Публикувано: 27 August 2010 - 10:33 AM
По по-горния пост- Аз неискам да са с наморници, но разликата е, че един пинчер неможе да те убие, стига бе хора един шут и край с него, а я ритки пит примерно :) Моя кокер (бившия) съм го спасявала от пит с пръчка и да ти кажа разликата е огромна, но пак повтарям, че това идва от стопаните, спасявала съм го и от ротвайлер, а всъщност не тежат 20-25 , а 12-15 кг :)
Аз си мисля, че за да избегнем тези спорове, трябва да се приготвят тестове за всички, просто защо така бутате и хората с малките кучета да набиват пари на скапаната ни държава за тези тестове, като е ясно, че с тази цел ще ги направят!? Просто съм виждала, както мнгоо добри питбули, така ме е хапало и коли, но разликата във възможностите им е голяма, примерно дога на моя приятел (който почина), може някой да го пребие и той няма да отвърне, но ако реши да го направи (тоест стопанина е идиот), ще ти откъсне ръката без проблеми! Въпроса не е само за хората, ами при разходка, кучетата се бият, карат си се, абе обикновенни неща и ако стопанина неможе да се справи с своето куче, какво става, за това си мисля, че е добър вариант, защото и вие имате кучета (силни) и ако някой със същото като вас дойде и го пусне, няма да е приятно повярвайте, на 9 години съм удряла пит с пръчка и едвам го спасих моя смел кокер, така че, това е важно както за малките така и за големите кучовци :), а вече теста ще си покаже кой стопанин може да си пуска кучето :)
На мен не ми пречи да мина този тест, но докато го измислят, докато го пуснат, докато минем ще има пинчери, пекинези, пудели, кокери с наморници по улиците, защо?