Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#221 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 August 2010 - 07:42 PM

Който ме познава знае, че не ми е интересно да се заяждам.
За да има бездомни кучета виновни са стопаните на домашни. Проблемът бездомни кучета съществува в България около 20 години, горе-долу от началото на демокрацията.
Регистрация на домашните ту има, то нема, данък също. Преди около 18г.съм регистрирала, тогава РВМС беше още на моста Чавдар и годишната такса беше 15 лв.
В градския транспорт да возиш куче ту е разрешено, ту не, едни и същи редове ги задраскват от наредбата, после ги добавят.
Нищо ново под слънцето, затуй тези новите искат да се направят на модерни и да ни вземат акъла. И ще.

#222 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 August 2010 - 08:29 PM

Мен това ми направи впечатление:
В новата наредба се изреждат нещата , за които ще се използват парите от тези наши данъци и там няма нищо за обособяваме на кучешки полянки, всичко е за уличните кучета, за кошчета и тн, честно да ви кажа, тези заграждения са по-важни от раздаването на пликчета и слагането на кошчета, защото пликчета всеки може да си купи и като си ги напълни, да си ги носи докато намери кофа! Не съм ли права, защото аз съм на 21 години, кучето ми е на 4 месеца и не виждам защо парите от него да не отиват за него!
За да роботи дадем закон, трябва да има условия за това, неможе да не направят такива места, а да искат кучетата да са с 80см повод и с наморник и ако това не стане, какво означава, че нямаме право да ги пуснем и за минута, по тази УЛИЦА, която са отредили!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 10:06 AM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 24 August 2010 - 05:09 PM, написа:

От колко време съществува проблема с уличните кучета? Защо нашите кучета да страдат от това и ... :)

Извини ме, ако си уточнила в този клуб какво куче имаш, а аз да не съм прочела.
Поглеждай понякога по-долу в темата "Без дом". Ако се зачетеш, ще разбереш колко много любими домашни кучета се озовават на улицата. Загубени, с починал стопанин /не е задължително да е възрастен - стават и злополуки/, станали излишни след появата на първото дете, след развод, заминаване в чужбина и т.н. и т.н. Трагедията е още по-голяма, ако кучето е женско и успее да оцелее. То става прародителка на безброй бъдещи бездомни кучета.
Онова, първото бившо домашно куче не е по-малко ценно, само защото се е озовало на улицата. Нито неговото поколение. Само дето няма кой да се грижи за тях. Да ги защити! Животът на улицата няма нищо общо с изложбения ринг. Там няма значение постава на главата или височината при холката. Оцеляват само най-приспособимите. Уважавам ги много!
Пожелавам ти никога нито твоето куче, нито нечие друго да го сполети такава съдба.

#224 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 11:05 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 24 August 2010 - 02:51 PM, написа:

извеждам моята кyч вече от около месец но днес най на края реших да ходя да взема пликчета и от днес започвам да събирам фекалий :) на пук на цялата абсурдна систем ...
а и за да може когато настъпя ако да псyвам лошите собственици които не си събират фекалиите на кучетата :P пък аз за пример :Д бъзикам се разбира се
като се замислих, защо да не го правя ,не ми пречи докато се изхождаше в нас колко съм събирала сега каква е разликата ....
принципно съм на мнение че естественото наторяване е полезно за природата но в града .... не е много приятно когато настъпя мина :(
вече ще се малко по-малко мини в софия :Д:Д:Д:Д:Д

Да, съгладна съм. Но мисля, че и самите кучкари трябва да правят забележка на мързеливите, без да се стига до побой и викане на БТВ :be_107:
Друго нещо, което мен лично много ме дразни е пикаенето на мъжките кучета по ъглите и по колите!!!!!! Е защо собствениците им позволяват!
на едно куче хич не му дреме дали ще препика дърво или кола, пикае след предишното да премаркира. Т.е. когато отиваш до парка с вързано куче, ми пусни го до дърво нека пишка и му забрани(просто дърпаш) да пика по колите и ъглите и кофите. Нищо няма да му стане. Моя мъжки даже вече се научи и не пика там. Пред блока има няколко дървета в градинката и там. Защо да препикава банката и то точно до банкомата.........Не ги разбирам тези хора?!?!
User's Signature

IcyLand siberians

#225 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 11:19 AM

Вчерашната случка направо ме разби!Реших вече официално кучето ми да е с намордник през цялото време на разходка,а не да го слагам само в определени случай.Всички минаващи познати кучкари ме гледат :ud_009: горе долу така и следва "аууу ама защо сега така,мъчиш само животното","ама той от кога стана толкова лош че и с намордник".Еми писна ми да обяснявам на всеки,че това ще стане задължително,те еми нямало да слагат.Еми и на мен не ми харесва да съм ги обезопасила аз техните,па мойто в случая кучета го яли.Как ще накараме тези всичките кучкари върли противници на каишките и намордниците да земат да им сложат?Те каишка не знаят какво е пък за останалото не ми се мисли как.... :tb_195:

#226 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 11:44 AM

Чакай малко, кога съм казала, че не трябва да се помага на уличните кучета, аз ги обожавам, те са толкова мили и невинни, но за мен моето куче е на първо място и искам да се разхожда безопастно и за мен това е нещото, което трябва да се осигури ПЪРВО, след като плащаме данъци, а след като направят условията за това да се дават парите за горките бездомници! Тук изложбените рингове нямат нищо общо, моето куче не е родословно, а пък котката ми е улична, но за мен те са най-важни и все пак ние даваме парите, не е ли така или още 200 пъти да обяснявам по различен начин, че си има ред за всичко, досега как се е спонсорирало кастрирането и тяхните хвалби за 80 % кастрирани кучета, явно е че може да се отдели за тъпите заграждения, които толкова искаме, особено след големия бум на регистрации тази година! Аз не мисля, че е лошо да се иска нещо за парите, които даваме, аз съм убедена, че този закон няма да заработи преди да се създадат условия, което няма как да стане като парите отиват за други цели и то на 100 %

П.П А това ме изкарва от нерви:
Милите майчици не искат лайна (извинете) по детските им площадки, но за тях е ок ако е на детето им! Направо съм бясна, при толкова кафенета и заведения и както ми е направило впечатление, те не мърдат на повече от 100 метра от тях с децата им, така че във всеки дом има тоалетна!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 August 2010 - 01:11 PM

Показване на мнениетоATINA PALADA-DONICHKA, в 25 August 2010 - 10:24 AM, написа:

Вчерашната случка направо ме разби!Реших вече официално кучето ми да е с намордник през цялото време на разходка,а не да го слагам само в определени случай.Всички минаващи познати кучкари ме гледат :ud_009: горе долу така и следва "аууу ама защо сега така,мъчиш само животното","ама той от кога стана толкова лош че и с намордник".Еми писна ми да обяснявам на всеки,че това ще стане задължително,те еми нямало да слагат.Еми и на мен не ми харесва да съм ги обезопасила аз техните,па мойто в случая кучета го яли.Как ще накараме тези всичките кучкари върли противници на каишките и намордниците да земат да им сложат?Те каишка не знаят какво е пък за останалото не ми се мисли как.... :tb_195:

така е за куче над 6 месеца трябва ...ама без оправдания това е бойна порода това не е....
вчера излизам зад блока с мойта (чмесеца почти) мойта е на кайш видях че има 2 кучета възрастни овчаркоподобно и болонкоподобно и викам айде ще я пусна да си свърши работата и да си подъвче пръчки .... мойта отида до овчарката и аз веднага отивам да я вържа ...в този момент овчарката захапа мойто бебе ...нищо не казах дръпнах я просто после жената заяви че моето куче е захапало нейното защоото моята била от лошите породи (am буллдог) ......бях потресена
тя започна д ами обяснява че мойто е от лошите породи и нейното куче си е патило , аз я попитах каква порода е кучето ми тя не моя да ми отговори ...
после и разясних че нейното куче никога не е вързано и това не е редно също така е без намордник ....тя ми каза че тяхната връзка била по-силна от повод и ми посочи ръката и ........(пулех шок) след което пусна кучето аз я попитах в момента къде точно е тяхната връзка ...тя ми акза че щяла да ме пребие с моето куче .... да не ходя повече там
аз и разясник отново задълженитя на собствениците и и казах че съм на обществено място и не може да ме гони .... честно да си призная бях побесняла ...цялата треперех и крещях

кажете ми за какво говориме кучето и да захапе моето аз да не кажа нищо и тя да ми дигне скандал .....и да извърти нещата
аз и казах че най лошото нещо е че кучетата помнят такива неща и моето ще намрази нейното .... и я попитах когато моето куче порасне и ходи с намордник а нейното не и отново се случи същото ....какво трябва да направя ? и какво ще стане ако някой път съм и амхнала намордника и се засечеме ?
тя ме попита дали я заплашвам ......?!?!?!?! аз и казах че никога няма да направя такова нещо и най малкото ми е жал за нейното куче колко е възрастно и тнт .....
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   Motley Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 25 August 2010 - 04:03 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 23 August 2010 - 12:31 PM, написа:

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 23 August 2010 - 08:30 AM, написа:

Ако по лична карта се водя в един квартал, а по домова книга в друг, къде трябва да го регистрирам?

По постоянен адрес е регистрацията.

Това означава ли, че трябва да си рег. кучето в провинцията пък то да ака в София? ...като с автомобилите
С временна адресна регистрация не става ли?

И искам пак да помоля за отговор на един въпрос... трябва ли да сложа намордник на 4-месечното си пале само за това, че е 15 кг?
Никъде не прочетох за специфика относно възрастта, но може просто да съм пропуснала.
Благодаря предварително!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#229 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 06:39 PM

Показване на мнениетоMotley, в 25 August 2010 - 02:08 PM, написа:

Това означава ли, че трябва да си рег. кучето в провинцията пък то да ака в София? ...като с автомобилите

не става.. задължително по постоянен адрес е регистрацията и данъка на кучето..
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 07:24 PM

Може и да не е по постоянен адрес, ние така направихме и нямаше проблем :) аз се обадих и попитах
човека и той ми каза,че няма проблем и като отидох за регистрацията им казах какво са ми казали по тел и всичко мина гладко!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   elena94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 07:43 PM

Да изкажа и аз мнение по статията...
Най-безумна ми се стори забраната, която гласи че е забранено деца под 18 години да разхождат кучета. Аз съм на близо 16 год. и е моя задачата да изкарвам куч- 3 пъти дневно, ако не го правя аз няма кой друг- родителите ми работят по 10 часа дневно че и отгоре . Майка ми,например, 160см и 60 кила с мокри дрехи дали би могла да "спре евентуална атака"? Надали ще се справи по-добре от мен или 17 год. момче(примерно).
Също така не редки са случаите възрастни хора да разхождат любимците си ... те също ли ще са по- надеждни от здрав, пъргав юноша.
Не знаех и за предишната "14-годишна" забрана, но звучи много много по- смислена от новата.

#232 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 08:06 PM

За мен трябва да има възрастово ограничение примерно от 16 години, защото на 14 са още дечица,които в повечето случаи не са отговорни, но и неможе баба на 70 години да разхожда питбул примерно, но все пак има чувство за отговорност и си носи последствията!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#233 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 09:07 PM

Показване на мнениетоmil_, в 24 August 2010 - 07:04 AM, написа:

Ами аз да ви отговоря за осемнайсетхиляден път защо трябва намордник - защото общината иска да успокои заплашените от геноцид чрез нахапване граждани. Повтарям - да успокои гражданите, което не означава задължително да предотврати нахапване.
За целта твърдението "сегашните правила са добри" не върши работа и отива в коша.
Докато не се предложи на общината друг вариант за успокояване на гражданите, каквото и да се приказва все тая. А дори и да се предложи - уважаеми съфорумци, адресирайте предложенията, протестите и мотивите си до общината, ясно е, че не искате намордници, и аз не искам.

Ето едни правила, които вече действат във Виена и са сходни с правилата на други европейски държави.
Виена1
Виена2
Кое от тези е невъзможно да се приложи тук?
Ето им местата за разходки - заградени паркове и свободни зони и т.н. - в момента тук можем само да си мечтаем за това за сега!
Виена3
Бях същисана от квадратурите на парковете и условията в тях!
Аз не искам моето дете да гледа такива кучета:
Прикачена снимка
Предпочитам този вариант:
Прикачена снимка
Незнам как с тези наморници кучетата ще останат социализирани!
А отностно предложенията в общините - смятате ли, че някой ги чете - нито получаваш отговор и нито има диалог между обикновените граждани и управляващите в общината?
Единствено се учудих на кмета на Габрово, който лично отговаря на своите съграждани в своя блог:
Габрово
Вярно ли е, че по закон до 31.01.2011г трябва да няма скитащи се кучета? Според вас това дали е възможно?
Толкова ли е трудно общината да взаимства от другите европейски столици, а не да измисля абсурди? Докато има абсурдни наредби, по моето скромно мнение, няма да има кой да ги спазва! Смятам, че ако общината направи поне нещо за отглеждането на домашните кучета(като заградени паркове, действащ регистър)то ще има повече стимул гражданите да регистристрират кучетата си и да спазват "нормални" наредби.

#234 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 09:29 PM

По въпроса с възраста не съм съгластна... Вярно, че има деца които нямат никакъв контрол над кучето си, но за тези които можем? Имам пинчероподобно- 4кг и ако не го разходя аз няма кой друг. Кучето е мой ангажимент. На 13 съм, но винаги кучето е на повод по време на разходка, има си всичко нужно (чип, бележка че е регистриран, паспорт... ) Повечето кучкари нямат тези неща и се учудвак като се спра и събера произведеното от кучето ми. Според мен трябва да се сложи забрана да се водят кучето от породи над 10 кг и да има някакви по-строги мерки за деца разхождащи кучетата си. Ще е кофти да му спра разходките в парка и контактите с други кучета и да го извеждам само при блока където няма проверяващи.

#235 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 25 August 2010 - 09:59 PM

Показване на мнението(archy), в 25 August 2010 - 09:34 PM, написа:

По въпроса с възраста не съм съгластна... Вярно, че има деца които нямат никакъв контрол над кучето си, но за тези които можем? Имам пинчероподобно- 4кг и ако не го разходя аз няма кой друг. Кучето е мой ангажимент. На 13 съм, но винаги кучето е на повод по време на разходка, има си всичко нужно (чип, бележка че е регистриран, паспорт... ) Повечето кучкари нямат тези неща и се учудвак като се спра и събера произведеното от кучето ми. Според мен трябва да се сложи забрана да се водят кучето от породи над 10 кг и да има някакви по-строги мерки за деца разхождащи кучетата си. Ще е кофти да му спра разходките в парка и контактите с други кучета и да го извеждам само при блока където няма проверяващи.

:ud_009:
User's Signature

#236 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 10:24 PM

Имам предвид от деца... Под 16-17 години, за да се избегнат случаи на нападение от неконтрилуеми кучета, водени от деца. Явно се се изказах правилно:)

#237 Потребителят е офлайн   Motley Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 25 August 2010 - 10:52 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 23 August 2010 - 12:31 PM, написа:

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 23 August 2010 - 08:30 AM, написа:

Ако по лична карта се водя в един квартал, а по домова книга в друг, къде трябва да го регистрирам?

По постоянен адрес е регистрацията.

И искам пак да помоля за отговор на един въпрос... трябва ли да сложа намордник на 4-месечното си пале само за това, че е 15 кг?
Никъде не прочетох за специфика относно възрастта, но може просто да съм пропуснала.
Благодаря предварително!
User's Signature

#238 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 11:08 PM

Показване на мнението(archy), в 25 August 2010 - 10:29 PM, написа:

Имам предвид от деца... Под 16-17 години, за да се избегнат случаи на нападение от неконтрилуеми кучета, водени от деца. Явно се се изказах правилно:)

Ако твоето куче беше 11кг нямаше да говориш така!:eg_033:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#239 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 11:26 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 25 August 2010 - 05:29 PM, написа:

Може и да не е по постоянен адрес, ние така направихме и нямаше проблем :) аз се обадих и попитах
човека и той ми каза,че няма проблем и като отидох за регистрацията им казах какво са ми казали по тел и всичко мина гладко!

не знам към коя община сте, но на мен в община младост категорично ми заявиха, че е задължително по постоянен адрес и съответно отказаха да регистрират куч, въпреки че живеем в младост.. в слатина също бяха убедени че няма как да регистрирам куч в младост, въпреки че там ми е адресната регистрация в момента, при положение че по постоянен адрес съм към община слатина и съответно съм към онази данъчна служба...
User's Signature

Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 26 August 2010 - 12:40 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 25 August 2010 - 01:16 PM, написа:

....ама без оправдания това е бойна порода това не е....

:ud_009: А сега де, и кои са те, и има ли такива породи???
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни