Dog.bg Форуми : Куче с очен проблем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче с очен проблем

#1 Потребителят е офлайн   ristis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2006 - 09:54 PM

Сара е зле с очите. Има някаква жълтеникава слуз върте в двете и очи и си ги държи полуотворени. Освен това изглеждат мътни. Лае, маха с опашка, ходи насам-натам, не вижда, не иска да яде кебапче.

Ако някой има идея какъв и е проблемът, моля да сподели. Мога да и купя от аптеката някакъв мехлем/капки за очи и да и ги сложа. Мога да я заведа на лекар, който да я прегледа утре в неделя (19.03), но не знам кой ще работи по това време, а също и кой би го направил безплатно.
Кучето е в кв. Гевгелийски и би било добре лекарят да се намира в тази част на София (западната).
Ако нищо от горното не стане, поне ще и снимам очите да Ви ги покажа, белким някой изпише цяр.

Още за Сара, на предните страници има и нейни снимки

#2 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 10:08 PM

d)

#3 Потребителят е офлайн   ristis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 10:17 PM

Аз ще купя капки или мехлем и ще и ги сложа. Въпросът, е че не знам какви точно.

#4 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 10:35 PM

d)

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 March 2006 - 10:35 PM

Цитат

Аз ще купя капки или мехлем и ще и ги сложа. Въпросът, е че не знам какви точно.

Мисля, че никак не е зле да направиш добри снимки - наистина да се видят очите. Ако останем само на положение - виртуална диагноза - това е важно.

Като направиш снимки - питай и тук
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 10:36 PM

....
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#7 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 10:58 PM

d)

#8 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 11:10 PM

Ристис, виж тук - полезното е, че има снимки на болни очи, ако видиш нещо "познато". (гледката не е много приятна)
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 11:20 PM

Цитат

След малко трия мненията си, защото мястото им не е тук.

изтрий и този. n)
worthy о, извинявай! worthy не бях видяла , че във форума не се пише! много съм непохватна!
---
дано да ти е по-лесно триенето сега .! n)

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 12:26 AM

Намерих това:

Цитат

ВИРУСНИЯТ КОНЮНКТИВИТ
През есенно-зимния период процъфтява вирусният конюнктивит. Това е заразно заболяване. Причина за неговото възникване е аденовирус, предаващ се по въздушно-капков път или при контакт. Той обикновено е предшестван от възпаление на горните дихателни пътища или от остро респираторно заболяване. Отначало се засяга едното око, а след няколко дни - и другото. Конюнктивата отича и почервенява. Впоследствие се появява слуз или слуз премесена с гной.
При лечението задължително се правят чести промивания, приемат се противовирусни препарати, понякога антибиотици. И още един важен момент: при вирусния конюнктивит особено внимание трябва да се отдели на имунния статус, защото заболяването е свързано с отслабване на защитните сили на организма. Затова поливитамините, съчетани с микроелементи и с укрепващи растителни средства, ще бъдат само от полза за болния и ще ускорят оздравяването му.
БАКТЕРИАЛНАТА ФОРМА
Конюнктивитът може да бъде предизвикан и от бактерии - стафилококи и стрептококи. Тогава степента на възпаление зависи от конкретния вид бактериален микроорганизъм, който го е предизвикал. В самото начало на тази форма на конюнктивит човек може да има усещането за чуждо тяло в окото си, може да се появи зачервяване и сълзене. Основният симптом обаче е гнойно отделяне, което може да доведе дори до слепване на клепачите, особено сутрин.

Абе, какво ли не четох. Така е много трудно да се каже s) Трябва да я види лекар и да постави диагноза, после и лечение. Проблема е, че има разни лекарства, за разни болести и ако объркаш лекарството - става по-лошо. Така че не е добре да се експериментира. Да не говорим, че при всяко заболяване на окото, лекарствата се прилагат по няколко пъти на ден.
Препоръчва се тертациклинова маз, проблема е, че тя вече не се произвежда в БГ.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   Д-р Влади Кирилов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 10:55 AM

Здравейте,
Аз съм ветеринарен лекар. Работ днес до 14,30 ч. Кабинетът ми е в Зона Б-5, бл. 7, вх. В (срещу вътрешни двор на 30-о училище, непосредствено до новостроящия се Mall of Sofia. Ще прегледам безплатно кучето.

Д-р Кирилов

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 11:00 AM

Цитат

Здравейте,
Аз съм ветеринарен лекар. Работ днес до 14,30 ч. Кабинетът ми е в Зона Б-5, бл. 7, вх. В (срещу вътрешни двор на 30-о училище, непосредствено до новостроящия се Mall of Sofia. Ще прегледам безплатно кучето.

Д-р Кирилов

Въпреки, че нямам общо с тази история:
Благодаря Ви!

Дано ристис види това на време и успее да се организира!
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Д-р Влади Кирилов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 11:01 AM

И още нещо. Моля всички интелигентни хора в този форум да не се питат един друг за лечение и да не прилагат на база съвети от неспециалисти лечение. Особено "по снимка". Ако кучето е с улцерозно (язвено) възпаление на очите и приложите човешките капки Тобрадекс, които са във всяка хуманна аптека, рискувате да го ослепите. Ако конюнктивитът е микотичен (гъбичен), прилагането на която и да е антибиотична очна маз или очни капки ще влоши проблема.
Д-р Кирилов

#14 Потребителят е офлайн   Д-р Влади Кирилов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 01:29 PM

Позволявам си една ненатрапчива молба към участниците в този форум без ветеринарномедицинско образование.
Едва преди три дни се регистрирах във форума, но успях поне 15 пъти вече да се подразня от наименованието "ветеринар". То дразни с неправилността и и с други свои характеристики и 90 % от колегите в страната. "Ветеринар" се родее с високоуважавани, но немедицински професии като говедар, овчар, маймунар, както и с някои хобита - рибар например. Правилното название е "ветеринарен лекар" - то елегантно демонстрира принадлежността на професията ни към високоуважаваната и високохуманна медицинска наука и практика.
Това си уточнение съм правил и в предаването на Роси Кирилова "За животните с любов", където половин година водих рубриката "Минутки на доктора", както и в предавания по други телевизии (например "7 дни") и радиа - с неудоволствие установявам, че ефектът не е бил особено голям.
С поздрав и извинение,
Д-р Влади Кирилов

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 05:46 PM

Надявам се, рабирате, че никой не влага желание за обида или негативизъм, казвайки "ветеринар". При мен това е само от незнание.
Както, например за Fase, е повече от досадно (предполагам), да чете и слуша навсякъде за "далматинци", при положение, че е обяснено на много места, че така се наричат хората, живеещи в областта Далмация, а породата е Далматин. Но тък като подобни неща навлизат в речника ни - хората просто ги използват, без замисляне.
Иначе - благодаря за уточнението! r)

п.п. То си имало цяла тема l)
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   ristis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 09:59 PM

Първо, благодаря на всички, които се отзоваха тук и на л.с.!

Второ много съм a) ouu

Излязох рано сутринта и сега чета днешните мнения, за това не Ви я доведох Д-р Кирилов...

Отидох до аптеката и първо питах за "Цилоксан" (по препоръка на човек, тук от форума) - казаха, че нямат. После попитах за тетрациклин - Бушката, беше права - спряли го от производство. "Имате ли заместител на тетрациклин ?" - не, нямаме. "Е добре, какъв мехлем за очи имате?" - и им разясних за какво ми трябва. Аптекарката наизвади 6-7 кутийки от 3.50 до 9.50. Взех най-скъпия - TobraDex (имаше няколко вида) по нейна препоръка.
Отидох при Сарка и междудругото дойде една жена, която от известно време се грижи за кучетата в кучкарника (дава им храна). Разправя ми - "Я я хвани да и сложа мехлем в очите и да и бия последната инжекция, щото от мен бяга". Жълтата слуз, за която споменах вчера, било на тази мехлема ouu ! Отпрахме и инжекцията с антибиотик (била 5-та подред, 5мл спринцовка, жълтеникава течност, и тя не знае какво е точно, изпросила го от доктора...). После и напълних очите с тобрадекс.
Жената каза, че кучето кашляло преди три дена, аз не съм я чул. Дадохме и кучешка храна, но яде само две гранулки, които и набутах в устата.
Разгледах животното по-внимателно - ами носът му определено е сух и по-топъл от обичайното. Освен това Сара, има сополи, и като диша носът и свири. Отпаднала е, видимо е зле, но май се пооправя.
Започвам да си мисля, че си държи затворени очите заради температурата и няма никакъв смисъл да и се слага каквото и да било в очите.
Разбрахме се с жената, тя да и слага мехлемът сутрин, а аз вечер.

Ето малко снимки, много се дърпаше и само тези са на фокус:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
??????

#17 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2006 - 09:20 AM

ristis:

Цитат

Здравейте,

Д-р Кирилов

Цитат

И още:
И още нещо. Моля всички интелигентни хора в този форум да не се питат един друг за лечение и да не прилагат на база съвети от неспециалисти лечение. Особено "по снимка". Ако кучето е с улцерозно (язвено) възпаление на очите и приложите човешките капки Тобрадекс, които са във всяка хуманна аптека, рискувате да го ослепите. Ако конюнктивитът е микотичен (гъбичен), прилагането на която и да е антибиотична очна маз или очни капки ще влоши проблема.
Д-р Кирилов

ristis, мога да ти го обясня така както аз, като един нищо не разбиращ от медицина човек съм го разбрала. Ако кучето има язва на окото (рана, вследствие на одраскване или удар), ако се прилагат кортикостероидни препарати(например), те не позволяват зарастването, т.е. може сериозно да се увреди окото, вместо да помогнеш. Това е само един пример, че не можем да слагаме каквито ни хрумне лекарства.
По-добра оферта за помощ от горната - здраве му кажи - използвай я!
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 March 2006 - 09:38 AM

Аз бих пуснала и изследвания за гана за всеки случай.Ще търся и специалист очен- знам такъв вет лекар.Ristis,пиши ми на ЛС- ако мога да ти помогна с пари поне.
Каква е телесната температура на Сара?
Доктор Кирилов- добре дошъл при нас.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#19 Потребителят е офлайн   Д-р Влади Кирилов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2006 - 11:26 AM

Мога да прегледам Сара днес между 18.30 и 20.00 часа или утре между 11.30 и 12.45 часа. Ако е възможно, научете кой точно антибиотик се инжектира и в каква концентрация, както и от колко време. Внимавайте с тези инжекции - в по-големи дози и при по-дълго третиране някои антибиотици са доста опасни - например аминогликозидите (какъвто е гентамицин) имат силно увреждащ бъбреците ефект. Внимавайте много и с очните медикаменти - ако съдържат противовъзпалително средство (например дексаметазон), дори и първоначалното възпаление да не е било язвено, не трябва да прилагате продукта повече от 3-5 дни, дори и при чисто бактериално възпаление - след това е необходимо да се премине на чисто антибиотичен продукт.
Благодаря на agalina за приветствието.
Д-р Кирилов

#20 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2006 - 11:20 AM

d) Какво стана със Сара /кьоравия помяр, както е зададена темата bl) / ?

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни