Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#881 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 May 2010 - 11:41 PM

Spikes, то вярно, че морковите подхранваха незнам си какво в кожата и спомагаха за хубав тен, ама и при козината на кучетата ли действат? :ab_041: Сериозно!?

#882 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 11:49 PM

Показване на мнениетоMeto, в 30 May 2010 - 09:38 PM, написа:

Показване на мнениетоralna, в 30 May 2010 - 11:29 PM, написа:

Показване на мнениетоTali, в 30 May 2010 - 09:07 PM, написа:

Кученце на 50 дена едва ли може да осъзнае, че трябва да си свърши работата вън... По- лесно бихте го научили да ходи на терасата или в банята, отколкото да стиска за да отиде на вън. И изобщо... съмнявам се, че прави всичко това умишлено, ТА то е на 50 дена :ab_041: а за стискането... някак фантастично ми звучи... толкова малко...!!!
Прочетете раздела "Хигиенни навици- обучение"
П.С
Видях снимките във фотогалерията; прекрасно кученце си имате, да ви е живо и здраво!
Поздрави!

Много благодаря за отговора, честно да си кажа и на мен фантастично ми се виждаше, че се беше наяла като за последно, щеше да се пукне, а аз бях близо час с нея навън и тя отказваше да направи каквото и да е било, а щом стъпи на теракота мазалото започна. Но и тя правив се неща които не очаквам затова ще стискам палци да вземе малко по малко да се учи. Благодаря отново за отговора :ba_025:

Търпение и постоянство. Двете неща, които никога не трябва да те напускат! Казва ти го човек, които си сподели стаята с 1 торнадо и 1 цунами в продължение на цели 55 дена! Е сега ги "изритах" на двора. Но кво беше :dog: :ud_009: :ab_041:

При мен варианта с двора е съществува, освен да я метна от седмия етаж, друг вариант няма. Но и у дома съществува психическия аспект, че имаме Каракачанка на 7 години и той не създава грам проблем, като му се излиза си носи каиша и лае, че има зор, а тя само се чуди на колко места да се изпишка, и най-ужасното е, като я хване лиготията търчи из коридора и маца навсякъде в движение, докато се завъртя и се е омазала цялата и е разнесла мръсотията из целия под. Незнам попринцип Хъскитата ли са такива или мойто просто е по-диво отколкото трябва :dog:
User's Signature

Качена снимка

#883 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 07:42 AM

Като не е била учена от собственика на майката, нормално...

Ние в това отношение нямахме никакви проблеми. Нито с Арвен, нито с Джек. И двамата пикаеха само на пелени или вестници.
А не се залъгвай от размерите. С каракачанката много по-лесно може да протича възпитателен процес, отколкото с хъскито.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#884 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 12:05 PM

Показване на мнениетоTali, в 30 May 2010 - 11:46 PM, написа:

Spikes, то вярно, че морковите подхранваха незнам си какво в кожата и спомагаха за хубав тен, ама и при козината на кучетата ли действат? :ab_041: Сериозно!?

Не знам дали наистина действа при кучето, така съм чел из форума (и то доста често) преди.

#885 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 01:04 PM

Морковите са полезни за очите .
User's Signature

Качена снимка

#886 Потребителят е офлайн   Lucky14 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 12:24 PM

Здравейте. Нов съм във форума и все още не знам как да направя собствена тема, затова ще си позволя да задам въпроса си тук. Знам че е нормално всяко куче да хапе, гризе или дъвче. Това им е в природата и така си играят, но мисля че моето прекалява малко. Имам хъски на 2 месеца и половина. Обучавам го на команди:седни, легни и т.н. но просто не ме слуша. Като почне да гони крака, хапе ги и няма спирка. Четох пак в този форум като прави това да го притисна леко към земята и да му кажа не, но за сега от това няма резултат. Иначе много е игриво и с изключение на това е послушно и не е твърдоглаво. :D Бих искал да попитам понеже вашите хъскита вече са големи дали като малко са правили така и дали са го надрастнали. Благодаря предварително.

#887 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 04 June 2010 - 12:44 PM

Моя хапеше много и най-вече по ръцете. На моменти просто истерясваше. Сега няма нищо общо с това. Стана много гальовен и много рядко се случва да ми олигави ръката до китката :)

#888 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:11 PM

Ефект ще има,ако леко го перкаш с навит на руло вестник по нослето и казваш дума,означаваща несъгласие-каквото си искаш,но винаги една и съща,и отнасяща са само за силното хапене по ръце и прочие.Носните им гъби са чувствителни дори при леко удряне и ще се сети веднага за какво иде реч-достатъчно са проницателни,ама си правят оглушки.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#889 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 03:19 PM

Показване на мнениетоLucky14, в 04 June 2010 - 10:29 AM, написа:

Здравейте. Нов съм във форума и все още не знам как да направя собствена тема, затова ще си позволя да задам въпроса си тук. Знам че е нормално всяко куче да хапе, гризе или дъвче. Това им е в природата и така си играят, но мисля че моето прекалява малко. Имам хъски на 2 месеца и половина. Обучавам го на команди:седни, легни и т.н. но просто не ме слуша. Като почне да гони крака, хапе ги и няма спирка. Четох пак в този форум като прави това да го притисна леко към земята и да му кажа не, но за сега от това няма резултат. Иначе много е игриво и с изключение на това е послушно и не е твърдоглаво. :D Бих искал да попитам понеже вашите хъскита вече са големи дали като малко са правили така и дали са го надрастнали. Благодаря предварително.

Моята е на 57 дни, освен ако не спи постоянно хапе, човек иска да я погали, а тя хапе, крака, ръце, мебели, всичко до което се докопа. Мисля, че освен, че им е в природата, да са по-хапливи, в момента им растат зъбките и гледат да сръфат нещо за да се почешат. Аз на моята съм й осигурила разни плюшени и гумени играчки които да гризе на воля, и малко спря да тероризира мен и близките ми, но все пак не достатъчно :dry:
User's Signature

Качена снимка

#890 Потребителят е офлайн   Lucky14 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 06:36 PM

Благодаря много на всички. Знам че това по принцип е нормално просто исках да разбера дали ще спре и кога. Благодаря.

#891 Потребителят е офлайн   TurboFree Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 11:07 PM

Здравейте.. от скоро чета темите във форума и забелязах, че не само аз имам проблем с мойто изродче.Имам женско хъски на година и три месеца почети (Рая) и още от малка започнах да я обучавам на различни команди.Преди това никога несъм се занимавал с дресиране на кучета и си нямах никаква представа за какво става на въпрос.Когато си зех хъскуто знаех че са ината порода, но не предполагах че са такива "изорди".Проблема е там, че съм я научил на доста команди (седни,легни,лява и дясна лапа,НЕ,остави,дай топката) осван това съм я научил да не яде докато не и кажа "вземи" или "манджа" :D а сега е в процес на обучение да ходи до мен без да се дърпа.. но това е само когато сме в нас или има нещо за ядене.. излезем ли на разходка забравя всички команди докато не и се скарам или извадя нещо за ядене.Но това е най-малкия проблем.. пускам я аз от повода, да си ходи на свобода.. и и казвам "ела" при което тя изобщо не ме отразява и продалжава да си "щука" наляво,надясно.. като се доближа до нея и тръгва да бяга на някъде пак се връща и докато не я излажа по някакъв начин или не се измори не ми дава да я хвана.. с брат ми няколко пъти сме я пускали и я разиграваме с топката, но ако няма топка или нещо с което да си играе филма е мн голям.Веднъж я разхождах и видях брат ми на стотина метра от мен и реших да я пусна и тя да отиде при него.Откачих я от повода при което тя се изтреля към него, подимна го като малка гара и се скри зад ъгъла.. когато отидах дивееше около едно мъжко хъски и някво псе.. Извиках и "Ряа ела".. никакъв интерес към мен, "Рая ела" същата работа.. тръгнах към нея а тя заобиколи зад другото хъски и продалжи да дивее.. това се повтори доста пъти в продължение на 4-5 минути при което момчето със хъскито я хвана.. та въпроса ми е дали и вашите изродчета са били така като малки и дали като пораснат се оспокояват.. виждъл съм и други хора които разхождат техните хъскита само на повод по същата причина.. ще има ли някаква промяна или не?

#892 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 12:37 AM

Имам въпрос . . . нали беше станало дума за пернатите, и не само, жертви на нашите хъскита, та Неро преди няколко седмици уби една врана, и ми я донесе почти в краката, беше много доволен . . . Въпросът ми е аз как да реагирам в такъв случай . . . Да му благодаря ли, че ми ги носи, да го хваля ли, да му казвам ли, че е лошо или да се правя на ударена . . . Какво трябва да е моето отношение в такъв случай?
User's Signature

Качена снимка

#893 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 08:24 AM

Ами... ако ти харесва хвалиш, ако не искаш да ти носи "храната" се караш... а ако искаш да спре изобщо да ги убива трябва да го хванеш на момента за да коригираш поведението, ако изобщо успееш. Относително е... според твоето си желание.
На мен Райа ми е бутала в ръцете и разните там гризачи и пернати, повечето пъти като го прави това идва и бута глава в ръката ми, а аз зазяпала се нанякъдея погалвам (голяма съм шушумига), после като видя, че всъщност ми носи "храна" я карам да я остави и хвърлям в контейнера... Несъзнателно съм я поощрявала, че ми носи улов, което пък сочи много добре за връзката- този на който се носи "храната" е алфата. А и принципно, каквото и да ми донесе поощрявам, но никога не се карам и не наказвам. Объркващо е за кучето "Аз ти носа храна, а ти ме наказваш!? КАк така?"... Така се живее в глутница! :md_064:

#894 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 11:58 AM

Много благодаря за отговора, аз по принцип гледам да го коригирам още преди да се е втурнал, но реално си права, че в глутницата това трябва да се поощрява , и точно това породи въпросът ми. . . Както стана ясно някъде по-горе, за гнусливост не може да се говори, така че ако донесе нещо ще му благодаря и ще се зарадвам, а трябва ли като види пилчок или катерица, или нещо друго да го насърчавам да ги хваща или да си трая, понеже забелязвам, че въпреки, корекциите и това, че се спира като му кажа "не", той си го има това желание да носи радост в глутницата . . .
User's Signature

Качена снимка

#895 Потребителят е офлайн   TurboFree Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 12:04 PM

Мойта Рая също е ловила разни плъхове и врабчета, но не ми ги дава а си ги пази и си играе с тях или ги крие, ама според мен не трябва да ги лови или пък да ги яде затова и ги взимам и ги хвърлям някъде.Лошото е че немога да я сваря в момента когато ги лови за да и се скарам.Другия проблем са котките и кокошките.. направо полудява като ги види и започва да дращи по асфалта.. пробвъл съм да и се скарам ама няма никакъв ефект.Как мога да я отуча и да не проявява интерес към тях?

#896 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 01:21 PM

Аз лично никога не насърчавам самия Лов или Преследването на плячка. Гледам да го избегна като забранявам, въпреки, че има желание. Желание има винаги! Мисълта ми е да не насърчаваме самия лов, а само носенето на плячката при Алфата, след като е свършил лова, все пак това е нещото, с което кучето казва "Ти си лидера!" и ще го объркаме ако се скараме или направим корекция, дори сами се снишаваме в очите му, докато ако можем да въздействаме на желанието за Лов, то е хубаво да го направим.

TurboFree, на колко години си?
Чел ли си основните теми за възпитание на кучето от форума?

#897 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 01:33 PM

Tali, много ти благодаря, за пореден път ми помагаш много . . .
Още един въпрос, когато две мъжки кучета се срещат за първи път и едното, а понякога и двете лягат на земята, как да го тълкувам?
Аз си мисля, че когато едното ляга, показва респект към другото, но когато лягат и двете малко ме обърква?
User's Signature

Качена снимка

#898 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 02:32 PM

Ами да... Когато едното ляга пред другото казва "Не съм заплаха за теб, подчинявам ти се."... Това НЕ го правят кучета с доминантен характер... Явно нито едно от двете мъжки не е прекалено доминантно, или и на двете е "притъпявана" дотолкова доминантността, че да лягат дори и ако това отсреща е легнало.
Приеми, че кучетата се харесват... май няма кой знае колко за обяснение (според мен).
А зависи и как са легнали... ако едното си е оставило дори само главата върху другото и го побутва, или дори ако само го побутва или се "трие" в него (то си е специфично, не знам как да ти го обясна), това се брои за доминантност и все пак не е просто лягане... Имах и снимка, но не мога да я открия...

#899 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 02:56 PM

Не, не . . . те лягат щом наближат, но все пак не са толкова близо, че да се търкат или да имат физически контакт, примерно на 5 метра отстояние и едновремено легнаха и двамата, по-скоро Неро направи само жест, защото беше в голяма локва и не му се лягаше чак толкова, и след това докато японският алабай остана да лежи, Неро стана и го наобиколи . . .
User's Signature

Качена снимка

#900 Потребителят е офлайн   TurboFree Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 03:46 PM

На 17 съм почети и несъм чел въпросните теми.

А какво точно разбирате под лягане,защото мойта когато се срещне с друго хъски се навежда напреде и разтваря двете предни лапи в страни гледа странно и стои нащрек, след което се изправя и започва да дивее.. но аз го разбирам повече като желание за игра а не като подчинение

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни