Dog.bg Форуми : Тестове за пазачи на стада

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Тестове за пазачи на стада

#41 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2006 - 04:22 PM

"За да се отречеш от нещо, трябва да минеш през него."

Да не признаеш своя грешка, означава да отричаш, че си сгрешил.

Някой знае ли как да проверим вълкодава без вълк?

#42 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 04:32 PM

Цитат

Брех кара ти си можел да говори6 и другоиа4е,така по ми харесва6,а не като онова ти вклиу4ване в кангалската тема

petko,
в "кангалската" тема очевидно не ме разбра, а и част от съобщението ми бе отредактирано свише.
Там исках да ти кажа, че ако не работят тези кучета да ги смениш с други. Не съм имал предвид породата, а самите екземпляри!

Радвам се, че имаме сходно мислене за съхраняване на работните качества на кучетата! cheers
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#43 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 06:05 PM

mad,знам 4е можеш да напи6е6(намериш) пове4е и да е преведено ако е 4уждо,не ги питаи другите иавно не знаиат и за да не те сварзват с макк и на4ина им на селекциа пусни го като гост не за друго а за да не 4ета излишни работи .ти си не ги 4акаи
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#44 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 06:33 PM

Петко, никога не съм си позволявала да пиша от нечие друго име, или да се крия зад нещо или някой. Нямам притеснения по тази тема. Задавам въпроси, интересувам се. Търся материали на тема как да проверим вълкодавът без вълк. Питам хора, които се занимават с обучение - тук не получавам отговори, само увъртания.. Ако прочета нещо, или имам време нещо от чужди сайтове да преведа ще го направя и ще го поместя тук без да се крия. Форумите са за дискусии. 1super
Поздрави!

#45 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 March 2006 - 06:39 PM

Свидетели сме на поредната неприятна за четене тема.
Тя съдържа в излишък изясняване на лични отношения, язвителност, биене в гърдите, търсене на сметка от потребители за заниманията им и дори заплахи със затвор.
В крайна сметка представлява едно словесно надцакване.

Ако трябва да се модерира, почти всичко от нея трябва да бъде изтрито, като изключим няколко постинга, които въвеждат в темата, и точно два други по същество.

Тъй като нямам желание да правя това, молбата ми към участниците в спора е да препрочетат своята дискусия и сами да преценят дали духът й съдържа поне малко конструктивност.

#46 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 02:08 PM

Боже ,коклко много специалисти по пастирските породи и по4ти никои нищо да не 'знае ',пи6ете .

модератора,може ли да се пи6е тук за обу4ение на валкодавите или триабва да се отвариа нова тема ,ако триабва отвори я молиате ,ако не вапроса ми е:
' Как се обу4ава валкодав '
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#47 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 04:23 PM

Цитат

Как да проверим вълкодав без вълк?
Как да проверим дали е способен да защити стадото си, без да намесваме вълк и стадо?
Преди наличието на подобна ситуация?

Мад, тъй като продължаваш да питаш и никой не ти отговаря ще се опитам с няколко думи да го направя.

Няма начин по, който да провериш работните качества на едно куче без да е израснало сред стадо и да е влизало в съприкосновение по някакъв начин с хищник.

Тестовете за характер са нещо съвсем различно.

#48 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 04:59 PM

Цитат

Цитат

Как да проверим дали е способен да защити стадото си, без да намесваме вълк и стадо?

Мад, тъй като продължаваш да питаш и никой не ти отговаря ще се опитам с няколко думи да го направя.

Няма начин по, който да провериш работните качества на едно куче без да е израснало сред стадо и да е влизало в съприкосновение по някакъв начин с хищник.

аз маи питах но вапроса си остава 'как' -не има ли на4ин ,а за другиа ти как ги обу4аваш мислиа 4е бе6е казал 4е се занимава6 с животновадство
благодариа все пак
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 05:33 PM

Цитат

Цитат

Благодаря Стартер! 1super

#50 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 April 2006 - 10:20 PM

90% от темите са се превърнали в грозна караница и мерене на разни работи.
Ако не към себе си - поне проявете уважение към човека, създал този сайт, към хората, които се опитват да поддържат добрия тон, и най-вече - към хората, които биха искали да четат нещо интересно, а не само кой е по-велик!
Само излезте от собственото си его и разгледайте темите - погледнете в какво се превръща този форум!
След мен и потоп!
Ако наистина не ви пука за форума, а сте тук само за да се доказвате колко сте велики, ще има форум и без вас!

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#51 Потребителят е офлайн   nikoi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2006 - 11:08 AM

worthy пишете де !

#52 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 09:17 PM

Възможно ли е тази тема да се помести в Отдел: Кучета Пазачи на Стадата ?

Интересно ми е как собствениците на овчарски кучета изпитват качествата на животните си.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#53 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 07:59 PM

?
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#54 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 11:28 AM

B) B) ;) ;D

#55 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 11:43 AM

Тестовете, които до сега съм провела АЗ с кучето си и на които съм я подлагала са следните:

1. Тест за социализация към животни, хора, обекти и др. - Тук съм оценявала способността й да работи в екип с мен, други кучета, други домашни животни.. Засичала съм период на социализация към домашни животни и сработване с вече утвърден екип от кучета.
2. Тест за физическа издържливост и здравина - Тук съм изследвала потенциала на физиката й.
3. Тест за вземане на адекватни решения в екстремални, незаучени ситуации. - Тук съм оценявала способността й да мисли самостоятелно.
4. Тест за готовността й да изпълнява зададени от мен команди - Тук обърнах внимание на обучението. Общо послушание.
5. Тест на поведението й към болни, стари, здрави, млади, малки, големи, агресивни, неагресивни, мъжки, женски и прочее от най-различни биологични видове. - Тук по-скоро съм се занимавала с това, което й е заложено, до този момент не съм го развивала - резултатите ме удовлетворяват.

..за тези се сещам на първо време..

Предстоят ми:
1. Тест за Тазобедрена Дисплазия.
2. Тест по потомство.

А вие на какви тестове сте подлагали кучетата си?
:blink:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#56 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 01:46 PM

щом е пазач на  стада  трябва  там да го  гледаш  как  работи  в  града  на  повод  може  дасе нахвьрля  но  в  гората  като  завият  вьлците.........

#57 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 01:52 PM

Цитат

щом е пазач на  стада  трябва  там да го  гледаш  как  работи  в  града  на  повод  може  дасе нахвьрля  но  в  гората  като  завият  вьлците.........
в гората се усират ;D ;D ;D ;D

#58 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 01:58 PM

Цитат

Цитат

в гората се усират ;D ;D ;D ;D

Не всички.  :blink:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#59 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 02:01 PM

при нас има  двоика вьлци  затворени са  в  1декар място  може да доидеш  да  пробваш

#60 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 02:06 PM

Цитат

при нас има  двоика вьлци  затворени са  в  1декар място   може да доидеш  да  пробваш

С глупости не се занимавам.
Реалната проверка си е със стадото в Балкана. Раждане при стадо. Отрасване със стадо. Защита на стадото.
Всичко друго е човешка простотия от липса на ангажираност.
:blink:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена