Dog.bg Форуми : Моят зоопарк!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Моят зоопарк!!! За онези,които се съмняват.....

#21 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 17 July 2010 - 11:42 PM

grigo009,напълни ми очите с тези душички :wub: А колко човека се грижите за тях? Може и да си написала някъде,но аз да не видях. Душевно си богата :rc_036:

#22 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2010 - 01:17 AM

Показване на мнениетоTи Джей, в 17 July 2010 - 10:47 PM, написа:

grigo009,напълни ми очите с тези душички :wub: А колко човека се грижите за тях? Може и да си написала някъде,но аз да не видях. Душевно си богата :rc_036:

Лично да ти призная твоя въпрос и недоверчивостта на други беше,фактора, които вдъхнови тази тема....
Първоначално не смятах за нужно да доказвам на никoй нищо(нали аз си знам)....Но може би в последствие надделя човешкото в мен.....А именно да докажа и може би да науча някои,че който иска постига.. :md_064:
След цялото това безмисленно излияние,ще ти кажа,че в началото желаещи много,но всъщност сама се грижа за вcички.....А важното е ,че има доста непоказани съкровища :wub: .....Ще се запиташ как се справям....с добра организация и дисциплина :ae_085: ...Да не споменавам факта,че съм си 'патологичен случаи' ,и моите животни според мен са най добре гледани и следени от мен... :mg_062:
Лека нощ на всички и запомнете,че когато сърцето ви е изпълнено с любов ,и насреща ви гледа и ви се отблагодарява Онзи поглед,се намира време,и най вече ви дават да разберете,колко би могло да бъде прекрасно всичко...
Благодаря за хубавите думи и вдъхновението... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#23 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 18 July 2010 - 01:55 AM

Вярвам ти! Не е нужно да доказваш на невярващите.Стадото на Епикур,бисерите не цени.
Ще чакаме снимки и на другите скрити съкровища :smile:
Моето уважение за огромното ти сърце!

#24 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 06:09 PM

Григо, днес видях ей тия снимки и се сетих за тебе .
Таралежчета.. :wub:
Ама май не е лесно да ги напрегръща и нацелува човек...
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#25 Потребителят е офлайн   alexa_aa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 10:30 AM

Много са ти сладурски всички животинки:wub:. Да са ти живи и здрави и много да те радват. Прекланям се пред отдадеността ти към животните :rc_036:

#26 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 11:33 AM

Показване на мнениетоJL, в 23 July 2010 - 05:14 PM, написа:

Григо, днес видях ей тия снимки и се сетих за тебе .
Таралежчета.. :wub:
Ама май не е лесно да ги напрегръща и нацелува човек...

Мдаааа имаш право,ама с малко повече тренировки се получават нещата :af_089: ....А и тези са бебета, и в началото са им меки бодличките....сменят ги няколко пъти,докато придобият нормален вид...
И тъй като се заговорихме за таралежчовците ми се искаше да споделя някои неща....
Напоследък чувам,че в България било едва ли не модерно,да си гледаш в къщи и даже ги продавали по магазините... :dh_188:
Много неприятна и грешна работа според мен.... :dh_188:
Тук са защитен вид ,и нямаш право да прибираш или гледаш в домашни условия ,освен при някои особени стечения на обстоятелствата...а именно,ако намериш ранен таралеж или късно родени(септември,октомври),в този случай можеш да го прибереш и да го оставиш да изкара зимата,защото иначе няма да преживее....Но после при първа пролет трябва да го пуснеш в неговата си среда...
..Моят всъщност той си ме намери, беше малък бебок ,и се появи октомври месец преди 3 години....
Сега може да се запитате ,защо не го освободих при настъпила пролет?!......Ами след 1 седмица мислене и ред сълзи,ред сополи(даже и храната му намалих,както си му е редът)....един хубав ден го занесох до едно перфектно място и го пуснах.....
Е да ама не....тоя ненормалник(момче ми е :ab_041: ).....явно се привързал и си го намерих пред вратата още на следващата вечер :ud_009: .....Не ме питайте,как ме е намерил,незнам......Всъщност знам,но много километричен пост ще стане,ако тръгна да разказвам за таралежите(защото 3-то висше взех по изчетена информация и матеряли)....Та така няколко пъти и няма отърване....Обича си ме момчето и това си е...май ме е приел за майка,повече ме слуша от котките... :mg_062:
Разказвам това,защото освен този единичен случай,където живея, почти всеки ден ми се появява по някои нов боцкаш приятел ,и колкото и да ми се иска да задържа някои,знам че за тях това не е добре и ,че неможе заради мои егоистични пориви да отделям от натуралната среда животни,толкова необходими и ценни....
Този пост го вдъхнови желанието ми да помоля от сърце всички,които искат или мислят да вземат таралеж за домашен любимец......МОЛЯ ВИ не го правете....те не са животни ,които са подходящи за домашна среда или обстановка,въпреки че някои гениален мозък е решил,че едно от най дивите и солитарни животни може да се продава по магазините... :dh_188:
Ако някога ви попадне пред очите някои ,които има нужда от моментна помощ....окажете му я и после го пуснете да върви по своя таралежки път.... :ae_085:

p.с.....Хайде стига засега....Приятен и усмихнат ден на всички и някой друг път,когато имам време и естествено,ако има интерес,мога да разкажа с какво се хранят,как се къпят,как се подрязват ноктите(таралежки маникюр :ab_041: )....и т.н.....Ама ей така ,просто ,като любопитни факти....,защото наистина са уникални и супер интересни същества... :wub:
P.с.2 :ab_041: .....Аххх Божееее непростима грешка,забравих да ви кажа ,как се казва....Riccio(Ричо)....ееее смешно ми стана,защото които знае италиански,ще разбере,че несъм вложила кой знае ,колко гениалност в името,защото означава таралеж :ab_041:
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 01:21 PM

:wub: :wub: :wub:
Чудна история. Това е нещо като награда за цялата любов, която даваш на животните.

Таралежите и у нас са защитен вид. Ако ги има по магазините, значи е незаконно. Но доколкото зная има африкански таралежи, които изглежда се продават легално. Явно тях няма кой да ги защити в родните им места и така пристигат у нас. Което само по себе си е тъжно.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 August 2010 - 11:50 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 03 August 2010 - 09:38 AM, написа:

... и някой друг път,когато имам време и естествено,ако има интерес,мога да разкажа с какво се хранят,как се къпят,как се подрязват ноктите(таралежки маникюр :ab_041: )....и т.н.....Ама ей така ,просто ,като любопитни факти....,защото наистина са уникални и супер интересни същества... :wub:

Ще ми бъде интересно да разкажеш :smile:. Всичките ти животинки са прекрасни. Приисква ми се и на мен къща с двор :smile:.

#29 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 05 August 2010 - 11:45 AM

Страхотна тема, Grigo009! Направо ми текат сълзи от умиление! Чак ми се прииска да дойда да живея в дворчето с кучетата! :ab_041: Разкошен дом имаш, поздравления! Завиждам ти благородно! Мечтая си и аз някой ден да имам възможност да направя нещо такова. За момента обаче се задоволявам само с 4 кучета и две лично мои котки, както и някои приходящи. :smile:

#30 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2010 - 01:30 PM

http://hedgehogs.alt...rg/bagnetto.php

Ето пускам ви един сайт,да напълните очи ,как се къпят и подрязват нокти на боцкaщите приятели....
Италиански е ,но положителното е,че има снимков материал...
Всъщност да ви призая е един доста добър сайт,като цяло и ,ако се прочете от А до Я.....дава отговори на почти всички въпроси,които могат да възникнат.
Аз съм малко зле с времето,та затова изхитрях и по лесния начин действах :ab_041: ,ама споко някои от тези дни ще снимам и ще ви покажа с Моя сладур как протичат нещата....Борбата е безмилостно жестока,ма се справяме де.... :af_089:

В момента имам 3 бройки на пансион...УЖАС....Незнам ,какво им става напоследък,ма всеки ден по някои ми се появява.....Направо ме отчайват...
Моят проблем е,че кучетата въобще не ги долюбват и пробват да си играят....и тези игри не са с положителен край.. :dh_188:
Затова в момента правя второ заграждение,но докато оправя всичко,както си му е редът.....Ги прибирам,държа ги около 3 дни да ги захраня(това си е мое решение)...и после ги карам на едно перфектно място,където си има всичко....гора,езеро,поляни(абе таралежки рай)....Чудех се дали една съпруга да не му намеря на Моя,ама,като разбрах че те само вършели работа и после си изчезвали по своя път....Реших,че е по добре да не си усложнявам допълнително живота...(Тук мисля ,че загубих мъжката аудитория,ма... :ab_041: )
А и Моя си е баровец....Има си негово специално място за през лятото(заградена градинка),построих му таралежка къщичка(аааа ще ви пратя да видите),яде специална храна и винаги има първо,второ,трето,че и десерт.....Какво желае повече?!Гледам го кат некои принц.....През зимата си има негова си стая,с печка даже....сега ,ако тръгна и женска да му търса,май ше му дойде в повече мисля....
Оооохх майтапя се... :af_089:
Xайде чао засега....Лек ден желая и Много Благодаря на всички за хубавите думи :wub:
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 07:46 PM

Ето един хубав линк специално за теб.
Cat House on the Kings
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2010 - 11:24 AM

Божееее направо ми разби чувствата.....уникално клипче....Гледах го ,около 10 пъти.... :wub:
Мдаааа много позната ситуация,ма все още май несъм я докарала чак дотам,Но Вярвай ми много усърдно в мои стил натам вървят нещата... :af_089:
Най интересното в случая е,че познавайки се .....Няма да ми послужи,като урок,докъде мога да я докарам....а само ще ме амбицира да я надмина въпросната... :ab_041: ...Оооооххх майтапя се...
Усмихнат и успешен ден на всички и помнете,че кой ,каквото сам си направи ,никoй не може....Ама на кой му пука...Важното е екшън и разнообразие да има,че иначе много скучно и сиво ежедневие се получава :rc_036:

p.s..Много,много добро клипче....Трябва да пробвам и аз някой път да направя... :af_089:
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2010 - 09:17 PM

Ами това е всъщност приют. Много хубава идея. След време и тук ще трябва да се мисли за приюти за котки.
Днес те, горкичките, изобщо не са на дневен ред. Обществото страда от кучетата и търси решение за тях. То не се интересува от котките, защото то - обществото - не страда от тях. Те страдат от него, но това "няма значение". Доста често повтарям(е) тази дума.
Това изглежда една осъществима идея...

Ами, ткака да се каже, идвай и започвай да се състезаваш с конкурентката !
Аз лично ще се радвам много, ако състезанието е тук, на наша земя !
:wub: :rc_036:
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 01:13 PM

Ами всъщност да ти призная,въобще не е далечна нито като замисъл,нито като изпълнение и реализация идеята...
Едиственото,което преполагам спира,много подобни проекти ,е естествено Липсата и Eфективна приложимост на закони,правила и норми,които са абсолютно наложителни,ако някои има желание да прави качествени неща,а не да се превъплъщава в ролята на Дон Кихот...
Защото за съжаление това са първите условия,които поставят и чуждестранни инвеститори,които имат желание да направят и помогнат много,но без основна база,върху която да се стъпи няма толкова луди хора(не ги виня)...
Както и да е....
Аз лично Вярвам наистина,че е само въпрос на време и желание....Което в последните години,както се наблюдава не липсва...Народът се събуди и, сега трябва само търпение,вяра и много работа...
Тук може би е и моментът най искренно да Благодаря,на хората,които наистина правят много, и не се отказват пред възникнали трудности.А Те са доста...
Исках да им изкажа Bъзхищението си, и най вече да отбележа,че дори и да не тръбят високопaрно насам-натам,кой,какво и как направил?!...Всеки,които има желание и се интересува... се информира,забелязва и знае... :ae_085:
Няма да споменавам имена,защото са доста,а и не ми се иска да рискувам да забравя някои....Както и ,че не познавам всички,а така няма да е коректно,защото без да искам ,ще пропусна някои..
Това внезапно желание да изкажа своята Благодарност и Уважение е продиктувано и защото знам,че понякога се обезверяват,когато всекидневно срещат трудности....Общински,бюрократични,съдебна,полицейска незаинтересованост и малоумие,човешка глупост и т.н...
Трудности,пред които доста хора,биха се отказали,но Онези,които наистина Вярват,в това към което се стремят...Не се предават...Преглъщат моментната горчилка и неуспех и продължават напред...
Поклон пред всички Тях... :rc_036:
Най хубавото е,че са много и все интелигентни,способни и борбени хора,които знаят как да отстояват идеите и целите си,за по добра и функционираща коректно България,с много усмихнати и щастливи двукраки и четирикраки същества... :ae_085:

P.с...От доста време ми се искаше да напиша това Благодарствено писмо(за да остане черно на бяло,доказателство,че има хора,които следят тези неща,пука им и оценяват),но нямах идея къде да го поместя...
Лек и успешен ден на всички и продължавайте в същият дух...

P.С.2 ...А иначе по въпроса за състезанието....
Вярвай ми ,че няма друг вариант,освен да се проведе Hа родна или 3а родна земя...Това правя от 3-годишна,та досега...под една или друга форма... :md_064:
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 28 August 2010 - 03:33 PM

А тия двете пеполи кога ще ги видим на снимка ??

Мойте ги гледам в едни кратуни закачени по дърветата , и с отвор 3 см. :smile:
Правят се за минута , и стоят 5-6 години
Сега в едната се е населила , нек'ва нощна птица с големи очи ... гледам и си е разпробила отвора по- голям ... :ud_009:

#36 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 06:34 PM

Ами в най скоро време...Само трябва да намеря някои свободен час, да се науча да слагам клипчета...Защото на снимките не излизат добре,вижда се само клетката,ма на клипчета става... :md_064:
И двете са в клетка,в стаята...
Май някъде съм разказвала тяхната история...
Женската е с наранено крило(и няма да може никога повече да лети :dry: ),защото първо е стреляна от ловци,после на 2 пъти я лапна и изплю Daisy(ротвайлерката),естествено след мои истерични опити за команди от сорта на 'Плюй веднага Деизо' :ab_041: ...Ама са ми златни кучовци да знаете..... :wub:
Kъсметлиика e моята сладурка ,и ми пее всяка сутрин и въобще,когато иска да ми привлече вниманието... :ae_085:
Момчето успях да го измъкна от един малоумник ловец,които ги отглежда специално за викачи и е с подрязани крила, и да ти призная ,за него незнам дали може да лети,несъм експериментирала досега...(но Вярвай ми много по гледан, и защитен е при мене,а и е дружка и прави компания на девойката,нищо че тя от време на време го побийва,но много се обичат иначе :md_064: )...
Имам всъщност огромна волиера на двора,точно за тази работа,но в момента я реконстроктурирам(ееегати думата заплете ми се езика и пръстчетата...неква българо-италианска ше дойде :ab_041: )...Както и да е...
Иначе Моите двамата летящи разбойници се казват Тити и Титона....
Bсъщност името тръгна от онова анимационното филмче, с котарака Силвестър май беше(абе оновa жълтото,дето все един котак го преследва...май истинското име беше Туити)...Защото нямаш идея на какво внимание и ,каква публика се радват всекидневно...Ше дойдат най известните и желани пилета в цялата област... :af_089:
Всеки Божи ден има поне по 10 мяукащи парчета,наредени на техният прозорец,в стройна редица,които ги съзерцават с влажен поглед... :ab_041:
Такиви ми ти работи....Очаквайте в най скоро време да ги представя и тях...
То има и други още непоказани членове на голямото ми семейство,ма всичко с времето си....и най вече,когато Мама(Аз)....успее да се организира и да намери,някоя свободна в повече минутка... :dog:
Напоследък,нещо изпускам нещата от контрол...Иска ми се навсякъде да огрея, и накрая една голяма боза се получава :eg_033: ...Много съм недоволна от себе си,ама това е една друга тема...
Хайде Лека вечер на всички ,и да напрегръщате с много любов ,вашите любими същества... :wub:
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 11:05 PM

Ей, не знаех, че и женските чинки пеят, и то по това време на годината... Но какво пък, възможно е, възможно е... всичко е възможно, убедих се недвусмислено в това! :wub:
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 01:49 AM

Аз понеже съм "малко" тъпичка по принцип,та може ли да те помоля да ми обесниш ,какво имаш впредвид с последният си пост?!Че не разбрах нищо?! :dh_188:
И какво означава "чинки", и какво се опитваш да ми кажеш по някакъв ,странно завоалиран маниер,които не е необходим....
Ако имаш конкретен въпрос питай,Моля те, не ме вкарвай в някакви ненужни размишления...

Просто и ясно...Като за спортистка...ако може,и е удобно...:ae_085:
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 10:15 AM

Peppola е италианското име на планинската чинка. Пеят мъжките екземпляри през брачния период, (напролет). Всъщност - издават много интересни звуци, ако се съди от записите, които съм слушала. Виждала съм няколко, но не съм имала щастието да чуя и брачната песен, освен на запис. Ето го пилето:
Планинска чинка
http://avibase.bsc-e...16B2C0328E05DC5

Но казвайки, че е възможно при теб да пее и женската през есента, също искам да кажа, че е възможно да имаш и достатъчно чувство за хумор (което ценя много у хората, които го имат). :ae_085:
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 31 August 2010 - 01:21 PM

Мъжките пеят през брачният период , женските през цялото останало време , като при хората ...
Пепола , на ромънски означава - птица , по принцип , така че не е сигурно в оня регион да е точно 1чинка ...
Аз имам косове . Мн ги мразя , и съм закачил компактдискове да ги гонят .
Следят ме като садя някакви семена , и само като мръдна да си ходя отиват и ги изравят .

Обаче кой е по умният ??
Последно имитирам само , че садя накрая , и после те ходят и ровят първо последното място , и няма / не намират нищооо :af_089:

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни