Dog.bg Форуми : Лондон: Ставаш стопанин на куче, само след тест

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лондон: Ставаш стопанин на куче, само след тест по света и у нас Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   danielitos Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 August 2010 - 09:42 PM

Лондон: Ставаш стопанин на куче, само след тест

Всеки собственик на куче ще трябва да покрие скъп "тест за компетентност", за да докаже, че той може да се грижи за своя домашен любимец. Това предвиждат новите предложения на правителството във Великобритания за ограничаване на опасните кучета, съобщи "The mail". Собствениците на животните ще трябва да платят гражданската застраховка в случай, че техния любимец нападне и нахапе някого. Освен това собствениците ще трябва да извадят пари и за поставяне на микрочип на животните им, в който ще се съдържат името и адреса им.

Критиците на тези предложения обаче посочват, че мерките само ще докарат доста по солени санкции за отговорни собственици на кучета. А нововъденията ще струват на всеки собственик допълнителни поне £ 60 или повече. Безотговорните собственици обаче няма да платят и стотинка, защото те по традиция ще игнорират новите мерки. Правителствен източник заяви, че предложенията се съдържат в поверителен документ, озаглавен Консултация за опасните кучета и е изготвен от Министерството на околната среда, земеделие и развитие на селските въпроси (Defra).
Официалната статистика на полицията във Великобритания показва взрив от сериозни наранявания и смъртни случаи, причинени от кучета. През 2007 г. са регистрирани 703 случаи на опасни кучета, докато през 2004 г. са били 547.

Поправките директно казват: "Налице са предложения за въвеждане на тест за компетентност на собствениците на всички или някои кучета, подобен на изпитите за водач на лек автомобил". Самият документ обаче признава, че новата схема ще струва доста пари за всичките 6 млн. собственици на кучета в Англия. Един от вариантите за покриването й е чрез въвеждане на такса за издаване на лиценз за собственик на домашен любимец.

Цялата статия

Това мнение е редактирано от dog.bg: 07 August 2010 - 10:31 PM
Причина за редакция: Добавена цялата статия

#2 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 August 2010 - 10:31 PM

Браво !

Дано един ден и тук да стане така !

#3 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 August 2010 - 10:34 PM

Съгласна съм. Всеки трябва да е наясно с отглеждането на едно куче още преди да се сдобие с него. А не след това да пита: С какво да го обезпаразитявам? Защо ака накриво? - и тем подобни глупави въпроси...

#4 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 08 August 2010 - 12:07 PM

И аз съм за тест, старовка и чип! Кучета да не са купуват от деца под 16г, и да се регистрирани в МВР.
Имаме няколко киноложски дружества (Фси, Ловно и Уси) да се заемат с тази работа! И трите предлагам защото така ще в обхват всички кучета вкл. и безродословни. И от друга страна така ще е по дъступно в различни места по БГ.

И така:
1 стъпка човек идва в клуб сдава писмен тест и собеседване, получава "разрешение" (тест да е еднаков за всички клубове)
2. Копия на това разрешение да се дава на продавач на куче, а продавач не можа да даде кученце на човек без това "разрешение"
С номер на чип на куче, с номер на "разрешение", с ветпаспорт човек се регистрира в клуб по избор. И само след тази процедура да става собсвеник.
3. След това се регестрира се в МВР. Защо МВР? имаме служебни кучета, те понякога би могли да помагат на полиция. А от друга страна полиция би знала всички кучета кои живеят на територия. И кога забели някой скиташ сам- да знае на кой е. И колко това да е гадно, но куче се води като собственост.
4.След това с "регистарция" се вземе годишма страховка. Регистрация, ветпаспорт,страховка да са необходими да расхождаш куче.
* полиция ще посочва колко "ниво на застрохавателен риск", в случай ако на куче поступват редовно жалби от разни съседи, било бо справедливо собственик да плаща по солена страховка.

Такса "куче" било би логично да се плати в МВР, на едно място.
Това е като идея.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#5 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 08 August 2010 - 12:21 PM

Апсо, така става по-сложно да си вземеш куче, отколкото да си вземеш кола! Инцидентите с кучета са хиляди пъти по-малко от инцидентите с автомобили... Не съм съгласна и относно МВР, това все пак е куче, не автоматично оръжие.

#6 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2010 - 03:53 PM

Аааууууу Ужас ,как звучи само......3ащо ли ми е толкооооваааа познато?!... :ab_041:
Да го кажем по друг начин....
Всяко действие,рано или късно има своето противодействие....Така и с овладяване изпуснатата(все още разсъждавам по чия вина).....ситуация с кучета,котки и т.н... :dh_188:
Звучи доста стряскащо ,но наистина е една добра мярка, за вкарване в правилния път,при изпусната ситуация....Поради простичкия факт,че никoй не се замисля, накъде вървят нещата наистина, и все го тегли да гледа Неговата си паничка и Неговия си конретен случай....
Все едно аз да кажа....Ами аз съм супер жена :ab_041: ,която има 2 ротвайлера,които са като войници, и пука ми дали... незнам си колко други стопанина са отговорни и способни....важното е ,че аз съм си Ок... :ud_009:
Е Да ама Не....
Всички понякога сме като разглезени деца,които все мрънкат и недоволстват, за нещо си....е да ама,ако няма родители ,които да покажат правия път и да вкарат в ред някаква се създала ситуация....накъде ще отидем.....Знаем как става....по силно е от нас....
Гледам си аз съседа,че си прави нещо си и ,колкото и да несъм съгласна все някога настъпва момент ,в които си казвам.....Я пък го този....той може Аз Hе.... 3ащо?!....
В този смисъл мога да продължа до утре,че и до вдругиден,но според мен важното е да се осъзнае от възможно най много разумни хора ,че в една ситуация с червен код на важност ,е необходимо,даже наложително да се предприемат строги мерки,да се предотврати една катастрофа....А ние особено Българите сме таланти принципно да ускоряваме времево нещата,и да избиваме рибата откъм гениални идеи и просветления...
Така ,че според мен ,колкото по бързо се вземат мерки(обаче премислени ,и може би вече използвани и доказани някъде по света),толкова по бързо ще влезем в крачка, с кое е правилно и кое не....
Българският реотан....Бавен малко ,ама зацепи ли Никoй неможе да го спре... :af_089:
Така ,че пожелавам на всички от сърце....да се молите по възможно най бързия начин, да влязат в сила подобни закони и норми....И колкото и да ви звучът налудничаво в началото.....след много кратко време ще видите, как с усмивка ще си спомняме, каква анархия е била и ,как направо е била нетърпима ситуацията...
Вярвайте ми....защото,аз в началото бях много против,когато трябваше да мина по определен път :ud_009: ....сега съм горда и ОЦЕНЯВАМ най важното ,какво съм постигнала и имам... :ae_085:
Всяка играчка за едно дете ,ако е получена еееиии така ,просто ,защото иска да я има, няма да бъде никога ценена истински....Обаче,ако се потрудиш преди това и вследствие на твоето старание и желание получиш...Еееиии тогава чувството е уникално.... :ae_085:

P.с...Иска ми се да успокоя всички,които може би ще се стресират,само докато четaт тези евентуални норми и правила.....
По натам във времето всичко се успокоява и не е толкова силно така да се каже... :md_064: .
Cпоред мен Това е Bерният път,а не забрана на породи и разни други глупави просветления,като тестове на кучетата и т.н.....
Всички знаем,че едно куче наистина би могло да бъде И оръжие и всичко останало....
Важният Въпрос тук е......на неговия двукрак отговорник,какво му се върти в главицата... :mg_062:
Усмихнат и слънчев ден желая на всички,които Вярват и наистина желаят да се промени всичко само към по добро :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#7 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 August 2010 - 11:55 AM

Показване на мнениетоdanielitos, в 07 August 2010 - 07:47 PM, написа:

Официалната статистика на полицията във Великобритания показва взрив от сериозни наранявания и смъртни случаи, причинени от кучета. През 2007 г. са регистрирани 703 случаи на опасни кучета, докато през 2004 г. са били 547.

Хм, очевидно забраните на породи, които съществуват във Великобритания от 1991 г. не са постигнали търсения ефект..Но като им се казва на политиците, че е необходима цялостна стратегия и куп от мерки насочени срещу безотговорното отглеждане и размножаване , като основни фактори за кучешката агресия - не , те слушат.Сега пишат "поверителни документи" - МИ-5, МИ-6 :)...злорадствам, да, щото щеше да в пъти по-лесно ,ако още преди толкова години вместо да забраняват породи ,да бяха събрали екперти, хора ,които реално работят с кучета и бяха поискали акъл..
Поне изводи да си направят от това, които трябва.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#8 Потребителят е офлайн   майната Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2010 - 05:36 PM

Някой прочита статия и пише нещо в блог. Друг прочита блогчето и решава да започне тема във форум и се започва една дискусия... :dh_188:

За да поставим нещата в перспектива:

- статията е от Daily Mail - ярко жълт вестник, на който на би трябвало да се вярва грам (в това число и на никаква изнесена от тях статистика без връзка към друг източник)

- статията датира от февруари месец - времето, в което лейбъристите се чудеха по какъв начин да спасят изборите и обещаваха какво ли не

- самата статия е последвана след 10 дни от друга подобна, която пък уверява, че ще се въведе задължителна застраховка, която да покрива щетите при евентуално нападение например

Връщайки се в настоящето откриваме, че е август 2010, изборите са минали преди 3 месеца, всичко е забравено. Лейбъристите се представиха според очакванията, нямат думата и нито се говори за тестове, нито за застраховки в момента - освен тук-там в някой позакъснял блог. :)

Връзките към двете оригинални статии:

http://www.dailymail...-dog-owner.html

http://www.dailymail...ble-owners.html

#9 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 14 August 2010 - 06:20 PM

Като чуя думата" куче "-вече , и си мисля за пари :smile:

Но Майна твойто е ретроспекция , а при перспектива трябва да добавиш в твоят списък и избори тук ... след месеци .
Може да се предвиди какво ще стане и тук , според мен . :af_089:

Иначе по темата , според мен дивата котка, и дивото прасе са е по- жизнени от домашните .

#10 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 August 2010 - 06:34 PM

Кога ще догоним англичаните?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#11 Потребителят е офлайн   Tara* Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Кучета
Публикувано: 17 August 2010 - 10:43 PM

Това звучи страхотно,подкрепям идеята да се направи този тест и в България! :ba_025:
User's Signature

Само притежателите на домашен любимец са изпитали истинската любов!

#12 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 02:04 PM

Никога няма да стигне до нас!Бъдете реалисти.:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#13 Потребителят е офлайн   Tara* Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Кучета
Публикувано: 18 August 2010 - 07:07 PM

Ей не можем ли малко да си помечтаем? :ab_041:
User's Signature

Само притежателите на домашен любимец са изпитали истинската любов!

#14 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 08:56 PM

Хубаво си говорим как го правят англичаните, ама знаете ли, че там кучетата имат право да ходят навсякъде - в магазини, ресторанти, транспорт, паркове, увеселителни паркове и т.н.! Ако евентуално някъде има забрана, то тя е обозначена точно и ясно, така,че не е нужно да си запознат с "общинските наредби" за да я спазиш,ако не - глоба.
В Лондон, Плимут(оттам имам наблюдения и информация) кучетата навсякъде са на поводи, БЕЗ наморници и имат всички права, никъде не можеш да пушиш където е закрито и където има деца, но забрана да си водиш кучето където искаш няма. НЯМА бездомни кучета (даже и котка не съм виждала), наистина независимо, че е разрешено навсякъде за кучета, не съм видяла нито една "мина", но за сметка на това има навсякъде кошчета с пликове за тези работи.
Така, че незнам тук какво ще измислят умните глави за наредбата, но съм абсолютно сигурна, че нито скоро ще се оправят нещата с бездомните кучета и приютите, нито някой ще си направи труда да сложи някъде табели, нито кошчета и пликчета, нито да се направят специални групи, които ежедневно да следят за реда и към които да се оплакваш за евентуални инциденти.....
Нещата тук са толкова .....и българина е с такъв манталитет,че........Дано не съм права...

#15 Потребителят е офлайн   майната Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 12:29 AM

Показване на мнениетоhrisi14, в 18 August 2010 - 09:01 PM, написа:

...там кучетата имат право да ходят навсякъде - в магазини, ресторанти, транспорт, паркове, увеселителни паркове и т.н...

В Лондон, Плимут(оттам имам наблюдения и информация) кучетата навсякъде са на поводи

НЯМА бездомни кучета (даже и котка не съм виждала)

не съм видяла нито една "мина", но за сметка на това има навсякъде кошчета с пликове за тези работи.

Съжалявам, не искам да започва безсмислена дискусия, но горните твърдения просто не са верни - специално за Лондон (съответно ми е трудно да си представя, че са верни за Плимут).

В някои ресторанти се допускат, но далеч не във всички. В увеселителни паркове или там, където играят деца, като правило не се допускат.

Бездомни кучета няма защото изключително бързо минават и ги събират - буквално до час-два след сигнал - дори и през уикенда. Ако някой прибере животно и се обади да дойдат да го вземат се изчаква седмица-две в приют (Battersea Dog and Cats Home - сайтче ) да го потърси стопанин, след това се дава право на обадилия се да го осинови (ако е заявил желание при взимането) и след това се обявява за общо осиновяване - ако има късмет са задомява... С процеса съм запознат от първа ръка.

Из парковете, в които се разхождат кучета има доста "мини", но по улиците се срещат изключително рядко и то не в централните части на града. Не съм видял никъде кутии/кошчета с пликове в Англия - виждал съм такива в Барселона. Не твърдя, че няма в Англия, но ако има - това е доста ограничено явление.

Отговарям единствено защото много често чужбината се идеализира. Ако някой още не е разбрал за тестовете - в Англия няма такива и вероятно няма и да има - всичко беше популистка маневра, която както се вижда и тук е доста успешна. :)

#16 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 12:39 AM

Показване на мнениетомайната, в 18 August 2010 - 10:34 PM, написа:

Показване на мнениетоhrisi14, в 18 August 2010 - 09:01 PM, написа:

...там кучетата имат право да ходят навсякъде - в магазини, ресторанти, транспорт, паркове, увеселителни паркове и т.н...

В Лондон, Плимут(оттам имам наблюдения и информация) кучетата навсякъде са на поводи

НЯМА бездомни кучета (даже и котка не съм виждала)

не съм видяла нито една "мина", но за сметка на това има навсякъде кошчета с пликове за тези работи.

Съжалявам, не искам да започва безсмислена дискусия, но горните твърдения просто не са верни - специално за Лондон (съответно ми е трудно да си представя, че са верни за Плимут).

В някои ресторанти се допускат, но далеч не във всички. В увеселителни паркове или там, където играят деца, като правило не се допускат.

Бездомни кучета няма защото изключително бързо минават и ги събират - буквално до час-два след сигнал - дори и през уикенда. Ако някой прибере животно и се обади да дойдат да го вземат се изчаква седмица-две в приют (Battersea Dog and Cats Home - сайтче ) да го потърси стопанин, след това се дава право на обадилия се да го осинови (ако е заявил желание при взимането) и след това се обявява за общо осиновяване - ако има късмет са задомява... С процеса съм запознат от първа ръка.

Из парковете, в които се разхождат кучета има доста "мини", но по улиците се срещат изключително рядко и то не в централните части на града. Не съм видял никъде кутии/кошчета с пликове в Англия - виждал съм такива в Барселона. Не твърдя, че няма в Англия, но ако има - това е доста ограничено явление.

Отговарям единствено защото много често чужбината се идеализира. Ако някой още не е разбрал за тестовете - в Англия няма такива и вероятно няма и да има - всичко беше популистка маневра, която както се вижда и тук е доста успешна. :)

Аз също не искам да споря - това съм видяла, това казвам!!!

#17 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 August 2010 - 11:21 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 18 August 2010 - 08:01 PM, написа:

Хубаво си говорим как го правят англичаните, ама знаете ли, че там кучетата имат право да ходят навсякъде - в магазини, ресторанти, транспорт, паркове, увеселителни паркове и т.н.! Ако евентуално някъде има забрана, то тя е обозначена точно и ясно, така,че не е нужно да си запознат с "общинските наредби" за да я спазиш,ако не - глоба.
В Лондон, Плимут(оттам имам наблюдения и информация) кучетата навсякъде са на поводи, БЕЗ наморници и имат всички права, никъде не можеш да пушиш където е закрито и където има деца, но забрана да си водиш кучето където искаш няма. НЯМА бездомни кучета (даже и котка не съм виждала), наистина независимо, че е разрешено навсякъде за кучета, не съм видяла нито една "мина", но за сметка на това има навсякъде кошчета с пликове за тези работи.
Така, че незнам тук какво ще измислят умните глави за наредбата, но съм абсолютно сигурна, че нито скоро ще се оправят нещата с бездомните кучета и приютите, нито някой ще си направи труда да сложи някъде табели, нито кошчета и пликчета, нито да се направят специални групи, които ежедневно да следят за реда и към които да се оплакваш за евентуални инциденти.....
Нещата тук са толкова .....и българина е с такъв манталитет,че........Дано не съм права...

това е така ,аз съм свидетел , ходя в лондон 2 пъти годишно ....когато там някои се качи в рейса с кучето никoй не го гледа на кръв .... всQкa сyтрин си води кучето до кучешката полянка (които се намират толкова на често колкото са и децките площадки) кучешката част е залепена за парка но е заградена, с пътечка от искъствена настилка има много ko64eta за фекалиите и пликчета ...също така има много дървета които да маркират мъжките ........ след което спокойно стопаните отиват да си кyпят вестник и с кучето отиват да си пиийнат кафенце без никакъв проблем
мечтая си за дните в които ще живея там с Adorable и надявам се още 1 булдоче (закyпено от там)

пропyснах да кажа колко евтина е там кучешката храна и всички нашиийници , поводи , играчки , глезотиийки ...

еххх да съм куче и да живея там !
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни