Това са 7 едномесечни мъника с банална за страната ни история. За комуникация през интернет използват мен, защото вече всички опитаха, но освен, че не могат да пишат, с лапи им е трудно да натискат копчетатат на клавиатурата. Една сутрин около 4 часа са измъкнати от апартамента и от мама, която явно е трябвало да роди „за здраве” @##!@%@$#^$#^$%, натоварени в щайга и разтоварени под един фургон в ж.к. „Слатина”. Всъщност мъниците са били 8, но единят е бил взет от някакви хора. Да се надяваме, че ще е добре. За останалите 7 се грижеха децата от блоковете. Фургонът се намира на място, на което слатинските гъзари пробват колко бързо могат да карат на кратки разстояния, а мъниците тъкмо започват да щъкат. Когато ги видях, не ми издържа сърцето и ги натоварих в колата, без да мисля много и без да знам какво да ги правя. След хиляди телефонни обаждания им намерих място в хотела на клиника „Амивет”. За момента всички мъници са добре, хранят се и вдигат шум. За първи път се занимавам с толкова много малки кученца, но мога да кажа, че няма по-мили същества от тези. Настанени са в стаичка в хотела и вече са си определили място за спане, за хранене /по-точно за разхвърляне на храната от купите и последващо изяждане/ и даже си имат един ъгъл за тоалетна. Днес ще бъдат обезпаразитени, а след около 10 дни и ваксинирани. Естествено, надявам се всички да са късметлии. За момента не е много ясно колко са момчета и колко момичета, но това едва ли има голямо значение. Тези дни ще мина да ги снимам подробно с описания и пол. Голямата молба от мен и от мъниците е следната: молим за финансова помощ, защото хотелът е по 70 лв. на ден с включена храна, обезпаразитяване и ваксини. Ще изкарат там поне до ваксините /около 20 дни/, защото се дезинфекцира непрекъснато и е по-безопасно за тях. Знам, че е много скъпо, но това беше единственото място, където се съгласиха да ги вземат, а в апартамента нямам възможност да ги гледам. От своя страна мъниците са съгласни, всеки който има желание да дари пари за един от тях, получава привилегията да избере му избере име, да получава персонални негови снимки и информация за развитието му, и разбира се безценното чувство, че е помогнал на един мъник да има по-добър живот.

- Манджа тайм!!!

- Никакво лично пространство!