Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 30 May 2010 - 11:41 PM

Публикувано: 30 May 2010 - 11:49 PM
Meto, в 30 May 2010 - 09:38 PM, написа:
ralna, в 30 May 2010 - 11:29 PM, написа:
Tali, в 30 May 2010 - 09:07 PM, написа:

Прочетете раздела "Хигиенни навици- обучение"
П.С
Видях снимките във фотогалерията; прекрасно кученце си имате, да ви е живо и здраво!
Поздрави!
Много благодаря за отговора, честно да си кажа и на мен фантастично ми се виждаше, че се беше наяла като за последно, щеше да се пукне, а аз бях близо час с нея навън и тя отказваше да направи каквото и да е било, а щом стъпи на теракота мазалото започна. Но и тя правив се неща които не очаквам затова ще стискам палци да вземе малко по малко да се учи. Благодаря отново за отговора

Търпение и постоянство. Двете неща, които никога не трябва да те напускат! Казва ти го човек, които си сподели стаята с 1 торнадо и 1 цунами в продължение на цели 55 дена! Е сега ги "изритах" на двора. Но кво беше

При мен варианта с двора е съществува, освен да я метна от седмия етаж, друг вариант няма. Но и у дома съществува психическия аспект, че имаме Каракачанка на 7 години и той не създава грам проблем, като му се излиза си носи каиша и лае, че има зор, а тя само се чуди на колко места да се изпишка, и най-ужасното е, като я хване лиготията търчи из коридора и маца навсякъде в движение, докато се завъртя и се е омазала цялата и е разнесла мръсотията из целия под. Незнам попринцип Хъскитата ли са такива или мойто просто е по-диво отколкото трябва

Публикувано: 31 May 2010 - 07:42 AM
Ние в това отношение нямахме никакви проблеми. Нито с Арвен, нито с Джек. И двамата пикаеха само на пелени или вестници.
А не се залъгвай от размерите. С каракачанката много по-лесно може да протича възпитателен процес, отколкото с хъскито.
Публикувано: 31 May 2010 - 12:05 PM
Публикувано: 04 June 2010 - 12:24 PM
Публикувано: 04 June 2010 - 01:11 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 04 June 2010 - 03:19 PM
Lucky14, в 04 June 2010 - 10:29 AM, написа:
Моята е на 57 дни, освен ако не спи постоянно хапе, човек иска да я погали, а тя хапе, крака, ръце, мебели, всичко до което се докопа. Мисля, че освен, че им е в природата, да са по-хапливи, в момента им растат зъбките и гледат да сръфат нещо за да се почешат. Аз на моята съм й осигурила разни плюшени и гумени играчки които да гризе на воля, и малко спря да тероризира мен и близките ми, но все пак не достатъчно

Публикувано: 18 June 2010 - 11:07 PM
Публикувано: 19 June 2010 - 12:37 AM
Публикувано: 19 June 2010 - 08:24 AM
На мен Райа ми е бутала в ръцете и разните там гризачи и пернати, повечето пъти като го прави това идва и бута глава в ръката ми, а аз зазяпала се нанякъдея погалвам (голяма съм шушумига), после като видя, че всъщност ми носи "храна" я карам да я остави и хвърлям в контейнера... Несъзнателно съм я поощрявала, че ми носи улов, което пък сочи много добре за връзката- този на който се носи "храната" е алфата. А и принципно, каквото и да ми донесе поощрявам, но никога не се карам и не наказвам. Объркващо е за кучето "Аз ти носа храна, а ти ме наказваш!? КАк така?"... Така се живее в глутница!

Публикувано: 19 June 2010 - 11:58 AM
Публикувано: 19 June 2010 - 12:04 PM
Публикувано: 19 June 2010 - 01:21 PM
TurboFree, на колко години си?
Чел ли си основните теми за възпитание на кучето от форума?
Публикувано: 19 June 2010 - 01:33 PM
Още един въпрос, когато две мъжки кучета се срещат за първи път и едното, а понякога и двете лягат на земята, как да го тълкувам?
Аз си мисля, че когато едното ляга, показва респект към другото, но когато лягат и двете малко ме обърква?
Публикувано: 19 June 2010 - 02:32 PM
Приеми, че кучетата се харесват... май няма кой знае колко за обяснение (според мен).
А зависи и как са легнали... ако едното си е оставило дори само главата върху другото и го побутва, или дори ако само го побутва или се "трие" в него (то си е специфично, не знам как да ти го обясна), това се брои за доминантност и все пак не е просто лягане... Имах и снимка, но не мога да я открия...
Публикувано: 19 June 2010 - 02:56 PM
Публикувано: 19 June 2010 - 03:46 PM
А какво точно разбирате под лягане,защото мойта когато се срещне с друго хъски се навежда напреде и разтваря двете предни лапи в страни гледа странно и стои нащрек, след което се изправя и започва да дивее.. но аз го разбирам повече като желание за игра а не като подчинение