Лафче 0бмяна на опит
Публикувано: 01 November 2008 - 08:35 PM
Цитат
ок, но честно казано не разбирам защо такава дръпната реакция на въпроса ми... просто ми беше любопитно. :-
.. ми Доктора е малко притеснителна личност и не обича да споделя
с непознати...много,много..! ;D ;D
а, аз не моа да отговоря, щот не съм много в час....

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 01 November 2008 - 10:55 PM
Цитат
нещо не мога да немеря точната тема, та да питам тук.
петната, които има по врата този пес смятат ли се за недостатък?

Ами хайде да се опитам да отговоря аз... ;D Първо трябва да си отговорим какъв цвят е това куче!?! Второ, какво пише в стандарта, при кой цвят на бултериера, не са разрешени петна от ушите назад по тялото!?! За мен това е отговора! Само при белият бултериер, не са резрешени цветни петна на космената покривка, от ушите назад по тялото!!! Кучето на снимката е черно-тигрово, с бял врат, гърди и предни крайници, тогава какъв е проблема да има петна на тези места- за мен проблем няма и кучето си е със стандартна окраска! :blink: Бих добавила и ефектна ;) ;D
Публикувано: 01 November 2008 - 11:05 PM
Цитат
Цитат

Ами хайде да се опитам да отговоря аз... ;D Първо трябва да си отговорим какъв цвят е това куче!?! Второ, какво пише в стандарта, при кой цвят на бултериера, не са разрешени петна от ушите назад по тялото!?! За мен това е отговора! Само при белият бултериер, не са резрешени цветни петна на космената покривка, от ушите назад по тялото!!! Кучето на снимката е черно-тигрово, с бял врат, гърди и предни крайници, тогава какъв е проблема да има петна на тези места- за мен проблем няма и кучето си е със стандартна окраска! :blink: Бих добавила и ефектна ;) ;D
това май беше в стил - steel bullet :P :P

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 01 November 2008 - 11:27 PM
Цитат
Цитат
Цитат

това май беше в стил - steel bullet :P :P
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Публикувано: 01 November 2008 - 11:39 PM
всъщност в стандарта за цветните пише "Допускат се чернотигрови, червени, светлокафяви и трицветни. Петна върху бяла космена покривка са нежелателни."
не съм сигурна дали имат точно този вид петна предвид, защото все пак това са нещо като точки... абе, все едно. :)
а този бул не ми изглежда да е тигров, а трицветен. ;)
не съм сигурна дали имат точно този вид петна предвид, защото все пак това са нещо като точки... абе, все едно. :)
Публикувано: 02 November 2008 - 10:06 AM
Цитат
всъщност в стандарта за цветните пише "Допускат се чернотигрови, червени, светлокафяви и трицветни. Петна върху бяла космена покривка са нежелателни."
Може и да сте напълно права за цвета :blink:, може и да е трицветен, на мене ми се струва, че петното на скулата му е тигрово, за това и предположих, че е черно-тигров, не можем да видим вътрешната страна на бедрата и петната над веждите, затова може и да бъркам! При цветните бултериери, основния цвят трябва да е преобладаващ /както е в случая / и в стандарта е записано точно така, както сте го написали: Петна върху бяла космена покривка са нежелателни, но не, недопустими!
За мен това означава, че се счита за недостатък, а не за порок! Ако едно такова куче, притежава всички достойнства на един качествен бултериер..., мигар бихте го наказали за тези петна!?! ;) За мен, по-важно е, кучето да има отлична глава, коректна захапка, мн.добри ъгли на крайниците, мн.добра костна с-ма, добри пропорции и отлични д-ния! Тогава въпросните петна, изобщо не биха ме впечатлили! Вече съвсем друг е въпроса, ако кучето е посредствено... и като допълнение има и тези петна! ;)
На всички ни е известно, че идеалното куче, за сега съществува само в стандарта на съответната порода..., от тук нататък недостатъците трябва да се оценяват според тяхната изразеност и според останалите достойнства на кучето...
Публикувано: 02 November 2008 - 11:30 PM
Цитат
Нищо не разбрах, много ме объркахте с тези цветове.... ;D
И сега да ви питам "този" тигров ли е или трицветен,
щото много ми бендисва.. ;)

;D ;D
Пък и се продава.... ;)
И сега да ви питам "този" тигров ли е или трицветен,
щото много ми бендисва.. ;)

;D ;D
Пък и се продава.... ;)
;D ;D ;D...,то си е направо за объркване ;D! Според мен въпросното бебе е черно-тигрово! Ти много добре познаваше мойта кучка Гея, тя беше черно-тигрова.При трицветните, както Лорда е показал на снимката, петната на рижият /жълтият /цвят са абсолютно изчистени, ярки и ясно отграничени, докато при черно-тигровия те са доста по-тъмни, имат черни ивички по тях и плавно се сливат/преминават в/ с черният цвят. Снимката на бебето не е много контрастна, пък и то е още доста малко, но петното което се вижда на скулата е доста тъмно и като че ли се слива с черното, не е ясно отграничено, същото се забелязва и на предните крачета.При черно-тигровите, въпросните петна се разполагат отстрани на скулите, отпред на веждите, и по вътрешната страна на бедрата и предните крайници и са доста тъмни. Тези кучета на пръв поглед изглеждат черни, с евентуално бели петна по врата, гърдите и т.н., докато петната при трицветните са много ярко изразени и отграничени, те просто ти се набиват в очите.
Уф и аз едно го омотах... ;D, дано се разбира.. ;D
Публикувано: 02 November 2008 - 11:36 PM
...а иначе бебето е суперско, каква е мутра още от сега...!!! :wub: