Dog.bg Форуми : Търсят се кръстници и спонсори!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търсят се кръстници и спонсори! И просто добри хора

#1 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 27 July 2010 - 06:34 PM

Това са 7 едномесечни мъника с банална за страната ни история. За комуникация през интернет използват мен, защото вече всички опитаха, но освен, че не могат да пишат, с лапи им е трудно да натискат копчетатат на клавиатурата. Една сутрин около 4 часа са измъкнати от апартамента и от мама, която явно е трябвало да роди „за здраве” @##!@%@$#^$#^$%, натоварени в щайга и разтоварени под един фургон в ж.к. „Слатина”. Всъщност мъниците са били 8, но единят е бил взет от някакви хора. Да се надяваме, че ще е добре. За останалите 7 се грижеха децата от блоковете. Фургонът се намира на място, на което слатинските гъзари пробват колко бързо могат да карат на кратки разстояния, а мъниците тъкмо започват да щъкат. Когато ги видях, не ми издържа сърцето и ги натоварих в колата, без да мисля много и без да знам какво да ги правя. След хиляди телефонни обаждания им намерих място в хотела на клиника „Амивет”. За момента всички мъници са добре, хранят се и вдигат шум. За първи път се занимавам с толкова много малки кученца, но мога да кажа, че няма по-мили същества от тези. Настанени са в стаичка в хотела и вече са си определили място за спане, за хранене /по-точно за разхвърляне на храната от купите и последващо изяждане/ и даже си имат един ъгъл за тоалетна. Днес ще бъдат обезпаразитени, а след около 10 дни и ваксинирани. Естествено, надявам се всички да са късметлии. За момента не е много ясно колко са момчета и колко момичета, но това едва ли има голямо значение. Тези дни ще мина да ги снимам подробно с описания и пол. Голямата молба от мен и от мъниците е следната: молим за финансова помощ, защото хотелът е по 70 лв. на ден с включена храна, обезпаразитяване и ваксини. Ще изкарат там поне до ваксините /около 20 дни/, защото се дезинфекцира непрекъснато и е по-безопасно за тях. Знам, че е много скъпо, но това беше единственото място, където се съгласиха да ги вземат, а в апартамента нямам възможност да ги гледам. От своя страна мъниците са съгласни, всеки който има желание да дари пари за един от тях, получава привилегията да избере му избере име, да получава персонални негови снимки и информация за развитието му, и разбира се безценното чувство, че е помогнал на един мъник да има по-добър живот.
Прикачена снимка - Манджа тайм!!!
Прикачена снимка - Никакво лично пространство!
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 06:38 PM

И сега кратко представяне по ред на номерата:
Прикачена снимка - номер 1;
Прикачена снимка - номер 2;
Прикачена снимка - номер 3;
Прикачена снимка - номер 4;
Прикачена снимка - номер 5;
Прикачена снимка - номер 6;
Прикачена снимка - номер 7.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#3 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 08:30 PM

Миличките, много са сладички душички, пожелавам им късмет!
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 01:50 AM

аз до края на седемицата ще ти помогна с малко трохички. пожелавам успех на теб и ку4овците. много ще Ви е трудно с тея цени.

#5 Потребителят е офлайн   petrunov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 10:00 AM

В Амивет ще ви "отрежат главата" - за една стаичка - 70 лева на ден - забележете, че това е гола стая с плочки. В момента мой приятел е на хотел на "Слънчев бряг" срещу 75 лева (разбирасе включва и храна, по-скъпа от кучешката) - напревете си сметката.

Аз също ползвах техния стационар преди няколко месеца - тогава цената беше 60 лева - не отстъпиха с нищо, въпреки че ставаше дума за изцяло безпризорно куче.
Въпреки, че беше бездомно, всички от Амивет се изразяваха така - "да СИ ГО вземете" - тъй че не разчитайте на това да проявят някакво снизхождение. Все ги поправях, че кучето е толкова мое, колкото и на всеки друг ама те се направиха, че не разбират намека - така им е по-изгодно.

Според мен 1400 лева за двадесет дни са много пари и се съмнявам да намерите дом на толкова много кученца за толкова кратко време - трябва да вземете някакво радикално решение и с коренно различна концепция, не да се опитвате да съберете пари и да спонсорирате Амивет.

#6 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 02:23 PM

petrunov, наясно съм с трудностите, свързани с 7 бездомни кученца. Относно хотелите в Слънчев бряг и качеството на храната там имам друго мнение и не бих си завела нито кучетата, нито аз самата бих отишла там. Освен това звънях на почти всички възможни места /е, не съм звъняла в хотелите в Слънчев бряг само/, където биха ги приютили, но навсякъде ми отказаха. А за "Амивет" мога да кажа само положителни неща. Малчовците там имат стая с дюшече, храната им е качествена и им се чисти и дезинфекцира няколко пъти на ден. Убедила съм се с очите си в това. Докторите са много симпатични и определено не съм забелязала комерсиален подход за разлика от други клиники. Водила съм там и моите кучета и бездомници. Кучето Доли /вж. темата за Сеславци/ го заведох там само кожа и кости, цялото нахапано и с гнойни рани и за 5 дни ми върнаха ново куче /и постоянно се интересуват за него/, като не мога да се оплача от цените и от грижите които се полагаха за Доли. Водих там и Стела /темата за Зина и Стела/, защото имаше съмнения как е кастрирана. Стела изкара следоперационно 5 много добри дни на хотел там и когато я заведох за сваляне на конците влезе без да се дърпа, което значи че и е било добре и не се е страхувала. Не искам да правя реклами на клиники, само обяснявам защо малчовците са там. И като заключение: не искам да събирам цялата сума, защото знам, че животните в беда са много. Идеята ми е за частична, колкото се събере и по-малка от половината, издръжка, поне докато бъдат ваксинирани, а после ще се измисли нещо друго. Но аз гледам още 2 кучета на хотел, които чакат осиновяване в чужбина и поради тази причина за тези 7 взех пари от моят фонд "черни дни", защото сметнах, че тяхните черни дни са настъпили вече, а моите се надявам да почакат. Все пак не искам да гледам как ги газят едно след друго или им се случват други лоши неща.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 02:33 PM

По принцип избягвам да коментирам клиники и стационари, защото не съм водила куче там за престой освен за лекарски процедури, но на мен ми изглежда чистичко , макар и да няма нищо. Все пак са 7 кученца, какво им трябва повече в този момент докато се търси дом. На сухо са, нахранени, може да си играят на воля. Също така съм виждала дом. женска родилка с бебетата, отделена в полупразна стая с ограждение ,където е опасно за малките докато ги отгледа. Не мисля , че са им нужни клетки и мебели. Те и без това на тази възраст са много любопитни и могат да се наранят. Може би някоя играчка ще им дойде добре :)
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 03:17 PM

samanta, мерси за съвета, толкова отдавна не съм гледала малки кученца, че изобщо не се сетих за играчки. :ud_009: Още утре ще им занеса. :ae_085:
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 July 2010 - 04:28 PM

Избирам си №1 - по ред на номерата, за да не се сърдят бебетата.
Името ще го мисля, когато се разбере дали е момче или момиче. Прилича ми на момиченце.
Парите ще ги занеса направо в клиниката, утре предполатам.
Успех!

#10 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 08:42 PM

Много благодаря на fanfann, samanta и nort2005 за предложената помощ. Мъничоците вече имат 100 лв от Gosh ko и на него хиляди благодарности.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 12:34 AM

В такъв случай , щом се разбра ,че и аз ще участвам, може ли на мен този/ тази/, дето няма никаво лично простанство;;:) Ако еможе да е Джоли/ на Анджелина/ , ако е момче да Енрике / Иглесиас :))/
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:животни, изкуство (живопис, кино, театър) , пътуване, танци, срещи с нови хора

Публикувано: 29 July 2010 - 10:09 PM

Хе ,хе и аз се пиша кръстница :wc_055: . За номер 6 :mg_062: . Само не знам дали е момче или момиче и съответно дали е Рино или Ара .

#13 Потребителят е офлайн   petrunov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 08:27 AM

Разбирам ситуацията със стационара. Мисля, че с 1400 лева може да се направи много и си дадох мнението като съвет, вие постъпвате както искате - не казвам, че в Амивет не са професионалисти или че животните няма да са добре гледани там - не правя забележка отностно професионализмът им - все пак ще спомена, че кучето което аз оставих на стационар там, претърпя операции на двата задни крака - аз коментирам само цената за стационар и отношението към парите. :rc_036:

P.S. Само мога да благодаря на един напълно непознат за мен човек, който тогава пое част разходите - той беше страничен, не от клиниката.

#14 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 06:21 PM

Номер 5 е резервирана от Gosh ko! :af_089:
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2010 - 06:31 PM

Ха сега, саманта и Гошко ще се сбият кой да вземе 5чката :ab_041: :fa_067:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2010 - 06:33 PM

Ами бой :ea_103: Слагат по 2 лични имена, за да е по- по европейски и готово :smile:
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#17 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 07:22 PM

Грешката е моя! :r_181: Обаче няма страшно!!!! Кучаци има доста ;-) А Gosh ko е джентълмен и стар приятел и в неделя лично ще си избере нов кръщелник. Забравих да спомена, че той и Зина, помогнаха доста в транспортирането ;-) И двамата седяха на предната седалка и се наслаждаваха на виенето и виковете на малчовците! :ab_041:
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 07:27 PM

И вече няма Номер 5, а има Джоли и вместо Номер 6 е Ара! Номер 1, който е младеж и е резервиран от nort2005 е все още без име :ea_103:
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2010 - 11:32 PM

Измислих, № 1 ще се казва Руни. Той е едно много нежно момченце, дано се справят децата.

#20 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 12:40 AM

Показване на мнениетоmargokk, в 30 July 2010 - 04:38 PM, написа:

Ами бой :ea_103: Слагат по 2 лични имена, за да е по- по европейски и готово :smile:

И аз съм джентълменка :af_089: , нека да си е негова, аз ще ида на друго, Номер две може би е моя Енрике :) Бой с Гошко само на живо или на кръщането в някой манастир :)))))))))))))))))))) Да се носи погача , мед и ракия:))0
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни