Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#281 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 August 2010 - 11:35 AM

Показване на мнениетоLG9, в 27 August 2010 - 11:36 AM, написа:

Винаги може и една пластмасова чашка от кафе да се използва. :ab_041::ba_025:

:ab_041: Перце от федърбал също става, но пластмасовите се късат лесно, а от тези с перо киха нашият...

#282 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 August 2010 - 12:13 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 27 August 2010 - 10:30 AM, написа:

Защо спорите? По закон кучета над 10кг. трябва да са с наморник, купувате и го слагате на кучето. Вярно е че в България тези по-големите породи питбули,стафове и т.н. се водят агресивни породи, затова за да няма деление на агресивни и не агресивки най-добре всички кучета да са с наморник.

Моля, четете внимателно и не дезинформирайте хората: става дума за Проект на Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община.
Не закон, а наредба и то в проектен вариант, която не е гласувана още (разбира се,ако греша - поправете ме), не за цяла България, а за София. Така че на въпроси дали 5 месечно куче с тегло 15 кг. трябва да носи намордник и стопанинът да не е в нарушение, не може да се даде отговор засега.

#283 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 12:15 PM

Дам, права си !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#284 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2010 - 12:23 PM

Добре, не знаех това. Извинете..

#285 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 27 August 2010 - 12:38 PM

Показване на мнението(archy), в 27 August 2010 - 09:33 AM, написа:

Само да вметна, защото имам пинчероподобно, че не се произвеждат толкова малки наморници. Търсила съм и по онлайн магазини и във всички по-големи в София, но няма...

Открихте пазарна ниша :md_064:

Не знам зашо си чешете тук езиците. Имаше една или две други теми, които доста време бяха отворени за предложения, които да се внесат. Проектонаредбата е готова и много скоро ще бъде гласувана. Така че - ако има голяма организирана група хора с конкретно предложение, което не е включено в тези, предложени при обсъждането - формулирайте го писмено, съберете подписи и го внесете в общината. Другото е безмислено.
Моето куче го водя с наордник, защото е конфликтен към по-млади мъжки кучета. Иначе е абсолютно контролируем и много послушен. Мога да го удържа във всяка ситуация и не съм допуснала вече 4 години да създаде проблем. Но - чесно казано, ми е омръзнало от стопани, които се сещат, че имат куче, чак когато то е на 1 метър от моето и се лаят здраво. И от такива, уж неагресивни, които се опитват да заръфат моя, докато аз го държа, пък стопанинът му вика неадекватно по него.
И, мила баничке, ако не ти е хрумвало: куче може да нападне малко дете (бебе). Тогава "един шут" може да не свърши работа в подходящия момент. А кокера не е толкова безобиден, колкото си мислиш.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#286 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 12:50 PM

Хахах така е, но ако е на повод (както гласи наредбата) не мисля, че при него ще има проблем с овладяването, най-малко мога да го вдигна без ядове, дори и да идва дете, мога да му храна муцунката или да го дръпна, нали :)
За предложенията сси права, точно това исках да направим с тази тема, хората да си кажат мнението като цяло, по всички въпроси и най-разумното и желано предложение да се извлече от там, но не стана точно така ! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#287 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 27 August 2010 - 01:03 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 25 August 2010 - 05:29 PM, написа:

Може и да не е по постоянен адрес, ние така направихме и нямаше проблем :) аз се обадих и попитах
човека и той ми каза,че няма проблем и като отидох за регистрацията им казах какво са ми казали по тел и всичко мина гладко!

Явно този човек, когото си попитала, не е в час.
За да не бъда голословна - направих си труда да извадя текста от Закона за местните данъци и такси:

Цитат

Раздел VIII
Такса за притежаване на куче
(Отм. – ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.)

Чл. 116. (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 1.01.2002 г., отм. – ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) За притежаване на куче собственикът заплаща годишна такса в общината, на чиято територия е постоянният му адрес/седалище.
(2) Освобождават се от такса собствениците на кучета по чл. 175, ал. 2 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Чл. 117. (Отм. – ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) В тримесечен срок от датата на придобиването на куче собственикът подава декларация в общината по постоянния му адрес/седалище.

Чл. 118. (Отм. – ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) Таксата се заплаща ежегодно до 31 март на съответната година или в едномесечен срок от датата на придобиване на кучето, когато то е придобито след 31 март. За кучета, придобити през текущата година, таксата се дължи в размер една дванадесета от годишния й размер за всеки месец до края на годината, включително за месеца на придобиването.
(2) Приходите от събраните такси по ал. 1 се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#288 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 01:19 PM

Еми може и да е така, но факт е, че стана и си пуснахме сега формуляри за временен адрес !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#289 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 August 2010 - 10:50 PM

ок мисля че е най-добра идея ,всеки да даде предложение за което да се гласyва
предложения :

1 за да се cдобие човек с куче (без значение дали взима кучето от развъдник , по съседски или от улицата) ПСИХО ТЕСТ
2 кyче на ПОВОД задължително , без да се броят площите специализирани за кучета
3 куче с НАМОРДНИК на ob66testveni места ( да не влиза в наредбата горички и полянки отделечени от обществените места )
4 всеки собственик да има право чрез тест да докаже че неговото куче НЕ Е АГРЕСИВНО ( с положителен резултат да се даде докумен позволяващ на кучето да се движи без намордник )
5 всеки собственик да е задължен да събира ФЕКАЛИИТЕ на обществени места (без значение дали кучето се е изходило на паважа или в тревна площ)
6 за СПЕЦИАЛИЗИРАНИ МЕСТА ЗА КУчЕТА да е задължително кучето да има направена ваксина за бяс ( ако е над 5-6 месечна възраст)
7 кучетата трябва да имат право да се возят в ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ с нашийник и намордник + билетче

(тези правила не се отнасят за кучета водачи ! за тях всяко място трябва да бъде достъпно !)
User's Signature

Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2010 - 10:56 PM

Точно така трябва да е ама нито площадки за кучета има,нито хората почистват след кучето си, нито можеш да си с куче в градския транспорт, нито някой си разхожда кучето с наморник.

#291 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2010 - 11:00 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 27 August 2010 - 05:17 AM, написа:

за мен наморник на определени породи с право на освобождаване определено е по-малкото зло и донякъде мога да се съглася с това, защото не всички стопани успяват да обучат кучето си и да го удържат! Хайде лайте :)

Гледай сега
1."Определените породи" са обикновено такива единствено в главите на невежите.Тоест на хора ,които се поддават на насадени стереотипи и са инертни ,и внушаеми. Огромната част от тях не са и виждали, и не са се и докосвали до индивид от така набедени "определени породи",
2."По-малкото зло" обикновено на практика е Огромно Зло.Ако въведем ограничения само за едни - никога , ама никога няма да успеем.

За кой ли път : Кучешката агресия не е функция на расата .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#292 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 August 2010 - 11:00 PM

значи да приема че има 1 ДА за моите наредбени предложения
наиcтина трябва да гласуваме тези неща и не само да си пишеме а да го нправиме в печатен вид и да го дaдеме там където трябва
да не продължаваме да бUдем типитните българи вечно мрънкащи и нищо не правещи
:flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 08:25 AM

Aз съм ок за твоето предложение, само това с наморниците не го разбирам, зао трябва да има такива?! Няма как каквото си измислят това ще е, пък дали е правилно.....
За площадките, докато направят по този закон, кучетата ни ще са нон-стоп с наморници и поводи, а нали се сещате, че ще им отнеме години да направят дори само по една на квартал!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#294 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 August 2010 - 09:46 AM

знаете ли понякога какво си мисля че е добър варянт
когато кучето отива да речеме до площадката зад блока кучето да бъде вързано без намордник, а когато го пуснеме свободно да бъде с намордник ... така ако мине някои циганин примерно които кучетата ненавиждат ще могат само да тичат около него и да лаят без да имат възможноста да го захапят (и след това да ни усудят че видиш ли кучетатът ни нападат циганите които имат право да се возят бесплатно в градския например за разлика от нас и тнт)
User's Signature

Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 28 August 2010 - 10:10 AM

Ти си манипулирана за циганите , тва не е вярно .
Даже циганята са дискриминирани , и ако идете да кандидатствате за работа - ти печелиш още с влизането през вратата . :smile:
За циганина остава най мръсната и нископлатена работа, и после - що краде ?

#296 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2010 - 10:30 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 28 August 2010 - 10:15 AM, написа:

Ти си манипулирана за циганите , тва не е вярно .
Даже циганята са дискриминирани , и ако идете да кандидатствате за работа - ти печелиш още с влизането през вратата . :smile:
За циганина остава най мръсната и нископлатена работа, и после - що краде ?

А аз какво съм виновна, че той трудно си казва името, не говори на български, та камо ли да чете или пише? И изобщо не ми казвай, че е защото живеят бедно. Цяла България живее под ръба на социалния минимум. Това тяхното си е битова култура и манталитет, неподлежащи на промяна. Половината от тях се считат за "високообразовани" защото могат да си напишат правилно името. После защо им предлагат нископлатена или "мръсна" работа! Ти ако отидеш в друга държава и започваш от нулата да не би да ти дадат веднага директорския пост?!

п.п. - виж как те следя! :md_064: Щото съм ти фен ! :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#297 Потребителят е офлайн   elena94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 11:12 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 28 August 2010 - 09:51 AM, написа:

когато кучето отива да речеме до площадката зад блока кучето да бъде вързано без намордник, а когато го пуснеме свободно да бъде с намордник ... така ако мине някои циганин примерно които кучетата ненавиждат ще могат само да тичат около него и да лаят без да имат възможноста да го захапят (и след това да ни усудят че видиш ли кучетатът ни нападат циганите които имат право да се возят бесплатно в градския например за разлика от нас и тнт)

Съгласна!!!
Когато се изведе кучето за 5 мин, колкото да си свърши нуждите, ще трябва да се опакова като Ханибал Лектър ... и по едно 50 килограмово гюле на крака, че да не може да се затича..... :flagbg:
Друг е въпроса, че мисля, че хората се плашат повече от куче с намордник отколкото от такова без...но май това се дискутира по едно време в темата

#298 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 August 2010 - 12:07 PM

Показване на мнениетоelena94, в 28 August 2010 - 10:17 AM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 28 August 2010 - 09:51 AM, написа:

Съгласна!!!
Когато се изведе кучето за 5 мин, колкото да си свърши нуждите, ще трябва да се опакова като Ханибал Лектър ... и по едно 50 килограмово гюле на крака, че да не може да се затича..... :flagbg:
Друг е въпроса, че мисля, че хората се плашат повече от куче с намордник отколкото от такова без...но май това се дискутира по едно време в темата

уж има съгласие пък няма
ок ако твоето куче нахапе някои пак ще пламнат новините и пак ще намразят нас останалите, сещаш лис е за тоя варянт а ?
ако хората виждат че всяко 1 куче е под контрол ... ще се промени тяхното отношение спрямо кучетет това минавало ли ти е през главата
?
User's Signature

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 01:39 PM

Привет на всички! В моето семейство има две кучета. Мога да кажа, че чета от време на време форума. Никога не съм искал да изказвам своето мнение, единствено съм черпил информация и от чисто любопитство свързано с обичта ми към нашите четириноги приятели!
Но тази проектонаредба, която най-вероятно ще бъде приета в този си вид, ме кара да се чудя кои са тези хора, които са я направили. По постовете ви разбирам, че има и хора от форума, които са спомогнали за оформянето им. За това моля най-учтиво, тези които са запознати да ми отговорят на следните въпроси.Предварително благодаря!
1. Защо почти нищо не е взаимствано от наредбите в европейските държави! Изключвам Белгия, където са много крайни към определени породи.Аз също като вас не искам да деля на "опасни" и останалите породи. Независимо, че в доста държави има застраховка за определени породи за нанесени щети върху трети лица, които са доста солени.
2. Защо при положение, че няма заградени градинки(за това има стандарт и категория в EU)в парковете, се определя забрана от 9 до 18ч.?
3. Защо с наморник навсякъде на разходка(говори се за тест)но никъде в наредбата няма и думичка за тест(къде ще се провежда, методика на изпита и т.н.)или тепърва ще се мисли за това. А дотогава само с наморник ли?(без така наречените места за разходка) Поне за мен това е наредба за борба против домашните кучета. На това ми прилича! Къде отиде любовта към животните?
4. Какво става с бездомните кучета? Какви ли не глупости се говорят - 80% кастрирани, намалена популация, дрън,дрън ! Аз си разхождам вечер късно кучетата, ами елате да видите какво става в района на Плиска-посока парка? Бездомните са много повече, нападат, разкъсват котки и се настървяват още повече. Е как да си държа кучетата с наморник? Защо се увеличават бездомните, а не намаляват? Уж се отделят средства за тях, от EU също, а те все повече! Бизнес ли е това?
Форума dog.bg, доколкото знам, е за развиване и опазване на породите! Смятате ли, че тази наредба ще спомогне за това?Ще остане ли изобщо кинология в България? Наморник и повод на 80см. - страхотен живот за едно куче!!!! Тази наредба най- вероятно ще бъде приета в този си вид. Е питам ви, кой нормален развъдник в света, ще има сърце да ви даде куче да живее в такива условия?
НИКОЙ!!Приятен ден!

#300 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 August 2010 - 01:47 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 28 August 2010 - 08:30 AM, написа:

Aз съм ок за твоето предложение, само това с наморниците не го разбирам, зао трябва да има такива?!

Агресивен кокер шпаньол

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема