Здравейте,моля ви за съвети и информация относно ампутиране на опашка.Имам две кучета,и едното незнайно как,си омота опашлата със веригата и проволката на която стои веригата,и така яко я разрани,,че направо си преряза месото до кокал,но не беше счупена.Водих я на лекар,изписаха и пръскала,едно зелено и едно против ларви на мухи и буболечки и ми казха че ще се оправи.да обаче след ден дватя започна да си гризе опашката.Сложих и намордник,но снощи го е махнала и е изяла една трета от опашката.Звънях на лекаря и той ми каза че ще трябва да я изреже оше 6-7 см., инъче нямало как да спре да я хапе.Аз съм полудяла на тази тема,и само при мисълта да се сбогувам с красивата опашка ми иде да се застрелям.Мпля някой да ми каже има ли случей в който опашката заздравява до там докъдето е изядена.Аз сега съм и затегнала намордника супер много,почистих я с кислородна вода и я напръсках пак с онова зелено лекарство..............моля за съвет.
Ампутация на опашка
Публикувано: 20 July 2010 - 09:55 PM
не съм доктор, не мога да отговоря на нито един от въпросите ти, НО на първо време бих м а х н а л а синджира!
Публикувано: 21 July 2010 - 12:28 AM
На първо място, както са ти казали преди мен - просто изхвърли синджира и пусни кучето. След това послушай доктора, който ти е казал за ампутацията - щом кучето си гризе опашката , значи има увреждане на нервите и то сериозно. Без опашка и синджир ще е безкрайно по-щастливо. Заеби чесъна в градината...
Публикувано: 21 July 2010 - 10:14 AM
Тя не хапе ,но си е страшничко да видиш голямо куче насреща ти.Но сега сме и вдигнали проволката много на високо и няма как да се прищипе,направо сърцето ми се къса че не го направих по рано,но и за една година никога не е ставал инцидент или пък да се е заплитала...направо умът ми не го побира как е станало.Както и да е в момента я оперират,доверих се на доктора че трябва да се изреже още от опашката защото било възпалено и няма да се оправи ако не го изреже още.После ще пиша как е минало всичко.Но все си мисля че е могло да ми изпишат друг мехлем или нещо,за раната,с което да хване коричка набързо,за да не се дразни животното и да си изяде опашката.
Страница 1 от 1