Dog.bg Форуми : Поставяне на микрочип

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Поставяне на микрочип проблеми

#41 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 July 2011 - 09:21 PM

ок всеки сам решава за себе си.Но ако наистина тръгнат да проверяват като хората ще има и глобички.Колкото и безумен закона си е закон-принципно :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 09:24 PM

Те глобите лесно се налагат, и още по- лесно падат в съда. А докато заработи системата и тръгнат на проверки може да сме на трето-пето куче.. живот и здраве. На това това не смятам да поставя това неработещо нещо.

Няма да имам нищо против и още утре ще го чипирам, ако всичко работи и има смисъл.

#43 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2011 - 09:44 PM

Пътищата в България са ужасни,но винетките са задължителни.Чакате ли да станат като в Германия,за да купите винетка?
В една друга тема апелирахте към отговорност,който гледа куче да ваксинира,регистрира,чипира...В тази тема не Ви ли отърва?
Ще Ви цитирам
Ако всеки го правеше както трябва, щеше всичко да се оправи.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#44 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2011 - 06:23 AM

Да, хубаво ще е всеки да регистрира и да чипира, но чиповете не работят.. Затова и не чипират хората. като питат за какво е това, и като им кажат че са 10 ненужни цифрички и бягат. Не че не ми отърва. Няма как да искаш от хората да слагат нещо неработещо.. И пътищата поне ги има, нали? Сядаш в колата и отиваш на море, успешно може да минеш границата(вече само с лична карта). :ab_041: Може да има дупки, но и пътя е там, докато този чип не работи изобщо и няма никакво намерение да започне да функционира. Аз съм си регистрирал и кастрирал кучето, обаче никой не можа да ме убеди, че от чипа има полза. Дори лекарите признават, че до този момент са неефективни.. Как искате хората да слагат чип. :ab_041: Тук тази система може да заработи след 10-15 години. Защо сега да чипирам, след като е неработеща и въпросният чип не работи?! Някой ще обясни ли. А, сигурно защото имало безумен закон.. Ами точно заради тези безумия немогат да си съберат глобите и актовете падат.

#45 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 06 July 2011 - 04:58 PM

Показване на мнениетоАдриана Станчева, в 04 July 2011 - 05:56 AM, написа:

И още нещо- аз съм безработна откакто завърших университета в родния си град. Интересно ми е, след като държавата не успя да ме реализира на трудовия си пазара как очаква аз да й плащам за глупостите. И като се има предвид, че кучето ми не е породисто, а е взето от приют. Вместо държавата да ме поощри за това, че съм я облекчила макар и без да получавам финанси и съм поела разноските по едно от кучетата, за които тя трябваше да се грижи, тя ме скубе и се чуди какво да измисли, за да съблече и последната ми риза. За мен и за всички мои познати и приятели, с които си разхождаме кучетата това е просто поредната измислица, за да се вземат парите на хората без да получат кой знае какво насреща.
Явно ти и твоите приятели не сте срещали трудности да доказвате, че животните са ваши. Аз обаче имам клиенти, на които това се наложи в съда и единственият начин е чипа. Татуировките са няколко вида шрифт и нямат такава степен на уникалност. А относно безработицата, Адриана, държавата с нищо не ти е длъжна да ти намери работа. Живеем в пазарна икономика и там законите са жестоки. Ако не ти харесва, емигрирай в някоя от останалите все още комунистически страни с планова икономика, където работа има за всички, плаща се сравнително еднакво на всички и се живее доволно мизерно от всички.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#46 Потребителят е офлайн   airik Икона

Публикувано: 14 October 2012 - 01:27 PM

Здравейте. Понеже не съм толкова навътре в електронните познания, моля някой да ми каже, дали по някакви сигнали които излъчва, мога да открия кучето си което има чип и което изчезна преди няколко дни. Моля за помощ, защото кучето е доста породисто и със сигурност някой го е открадна и прибрал вече, а той приема лекаства за бъбреците по схема и ако не ги взима ще развие бъбречна недостатъчност и ще умре, т.е. който и да си го е прибрал, няма да мове да си го гледа дълго.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#47 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2012 - 02:34 PM

Не няма такова нещо като да излъчва сигнал.Тъй като все още няма национална база данни чипа е абсолютно безполезен.И да го е намерил някой,ако го заведе във ветеринарна клиника единственото,което ще разбере е 15 цифрения номер на чипа.Нищо друго нито адрес,нито телефон за контакт със собственика.
Съжалявам дано се намери скоро :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   навигатор Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2014 - 09:48 PM

Нещо, на което наскоро попаднах:

Кучетата с имплантирани чипове заболяват от рак

http://www.epochtime...3-12-29_02.html

#49 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2014 - 10:00 PM

Това е доста стара информация,при това непотвърдена.
Дъвкали сме го в другите теми :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни