Отровител изби семейство котки! Моля! Спешно! Помощ за две оцелели!!!! Поредният отровител изби семейство котки в Лозенец!!!
Публикувано: 22 July 2010 - 12:27 PM
МОЛЯ ВСИЧКИ, КОИТО МОГАТ ДА ДАДАТ ВРЕМЕНЕН ПРИЮТ НА ОЦЕЛЕЛИТЕ ДВЕ МЪНИЧЕТА - ДАЙТЕ СИГНАЛ КЪМ МЕН, ЗАЩОТО ОТРОВИТЕЛЯТ НЯМА ДА СЕ СПРЕ, В МОМЕНТА, В КОЙТО РАЗБЕРЕ, ЧЕ ДВЕ ОТ КОТЕТАТА СА ОЦЕЛЕЛИ - ЩЕ УБИЕ И ТЯХ!!! Котенцата нямат още много време, повярвайте ми!!! Да не говорим, че без майките си как ще оцелеят навън?! Едното го виждате на снимката, а другото е още по-малко и е чисто бяло.
У дома имам пет възрастни макар икастрирани котки, в малко пространство - невъзможно е да взема малките, защото моите ще ги удушат! Опитвала съм да давам временен дом макар и за ден - два и последиците за едното животно щяха да са фатални, ако не бях разтървала моите и него навреме!
Обръщам се към форума, защото зная, че тук са най-сърцатите хора, които не веднъж са помагали на животинка в беда! И знам, че тук хората не губят време в празни приказки и обобщения, а действат наистина
Ако някой приюти поне временно писанките при себе си, ще закупя храна и тоалетна за тях!
Моля само, хора, побързайте да помогнете, двете душици рискуват да умрат в страшни мъки, като братята, сестрите си и майките си, които изродът е отровил!!!
Тук давам и линк: http://www.facebook....if¬if_t=like към оригиналната тема във Facebook, от която сами можете да се убедите, че повечето хора предпочитат да пишат и да хулят отровителя, но в същото време няма решение за писанките. за жалост обидите към убиеца на котките - няма да ги съживят....
Помагайте, моля ви, кой с каквото може, за да предотвратим гибелта на двете оцелели мъничета!
Ето и телефона ми:
0897311186
Публикувано: 26 July 2010 - 09:47 PM
Двете оцелели котенца са приютени от едно от момичетата, работещо във фирмата в "Лозенец" и хранело ги във въпросния двор, преди трагедията...
Тя ще ги задържи временно, всъбота най-вероятно ще се видим, за да й дам малко храна за писанките.
Преди малко се чух с нея. Каза ми, че котенцата са добре, но има проблем с нейните две големи котки, които ги ръмжат и се опитват да ги нападат. За сега успяват да държат положението под контрол. Момичето е много отговорно и съвестно. Не ми е искала храна или каквото и да е. Инициативата е моя, защото поне като нямам възможност да им дам приют у дома - мога с храна да ги подпомогна.
Ако някой има желание - нека също помогне скаквото може. Нека заедно помогнем на живичките, докато още можем!
А на тези горкинките от снимките по-долу, вече никой не може да им помогне...защото тях вече ги няма...
Почивайте в мир, малки душички!
Публикувано: 26 July 2010 - 09:51 PM
Публикувано: 26 July 2010 - 09:54 PM
Успех на момичето и късметлиите!

Публикувано: 26 July 2010 - 10:13 PM
deni_avr, в 26 July 2010 - 07:59 PM, написа:
Успех на момичето и късметлиите!
Благодаря ти от сърце, deni_avr, ти най-добре знаеш, колко трудно се случва задомяването на дори извадилите късмет и какъв ресурс и материален и емоционален се изисква да задомиш дори едно коте! Онази сага, покрай бебоците намерени в кашона няма никога да я забравя, както и ти, голяма борба беше, но накрая чудото се случи! Аз се надявам от все сърце и сега да се случи и за тези писанчета! И ще помагам на момичето с каквото мога. Искрено се надявам и още хора от форума да помогнат - кой с каквото може, един с храна, друг със съвет. Знам, че не веднъж са помагали и доста от тях са сигурно вече уморени и обезверени, но то е така с помагането в нашата държавица - край няма, нуждаещите се никога не свършват, когато помогнеш на един - на негово място се появяват поне десет в нужда и то спешна... Аз обаче вярвам, че заедно можем, поне на някои да помогнем.
В събота най-вероятно ще се видя с момичето, което ти е адашка междудругото, тя им е направила вътрешно и външно обезпаразитяване, в края на седмицата ще ги води за повторно обезпаразитяване, а после за ваксина. Наистина е взела съдбите им присърце, а и от снимките на вече отишлите си завинаги котенца и майките им, се вижда, че добре са се грижели и за тях, макар и в двор на изоставена къща...
Уви, отровителят е сложил край на тази идилия, което за пореден път ни показва, че докато няма действащ закон - психопати ще се вихрят на воля, днес трови котки, които му пречат на гледката, а утре ще отрови деца, защото са му стъпкали тревата или са откъснали череша от дървото му! Жалко, че българите не разбират закономерността между жестокостта към животните и тази към хората, за разлика от повечето нормални държави и повечето я подминават с безразличие...
Стискай здраво палци, чудото да се случи и за тези котанки и да си намерят добри стопани!
Публикувано: 27 July 2010 - 06:44 AM
blueocean, в 26 July 2010 - 10:15 PM, написа:
Дано наистина. Ако големите котки се успокоят - малките ще имат малко повечко време в дома на приемното си семейство.
Публикувано: 02 August 2010 - 04:50 PM
Оказа се, че подозренията ми, че отровителят ще се върне да довърши пъкленото си дело, за жалост се потвърдиха... Оказа се, че едната майка е била изчезнала и за това хората от офиса, които са хранели котките са предположили, че също е била отровена и е умряла някъде другаде. Но труп не са видели. На другия ден, след като момичето вече е прибрало двете оцелели котенца у дома, когато отива в офиса й съобщават, че е намерен трупът на майката-котка рано сутринта. Оказва се, че явно тя е била отровена след като са били отровени останалите. Явно отровителят за жалост е намерил начин да екзекутира и нея...
Когато се срещнах с момичето, приютило котенцата се оказа, че въпросният отровител и неговите помощници са полудявали, когато котките минавали от двора на къщата, където са живеели в двора на блока, в който живее отровителят. Тези хора се дразнели, че котките им тъпчат цветята и когато лягат една до друга сплескват тревата на двора, който бил направен и ограден специално за разни светски събития и дори деца не можели да припарят вътре. Е, ясно е, че ако деца бяха влизали щеше да ги сполети най-вероятно участта на котките - отрова в сладоледа или нещо подобно... За жалост горките животинчета не са можели да четат, че влизането във въпросния двор със скъпоценната трева и цветя е строго забранено, освен ако не си някой паркетен лъв или лъвица, които плащат куди пари, за да си спретват снобарски партита в него!...
Добрата новина е, че в неделя видях двете оцелели котенца. Както вече писах, те са в дома на едно от момичетата от офиса. За момента се разбират с големите й котки. Но това се оказа, че не е основният проблем. Котенцата са в дома на момичето НАИСТИНА временно, защото тя ще заминава да учи в чужбина. Майка й ще поеме грижата за големите й две котки, но малките трябва да намерят нов дом.
Малките не могат да се върнат на улицата. Освен, че са много малки, за да могат сами да намират храната си, те вече са изгубили и малкото инстинкти, които са развили за крехката си тримесечна възраст. В момента както можете да си представите - спят на леглото върху възглавници, малкият палавник, веднага се накатери в скута на съпруга ми и не спря да мърка и да се гушка в него, докато не си тръгнахме. Малката принцеса е по-страхлива. Може би, защото точно преди да бъде прибрана у дома на момичето е била тормозена от убийците на майка й и братята й... Но тя също свиква бързо и след ден - два ще е идеалният домашен любимец.
На малката трицветка са дали името: Тара, а на малкия розово-бял котак: Хенри.
И двете котета ядат всичко, не са капризни. Много са игриви. Имат си вече ваксинации и са обезпаразитени вътрешно и външно. Освен това, най-важното : имат отлични хигиенни навици и ходят само в тоалетната, макар че има в близост огромно растение в огромна саксия - те я подминават и знаят къде трябва да ходят по нужда.
Ето и още малко снимки на писанките: както виждате от тях, много бързо са свикнали в условията на апартамента, макар че са родени и израснали в двор. Просто са се превърнали в идеалните домашни котета.
Моля, помогнете кой с каквото може да им намерим нови добри стопани! Те са преживели наистина много, загубили са семействата си и са били на косъм да бъдат отровени, мисля, че заслужават шанс за ново, по-добро начало!
Публикувано: 03 August 2010 - 01:37 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 12 August 2010 - 03:48 PM