Тестове за пазачи на стада
Публикувано: 27 March 2006 - 04:32 PM
Цитат
petko,
в "кангалската" тема очевидно не ме разбра, а и част от съобщението ми бе отредактирано свише.
Там исках да ти кажа, че ако не работят тези кучета да ги смениш с други. Не съм имал предвид породата, а самите екземпляри!
Радвам се, че имаме сходно мислене за съхраняване на работните качества на кучетата! cheers

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 27 March 2006 - 06:05 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 27 March 2006 - 06:33 PM
Поздрави!
Публикувано: 27 March 2006 - 06:39 PM
Тя съдържа в излишък изясняване на лични отношения, язвителност, биене в гърдите, търсене на сметка от потребители за заниманията им и дори заплахи със затвор.
В крайна сметка представлява едно словесно надцакване.
Ако трябва да се модерира, почти всичко от нея трябва да бъде изтрито, като изключим няколко постинга, които въвеждат в темата, и точно два други по същество.
Тъй като нямам желание да правя това, молбата ми към участниците в спора е да препрочетат своята дискусия и сами да преценят дали духът й съдържа поне малко конструктивност.
Публикувано: 06 April 2006 - 02:08 PM
модератора,може ли да се пи6е тук за обу4ение на валкодавите или триабва да се отвариа нова тема ,ако триабва отвори я молиате ,ако не вапроса ми е:
' Как се обу4ава валкодав '

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 06 April 2006 - 04:23 PM
Цитат
Как да проверим дали е способен да защити стадото си, без да намесваме вълк и стадо?
Преди наличието на подобна ситуация?
Мад, тъй като продължаваш да питаш и никой не ти отговаря ще се опитам с няколко думи да го направя.
Няма начин по, който да провериш работните качества на едно куче без да е израснало сред стадо и да е влизало в съприкосновение по някакъв начин с хищник.
Тестовете за характер са нещо съвсем различно.
Публикувано: 06 April 2006 - 04:59 PM
Цитат
Цитат
Как да проверим дали е способен да защити стадото си, без да намесваме вълк и стадо?
Мад, тъй като продължаваш да питаш и никой не ти отговаря ще се опитам с няколко думи да го направя.
Няма начин по, който да провериш работните качества на едно куче без да е израснало сред стадо и да е влизало в съприкосновение по някакъв начин с хищник.
аз маи питах но вапроса си остава 'как' -не има ли на4ин ,а за другиа ти как ги обу4аваш мислиа 4е бе6е казал 4е се занимава6 с животновадство
благодариа все пак

Публикувано: 06 April 2006 - 05:33 PM
Цитат
Цитат
Благодаря Стартер! 1super
Публикувано: 07 April 2006 - 10:20 PM
Ако не към себе си - поне проявете уважение към човека, създал този сайт, към хората, които се опитват да поддържат добрия тон, и най-вече - към хората, които биха искали да четат нещо интересно, а не само кой е по-велик!
Само излезте от собственото си его и разгледайте темите - погледнете в какво се превръща този форум!
След мен и потоп!
Ако наистина не ви пука за форума, а сте тук само за да се доказвате колко сте велики, ще има форум и без вас!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 March 2008 - 11:43 AM
1. Тест за социализация към животни, хора, обекти и др. - Тук съм оценявала способността й да работи в екип с мен, други кучета, други домашни животни.. Засичала съм период на социализация към домашни животни и сработване с вече утвърден екип от кучета.
2. Тест за физическа издържливост и здравина - Тук съм изследвала потенциала на физиката й.
3. Тест за вземане на адекватни решения в екстремални, незаучени ситуации. - Тук съм оценявала способността й да мисли самостоятелно.
4. Тест за готовността й да изпълнява зададени от мен команди - Тук обърнах внимание на обучението. Общо послушание.
5. Тест на поведението й към болни, стари, здрави, млади, малки, големи, агресивни, неагресивни, мъжки, женски и прочее от най-различни биологични видове. - Тук по-скоро съм се занимавала с това, което й е заложено, до този момент не съм го развивала - резултатите ме удовлетворяват.
..за тези се сещам на първо време..
Предстоят ми:
1. Тест за Тазобедрена Дисплазия.
2. Тест по потомство.
А вие на какви тестове сте подлагали кучетата си?
:blink:

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 12 March 2008 - 02:06 PM
Цитат
С глупости не се занимавам.
Реалната проверка си е със стадото в Балкана. Раждане при стадо. Отрасване със стадо. Защита на стадото.
Всичко друго е човешка простотия от липса на ангажираност.
:blink:

Вълк вълка не хапе.