Radusha, много далеч от истината ти е начина на мислене. Това, че олигофрени има и от едните и от другите не е лъжа, но просто когато един човек е влюбен в дадена порода шансът да остави гадинката в изолатора е драстично по-малък, още повече, че развъдчиците са подсигурили точно този момент - при невъзможност стопанина да си гледа кучето - той го връща в развъдника, откъдето го е взел, а не го натирва в девета глуха.
Това, че ти не би си взела куче от изолатора си е лично твоя поредна грешка. Това може да го каже само някой, който идея си няма за какво иде реч. Или пълен лаик на тема възпитание (извинявай, не целя да те обидя). От там са излизали такива прекрасни животни, за които ти само можеш да мечтаеш. Казвам го заради Блеки, която взех временно от там за няколко месеца, преди да я осиновят в Германия, където слава богу не са с толкова закрепостено мислене. Това куче като характер беше най-прекрасното животно някога стъпвало вкъщи и едно от нйа-прекрасните в парка, където съм я водила.
А дискомфорт на околните можеш да създадеш само ако не си наясно какво е то куче и как трябва да се държиш с него.
"Ами хората, които нямат 1000 лв. да си купят "родословен" любимец, а искат да се радват на такъв?! Какво да правят те?" - Гледат отстрани с влажни очи
"За много хора, включително и за мен родословието е без никакво значение" - Знаеш ли, наистина жалко че не си само ти, а сте много. Точно това показва колко ни куца киноложката култура като нация. Дай боже някой ден нещата да се оправят...
Има и още много, ужасно много, което не е стигнало до ума ти от всичко написано във форума, но мен вече ме мързи да пиша.
Четете и мислете. Това не е чак толкова трудно. И е казвано хиляди пъти.