчакай,търси...така ли стават нещата oleeee ?

#1023 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 12:15 PM

Цитат

Нещо не те разбирам "bull lover"...Ами просто бултериер е,не е говорящ,нито е летящ b) !И аз сам просто любител на породата,не съм Раймонд Опенхаймер wink!Даже с удоволствие си го гледам(доколкото го гледам аз) super best !
Писах преди за тази книга-имам я на руски,мога да я пратя на който иска.Бултериер видях за първи път 1990 година и останах поразен,че това животно е куче,а когато издирих и всичко,което тогава беше достъпно за тази порода... w) w) w) !
Вече 13 години гледам бултериери,смятам че това са ункални животни и то не само заради екстериора super best
Нищо против нямам да "имаш просто бултериери",но по този начин породата не върви напред-тези твои познати интересуват ли се от клубове,изложби,тенденции в породата,характер,правилно отглежадне и възпитание(за развъждане по-добре да не питам)?Ако е "да"- super best ,ама ако е "НЕ"...?

O sancta simplicitas!!!!
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#1024 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 12:15 PM

Цитат

Анимал,защо да не питаш и за развъждане?Хората и това правят-заплождат,вадят малки,гледат ги...Как върви напред една порода,нали така-с повече кучета от тази порода?
А ти-не си купувйте куче от зоомагазин,изчакай,търси...така ли стават нещата oleeee ?

O sancta simplicitas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#1025 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 12:43 PM

Не ми се влиза в безсмислена полемика,но за това пък държа да си кажа мнението!
Развъдната дейност е нещо много,много повече от това да си вземеш кучка и да я заплодиш няколко пъти(или пък две,три,N броя кучки).Един развъдчик става такъв след години работа,не с 2-3-4-5 кучила.А и въпроса не е само за броя на кучилата,трябват солидни познания по ГЕНЕТИКА,СЕЛЕКЦИЯ,трябва да знаеш породни типове,линии и развъдници,да си си изяснил какво търсиш и как и с какви екземпляри може да го постигнеш,как да използваш инбридинга,ауткросинга(дали въобще трябва да го правиш),да преценяваш много добре силни и слаби страни на кучето,което ползваш за разплод и т.н и т.н...И тогава,след много труд и с немалко късмет,един ден ставаш признат развъдчик.Признат означава не ти сам да си се признал,или да си най-известния в квартала,а хората да те търсят и твоите кучета да се представят добре по ринговете super best super best super best !
По-назад във форума Тихомир ви беше написал нещо за специалките,клубната дейност и други такива...да го беше прочел внимателно!!!
За това има понятие "племенна дейност"-клуба на породата следи поголовието,дейността на развъдниците,представянето на животните на изложби.За съжаление,в България това почти не става...единици са тези,които подхождат така към нещата,а и имат нужните познания и възможности за това...!
Иначе продължавам да нямам нищо против "просто бултериер-домашен любимец" b)
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#1026 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 12:51 PM

Цитат

Да, така стават нещата - цял месец търсиш информация за клубове и развъдници, после още 2 месеца чакаш кученцата да се родят и поотраснат и после биеш 300 км за да си го вземеш... Така поне си сигурен какво получаваш, от де иде, какво ще стане и т.н.

Има цяла тема във форума "Борсите за кучета vs. Развъдник"
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1027 Потребителят е офлайн   Rexxar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 01:02 PM

Цитат

Приятелю REXXAR,
това са писания на Американски болни мозаци дето винаги се стремят да видоизменят породите до такава степен, че в последствие от една порода да се получат две поголовия с различни типове конституция и съответно основи за разделянето им на две различни породи.

Такъв е примерът с много други породи, някой от които са:
1.АКИТА ИНУ и АМЕРИКАНСКА АКИТА
2.АНГ.КОКЕР и АМЕРИКАНСКИ КОКЕР ШПАНЬОЛ
3.КАНАДСКИ ХЮФАУНДЛЕНД и АМЕРИКАНСКИ НЮФ
4.ГЕРМ.ОВЧ.КУЧЕ и АМ-КАНАДСКО ОВЧ.КУЧЕ

Мога да ти дам още безброй такива примери, но нямам излишно време.
Ние сме членове на FCI и се придържаме към нейните стандарти,
а в стандартът и за Английският Бултериер не е упоменато кой цвят се толерира в случай на равнопоставеност по време на оценяване !!!!!!!!!!!!

Junior World Winner'2002 (АМСТЕРДАМ) Ch.PETT Pajar (дъщеря на JEGGED Pajar)

Priqtelo Торментор,
проблемът се състои в това че въпросният текст го има и във ФЦИ стандарта.
Никой не ти говори за американските изцепки във вид на гигантизъм, допускане на цветове
които иначе са забранени и т.н.

първото попадение което ми изкара гугъл бе на френски.
COULEUR
Chez les chiens blancs, la robe est d'un blanc pur. La pigmentation de la peau et les marques en tête ne constituent pas des défauts. Chez les chiens de couleur, la couleur doit prédominer sur le blanc. A égalité des autres points, le bringé doit avoir la préférence. Le bringé noir, le rouge, le fauve et la robe tricolore sont admis. La robe blanche mouchetée ou truitée est un défaut. La robe bleue et la robe foie (marron) sont à rejeter.

Ето и що годе превод на англ. от автоматичен транслатор:
In the white dogs, the dress is of a pure white. The pigmentation of the skin and the marks at the head do not constitute defects. In the dogs of color, the color must prevail on the white. With equality of the other points, bringé must have the preference. The bringé black one, the red, the deer and the tricolour dress are allowed. The mouchetée or mottled white dress is a defect. The blue dress and the dress liver (maroon) are to be rejected.

With equality of the other points, bringé must have the preference.

ето линк към стандарта
щрак

П.П. да разбирам ли това че не си дал пример место в изложба на бул-териер или друга порода
на изложба под егидата на ФЦИ да е решавано само по цвят при висчки други условия равни.
Вярно е че шансът да се получи вериятно е по-малък и от на 1:10К, но...
все пак го има в стандарта, значи има.

#1028 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 01:36 PM

Неми се спори за глупости !!!!!!!!!

Прикачени файлове

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#1029 Потребителят е офлайн   Jokera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 02:26 PM

Цитат

Цитат

Честито на участниците в изложбата от "нашата фамилия"!!!

Имам едно такова запитване - преди доста време в темата някой беше питал дали при равни шансове на изложба, предпочитанията са за пъстрото бултериерче. Друг някой му отговори, че нямало такова нещо.

Това беше 2рата изложба, на която участваха "С"-Торменторчетата и вече 2ри път Синди бие Кира, Бруно би на първата бяло братче.
Не съм запозната с критериите на оценяване и не съм ходила на изложба, но ако тази логика се запази, това означава ли че всеки път Синди ще бие Кира, а Бруно ще бие Виктор, Конан и Карузо???

п.с. Каня ви да гледате 2 слайд-клипчета на Виктор тук и тук

bgflag здравеи маи триабва да почетеш малко литература за бултериерите.и тогаз да коментираш кои кого бил в ринга.нече има притенции някои кам цвета на кучето. bgflag

С риск да се повторя-на CACIB-а на 19.11 съдията си даде червен картон.....не съм глуха,още повече че като се изкоментира няколко пъти няма как да ти се е причуло,нали!
Та относно цветовото предпочитание той гласно си заяви позицията.....НЕ ХАРЕСВА БЕЛИ КУЧЕТА... bl) .поплюйте ме ако лъжа,няма човек който да не го е чул!
Литература за булове бол....в една се толериера тигровата окраска(в ebt.hit.bg),в други няма значение цвета,в трети сигорно белия...та как човек да си извади извод...ето 1 сега вече 2-ри CACIB това се коментира!
Ми то ако се оценява по цвят то тогава дай на всяка изложба да се молиме съдията да харесва цвета на нашето куче worthy ......то май стана като ТОТО b)
И как един такъв съдия ще отсъди кучето правилно....то като има претенции към цвета,как аджеба да се надяваме на максимална оценка,то може и 100 други претенции да изкара....да не харесва женски,да не харесва "териер тип",как беше другия-"бул тип",да не го КЕФИ хендлера.........

#1030 Потребителят е офлайн   bull lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 02:26 PM

Анимал като си толкова навътре в развъжаднето,къде се бавиш та не си започнал досега????? ;) Че защо твърдиш че са единици тези които го правят???

#1031 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 03:13 PM

Не знам дали да се радвам или не, че моя наивен въпрос предизвика 3 страници полемика... r)
В крайна сметка, колкото и цитати от стандарти да се пишат и колкото и специалисти да си изказват мнението, стана ясно че "има нещо гнило в Дания" l), или по-добре да кажа България.

Може би някоя от написаните досега тези ще се докаже на специалка на породата, дано там съдиите да са "разбирачи на породата" и да не участват само С -торменторчетата, защото при такава конкуренция участието е безсмислено.
Хайде, стига сте спорили, PEACE!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1032 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 03:19 PM

Цитат

Анимал като си толкова навътре в развъжаднето,къде се бавиш та не си започнал досега????? ;) Че защо твърдиш че са единици тези които го правят???

