Dog.bg Форуми : Един красавец от Арменската градинка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Един красавец от Арменската градинка поредният домашен на улицата

#1 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 August 2010 - 04:21 PM

Здравейте!

Една сутрин, в началото на седмицата, докато разхождах Зината преди работа й, в арменската градинка на ул. Ивайло и ул. Владайска в София срещнахме този красавец. Беше самичък, но чист и с нашийник от ‘убавите. Присламчи се към нас и ни изпрати до входа на кооперацията. Реших, че стопаните му са го пуснали да се разхожда сам. За всеки случай минах през градинката през деня и привечер, но него го нямаше.

Днес, по време на сутрешната ни разходка със Зинусията, той пак беше там. Едно момиче от градинката ми каза, че бил на някаква баба, която го е пуснала на улицата, защото не можела вече да се грижи за него. А момчето е много красиво и добро. Щом Зината, която е абсолютно шубе, му се кара и го ръмжи, а той иска да се запознаят с нея и да си играят – можете да си представите за какво иде реч.

Определено това кученце не е за улицата. Не, че другите са, но този явно е отгледан в домашна среда, много е доверчив и добър и може да пострада на улицата. Ако има някой в района, който да има повече информация за него, моля да пише. Смятам да изчакам още ден-два и, ако никой не го прибере или потърси – ще го водя за кастрация (за да не го изловят от Еко-то), а пък после ще го мислим. Който има желание да го прибере за постоянно или поне временно – мисля, че няма да съжалява. Мога да осигуря транспорт и ще поема ваксинациите и обезпаразитяването.

Ето и малко снимки:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 12 August 2010 - 11:07 PM

Винаги ми е особено мъчно за домашните, които са зарязани на улицата.... Друг човек го е виждал в района и казва, че знае да сяда, дава лапа и чака, докато му купят кремвирши от магазина. Но първо предпочел да го погалят и да си поиграят, а после си изял кремвиршите.... Дано да има късмет, милашката!
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#3 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2010 - 12:36 PM

Днес закарах малкия красавец за кастрация. Така и не разбрах как се казва, за това реших да го кръстя Джеймс.

В колата Джеймс се държа прекрасно. Не искаше да се вози в багажното отделение и предпочете да си легне на седалката. През цялото време си лежеше кротко и само от време на време се изправяше да наблюдава света през прозореца. Много е добър и послушен този Джеймс. За съжаление утре ще се наложи да го върна обратно в градинката, от където го взех, но поне ще е кастриран и обезпаразитен.

Ето и малко снимки:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка Зина активно ми помагаше през цялото време и оказваше морална подкрепа на Джеймс. :wb_052:

#4 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2010 - 12:45 PM

Забравих да благодаря на д-р Станкова и хората от Богров, които както винаги бяха прекрасни! :rc_036:

#5 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 August 2010 - 09:39 PM

Много красиво куче!
Нали ще му напускате и други обяви?
Сигурно ще му е трудно на улицата, щом е имал дом, а и щом е толкова добър. Поговорете и с познати, не се знае дали някой няма да си го хареса.
Успех и на двамата желая!
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#6 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2010 - 11:58 AM

Да докладвам - Джеймс е кастриран и е добре. Върнах го в градинката. Слезе от колата като феодал, който се връща от странство! :-)
Обиколи важно-важно улицата и градинката и замина нанякъде. Като че ли малко ми се сърди... Защо ли?! :-)

Тези дни ще го наснимам.

#7 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2010 - 12:15 PM

Иихихи Джеймс определено е с осанка! :mg_062:
Gosh ko, дано да си му "повлякъл крак", както се казва и момчето да има късмет!!!
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#8 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 11:48 PM

Днес вечерта, като си тръгвахме от работа със Зинито и Джак, който ни беше на гости, видях едни дечица на по 7-8 годинки и възрастна жена да влачат Джеймс нанякъде. Бяха му сложили повод. Като го запитах, къде го водят, децата казаха, че искали да си го гледат, но жената с готовност ми го върна, като за пореден път започна да обяснява на децата, че не могат да го гледат, били много семейства на едно място и т.н. Явно е било детска прищявка. Освен това не ми вдъхнаха никакво доверие. Пуснах Джеймс обратно на свобода, но след тази случка реших, че е трябва да го прибера от улицата.

Така че от днес Джеймс е на хотел. Докато го настанявах, забелязах, че има рани на дясната буза и на ухото – явно е успял да се поступа с някое от другите кучета от градинката. :ce_077: Докато е в АмиВет, докторите ще лекуват раните и, след като се пооправи, ще го ваксинирам с годишната ваксина.

Това куче е много добро! За разлика от повечето „мъжкари”, дори не гъкна докато му правеха промивки и когато му слагаха инжекция. Но се опасяваме, че ще ме намрази окончателно – предишния път, когато го взех, го кастрирах. Сега го държах, докато му промиват раните и слагат инжекцията… Ще трябва да компенсирам с много игри и разходки. С лакомства не става – той тях не ги ще, иска внимание. Но в никакъв случай не е напорист и натрапчив. Истински джентълмен!

Следва продължение (с фотоматериал…)

#9 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 11:21 PM

Днес бяхме на разходка в парка... :dog:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка Естествено, Зината беше с нас. Опитах да ги снимам докато си играят, но резултатът ви е ясен...
Прикачена снимка
Прикачена снимка Тази ми е изключително любима!

#10 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2010 - 01:44 AM

:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2010 - 09:17 AM

Оу, ама аз се запознах с този убавец!!! Много миличък и дружелюбен, искрено се надявам да намери своите хора, защото е наистина прекрасно куче :ae_085:
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#12 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 10:31 PM

И на Джеймсо му провървя! :be_107: Бивш домашен, изхвърлен на улицата, прибран от улицата, живял в хотел, след това в Богров, днес най-накрая момчето замина за Холандия при новите си хора! :af_089:
Последната седмица преди заминаването живя вкъщи. Представи се блестящо! Перфектни хигиенни навици, без да създава никакви главоболя, играеше си с племенника ми, дори с Мацата се спогаждаха, в смисъл, че не си обръщаха особено внимание един на друг. То вече няма и смисъл да му правя реклама, но просто исках да споделя, колко е прекрасен! След като го изкъпах и падна кремиковската мръсотия, стана един прекрасен мекичък пухчо. Новите му хора удариха кьоравото, дет' се вика.

На добър час момче, и дано имам късмета да те видя пак някой ден! :re_037:

#13 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 10:49 PM

:rc_036: На добър час!
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#14 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 10:55 PM

Качена снимка на добър час и от мен.

#15 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 01:53 AM

Много късмет и от мен на това страхотно куче! Сигурна съм, че Джеймс ще бъде много щастлив! :wub:
Gosh ko, :rc_036: !
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#16 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 12:27 PM

Ето и малко снимки от пристигането:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка