Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#201 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 August 2010 - 09:27 AM

Еми аз затова вчера пуснах молба до кмета на Изгрев, която най-вероятно ще отиде в коша, но поне опитах! Молбата ми беше: има една детска площадка в Дианабад, която не се използва от деца и катерушките са се превърнали в дървета. От години се използва само за кучета и аз помолих да се направи поне законно и да се загради, ако има възможност, защото граничи с улицата определена за разходки, което е много удобно! За да няма наморници се слагат заграждения и всички са доволни и майките и кучетата! А най-голямо впечатление ми прави разликата м/у кучешката градинка и детската площадка на следващата пряка: нашата е чиста (аз даже почистих стъклата), а на детската майките си седат и гледат как децата им играят в боклуци!
Толкова си обичат децата, че ги пазят от тези зли кучета, а се въргалят в пликчета и боклуци! Срам за българските майки, а си гледам кучето по-добре от колкото те децата си, на всеки 2 месеца сме на преглед, имаме ваксини, акаме си и в пликче, а те отиват с децата до близкия храст и хайде готово, а не мисля че след това си го събират! Надявам се някой ден когато имам деца да запомня това и да не правя тяхните грешки, това е срамно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 10:22 AM

Показване на мнениетоLG9, в 23 August 2010 - 01:07 PM, написа:

Логиката е,че ако някое малко дете се спусне да се радва на кучето ти,то няма да го изяде.:mg_062:Както и поради куп подобни ситуации...

Знам, че казаното от мен ще предизвика негативни реакции...
Но е факт!
Горното мнение потвърждава дългогодишните ми наблюдения, че гледам по-добре и отговорно кучето си, отколкото някои хора децата си.

#203 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 12:07 PM

Показване на мнениетоmil_, в 24 August 2010 - 07:04 AM, написа:

Ами аз да ви отговоря за осемнайсетхиляден път защо трябва намордник - защото общината иска да успокои заплашените от геноцид чрез нахапване граждани. Повтарям - да успокои гражданите, което не означава задължително да предотврати нахапване.
За целта твърдението "сегашните правила са добри" не върши работа и отива в коша.
Докато не се предложи на общината друг вариант за успокояване на гражданите, каквото и да се приказва все тая. А дори и да се предложи - уважаеми съфорумци, адресирайте предложенията, протестите и мотивите си до общината, ясно е, че не искате намордници, и аз не искам.

Ами хайде да се напише едно предложение, да се подпише от дста хора, включително и клубовете да се присъединят и да се подаде като препоръка към тези умници, които сега си пекат гъзовете на плажа и просто септември трябва да подпишат/приемат нова наредба......
Не мисля, че е толкова трудно...малко копи/пеист от предложенията на съфорумници после да се оформи като текст и да се пусне.....

Но трябва да се уточни какъв целогодишен контрол ще се усъществява за спазването на наредбите.

Още нещо, не мисля че изхвърлянето на кучешки фекалии по кошчетата в парковете е правилно и здравословно. Едно, че ще смърди, второ колко тении глисти и други микро-организми ще се разнесат. УЖАС!

А за майките по парковете.....за тях само мога да кажа горките деца с тези майки, жалко че един ден и моето ще влезе в тяхната среда и тогава не знам как ще трябва да си говорим и възпитаваме, май няма да е в БГ.
User's Signature

IcyLand siberians

#204 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 12:41 PM

Добре какво предлагаш за отпадаците?
Мисля, че е над добре отсега нататък темата да е само с предложения, за да могат да се съберат като информация!
Моето предложение относно въпроса с наморниците и местата за разходка:
Наморници няма да са необходими, ако има заградени места за разходка и кучето е на повод до 1,5м, може да има наморници за определени породи (аз нямам нищо против тях), но да има тест за агресивност и възможност да се освободят от тях!
Местата за разходка, да не са по 1 на квартал, да са оградени и алеите по парковете да не са до улици и да има тревна площ!
Общо взето мисля, че при наличие на специални места за тази дейност, няма да има недоволни! Другото, което ми направи впечатление е това, че парите от нашите данъци не отиват за направата на тези места и примерно слагаснето там на спациални кошчета, а за намаляване на уличните кучета, което няма нищо общо, ние плащаме за нашите кучета този данък, ако всичко беше ок нямам нищо против, но да плащаш и да не получаваш нищо не е редно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 01:17 PM

Показване на мнениетоssiberia, в 24 August 2010 - 10:27 AM, написа:

Показване на мнениетоLG9, в 23 August 2010 - 01:07 PM, написа:

Логиката е,че ако някое малко дете се спусне да се радва на кучето ти,то няма да го изяде.:mg_062:Както и поради куп подобни ситуации...

Знам, че казаното от мен ще предизвика негативни реакции...
Но е факт!
Горното мнение потвърждава дългогодишните ми наблюдения, че гледам по-добре и отговорно кучето си, отколкото някои хора децата си.

Отговорно е думата! :beer:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#206 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 01:26 PM

Ми въпроса за отпадъците-фекалии е много сложен, защото България както всички знаем не може да се справи с каквито и да било отпадъци.
Освен, че трябва да има отделни кошета за тях, то тези неща трябва да се събират и мисля най добрия вариятн е да се обработват за тор, което предполага база и съоръжения. Неща за които тук не сме и чували... :dh_188: образно казано.

Мое лично мнение е,че всеки трябва да плаща данък, все тая кастрирани или не, с родословие или не. Данъка е защото кучето пишка ака и някой трябва да чисти,т.е. да се събират кошчетата, да се преработва и т.н. осен, че и самите собственици да си събират и изхвърлят ...

Сега гледах репортаж, че общината подпомага т.е. ще дари 800 контейнера за компостиране на хранителни отпадъци превръщайки ги в топ. Та по тази логика може да се набавят такива контейнери за фекалиите на кучетата. Дали е мезта това за България, най-вероятно да.
User's Signature

IcyLand siberians

#207 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 01:40 PM

Точно така, дали са кастрирани няма нищо общо, защото ако стопаните са съветни кастрацията няма никакво значение, ако не са, пак ще има проблеми! Те трябва да плащат, за да могат да се осигурят всички тези неща, за които мечтаем и може би само осиновените от приюти трябва да са без данък или с намален на половина!
Не суюъм много наясно, но има фабрики за тор, те немогат ли да си го събират, според мен за тях ще е изгодно даже ! Наистина нямам идея за работата на тази индустрия, просто предполагам!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 03:37 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 24 August 2010 - 11:45 AM, написа:

Точно така, дали са кастрирани няма нищо общо, ... Те трябва да плащат, ...

В никакъв случай не вадя думите ти от контекста. Само наблягам на тях.
Прочети по-подробно документите и ще разбереш, че е предвидено събраните приходи от такса притежание на куче да отиват за намаляване на популацията на бездомните кучета.
В тази връзка е съвсем логично собствениците на кастрирани кучета да са освободени от тази такса. По този начин още веднъж се поощрява кучетата да не се развъждат междусъседски, случайно или нарочно от недобросъвестните собственици.
Одобрявам това! По мои наблюдения действа. В моя район доста "лелички" кастрираха домашните си любимци само за да не плащат.
П.П. Моето куче е мъжко и не е кастрирано. Бих го кастрирала само при здравословен проблем. Не е и няма да става баща!

#209 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 04:36 PM

Ок ако отиват там парите, но не трябва ли на първо място след като идват от нас (собствениците на кучета) да отидат за тези заграждения и тн, които ще се използват от всички, ок да има облекчения, но ако тези пари не отиват първо за нашите нужди (след това и за бездомните кученца), защо не се взимат пари от всички граждани, има връзка м/у нас и уличните кучета, но регистрациите почнаха съвсем скоро, а проблема е от много години! Колкото и да ми е жал за уличните, да искам да им се помогне, за мен на първо място е моето куче, за което плащам, а ако отивам за бездомните предпочитам веднъж годишно да ги давам и лично да се уверя, че тези кучета са кастрирани с моите пари, а не ги давам на някой богат чичко! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2010 - 04:46 PM

извеждам моята кyч вече от около месец но днес най на края реших да ходя да взема пликчета и от днес започвам да събирам фекалий :) на пук на цялата абсурдна систем ...
а и за да може когато настъпя ако да псyвам лошите собственици които не си събират фекалиите на кучетата :P пък аз за пример :Д бъзикам се разбира се
като се замислих, защо да не го правя ,не ми пречи докато се изхождаше в нас колко съм събирала сега каква е разликата ....
принципно съм на мнение че естественото наторяване е полезно за природата но в града .... не е много приятно когато настъпя мина :(
вече ще се малко по-малко мини в софия :Д:Д:Д:Д:Д
User's Signature

Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 04:50 PM

Eми разбира се, аз съм си взела " Пликчета за закуска" :) 3 рола и си ми е екстра и мисля, че и на самите поляни трябва да се събира, защото много хора си казват : "А това е в тревата" , но като си се гоним с Гари по поляната или се обучаваме, не ми с готино да ги настъпвам, така че хора и поляните не са за акита :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 August 2010 - 04:59 PM

"Регистрациите почнаха съвсем скоро"
Не е вярно, задължението е от 2007. Ти чу "скоро" за регистрациите, защото общината направи медийна кампания.
Това важи за всичко.
И преди да някой да обясни колко вредни тении и глисти има в изпражненията в кошчетата, бих предпочела да ми обясни дали са по-полезни по подметките ми.

#213 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2010 - 05:00 PM

да разбира се в тревата също трябва да се събират ...те там са най гадни неможеш да ги видиш ги настъпваш :Д:Д:Д:Д:Д
иначе като отида при баба абсурд да събирам там full с кравешки и какво ли не :Д
то и аз където си изкарав кучето в дружба 1 на езерото има много крави и коне ....това е голям проблем защото АДОРАБЛЕ си умира за кравешки деликатеси :Д
понякога даже като намери почва да ги разнася с гордо вдигната глава :Д
но за жалост тях няма кой да ги събира ....защо пък трябва да сме равнопоставени ?
кв дружба блокове крави ...кеф
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 05:02 PM

Т.е, понеже някой не събира кравешките, ти не трябва да събираш кучешките.
Ако някой убие друг, ще направиш ли същото?

#215 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2010 - 05:08 PM

ти четеш ли какво пиша или ти прави кеф да се заяждаш ?
казах че въпреки несправедливоста и неравнопоставеноста на хората и животните аз ще събирам фекалиите
User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 05:10 PM

Факт, не съм прочела това изявление, ако го мислиш и правиш, евала, стискаме си ръцете :ae_085: .

#217 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 August 2010 - 05:12 PM

аз знам 1 нещо което трябва да знаят и всички останали и да зарежат у4еническия манталитете от сота на ТЕ ГОВОРЯТ ЗА ТОВА И АЗ ГОВОРЯ
НЕ за да се оправят нещата всеки трябва да почва от себе си а именно ТЕ НЕ СЪБИРАТ ФЕКАЛИЙ АЗ ПУУК щЕ ЗАПОчНА ! ДАНО ИМ СТАНЕ НЕЙДОБНО , И ЗАПОчНАТ ДА ПРАВЯТ СЪщОТО! :beer:
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 06:38 PM

Точно поради същата причина ще си регистрирам и котето, след като нищо не ми коства, а това е закона, ще бъда 3тата в Изгрев :)
А 2007година е скоро , защото проблема с уличните кучета не е от 5 години или бъркам, а аз кога съм чула само аз си знам, нали ! ? :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 06:50 PM

Ми не знам дали 2007 е "съвсем скоро", не би ми хрумнало да използвам тези думи в това забързано време, освен за нещо отпреди месец.

#220 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 07:04 PM

От колко време съществува проблема с уличните кучета? Защо нашите кучета да страдат от това и да са на последно място, след като плащаме данъци за тях, това ми беше въпроса, а как ще го извъртиш и как ще се заядеш не ме интересува! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема