Кучето в София - на къса каишка
Публикувано: 24 August 2010 - 09:27 AM
Толкова си обичат децата, че ги пазят от тези зли кучета, а се въргалят в пликчета и боклуци! Срам за българските майки, а си гледам кучето по-добре от колкото те децата си, на всеки 2 месеца сме на преглед, имаме ваксини, акаме си и в пликче, а те отиват с децата до близкия храст и хайде готово, а не мисля че след това си го събират! Надявам се някой ден когато имам деца да запомня това и да не правя тяхните грешки, това е срамно!

Публикувано: 24 August 2010 - 10:22 AM
LG9, в 23 August 2010 - 01:07 PM, написа:

Знам, че казаното от мен ще предизвика негативни реакции...
Но е факт!
Горното мнение потвърждава дългогодишните ми наблюдения, че гледам по-добре и отговорно кучето си, отколкото някои хора децата си.
Публикувано: 24 August 2010 - 12:07 PM
mil_, в 24 August 2010 - 07:04 AM, написа:
За целта твърдението "сегашните правила са добри" не върши работа и отива в коша.
Докато не се предложи на общината друг вариант за успокояване на гражданите, каквото и да се приказва все тая. А дори и да се предложи - уважаеми съфорумци, адресирайте предложенията, протестите и мотивите си до общината, ясно е, че не искате намордници, и аз не искам.
Ами хайде да се напише едно предложение, да се подпише от дста хора, включително и клубовете да се присъединят и да се подаде като препоръка към тези умници, които сега си пекат гъзовете на плажа и просто септември трябва да подпишат/приемат нова наредба......
Не мисля, че е толкова трудно...малко копи/пеист от предложенията на съфорумници после да се оформи като текст и да се пусне.....
Но трябва да се уточни какъв целогодишен контрол ще се усъществява за спазването на наредбите.
Още нещо, не мисля че изхвърлянето на кучешки фекалии по кошчетата в парковете е правилно и здравословно. Едно, че ще смърди, второ колко тении глисти и други микро-организми ще се разнесат. УЖАС!
А за майките по парковете.....за тях само мога да кажа горките деца с тези майки, жалко че един ден и моето ще влезе в тяхната среда и тогава не знам как ще трябва да си говорим и възпитаваме, май няма да е в БГ.

IcyLand siberians
Публикувано: 24 August 2010 - 12:41 PM
Мисля, че е над добре отсега нататък темата да е само с предложения, за да могат да се съберат като информация!
Моето предложение относно въпроса с наморниците и местата за разходка:
Наморници няма да са необходими, ако има заградени места за разходка и кучето е на повод до 1,5м, може да има наморници за определени породи (аз нямам нищо против тях), но да има тест за агресивност и възможност да се освободят от тях!
Местата за разходка, да не са по 1 на квартал, да са оградени и алеите по парковете да не са до улици и да има тревна площ!
Общо взето мисля, че при наличие на специални места за тази дейност, няма да има недоволни! Другото, което ми направи впечатление е това, че парите от нашите данъци не отиват за направата на тези места и примерно слагаснето там на спациални кошчета, а за намаляване на уличните кучета, което няма нищо общо, ние плащаме за нашите кучета този данък, ако всичко беше ок нямам нищо против, но да плащаш и да не получаваш нищо не е редно!

Публикувано: 24 August 2010 - 01:17 PM
ssiberia, в 24 August 2010 - 10:27 AM, написа:
LG9, в 23 August 2010 - 01:07 PM, написа:

Знам, че казаното от мен ще предизвика негативни реакции...
Но е факт!
Горното мнение потвърждава дългогодишните ми наблюдения, че гледам по-добре и отговорно кучето си, отколкото някои хора децата си.
Отговорно е думата!

Публикувано: 24 August 2010 - 01:26 PM
Освен, че трябва да има отделни кошета за тях, то тези неща трябва да се събират и мисля най добрия вариятн е да се обработват за тор, което предполага база и съоръжения. Неща за които тук не сме и чували...

Мое лично мнение е,че всеки трябва да плаща данък, все тая кастрирани или не, с родословие или не. Данъка е защото кучето пишка ака и някой трябва да чисти,т.е. да се събират кошчетата, да се преработва и т.н. осен, че и самите собственици да си събират и изхвърлят ...
Сега гледах репортаж, че общината подпомага т.е. ще дари 800 контейнера за компостиране на хранителни отпадъци превръщайки ги в топ. Та по тази логика може да се набавят такива контейнери за фекалиите на кучетата. Дали е мезта това за България, най-вероятно да.

IcyLand siberians
Публикувано: 24 August 2010 - 01:40 PM
Не суюъм много наясно, но има фабрики за тор, те немогат ли да си го събират, според мен за тях ще е изгодно даже ! Наистина нямам идея за работата на тази индустрия, просто предполагам!

Публикувано: 24 August 2010 - 03:37 PM
zlatabani4ka, в 24 August 2010 - 11:45 AM, написа:
В никакъв случай не вадя думите ти от контекста. Само наблягам на тях.
Прочети по-подробно документите и ще разбереш, че е предвидено събраните приходи от такса притежание на куче да отиват за намаляване на популацията на бездомните кучета.
В тази връзка е съвсем логично собствениците на кастрирани кучета да са освободени от тази такса. По този начин още веднъж се поощрява кучетата да не се развъждат междусъседски, случайно или нарочно от недобросъвестните собственици.
Одобрявам това! По мои наблюдения действа. В моя район доста "лелички" кастрираха домашните си любимци само за да не плащат.
П.П. Моето куче е мъжко и не е кастрирано. Бих го кастрирала само при здравословен проблем. Не е и няма да става баща!
Публикувано: 24 August 2010 - 04:36 PM

Публикувано: 24 August 2010 - 04:46 PM
а и за да може когато настъпя ако да псyвам лошите собственици които не си събират фекалиите на кучетата :P пък аз за пример :Д бъзикам се разбира се
като се замислих, защо да не го правя ,не ми пречи докато се изхождаше в нас колко съм събирала сега каква е разликата ....
принципно съм на мнение че естественото наторяване е полезно за природата но в града .... не е много приятно когато настъпя мина :(
вече ще се малко по-малко мини в софия :Д:Д:Д:Д:Д
Публикувано: 24 August 2010 - 04:50 PM

Публикувано: 24 August 2010 - 04:59 PM
Не е вярно, задължението е от 2007. Ти чу "скоро" за регистрациите, защото общината направи медийна кампания.
Това важи за всичко.
И преди да някой да обясни колко вредни тении и глисти има в изпражненията в кошчетата, бих предпочела да ми обясни дали са по-полезни по подметките ми.
Публикувано: 24 August 2010 - 05:00 PM
иначе като отида при баба абсурд да събирам там full с кравешки и какво ли не :Д
то и аз където си изкарав кучето в дружба 1 на езерото има много крави и коне ....това е голям проблем защото АДОРАБЛЕ си умира за кравешки деликатеси :Д
понякога даже като намери почва да ги разнася с гордо вдигната глава :Д
но за жалост тях няма кой да ги събира ....защо пък трябва да сме равнопоставени ?
кв дружба блокове крави ...кеф
Публикувано: 24 August 2010 - 05:12 PM
НЕ за да се оправят нещата всеки трябва да почва от себе си а именно ТЕ НЕ СЪБИРАТ ФЕКАЛИЙ АЗ ПУУК щЕ ЗАПОчНА ! ДАНО ИМ СТАНЕ НЕЙДОБНО , И ЗАПОчНАТ ДА ПРАВЯТ СЪщОТО!

Публикувано: 24 August 2010 - 06:38 PM
А 2007година е скоро , защото проблема с уличните кучета не е от 5 години или бъркам, а аз кога съм чула само аз си знам, нали ! ? :)