Заглавието на темата май изчерпва към 90% от нещата, които имам да казвам ама ще се опитам все пак вкратце да пресъздам събитията от въпросната вечер. Прибирах се късно от имен ден и почти подтичвах, че покрай нас не е много приятно и безопасно за нощни разходки. В добавка ми се лепна и едно кученце, което иначе денем се мъкне с циганите по кофите за боклук. Докато се чудех как ще го спасявам от другите кучета, в чийто район предстоеше да влезем и които доста яростно си бранят територията чух доста силно и жално мяукане. Сипах малко храна на кучо и ускорих още повече крачка по посока на мяукането. Без особено усилие въпреки, че беше тъмно забелязах силуета на малко котенце. Точно на входа на кучешката градинка! Е, не ми трябваше много време, за да реша, че не мога да оставя малкото или да го убият бездомните през нощта или на сутринта някое домашно. Котенцето се оказа момиченце и то доста смело и безразсъдно. Додето успея да я накарам да излезе от храстите кучо си беше изял храната и пак идваше бодро към мен. В това време малката се наежи едно хубаво и се втурна да гони натрапника

. Той я изгледа невярващо и реши да не се занимава повече с нас

. И така крещящият вързоп с лека съпротива и възражения биде награбен и понесен към вкъщи. По пътя крещя колкото глас имаше, така че да не останем незабелязани от насядалите по няколкото околни заведения хора и да смутим максимално изведените на късна разходка домашни кучовци. У нас концерта продължи също и само обилното количество храна, което и насипах и отвлече за малко вниманието.
А ето и няколко снимки на малката вресла. И сами ще забележите, че на повечето е с отворена уста. Е, това е защото не спира да приказва!
А! Забравих да кажа, че като има кой да я гушка мълчи и кротува!
Blueocean е кръстница на малкото съкровище и името, което и даде е Линда. Идва от Илинден

. Линда е обезпаразитена външно и вътрешно и някой от идните дни ще бъде и ваксинирана. Търсим и добри, обичливи и най-вече отговорни хора, които да и бъдат стопани за цял живот.