Нямах намерение да търся дом на Негра, но ...
Съдбата й, макар и не така драматична, е съдба на голяма част от кучетата, озовали се на улицата.
Стопаните на Негра в един прекрасен ден напускат къщата си и зарязват кучето. Поне я отвързват. Предполагам, че е била вързана, защото във видимата част на двора им държаха вързан ротвайлер, когото навярно са взели със себе си, но безпородната Негра не е заслужила вниманието им.
В началото Негра беше изключително плашлива и не позволяваше контакт. След страшната зима обаче Негра се промени и в момента е пълна противоположност на предишното куче - непрекъснато се вре в краката ми и търси ласки.
За улично куче живееше добре - в запустяла къща с огромен двор на баир, където няма коли. Обаче Негра реши да се премести пред нашия вратник и една нощ просто застана на стража. С което веднага, още на сутринта, предизвика гнева на комшийката отсреща, която отдавна мърмори против нашите 5 кучета. Нашите не гъкваха срещу Негра, но съседско куче, вързано на около метър синджир, се скъса от лай, докато Негра бе в полезрението му.
За да успокоя "страстите" се принудих да прибера Негра, но не мога да я задържа - имаме 5 наши кучета.
Та така, Негра търси стопани, които да дари с любов.
Негра е на около 2-3 години, предполагам. В началото е недоверчива и плаха към непознати, но бързо преодолява смущението си. Не съм я чувала до сега да лае. Обича да бъде галена и непрекъснато навира черната си муцунка в ръцете ми. С други кучета е безпроблемна, с котки също. Живяла е на открито и продължава да живее на двор. За апартамент ще й е нужно време, докато свикне, но с търпение и любов ще придобие нужните навици.
Негра не блести с нищо особено. Просто търси човек, в чието сърце има любов към животинките и е решен да помогне на една бездомна душичка, да я приюти и обгрижва така, че да даде шанс на Негра да прояви характерната за кучетата вярност и преданост, да предизвиква усмивки на лицето на стопанина си, да разсейва тъгата...
Ако някой познае в нея своето куче, може да пише ЛС, в темичката й, или на windes4@yahoo.com
Негра женско куче от Варна
Публикувано: 11 December 2011 - 10:51 PM
И за Негра все още не е изгряла звездата, черния цвят нещо явно не се харесва. Ако питате Негра, вероятно ще ви каже, че си има дом и е щастлива, защото кучовци не са претенциозни. Но ние знаем, че дом за кучовци означава да си имат човек до себе си, който да споделя с тях разходките си, дома и сърцето си.
Може все пак по Коледа да стават чудеса ...
Може все пак по Коледа да стават чудеса ...
Публикувано: 17 March 2013 - 12:22 PM
Очевидно и Негра не е сред печелившите. Никой не е проявил интерес към нея, абсолютно никакъв, дори и от неподходящи хора, дори за верига на двор (не, че ще я дадем в такива условия, де).
А Негра е перфектна. Спокойна, привързана към човека си, послушна, ходи редом без да е обучавана за това... Разбира се с кучета и котки и едър рогат добитък, че и среден такъв. Едниственият й недостатък - толкова обичлива, че няма да имате нужда да си миете лицето - тя с удоволствие се заема с тази задача и щателно облизва всяко милиметърче от лицето ви. Също така няма да имате нужда и от носна кърпичка в студено време.
А Негра е перфектна. Спокойна, привързана към човека си, послушна, ходи редом без да е обучавана за това... Разбира се с кучета и котки и едър рогат добитък, че и среден такъв. Едниственият й недостатък - толкова обичлива, че няма да имате нужда да си миете лицето - тя с удоволствие се заема с тази задача и щателно облизва всяко милиметърче от лицето ви. Също така няма да имате нужда и от носна кърпичка в студено време.
Публикувано: 12 May 2014 - 03:25 AM
Не мога да не призная, че е имало периоди, в които отчаянието ме е завладявало. Сграбчвало ме е с огромните си лапи, но добре, че бързо ме е пускало.
За някои от нашите подопечни съм се примирила, че винаги ще останат при нас. Надеждата за задомяване е гаснела бавно, до окончателното й изпепеляване. Но явно някоя искрица е оставала да тлее и тъкмо тази искрица ме е подтиквала да публикувам, макар и рядко, обяви за тези наши подопечни.
Всеки възприема света по различен начин, но за мен чудесата съществуват - малки, незабележими, или големи. Само дето ние не винаги им обръщаме внимание и като не ги виждаме, не вярваме, че съществуват.
Щастието, което споходи нашите Тас и Негра, за мен е едно вълшебство.
Пожелавам на всички животинки, които чакат дълго време, да успеят да дочакат своето щастие.
Тас, след повече от две години при нас, намери прекрасен дом при англичани в България. Заедно с нашата Негра, която чака от 4 години за това чудо.
Темичката е за мигриране в раздела с чудесата.
За някои от нашите подопечни съм се примирила, че винаги ще останат при нас. Надеждата за задомяване е гаснела бавно, до окончателното й изпепеляване. Но явно някоя искрица е оставала да тлее и тъкмо тази искрица ме е подтиквала да публикувам, макар и рядко, обяви за тези наши подопечни.
Всеки възприема света по различен начин, но за мен чудесата съществуват - малки, незабележими, или големи. Само дето ние не винаги им обръщаме внимание и като не ги виждаме, не вярваме, че съществуват.
Щастието, което споходи нашите Тас и Негра, за мен е едно вълшебство.
Пожелавам на всички животинки, които чакат дълго време, да успеят да дочакат своето щастие.
Тас, след повече от две години при нас, намери прекрасен дом при англичани в България. Заедно с нашата Негра, която чака от 4 години за това чудо.
Темичката е за мигриране в раздела с чудесата.
Публикувано: 12 May 2014 - 03:15 PM
Честито, wind!
Много се развълнувах днес, като прочетох, та ти почти не си писала за нея в тези дълги четири години. Аз лично бих се отчаяла тотално, как да не ги отпише човек...
Радвам се и се възхищавам!
Много се развълнувах днес, като прочетох, та ти почти не си писала за нея в тези дълги четири години. Аз лично бих се отчаяла тотално, как да не ги отпише човек...
Радвам се и се възхищавам!

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.
Публикувано: 14 May 2014 - 03:25 PM
Негра получи страхотен шанс от съдбата. Много мило семейство пожела да я осинови. Оставихме я там с голяма радост, възвръщайки си надеждата, че за всяко животинче все някога се появява възможност за дом. Но Негра е решила друго. За тези 4 години, откакто е при нас, е решила, че нейният дом не е никъде другаде. След нашето тръгване много се е променила, изпаднала е в шок от промяната. Още на втората нощ избягала през прозорец, въпреки решетките там. Сега Негра е отново при нас и е доволна. Много ни се искаше момичето да си има свои хора, ние не можем да предложим кой знае какви добри условия, но ... Негра явно мисли другояче.
Прибрахме си я обратно. Семейството не искаше да й причинява тези мъки. Тас остана при тях и се чувства добре, въпреки че заплака, като си тръгвах.
Не знам дали изобщо ще се появи друга такава възможност за Негра, така че може би темичката да си остане тук, зачитайки желанието на Негра да си остане завинаги при нас.
Прибрахме си я обратно. Семейството не искаше да й причинява тези мъки. Тас остана при тях и се чувства добре, въпреки че заплака, като си тръгвах.
Не знам дали изобщо ще се появи друга такава възможност за Негра, така че може би темичката да си остане тук, зачитайки желанието на Негра да си остане завинаги при нас.
Страница 1 от 1