Каква е най ранната възраст за скачка?
Публикувано: 17 March 2006 - 06:19 PM
Имам приятел ловец, който отглежда мъжко и женско куче заедно в специална стая на вилата си.Често пътува зад граница и за тях се грижат съпругата му и децата. Днес ми се обади доста разтревожен. Женското му куче - пойнтер според него било бременно. Но въпроса е там, че тя е нямала достъп до други мъжки кучета освен неговото, което е английски сетер на около 8 месеца /не се знае с точност/ в момента. Винаги е изкарвана на повод, защото е по темпераментна и непокорна. Не са и разбрали дори, че е била разгонена.Та въпроса ми е възможно ли е мъжко куче на 7 месеца да покрие възрастна кучка и как ще се отрази това на развитието на мъжкото куче от тук нататък.По принцип не говоря за унаследяване на гени, а за физическото развитие на мъжкаря.Ще изостане ли в развитието си? Известо ми е че не се отразява добре на породата и дава отражение на развитието на кучето.Но сами разбирате, че не става въпрос за развъждане, а на случайна връзка от две породи.Мисля, че за повечето от нас ще е интерсно да научим нещо повече за това - на каква възраст мъжкото куче е възможно да запложда? big_duel
Публикувано: 17 March 2006 - 07:28 PM
Не съм спец, но мисля, че на мъжкото куче това няма да се отрази по никакъв начин. Не се пускат за разплод млади мъжкари, защото "гените"които ще предадат не са "качествени", поради младата си възраст, а не защото това ще се отрази на развитието им. Виждала съм малки мъжлета, които еякулират по мебели, одеала, след диво клатене. Тук случая е подобен, само дето е имало и женска под ръка.
(малко отклонение - направи паралел с хората и "мокрите сънища", освен на психиката - друго отражение, като забавяне на развитието няма, въпреки, че имаше и хора, които навремето плашеха момченцата, че ще ослепеят или други ужасии b) ).
Така мисля, разсъждавайки логически, ако има някой наистина компетентен - би ми било интересно да прочета.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 March 2006 - 08:20 PM
Цитат
При хората е така, но незнам как е при кучетата. А и ми се струва невероятно да покрие кучка на тази възраст. Според мен е по вероятно да греши, че кучето е бременно.Интересно ми е да разбера дали на такава възраст - 7 мес, мъжкото куче може да даде поколение.
Публикувано: 17 March 2006 - 10:20 PM
---
Физически последствия за мъжкия няма. Мит е, че ранното участие в развъждане го "увреждало" и оставал дребен.
Не, не ги уврежда - щом е физически способен да заплоди женска, значи всичко е наред. Не се отразява по никакъв начин на развитието на самото куче.
По-проблемният момент е, че произведената сперма най-често е увредена, нежизнеспособна или просто слабоподвижна и има по-висок риск да се родят бебета с уродства или умиращи в първите няколко дни.

Публикувано: 18 March 2006 - 02:19 AM
Цитат
Честно ти казвам звучи ми невероятно.Но като се замисля, ромите и на 14 години са правили деца b)
Цитат
Както аз, така и той го е чувал това и точно то е причината да се притеснява, а не че пойнтера ще роди сетери oleeee . Така или иначе ще бъде предизвикан аборт ако се окаже истина или ............по добре да не го пиша s) Но наистина останах изненадан и незнаех какво да му отговоря, т.к не ми се е случвало подобно нещо, а не мога да повярвам, че е възможно да се случи (love)
Публикувано: 18 March 2006 - 08:30 AM
Знам и за друг подобен случай с 6 месечно мъжкарче, но там не се родиха бебета.
--
Както казах, физически няма как да навреди на мъжкото куче - за разлика от ранна бременност при женска. В крайна сметка и момченца на по 12-13 години "вършат работа", да не говорим за "събития под чаршафа" b) и не съм чула това да е навредило физически на някого... по-скоро точно обратното.
Друг е въпросът дали женската е бременна или може да има друг проблем... n) По какво съдят, че е бременна? Има ли вероятност да е нещо друго - пиометра, тумор...?

Публикувано: 18 March 2006 - 11:31 AM
Vabank, в Mar 18 2006, 09:30 AM, написа:
Аааа, не съм съгласен. Аз по тази причина съм останал 182 см нисък и 86 кг l) l)
"Vabank написа:
По промяна във физическото и състояние изразяващо се в дебелеене и отпускане в областта на корема. Днес ще ходя да я видя.
Публикувано: 18 March 2006 - 01:15 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 March 2006 - 01:58 PM
Konak, в Mar 18 2006, 11:31 AM, написа:
"Vabank написа:
По промяна във физическото и състояние изразяващо се в дебелеене и отпускане в областта на корема. Днес ще ходя да я видя.
Може да е фалшива бременост и само да набеждавате доброто момче! l)
Само да не стане като с едни мои познати, дето бяха убедени, че тяхната стафка прави фалшива бременост (щото докато беше разгонена беше на синджир в двора), а в един момент докато майката прибирала децата от училище, кучката на задната седалка на колата преминала от "фалшива" към съвсем "реална" с 4 броя бебета... l) l) l) Оказа се, че явно някой уличен пес е прескочил оградата... bl)
Ама, тва няма много връзка с твоите кахъри... r)
Публикувано: 24 January 2008 - 11:22 PM
Благодаря на всички отзовали се да пишат в темата. :blink:
Публикувано: 25 January 2008 - 09:32 AM
Знам и още едно мъжко което на 7 месеца покри женска (това в Казахстан), родиха се 7 бебета всички са живи и здрави израстнаха добре, мъжкия също много добре развит. :)
Публикувано: 25 January 2008 - 09:09 PM
Публикувано: 28 October 2008 - 02:41 PM
Цитат
Да, обаче според други, мъжките се развивали по-бавно и за това трябва да са поне на 20 месеца. А за женските, щото се развиват по-бързо, може да стават майки на 15 месеца. Логиката им не се вмества в моите разбирания. Кученцата родени от такива връзки било редно да отидат "по-дяволите" щото имали слаба имунна система.
Така че, скоро не се очаква минималната възраст за разплод при мъжките кучета да отпадне, нито да е по-малко от 15 месеца.
п.с. гените, които кучето предава са едни и същи през целия му живот. те не се развиват, то ги носи по рождение. промени може да има единствено в количеството и естествено в качеството на семенната течност.

JulyVell Siberians