Изхвърлиха незрящ мъж и кучето му от тролейбус

Публикувано: 22 July 2010 - 08:25 AM
Кондуктор и шофьор брутално изхвърлиха сляп мъж и кучето му водач от тролей в Плевен.
Инцидентът стана само седмица, след като кметът на града Найден Зеленогорски подари обучения лабрадор на слепия мъж Венцислав Иванов, съобщи Агенция Стандарт Нюз.
За кучето общината е платила 12 000 лева.
В тролей №4 в кв. "Сторгозия" кондукторът видял кучето Жара, което е със специална каишка и емблема на БЧК. Веднага сигнализирал на шофьора, който спрял тролейбуса. Двамата не обърнали никакво внимание на обясненията на Венцислав Иванов, че по закон той и кучето имат право на достъп до всякакви превозни средства и обществени сгради. Не помогнали протестите и на възмутените пътници.
Лабрадорът водач е на 2 г. и е обучаван във фондация "Очи на четири лапи" в София. Незрящият мъж бил избран от неправителствената организация, защото било установено сходство в характерите между него и животното.
Венцислав Иванов сподели, че свалянето му от тролея не е единствен случай на такова брутално отношение към него. Забележки му били правени дори на влизане в кметството.
За разлика от домашните любимци, Жара разбира, че е "на работа", когато е с твърд повод. Тогава тя не си позволява да играе с други кучета, а околните не трябва да я галят и разсейват.
Какво тогава се случва с обикновените граждани и тяхните любимци?!

Публикувано: 22 July 2010 - 03:22 PM

Ако аз бях там и стана свидетел на такова нещо,познайте кой щеше да изхвърчи от тролейбуса.Първо изхвърлям кондуктора и шофьора от тролея като мърши,затварям вратите и се обаждам на полицията.Ако полицаите не вземат отношение по въпроса,отивам при началника им да го попитам защо подчинените му си позволяват да си "избират" работата.
 Ако аз бях там и стана свидетел на такова нещо,познайте кой щеше да изхвърчи от тролейбуса.Първо изхвърлям кондуктора и шофьора от тролея като мърши,затварям вратите и се обаждам на полицията.Ако полицаите не вземат отношение по въпроса,отивам при началника им да го попитам защо подчинените му си позволяват да си "избират" работата.  

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

Публикувано: 22 July 2010 - 03:34 PM
Е, евала за реакцията на Управителя!

Публикувано: 22 July 2010 - 03:39 PM
Наказани няма: http://forum.dog.bg/...post__p__846900
hopie,
Аха, значи все пак са го компенсирали по някакъв начин. Това е добре.

Чау - кучето, близнало небето...

Публикувано: 22 July 2010 - 03:50 PM
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6774340
Излиза, че шефа си е променил решението все пак .

Публикувано: 23 July 2010 - 11:50 AM

Публикувано: 23 July 2010 - 05:01 PM

Публикувано: 24 July 2010 - 10:12 PM

Публикувано: 25 July 2010 - 01:23 AM
Фактически, общинарите вече са обезщетили материално човека, и едно дело би могло да се води само за морални вреди - които обаче се доказват изключително трудно. Е, освен, ако човекът не е бързал, когато са го свалили, за някаква бизнес-сделка, от която е понесъл финансови загуби де.
Те, инвалидите, нямат достъп до много обществени сгради, но пак не се чува да успеят да осъдят държавата за това. Ако не ме лъже паметта, и до Страсбург бяха стигнали, ама... файда.
Тази година на кандидат-гимназиалната кампания едно дете-дислектик се беше явило на изпит за външно оценяване по математика с медицинска бележка, според която може да ползва елка на изпита, и пак квесторите му я взеха.
Така е в нашата държава, за съжаление - царят дава, пъдарят не дава... Постоянно има подобни случки.

Публикувано: 26 July 2010 - 11:03 AM

Публикувано: 26 July 2010 - 10:13 PM

Публикувано: 10 October 2013 - 06:51 PM
Та въпроса ми е как стоят нещата с превоза на куче в градския транспорт в Пловдив ? За София знам ,че 100% е разрешено,даже съм го и изпробвала. Но за Пловдив не мога да намеря информация, а на така "любезните" кондуктори им нямам хич вяра. Не може данъка куче тук да е 50лв. а да няма нищо в замяна ......

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +