Казвам се Петър Хубчев и искам да разкажа историята на моето куче - Ник. То е пекинез и е на 6 години. Преди 1 месец Ник започна да куца и го заведохме на лекар. Направиха му снимка и ни казаха,че е с навехнат крак. Водихме го на 4 различни ветеринарни лекари и те му биха кортизон + аналгин, но вместо да се подобри Ник от ден на ден ставаше по-зле. Десет дена след като започна да куца, той се парализира напълно с четирите си крака.
Водихме го отново на лекари - ветеринари със име и стаж, имената на който не искам да споменавам и всички те бяха на мнение, че кучето може и да се оправи, но трябва дълго лечение с ултрадемопласт и нивалин, но ако не се оправи да го приспим (чрез ефтаназия) . Казаха ни, че доктор Димов е специалист и ще ни каже какво да правим. Той ни препоръча да направим мелография. Отидохме в централна ветеринарна клиника и доктор Златинов направи изследването и диагнозата, която постави е дискова херния на шийните прешлени. Той ни каза, че операцията е желателна, тъй като има пареза на 4 крака и ако се забавим може мускулите на краката да атрофират. Пак попитахме за съвет лекарите, който са го лекували с изключение на д-р. Димов, всичките бяха на мнение, че операцията е тежка и че ще бъде несполучлива, че само ще ни вземат парите и кучето ще умре и по-добре да го ефтанизираме. Пет дни кучето не мърдаше и 1см и ревеше от болки и ние взехме решение да го оперираме. Доктор Златинов ни прие, обясни ни колко рутинна е операцията и че кучето има шанс да се оправи. Операцията продължи 2 часа и после хоспитализираха Ник за 1 ден. На другия ден на обяд се обадихме и д-р. Златинов ни каза, че Ник е станал и ходил и че можем да бъде изписан. Като отидохме видяхме, че това е истина.
Хора, повярвайте има лек от дискова херния и операцията е сложна, но с голям ефект. Доверете се на лекарите от централна ветеринарна клиника и по-специално на д-р. Златинов и не обричайте кучето си на мъки. Между другото много малко лекари правят тази операция и един от тях е д-р. Златинов. А на доктор Златинов дълбоки благодарности, че спаси нашият Ник и той пак е сред нас и е весел и жизнен както преди. Благодарим ви докторе :)
Има лечение от дискова херния (кучета)
Публикувано: 03 September 2010 - 06:32 PM
На д-р Златинов съм пращал 2 пациента с дискова херния. И двата бяха правилно диагностицирани и оперирани. Единият от тях се възстанови напълно благодарение на операцията. Вторият остана парализиран. При вторият пациент шансовете за успех са били изключително малки и чест прави на колегите, че стопаните са били информирани за това.
Публикувано: 25 March 2014 - 08:40 AM
Браво на доктора!.Аз се казвам Виолета имам пудел ,който аз и семейството ми много обичаме .Преди близо месец се разболя ,първо повърна кръв след туй на сутринта още няколко пъти жълто .Отидох на лекар биха му инжекции два дни за стомахчето и спря да повръща ,но започна да трепери да го боли гърба не дава да се пипне там и реве .Направих му ренген казаха може би от гарба (като предположение )започна се лечение с преднизолоне ,но ефект нямаше от тях само от инжекцийте горе-доло и така направихме анализ на кръвта -казаха ,че са добри и понеже кучето започна да се буди нощтем и да вие и после през часове пак и пак и да трепери аз смених клиниката изписаха ни нова терапия ,успокоителни и казаха обездвижване максимално ,но след 2 дни ефект пак никакъв и пак го заведох на лекар същия би му инжекция и ми каза ,че трябва миелография .Днес е все още спокоен спи ,а всъщност може да ходи ,но не е весел само лежи ,а като почнат болките го спасява само инжекция (болките са по гръбнака)Искам да кажа че се намирам в Кипар и тук цените за лечение ,операция и миелография са непосилно тежки за плащане.Сега от тук на сетне ще пробвам и същите хапчета като инжекцията (те са по поръчка)и ако и от тях не мине ще ходим на миелография....
Страница 1 от 1