Точно поради това 1super !Това е работа,която изисква ВРЕМЕ и отгоре-отгоре не стават нещата.Твърдя че са единици,защото познавам лично трима(не гледат бултериери) и за един имам основания да мисля че работи точно така(Тихомир-ТОРМЕНТОР,гледа бултериери bravoS )! super best !Съвсем скоро може да имам и необходимото ВРЕМЕ,ти ще си първия поканен да инспектираш нещата.
P.S. А ако беше видял брата на "нагласения мъжкар" щеше да разбереш какво говоря(пиша)...
P.P.S. Sapienti sat! 1super 1super 1super
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#1033 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 03:27 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Имам едно такова запитване - преди доста време в темата някой беше питал дали при равни шансове на изложба, предпочитанията са за пъстрото бултериерче. Друг някой му отговори, че нямало такова нещо.

Това беше 2рата изложба, на която участваха "С"-Торменторчетата и вече 2ри път Синди бие Кира, Бруно би на първата бяло братче.
Не съм запозната с критериите на оценяване и не съм ходила на изложба, но ако тази логика се запази, това означава ли че всеки път Синди ще бие Кира, а Бруно ще бие Виктор, Конан и Карузо???

bgflag здравеи маи триабва да почетеш малко литература за бултериерите.и тогаз да коментираш кои кого бил в ринга.нече има притенции някои кам цвета на кучето. bgflag

С риск да се повторя-на CACIB-а на 19.11 съдията си даде червен картон.....не съм глуха,още повече че като се изкоментира няколко пъти няма как да ти се е причуло,нали!
Та относно цветовото предпочитание той гласно си заяви позицията.....НЕ ХАРЕСВА БЕЛИ КУЧЕТА... bl) .поплюйте ме ако лъжа,няма човек който да не го е чул!
Литература за булове бол....в една се толериера тигровата окраска(в ebt.hit.bg),в други няма значение цвета,в трети сигорно белия...та как човек да си извади извод...ето 1 сега вече 2-ри CACIB това се коментира!
Ми то ако се оценява по цвят то тогава дай на всяка изложба да се молиме съдията да харесва цвета на нашето куче worthy ......то май стана като ТОТО b)
И как един такъв съдия ще отсъди кучето правилно....то като има претенции към цвета,как аджеба да се надяваме на максимална оценка,то може и 100 други претенции да изкара....да не харесва женски,да не харесва "териер тип",как беше другия-"бул тип",да не го КЕФИ хендлера.........

Нали сте чували какво пеят по мачовете : "съдията,съдията,съдията пед....аз".За съжаление не всички съдии могат да оценят достойнствата на едно класно животно.Някои им харесва едно,други-друго,а пък специалиста в породата може да вижда трето(и най-често е така)...А и не е рядкост съдия на изложба да има "предубеждения" и "лични мотиви" и оценките и изискванията!
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#1034 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 04:03 PM

Aбе хора вие не разбирате ли от дума ???

Нали вече ви обясних,
че цветът няма никакво значение при оценяването на кучето -
стига да не е извън описаните в стандарта.

Направих си труда да ви разясня и разликите между СИНДИ и КИРА, и между БРУНО и "Казанлъжкият белчо".

Ако не сте схванали смисъла на моите обяснения, то това си е ваш личен проблем...

Аз няма да ви обяснявам повече като на малки деца,
а пък после вие пак да си ги говорите старите неща.

На зрял човек му се пбяснява веднъж.

С риск да съм рязък и дори арогантен на моменти - това е моето мнение !!!

Поздрав.

Ch.Trick or Treat ALADDIN (син на Ch.Kalsar SWEET WILLIAM)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1035 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 04:03 PM

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1036 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 04:04 PM

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1037 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 04:05 PM

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1038 Потребителят е офлайн   bull lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 04:37 PM

Ми като ще е все едно каква им е окраската,защо не е същото и за типовете булове?И толкова ли е важен хендлинга?Че нали не са агресивни в ринга,не се ли престарават малко съдиите? a)

#1039 Потребителят е офлайн   Rexxar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 05:48 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ти не си СХВАНАЛА за какво иде реч.
Значи не говоря да се оценява само по цвят,
а ако по всички останали показатели псетата са равни,
то тигровия печели ако има такъв.
Тоест цвета е подледна дупка на кавала.
Знам че шанса да се стиигне дотам победителя да се решава спрямо това правило за цвета от стандрта е невероятно малък, НО щом го има написано там значи има защо.
И да, англичаните не са прости копелета, щом иде реч за стандарти, регулации, администратиовни правила и т.н.
имат огромен опит.

#1040 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 March 2007 - 06:27 PM

Аз нямам претенции да съм "баш бриидър".
Ако пък ти си мислиш, че можеш да извадиш по добра стока от мен давай.
С нетърпение очаквам денят в който някои ще се опита да ме предизвика,
като извади нещо по добро от мен.
Чакам теб или които и да е, защото иначе не е интересно.
Както е казал народът - "сам кад бягаш и първи да ставаш не е никак готино".

Ch.Trick or Treat ARMAGEDON (роден брат на ALLADIN)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

• (252 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »