Блъснато кученце от bezdom.info
Публикувано: 16 July 2010 - 12:32 PM
Пуснато е тази сутрин в 7-00:
"Здравейте,малко бездомно кученце пострада от кола тази сутрин, МОЛЯ за ПОМОЩ! Инцидента стана в ж.к Надежда-4, на площадката в междублоковота пространство, паркирал автомобил при излизане от парковото си място премаза задният крак на малко бездомно кученце! Моля Ви за помощ...дайте съвети какво да направя, нямам никаква възможност за ветеринарен преглед и лечение..незнам как да помогна без помощта на вече сблъскали се с подобен проблем хора,които просто обичат животните и знаят как да помогнат! Силно се надявам,че ще откликне някой на молбата ми..дайте съвет , незнам как сама да помогна на кучето,което лежи почти недвижейки се между колите! Кучето скимти вече повече от 2 часа и сърцето ми се къса, кажете ми какво да направя, искам да помогна, но незнам как без възможности! Ако някой вече е оказвал такава помощ, нека даде съвет, как да превържа крачето му,така,че да може да се движи,за да няма следващ инцидент...и дали може без медицинска намеса---нямам такава възможност!"
От тук.
Има ли някой наблизо?
"Здравейте,малко бездомно кученце пострада от кола тази сутрин, МОЛЯ за ПОМОЩ! Инцидента стана в ж.к Надежда-4, на площадката в междублоковота пространство, паркирал автомобил при излизане от парковото си място премаза задният крак на малко бездомно кученце! Моля Ви за помощ...дайте съвети какво да направя, нямам никаква възможност за ветеринарен преглед и лечение..незнам как да помогна без помощта на вече сблъскали се с подобен проблем хора,които просто обичат животните и знаят как да помогнат! Силно се надявам,че ще откликне някой на молбата ми..дайте съвет , незнам как сама да помогна на кучето,което лежи почти недвижейки се между колите! Кучето скимти вече повече от 2 часа и сърцето ми се къса, кажете ми какво да направя, искам да помогна, но незнам как без възможности! Ако някой вече е оказвал такава помощ, нека даде съвет, как да превържа крачето му,така,че да може да се движи,за да няма следващ инцидент...и дали може без медицинска намеса---нямам такава възможност!"
От тук.
Има ли някой наблизо?
Публикувано: 16 July 2010 - 12:54 PM
Във форума "без дом" нещо не ми признава паролата и немога да пиша там. Няма ли как да се заведе на ветеринар, който да изчака с паричките докато се съберат. Във втора част има една докторка Д-р Стела Величкова, точно до Верона-пицария в блока, която мисля би изчакала. Ох, вече ми става толкова гадно от това безпаричие. Трябва си лекар, как ще го превърже жената, а и пак да остане на улицата.... Имам телефона на докторката, ама незнам дали имам право да го публикувам тук.
Публикувано: 16 July 2010 - 04:21 PM
Аз се учудвам, че някой може да седи и да пуска теми, докато кучето "лежи неподвижно 2 ч. и вие от болка".
Може ли без лекар?
Без посочен адрес. Без даден телефон за обратна връзка. Задължителен е рентген - има в Банишора в "Антим".
Задължителен е антибиотик.
Аз съм в Надежда. Ако влезе момичето и прочете - 0882 699 156.
Може ли без лекар?
Без посочен адрес. Без даден телефон за обратна връзка. Задължителен е рентген - има в Банишора в "Антим".
Задължителен е антибиотик.
Аз съм в Надежда. Ако влезе момичето и прочете - 0882 699 156.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 16 July 2010 - 04:32 PM
Рентген им и в Есковет и е цифров. И цените са съвсем прилични. Не е по-скъпо от другите места, където съм ходила. 2 снимки на котето със счупения прешлен ми струваха 35 лева.
Публикувано: 19 July 2010 - 04:16 PM
Помолих авторката да се регистрира тук.
Иначе развитието е следното:
Иначе развитието е следното:
Цитат
Здравейте,първо Благодаря на всички,които се заинтересуваха!Проблема още не е решен..но,се оказа,че не е удар от кола....кученцето е изоставено..гледано е 4 месеца в дом..след което е оставено на паркинга в блоковото пространство..,намерих "собственика",който го е гледал в дом..и сега го оставя на улицата, с диагноза,според ..него ГАНА, водил го е на ветеринар, и всеки ден идва и го взима,храни я (женска е), и дава абсурдни лекарства за тази болест---калций,аналгин,невробекс.Отгоре на всичкото, кучето не е само..има братче..и то е гледано и изоставено заедно с въпросното болно!Братчето е здраво...лежат едно до друго,под гумите на автомобилите и здравото не дава никой да се приближи до болното..ръмжи..и пази...!Кученцата са на около 4 месеца! Преди 2 дни,взех и заведох болното (почти и е парализирана задницата), в клиника Есковет,за преглед,познаха кучето..въпросният стопанин я е водил там,но след обяснение на ветеринарите е отказал изследвания и лечение.Тогава беше с темпретура 41 градуса.....и силни крампи на задния крак...биха и инжекция с аналгетик за сваляне на температурата....и я знесох обратно....уговорих място за нея..направих.."къщичка"...силно казано..но уговорих място за нея..с един от пазачите .в пространството на платен паркинг за автомобилите,поне да не излиза и да е в безопасност...НО УВИ! САМО ЗА ДЕН! СОБСТВНИКА НА ПАРКИНГА РЕШИ ЧЕ СА НЕЖЕЛАНИ ТАМ..(НЕГОВО ПРАВО!).оставих мобилен за връзка с мен..с въпросният собственик...за да съм наясно какво е правил като изследване..и от къде има тази диагноза..!Никой не се обади!.....Сега и двете кучета са навън...тази вечер спяха под паркирал автомобил и се чуваше квичене,слязох,единственото което можах да направя...го направих---извадих малката,братчето и тръгна след мен, и ги оставих в загражденията на новострояща се кооперация(където са били оставяни,според думите на стопанина),и запуших единствената дупка на металните огради,която видях,за да не излизат при автомобилите , докато дойде в 10.00 и да ги вземе за поредната доза "лечение с калций и витамини+аналгин".Мнението на ветеринарите от Есковет е тест за ГАна-30 лв..последващо от 3 дневен серум по 20 лв,..и въпрос на оцеляване! Или 40 лв- евтаназия..на малката..след установена диагноза! Преборването е въпрос на организъм..с последствие за пареза на задни крайници!Но вече 5-ти ден тя се храни и пие вода...единствено това , че има крампи,висока температура---което не е малко, и се мъчи пищейки...!МНОГО, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪПРИЧАСНОСТТА!!!! ВСЕКИ ДЕН Я ПРИБИРАМ НЯКЪДЕ,ЗА ДА Е В БЕЗОПАСНОСТ...
АКО МОЖЕ ПОНЕ ДА НЕ Я ПРЕГАЗЯТ,ДОКАТО НЕ СЕ ДВИЖИ ЗАРАДИ ТАЗИ ПАРЕЗА,ХРАНЯ Я, НО НЕ МОГА ДА ПОЕМА...ЛЕЧЕНИЕ....ще се радвам ,ако някой ми отговори,ще ви държа в течение..какво става с тези кученца! Между другото,не ви казах как изглеждат,малки са..около 7 кг.чисто черни,клепнали уши,бял шал на гърдите и предна лапа--бял ботуш!
Въпросната болна се казва Лола.
Публикувано: 19 July 2010 - 04:28 PM
Е га ти развитието. Гадно. Нямаше ли начин авторката да се регистрира бързо тук и да намерим начин да отидат някъде на стационар, да се лекуват, май доста се проточи работата. Аз имам познати с куче - вече на 5 години, излекувано от Гана и е без пареза. незнам, не разбирам, но ми е много мъчно. Представям си картинката как някой ги взима за нещо, дава им малко надежда и ги връща обратно на улицата. Сви ми се душата. Дано има добър край всичко това.
Публикувано: 19 July 2010 - 04:32 PM
Здравейте, ето ме и тук,за сега няма новини около кутрето,търсих я сутринта не можах да я открия,предполагам че момчето което идва я е взел,по-късно пак ще обиколя района , не може да отиде надалеч...не се движи добре! Пак ще Ви пиша! Има ли някой склонен да помогне? Въпросната Д-р.Величкова, я знам,както и кабинета и...живея наблизо и до Есковет....но,нали се сещате все пак,че те работят срещу заплащане...незнам какво да направя...дайте идея...
Публикувано: 19 July 2010 - 04:32 PM
Чета, чета тази тъжна история и ми идва да кажа - потърсете стационар, временен дом, после и постоянен. Защото жената очевидно е достатъчно сериозна. Идва ми да го кажа, но не смея да давам съвети. Толкова е сложно и трудно и време отнемащо и скъпо...
Стискам палци на Лола да се пребори без последствия!!
Стискам палци на Лола да се пребори без последствия!!

Публикувано: 20 July 2010 - 01:20 AM
Здравейте пак, искам да ви кажа,че Лола цял ден я нямаше,до вечерта....появи се тази вечер,пак е под паркирал автомобил! Сега, мисля,че вече ми се изясни картинката....понеже тя скимти почти непрестанно, понякога конвулсивно...предполагам,че е на улицата заради това....момчето което я взима през деня, я оставя вечер пред блока ми.................и така до следващата сутрин...! Явно,поради силните болки,тя не се успокоява нощно време, може би " у дома"..не могат да спят ... от това...! Иначе не си обяснявам това,че я взима през деня..и я връща вечер...!!!!
Дано успея да го хвана утре, макар че незнам по кое време идва да я вземе..моля Ви, включете се за коментар...не познавате ли ветеринар,който би помогнал???????? и изчакал с парите..след доказана диагноза..вече ще е ясно какво да се прави..тези мъки за какво да ги преживява толкова малко създание...много ми е мъчно..ще си сложа тапи в ушите, да не я чувам как скимти...
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +