Dog.bg Форуми : Ампутация на опашка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ампутация на опашка

#1 Потребителят е офлайн   g.nanova Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 July 2010 - 09:10 PM

Здравейте,моля ви за съвети и информация относно ампутиране на опашка.Имам две кучета,и едното незнайно как,си омота опашлата със веригата и проволката на която стои веригата,и така яко я разрани,,че направо си преряза месото до кокал,но не беше счупена.Водих я на лекар,изписаха и пръскала,едно зелено и едно против ларви на мухи и буболечки и ми казха че ще се оправи.да обаче след ден дватя започна да си гризе опашката.Сложих и намордник,но снощи го е махнала и е изяла една трета от опашката.Звънях на лекаря и той ми каза че ще трябва да я изреже оше 6-7 см., инъче нямало как да спре да я хапе.Аз съм полудяла на тази тема,и само при мисълта да се сбогувам с красивата опашка ми иде да се застрелям.Мпля някой да ми каже има ли случей в който опашката заздравява до там докъдето е изядена.Аз сега съм и затегнала намордника супер много,почистих я с кислородна вода и я напръсках пак с онова зелено лекарство..............моля за съвет.

#2 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2010 - 09:55 PM

не съм доктор, не мога да отговоря на нито един от въпросите ти, НО на първо време бих м а х н а л а синджира!

#3 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 12:28 AM

На първо място, както са ти казали преди мен - просто изхвърли синджира и пусни кучето. След това послушай доктора, който ти е казал за ампутацията - щом кучето си гризе опашката , значи има увреждане на нервите и то сериозно. Без опашка и синджир ще е безкрайно по-щастливо. Заеби чесъна в градината...

#4 Потребителят е офлайн   g.nanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 10:06 AM

Аз синджира съм го сложила понеже прескача оградата и ходи в съседите и околията и плаши хората, може някой да се оплаче и да ми я приберат. Тя

#5 Потребителят е офлайн   g.nanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 10:14 AM

Тя не хапе ,но си е страшничко да видиш голямо куче насреща ти.Но сега сме и вдигнали проволката много на високо и няма как да се прищипе,направо сърцето ми се къса че не го направих по рано,но и за една година никога не е ставал инцидент или пък да се е заплитала...направо умът ми не го побира как е станало.Както и да е в момента я оперират,доверих се на доктора че трябва да се изреже още от опашката защото било възпалено и няма да се оправи ако не го изреже още.После ще пиша как е минало всичко.Но все си мисля че е могло да ми изпишат друг мехлем или нещо,за раната,с което да хване коричка набързо,за да не се дразни животното и да си изяде опашката.

#6 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 July 2010 - 08:36 AM

Вдигнете оградата, а не проволката, и оставете кучето да ходи свободно

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни