Dog.bg Форуми : Лафче

Към съдържанието

БКК Английски Бултериер - форум за породата и истинските фенове

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (252 Страници) +
  • « Първа
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лафче 0бмяна на опит

#4821 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 February 2012 - 08:51 AM

И за това става...в София има един бял мъжки на 2 години и половина - BLUE SKY FROM PLOVDIV BULL, който я върши тази работа чудесно. Виж се със собственичката му и поразпитай за подробности.

#4822 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2012 - 09:18 AM

Показване на мнениетоВиктория, в 25 February 2012 - 07:55 AM, написа:

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 24 February 2012 - 06:03 PM, написа:

Здравейте, пиша тук за да ви задам въпросче за моето биче :) на 5 месеца е и е много игрив, добър с хора и кучета, не мога да очаквам на тази възраст да пази домът ни, но като порастне тази порода има ли инстинкта да пази? Също така трябва ли да му огранича контактите с хора за тази цел? Благодаря :)

От какво да пази домът ви ?

От лястовици...от какво може да го пази бе човек? Не се научихте да не отговаряте на въпроса с въпрос...както и да е, благодаря.

#4823 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 09:45 AM

Не се нервирай, няма смисъл от това! Отговорих ти на въпроса...виж се със собственичката на кучето, което ти посочих и ще се убедиш, но стой на разстояние от Скай, особено ако си в дома му :ba_025:

#4824 Потребителят е офлайн   Виктория Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 09:54 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 25 February 2012 - 07:18 AM, написа:

Здравейте, пиша тук за да ви задам въпросче за моето биче :) на 5 месеца е и е много игрив, добър с хора и кучета, не мога да очаквам на тази възраст да пази домът ни, но като порастне тази порода има ли инстинкта да пази? Също така трябва ли да му огранича контактите с хора за тази цел? Благодаря :)

От лястовици...от какво може да го пази бе човек? Не се научихте да не отговаряте на въпроса с въпрос...както и да е, благодаря.

Ти не се научи първо да се поровиш из темите пък после да попиташ за каквото и да е :smile:
Е,аз си мислех ,че от НЛО да пази -извинявай.Кучето ти е мъжко -доминира-винаги.
Ограничиш ли му контактите с хора и кучета ще береш много ама много големи ядове.....
Преценявай си сам.....какво куче искаш да имаш в къщи -такова което е добре социализирано и приятелски настроено към всички или такова което не можеш да изкараш нито сред хората или кучетата...
И благодарение на такива индивиди като теб породата се е превърнала мишена за всякакви лоши приказки.
ПАЗАЧИ-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ .....

#4825 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2012 - 11:40 AM

Показване на мнениетоВиктория, в 25 February 2012 - 09:54 AM, написа:

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 25 February 2012 - 07:18 AM, написа:

Ти не се научи първо да се поровиш из темите пък после да попиташ за каквото и да е :smile:
Е,аз си мислех ,че от НЛО да пази -извинявай.Кучето ти е мъжко -доминира-винаги.
Ограничиш ли му контактите с хора и кучета ще береш много ама много големи ядове.....
Преценявай си сам.....какво куче искаш да имаш в къщи -такова което е добре социализирано и приятелски настроено към всички или такова което не можеш да изкараш нито сред хората или кучетата.
И благодарение на такива индивиди като теб породата се е превърнала мишена за всякакви лоши приказки.

Наистина съм поразен от неспособността ви да разберете въпроса...НЕ ИСКАМ КУЧЕТО ДА Е ЛОШО НАВЪН питам дали има инстинкта да пази като добермани ротвайлери и етс.... Между контролирана агресия и доминантност и озлобяване (неприятна за мен дума) има огрооооомна разлика, всички в тоя форум се пишете разбирачи а единици са тези които ми отговориха конкретно и ясно на въпросите които зададох откакто имам кучето. Безполезни, самовлюбени и недобронамерени, тска бих определил 90% от потребителите тук....съжалявам че зададох въпрос, но мислех че за това е този форум...."индивидите като мен" вие г-не/г-жо познавате ли
ме?
Няма да се хабя повече, явно е че тук отговори няма да получа. Сбогом и всичко добро.

#4826 Потребителят е офлайн   kazuma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2012 - 12:17 PM

Вместо да се сърдиш и да наричаш потребителите "безполезни, самовлюбени и недобронамерени", да беше прочел повече за породата, преди да питаш такива неща. Как въобще си взимаш куче, без да знаеш какво да очакваш от него, как да се грижиш за него, въобще от къде да го вземеш? За кучето ти си безполезен стопанин, самовлюбен, който си мисли, че може да възпита мъжки бултериер да бъде недобронамерен към хора и кучета! Преди да си взимаш нещо - намери информация и прочети, недей да разчиташ, че питайки в някой форум ще ти дадат всичката информация смляна. И дано наистина не пишеш повече в този форум!

#4827 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2012 - 12:46 PM

Показване на мнениетоkazuma, в 25 February 2012 - 12:17 PM, написа:

Вместо да се сърдиш и да наричаш потребителите "безполезни, самовлюбени и недобронамерени", да беше прочел повече за породата, преди да питаш такива неща. Как въобще си взимаш куче, без да знаеш какво да очакваш от него, как да се грижиш за него, въобще от къде да го вземеш? За кучето ти си безполезен стопанин, самовлюбен, който си мисли, че може да възпита мъжки бултериер да бъде недобронамерен към хора и кучета! Преди да си взимаш нещо - намери информация и прочети, недей да разчиташ, че питайки в някой форум ще ти дадат всичката информация смляна. И дано наистина не пишеш повече в този форум!

А ти явно си и малоумен? Прочети какво съм написал!! Кога видя че искам да е лош с хора и животни? Толкова сте олигофренясали в опитите си да се надлъгвате и да си плетете някакви интриги, че зад всеки въпрос виждате и нещо между редовете което всъщност не е там. И пак ми казвате какъв съм без да ме познавате....комплексарщина голяма....

#4828 Потребителят е офлайн   kazuma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2012 - 01:31 PM

Безполезни, самовлюбени и недобронамерени, тска бих определил 90% от потребителите тук....

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 25 February 2012 - 12:46 PM, написа:

И пак ми казвате какъв съм без да ме познавате....комплексарщина голяма....

Ами щом казваш... няма проблеми, ти очевидно разбираш повече :ab_041: :ab_041:

#4829 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 02:00 PM

Бултериерът не най-добрият пазач, което може да е и добра черта.
Нерядко обаче има екземпляри които проявяват агресия към непознати.
Относително лесно може да се научи да пази, но това не куче-пазач!

Не бих препоръчал на никой трезво мислещ собственик да си озлобява кучето към хора!

При всички случа,остава изключително любвеобилен към хората в семейството!

Не бива да се забравя, че е куче с доста твърд характер, но и едва ли може да се
сравнява с доберман или ротвайлер - в повечето случаи бултериерът би се радвал
на непознати хора!
Не пожелам да ти се падне обратната ситуация.

ПС:
Не се сърди на потребителите тук -това е просто форум, от който и ти вече си част.

#4830 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2012 - 02:29 PM

Показване на мнениетоkaloqn, в 25 February 2012 - 02:00 PM, написа:

Бултериерът не най-добрият пазач, което може да е и добра черта.
Нерядко обаче има екземпляри които проявяват агресия към непознати.
Относително лесно може да се научи да пази, но това не куче-пазач!

Не бих препоръчал на никой трезво мислещ собственик да си озлобява кучето към хора!

При всички случа,остава изключително любвеобилен към хората в семейството!

Не бива да се забравя, че е куче с доста твърд характер, но и едва ли може да се
сравнява с доберман или ротвайлер - в повечето случаи бултериерът би се радвал
на непознати хора!
Не пожелам да ти се падне обратната ситуация.

ПС:
Не се сърди на потребителите тук -това е просто форум, от който и ти вече си част.

Благодаря за изчерпателния отговор!! :)

#4831 Потребителят е офлайн   GEORGE13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:HARDCORE PUNK TATTOO & PIERCING FOOTBALL
    ICE HOCKEY KICKBOX

Публикувано: 25 February 2012 - 09:55 PM

...." в повечето случаи бултериерът би се радвал <br style="color: rgb(93, 93, 93); font-family: tahoma, arial, verdana, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19px; background-color: rgb(250, 251, 252); ">на непознати хора! <br style="color: rgb(93, 93, 93); font-family: tahoma, arial, verdana, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19px; background-color: rgb(250, 251, 252); ">Не пожелам да ти се падне обратната ситуация..." 100% otgovor Качена снимка

#4832 Потребителят е офлайн   GEORGE13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:HARDCORE PUNK TATTOO & PIERCING FOOTBALL
    ICE HOCKEY KICKBOX

Публикувано: 25 February 2012 - 09:56 PM

в повечето случаи бултериерът би се радвална непознати хора! Не пожелам да ти се падне обратната ситуация..." 100% otgovor Качена снимка

#4833 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 11:27 PM

Повдигнатия тук въпрос тук за пазачите ми стана интересен. Възможно ли е едно куче да "пази къщата" на някого от недоброжелателни хора. Ако това обаче бъде постигнато, как тогава кучето ще разпознава с кого да се държи добре и с кого не в това което смята за своя територия и извън нея? А може ли едно куче да бъде охраняващо и да бъде добре социализирано с други животни ? Може ли добре социализирано животно да бъде "охранител" ? Интересно ми е не само за породата, а и по принцип.

#4834 Потребителят е офлайн   Amigo_123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogo argentino,dog training
Публикувано: 26 February 2012 - 12:34 AM

Показване на мнениетоZx9r, в 25 February 2012 - 11:27 PM, написа:

Повдигнатия тук въпрос тук за пазачите ми стана интересен. Възможно ли е едно куче да "пази къщата" на някого от недоброжелателни хора. Ако това обаче бъде постигнато, как тогава кучето ще разпознава с кого да се държи добре и с кого не в това което смята за своя територия и извън нея? А може ли едно куче да бъде охраняващо и да бъде добре социализирано с други животни ? Може ли добре социализирано животно да бъде "охранител" ? Интересно ми е не само за породата, а и по принцип.

Да може.Проблемът е че има много хора които не могат и не знаят как да контролират кучетата си, а това е много важно ,..особено при породи като бултериер,дого аржентино,путбул и др. :smile:
User's Signature

......................... ? .............................

#4835 Потребителят е офлайн   Amigo_123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogo argentino,dog training
Публикувано: 26 February 2012 - 12:35 AM

[/quote]
А ти явно си и малоумен? Прочети какво съм написал!! Кога видя че искам да е лош с хора и животни? Толкова сте олигофренясали в опитите си да се надлъгвате и да си плетете някакви интриги, че зад всеки въпрос виждате и нещо между редовете което всъщност не е там. И пак ми казвате какъв съм без да ме познавате....комплексарщина голяма....
[/quote]

:ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

......................... ? .............................

#4836 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2012 - 02:42 PM

Показване на мнениетоZx9r, в 25 February 2012 - 09:27 PM, написа:

Най-общо казано, бултериера пази когато го няма стопанина и в тъмната част на денонощието. Кучето може да се супер дружелюбно и пак да се страшен пазач. Може да влезеш зеадно със стопанина и може и да не посмееш да влезеш без него 1 час след това, а още 1 час след това навън може на същото животно да му бъркаш в устата и да му дърпаш ушите... ;)
Може да а абсолютна душичка с други кучета навън и да е машина за хапане в къщи за непознатите - това са две съвсем различни ситуации, които нямат нищо общо за кучето.
Има агресивни и лесно възбудими екземпляри и основно те са мъжки. Такъв бултериер не е най-благодатното домашно животно...
Има една случка от преди 17-18 години с един мъжки бултериер в Пловдив и 6ма полицаи...кучето е било абсолютно неагресивно и спокойно, но...мисля, че от 6мата влезли в апартамента, 4ма влезнаха и в болница...

VGAlexandrov, какво чакаш от кученце на 5 месеца? То още не знае дали обувките и столовете у вас са кучета или играчки, ти искаш неща, които трябва да градиш с него, докато го наблюдаваш как реагира на различни неща в различни ситуации... И по-леко с квалификациите... ;)
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#4837 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2012 - 03:50 PM

Показване на мнениетоanimal, в 27 February 2012 - 02:42 PM, написа:

Най-общо казано, бултериера пази когато го няма стопанина и в тъмната част на денонощието. Кучето може да се супер дружелюбно и пак да се страшен пазач. Може да влезеш зеадно със стопанина и може и да не посмееш да влезеш без него 1 час след това, а още 1 час след това навън може на същото животно да му бъркаш в устата и да му дърпаш ушите... ;)
Може да а абсолютна душичка с други кучета навън и да е машина за хапане в къщи за непознатите - това са две съвсем различни ситуации, които нямат нищо общо за кучето.
Има агресивни и лесно възбудими екземпляри и основно те са мъжки. Такъв бултериер не е най-благодатното домашно животно...
Има една случка от преди 17-18 години с един мъжки бултериер в Пловдив и 6ма полицаи...кучето е било абсолютно неагресивно и спокойно, но...мисля, че от 6мата влезли в апартамента, 4ма влезнаха и в болница...

VGAlexandrov, какво чакаш от кученце на 5 месеца? То още не знае дали обувките и столовете у вас са кучета или играчки, ти искаш неща, които трябва да градиш с
него, докато го наблюдаваш как реагира на различни неща в различни ситуации... И по-леко с квалификациите... ;)

И ти ли не разбра че просто питах дали има инстинкт на пазач? Да очаквам от куче на 5 месеца да пази е, като да искам от 3 годишно дете да управлява кола. Просто питах...вече ходиме при учител с моето момче и форума ми стана ненужен, разбрах че тук всеки си пази тайните. Благодаря на тези които ми помогнаха, на другите-също, че ми помогнаха да осъзная още нещо за българите.

#4838 Потребителят е офлайн   aiduta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2012 - 07:37 PM

VGAlexandrov' date='24 February 2012 - 08:03 PM' timestamp='1330106588' post='1025111']
[/quote]

Преценявай си сам.....какво куче искаш да имаш в къщи -такова което е добре социализирано и приятелски настроено към всички или такова което не можеш да изкараш нито сред хората или кучетата.

Наистина съм поразен от неспособността ви да разберете въпроса...НЕ ИСКАМ КУЧЕТО ДА Е ЛОШО НАВЪН питам дали има инстинкта да пази като добермани ротвайлери и етс.... Между контролирана агресия и доминантност и озлобяване (неприятна за мен дума) има огрооооомна разлика, всички в тоя форум се пишете разбирачи а единици са тези които ми отговориха конкретно и ясно на въпросите които зададох откакто имам кучето. Безполезни, самовлюбени и недобронамерени, тска бих определил 90% от потребителите тук....съжалявам че зададох въпрос, но мислех че за това е този форум...."индивидите като мен" вие г-не/г-жо познавате ли
ме?
Няма да се хабя повече, явно е че тук отговори няма да получа.

VGAlexandrov, какво чакаш от кученце на 5 месеца? То още не знае дали обувките и столовете у вас са кучета или играчки, ти искаш неща, които трябва да градиш с
него, докато го наблюдаваш как реагира на различни неща в различни ситуации... И по-леко с квалификациите... ;)
[/quote]
И ти ли не разбра че просто питах дали има инстинкт на пазач? Да очаквам от куче на 5 месеца да пази е, като да искам от 3 годишно дете да управлява кола. Просто питах...вече ходиме при учител с моето момче и форума ми стана ненужен, разбрах че тук всеки си пази тайните. Благодаря на тези които ми помогнаха, на другите-също, че ми помогнаха да осъзная още нещо за българите.
[/quote]

По принцип съм много негативно настроен към теб но с написаното се надявам да помогна на твоя домашен любимец
От всичко написано до тук си мисля че това ти е първия домашен любимец от вида КУЧЕ и за това хората тук реагираха така но аз няма да коментирам тяхните отговори а ще ти дам за пример моя скромен опит с бултериера
Моят бултериер е куче което абсолютно всеки човек може да погали да му бракне в устата да го хване за златните медали(топките) да си играе с него, агресия към мъжки кучата няма дори ако се сбият мога да го спра внезапно НО ако ми е в колата тудно някои може да влезне в нея без мен, когато ида за риба никои не може да доиде до палатката или до колата, когато е на двора в къщата на село е същото и това е единствено когато е сам защото кучетата имат инстинкт за териториална собственост (развиват териториална агресия) когато тяхния водач липсва те го заместват обаче кучето понякога не защитава а напада и ако това не бъде разграничено последствията са и извън територията което не би било допустимо

Никога не съм позволявал агресия!

Съветвай се с хора които имат опит но малко промени начина защото....

#4839 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 09:53 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 27 February 2012 - 01:50 PM, написа:

Най-общо казано, бултериера пази когато го няма стопанина и в тъмната част на денонощието
. Кучето може да се супер дружелюбно и пак да се страшен пазач. Може да влезеш зеадно със стопанина и може и да не посмееш да влезеш без него 1 час след това, а още 1 час след това навън може на същото животно да му бъркаш в устата и да му дърпаш ушите... ;)

А ве мой, не четеш ли какво ти написах ??? Ето, подчертавам ти го :db_046: И няма куче, което да няма инстинкт на пазач - то баш тоя инстинкт е закрепван едни 18 000 години...
Много поздрави на учителя...Какво друго да ти кажа...Аз не бих дал мъжкия си бултериер на друг за възпитанието :ea_103: , но всеки си има глава да мсили и да взима решения :smile:
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#4840 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2012 - 10:24 AM

Показване на мнениетоanimal, в 28 February 2012 - 09:53 AM, написа:

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 27 February 2012 - 01:50 PM, написа:

Най-общо казано, бултериера пази когато го няма стопанина и в тъмната част на денонощието
. Кучето може да се супер дружелюбно и пак да се страшен пазач. Може да влезеш зеадно със стопанина и може и да не посмееш да влезеш без него 1 час след това, а още 1 час след това навън може на същото животно да му бъркаш в устата и да му дърпаш ушите... ;)

А ве мой, не четеш ли какво ти написах ??? Ето, подчертавам ти го :db_046: И няма куче, което да няма инстинкт на пазач - то баш тоя инстинкт е закрепван едни 18

000 години...
Много поздрави на учителя...Какво друго да ти кажа...Аз не бих дал мъжкия си бултериер на друг за възпитанието :ea_103: , но всеки си има глава да мсили и да взима решения :smile:

Не съм го дал :)) всъщност той учи мен повече отколкото кучето:) айдута, да, първо куче ми е, ти когато си взе първото куче от всичко ли разбираше?- не мисля, никой не се ражда научен и нали за това са хората, приятелите ако щеш- да ти помогнат когато трябва? Отначалото бях много щастлив че намерих този форум и вас, в последствие ентусиазмът ми стихна, но може би и аз съм виновен, явно не съм поставял въпросите си както трябва. Като свършиме с обучението ще се похваля какво е станало :)))

• (252 Страници) +
  • « Първа
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни