Dog.bg Форуми : Търся женска НОК за разплод

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся женска НОК за разплод

#1 Потребителят е офлайн   JIA Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2010 - 04:52 PM

Здравейте,

Имам мъжка немска овчарка на 4 годинки и си търся женска за разплод. Кучето е породисто и в отлично здраве. Та понеже сме решили да го кастрираме т.к. много често бяга от вкъщи заради женските кучета, но искам преди това да го пуснем да стане татко :ab_041:

Съжалавям, ако има вече създадена тема за подобни въпроси, но нямам и свободно време за подробно четене, пък и идея си нямам как точно се процедира при тези работи. Кучето е в София, ако трябва ще го закараме до някъде.

Ще се радвам ако някой прояви интерес или поне ми даде съвет къде да търся.

Благодаря :ae_085:

#2 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 05:06 PM

Ако кучето не е чистопородно - направете на себе си и на всички хора услуга и го кастрирайте още утреКачена снимка . Знам, че го обичате и искате най-доброто за него, но моля не произвеждайте още нещастви душици, който могат да бъдат оставени на произвола само защото не са чистопородни.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 05:34 PM

Показване на мнениетоAlia_V, в 30 July 2010 - 05:11 PM, написа:

Ако кучето не е чистопородно - направете на себе си и на всички хора услуга и го кастрирайте още утреКачена снимка . Знам, че го обичате и искате най-доброто за него, но моля не произвеждайте още нещастви душици, който могат да бъдат оставени на произвола само защото не са чистопородни.

Извинявам се, че се намесвам в темата, обаче системно срещам такива мнения "направете на себе си и на всички хора услуга....", че и на кучето!
Не всички хора търсят "чистокръвни" (демек придружени с хартийка) кученца. Има достатъчно хора, които биха дарили с дом породисти "нечистокръвни" кученца..

#4 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 05:48 PM

Показване на мнениетоJIA, в 30 July 2010 - 04:57 PM, написа:

...но нямам и свободно време за подробно четене, пък и идея си нямам как точно се процедира при тези работи...

Така-така, "чукша - писатель, а не читатель" ...
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 July 2010 - 06:00 PM

Показване на мнениетоradusha, в 30 July 2010 - 05:39 PM, написа:

Извинявам се, че се намесвам в темата, обаче системно срещам такива мнения "направете на себе си и на всички хора услуга....", че и на кучето!
Не всички хора търсят "чистокръвни" (демек придружени с хартийка) кученца. Има достатъчно хора, които биха дарили с дом породисти "нечистокръвни" кученца..

И аз се извинявам на всички, че отново се започва "Старата песен на нов глас", но ПРИЮТИТЕ и УЛИЦИТЕ са препълнени с породисти-нечистокръвни кучета и кученца, не придружени от хартийки наречени родословия, и за които е повече от видно, че няма достатъчно хора, които да ги дарят с дом!!!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#6 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 06:02 PM

С риск да се повторя в положение на свръх популация на кучета ( чистопородни и нечистопородни) е безумно да се говори за правене на нови кученца с цел кеф на неговото куче. Качена снимка Видиш ли бягал от къщи искал ...... И за ваше сведение свалям шапка на всеки взел си куче от приют. Грижейки се за него както трябва.Качена снимка Нашето коте (лека и пръст) също беше улично. Но страхотно коте беше и много я обичах. Доживя си до старините щастливо и както трябва. Хора помислете пак преди да пишете и нахвърляте върху мойте изказвания!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 07:02 PM

Radusha зад така наречената хартийка (родословие) седи много труд,любов,пари, които са положени от хората работещи по селекция и подобряване на породите.Виждам че умиращите по приютите кучета според теб има някой който да ги "обича"!!! :ud_009: Казвам за пореден път ,че всяко нечистокръвно куче без истинско родословие трябва да бъде кастрирано.Моля спрете да размножавате без родословни животни!!!!!!!!!!!! И ми дойде до гуша от тъпи мнения като това на radusha! http://www.bezdom.in...and=0&Itemid=64 тези кученца изглеждат ли според вас обичани и щастливи???А те са 100000!!!

#8 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 11:06 PM

Показване на мнениетоparrot_66, в 30 July 2010 - 07:07 PM, написа:

Radusha зад така наречената хартийка (родословие) седи много труд,любов,пари, които са положени от хората работещи по селекция и подобряване на породите.Виждам че умиращите по приютите кучета според теб има някой който да ги "обича"!!! :ud_009: Казвам за пореден път ,че всяко нечистокръвно куче без истинско родословие трябва да бъде кастрирано.Моля спрете да размножавате без родословни животни!!!!!!!!!!!! И ми дойде до гуша от тъпи мнения като това на radusha! http://www.bezdom.in...and=0&Itemid=64 тези кученца изглеждат ли според вас обичани и щастливи???А те са 100000!!!

Ще се въздържа от коментари с подобни епитети..
Приютите са пълни с кучета "гледани/развъждани" от безотговорни хора, последните независимо дали притежават куче с родословие или не, биха постъпили по същия начин!
Аз лично не бих си взела куче от такова място поради факта, че животните идващи от там носят от миналото си някаква травма... такива животни са трудни за отглеждане и възпитание от любители кучкари като нас... изисква се специален подход и опит..т.е. риска да не създам необходимата среда на такова куче или да създам дискомфорт на околните ми след приютяването му е реален!
Защо си мислите, че безродословните животни неминуемо ще отидат на улицата?!!! Ами хората, които нямат 1000 лв. да си купят "родословен" любимец, а искат да се радват на такъв?! Какво да правят те?
За много хора, включително и за мен родословието е без никакво значение и когато си търсих куче си търсих точно куче без родословие... познавам не малко хора, които са се сдобили с неродословен любимец и какво - дали това, че нямат хартийка към кучето прави любимците им по-малко обичани? И моля не ми говорете, че единствено родословните кучета са плод на много любов, труд, пари и т.н. Всички животни, породисти или не изискват тези неща в еднакви количества!

#9 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 30 July 2010 - 11:24 PM

Докато кастрирането на 100% от кучетата, освен клубни- подбрани по всички белези не стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще си чешем езиците с подобни темички и мозъчета от "ледена епоха".

#10 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 11:29 PM

Radusha, много далеч от истината ти е начина на мислене. Това, че олигофрени има и от едните и от другите не е лъжа, но просто когато един човек е влюбен в дадена порода шансът да остави гадинката в изолатора е драстично по-малък, още повече, че развъдчиците са подсигурили точно този момент - при невъзможност стопанина да си гледа кучето - той го връща в развъдника, откъдето го е взел, а не го натирва в девета глуха.
Това, че ти не би си взела куче от изолатора си е лично твоя поредна грешка. Това може да го каже само някой, който идея си няма за какво иде реч. Или пълен лаик на тема възпитание (извинявай, не целя да те обидя). От там са излизали такива прекрасни животни, за които ти само можеш да мечтаеш. Казвам го заради Блеки, която взех временно от там за няколко месеца, преди да я осиновят в Германия, където слава богу не са с толкова закрепостено мислене. Това куче като характер беше най-прекрасното животно някога стъпвало вкъщи и едно от нйа-прекрасните в парка, където съм я водила.
А дискомфорт на околните можеш да създадеш само ако не си наясно какво е то куче и как трябва да се държиш с него.
"Ами хората, които нямат 1000 лв. да си купят "родословен" любимец, а искат да се радват на такъв?! Какво да правят те?" - Гледат отстрани с влажни очиКачена снимка
"За много хора, включително и за мен родословието е без никакво значение" - Знаеш ли, наистина жалко че не си само ти, а сте много. Точно това показва колко ни куца киноложката култура като нация. Дай боже някой ден нещата да се оправят...
Има и още много, ужасно много, което не е стигнало до ума ти от всичко написано във форума, но мен вече ме мързи да пиша.
Четете и мислете. Това не е чак толкова трудно. И е казвано хиляди пъти.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#11 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 30 July 2010 - 11:30 PM

"Аз лично не бих си взела куче от такова място поради факта, че животните идващи от там носят от миналото си някаква травма... такива животни са трудни за отглеждане и възпитание от любители кучкари като нас... изисква се специален подход и опит..т.е. риска да не създам необходимата среда на такова куче или да създам дискомфорт на околните ми след приютяването му е реален!"

Извинете,ама да ви е минавало през акъла че на такива места има и по 30-40 кученца,които са толкова малки че едва ли ще имат "травми от миналото".Проблем ли ще е да си вземете едно такова на 40 дена и да го отгледате?
Изобщо не е вярно, че всички животни от приюти имали "травми от миналото" или че са с проблемен характер.Въпрос на търпение от страна на новият стопанин.
Тези "хартийки" както наричате родословията,от друга страна ви гарантират че кучето ви няма да има наследствени генетични заболявания,и няма да сте вечните абонати на ветеринарните клиники.Замислете се малко защо хората отделят толкова време,средства и усилия за да поддържат породата чиста...преди да пишете каквото и да било.
Според мен вие наистина не схващате за какво се борят хората в този форум.Голям процент от "безродословните" кучета може да се озоват на улицата...защото когато мама и тате купили на детето малко йорки,пък видиш ли то станало 6кг дебелак...или пък порастнал и не приличал на йорки...знаете ли колко лесно ще се озове на улицата.
Когато много желаете да имате наистина породисто куче,отговарящо на стандарта на породата,то ще спестявате и ще съберете нужната сума,който иска,винаги намира начин.Ако ли не,гледайте си породоподобния любимец,но го кастрирайте за да не влошавате и без това тежката ситуация със свръхпопулацията и многото междусъседски развъждания.

П.П.Писали сме заедно с GAG и lucy60.

User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 July 2010 - 11:42 PM

Показване на мнениетоGAG, в 30 July 2010 - 11:34 PM, написа:

"За много хора, включително и за мен родословието е без никакво значение" - Знаеш ли, наистина жалко че не си само ти, а сте много. Точно това показва колко ни куца киноложката култура като нация. Дай боже някой ден нещата да се оправят...

А дано!
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#13 Потребителят е офлайн   toshko18 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 11:52 PM

Показване на мнениетоradusha, в 30 July 2010 - 11:11 PM, написа:

Защо си мислите, че безродословните животни неминуемо ще отидат на улицата?!!!

Защото вчера едно дете на 12-13 години ми се похвали, че си купило хъски от интернет!!! Да ама хъскито хич не слушало и страшно го изнервяло. Тъпо куче, ще го разкарам!

Ами хората, които нямат 1000 лв. да си купят "родословен" любимец, а искат да се радват на такъв?! Какво да правят те?

Купуват си от обява за 950 лева. Не се смейте, има безброй такива случаи и дори се хвалят, че са спестили 50 -100 лева

За много хора, включително и за мен родословието е без никакво значение и когато си търсих куче си търсих точно куче без родословие

Е браво, ти слагаш всички в малкия си джоб. Не са те излъгали разни си там развъдници, които незнайно защо се интересуват къде отиват кученцата им и продават "безбожно" скъпо с единственна цел печалбата

Нямам сили за повече. Всичко е писано и обяснявано милион пъти, но....
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 12:34 AM

Хахахах "Търся женска НОК за разплод"!! Това ми звучи като "търся крава за разплод".Едни разплождат,други селектират,май винаги ще ги има и едните и другите.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#15 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2010 - 01:40 AM

Господи!!! Какви мозаци съществуват, аз не съм с голям опит в осиновяванията на кучета от приюти но мога да дам гаранция, че дори куче с травма, добре гледано и щом се изгради връзка и вяра между новия стопанина и кучето то проблема става лесно решим и кучето става перфектно. Много от кучетата в приютите са от хора с мисленето на radusha, аз ще си тарся и намеря куче без “хартийка„ Дай да го заплодиме да има за хората без парички по на дребно да ги раздадем...
А къде отива труда на хората които се интересуват какво създават, и кой го взима? Щом не можеш да си позволиш пари за едно родословно куче то значи не трябва да си вземеш, по простата причина, че парите за едно родословно куче при един инцидент с куче без значение с “хартийка„ или не трябва да се дадът на ветеринаря и щом ги нямаш на къде? Знам, че има много хора които биха ме опрекнали понеже и те обичали, да обичат ама и причиняват болка на животинчето по добре да обичаш и да не си вземеш щом не си способен да гледаш от колкото да задоволяваш собствени нужди и от това да страдат и животните.
Надявам се да ме разберете правилно.
Лека вечер!
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#16 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 09:52 AM

Да, Радушка много си противоречи.:tb_195:

Първо казва не ми трябва хартийка, за да гледам куче. Демек подкрепя продажбата на кучета от ферми, зоо центрове и т.н..
А после заявява, че не би спасила куче и от приют.:ea_103:

НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА ТОВА ПОДРЕПЯ БЕЗПОРОДНОТО РАЗВЪЖДАНЕ!!!!
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 July 2010 - 11:01 AM

Радушка, принципно сте права, че да има и кучета по приютите, които не са с лесен характер и искат повече време и умение.Такъв беше случаят и с Роки, който измъкнах от Сеславци.Просто отне повече време намирането на подходящ стопанин.Да, не живее в апартамент, и не спи на легло, по цял ден обикаля полетата и пасе крави в момента, но когато отидох да го видя не можах да повярвям каква разлика имаше в поведението му.Беше щастлив и игрив, такъв какъвто не го бях виждала никога преди това.И това само защото вече си имаше стопанин, който се грижи за него и му осигурява занимание.Пет годишно куче, което се предполага, че е вече с изграден характер, за една седмица се беше научило как се прибира стадото, и играеше със стопанина си като малко кутре.

Елементарно е, просто няма да си вземете такова животно, повечето хайвани по приютите са любвеобилни, и единственно предлагат приятелство.По-добре спасете едно бездомно, ако нямате възможност за родословно, вместо да бълвате още потенциални бездомници, и то просто ей така за кефа на кучето.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 11:08 AM

Прости са хората,простии..!! Ама са със самочувствие и като им кажеш че са прости и се сърдят,чак не могат да повярват че това което мислят не е правилно.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#19 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 11:24 AM

Показване на мнениетоGAG, в 30 July 2010 - 10:34 PM, написа:

Radusha, много далеч от истината ти е начина на мислене. Това, че олигофрени има и от едните и от другите не е лъжа, но просто когато един човек е влюбен в дадена порода шансът да остави гадинката в изолатора е драстично по-малък, още повече, че развъдчиците са подсигурили точно този момент - при невъзможност стопанина да си гледа кучето - той го връща в развъдника, откъдето го е взел, а не го натирва в девета глуха.
Това, че ти не би си взела куче от изолатора си е лично твоя поредна грешка. Това може да го каже само някой, който идея си няма за какво иде реч. Или пълен лаик на тема възпитание (извинявай, не целя да те обидя). От там са излизали такива прекрасни животни, за които ти само можеш да мечтаеш. Казвам го заради Блеки, която взех временно от там за няколко месеца, преди да я осиновят в Германия, където слава богу не са с толкова закрепостено мислене. Това куче като характер беше най-прекрасното животно някога стъпвало вкъщи и едно от нйа-прекрасните в парка, където съм я водила.
А дискомфорт на околните можеш да създадеш само ако не си наясно какво е то куче и как трябва да се държиш с него.
"Ами хората, които нямат 1000 лв. да си купят "родословен" любимец, а искат да се радват на такъв?! Какво да правят те?" - Гледат отстрани с влажни очиКачена снимка
Има и още много, ужасно много, което не е стигнало до ума ти от всичко написано във форума, но мен вече ме мързи да пиша.
Четете и мислете. Това не е чак толкова трудно. И е казвано хиляди пъти.

Точно и ясно... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#20 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 11:27 AM

Всички забравяте,че все пак хората с неродословни любимци са много повече от другите и си гледат живтоните като писани яйца.Това че има малаумници,които не заслужават да гледат куче е истинския проблем.Това са хората,които си изхвърлят кучетата или ги размножават с ясното съзнание,че не трябва.ОТ ТЯХ идва целия проблем!
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни