Dog.bg Форуми : как ще ме защити закона

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

как ще ме защити закона

#1 Потребителят е офлайн   kuche100 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 August 2010 - 06:22 PM

Кой и как ще ме защити т.е. как ще ме защити законът,ако някой злоупотреби с моя домашен любимец?!
Скоро се случи нещо,което ме накара да се замисля над следният казус:
Нормативната база за сега е следната,правилник за прилагане закона за ветеринарна дейност,обнародван в Д.В.бр.4 от 12 яну. 2001г. Малко е старичък,не знам как и дали се е променял до ден днешен,но нещо много съществено си стои непроменено. Та по член 123 .1. собственици на животни компаньони им осигоряват:
1. Условия,грижи и внимание,съобразени с естествените им нужди
2. Достатъчно количество храна и вода
3. Необходимо пространство и движение
4. Условия,които не им позволяват да избягат
5. Ветеринарно-медецинсо обслужване

Наредбата регламентира реда и начина на придобиване на домашен любимец на територията на Столична Община,както и взаимоотношенията между ПВМС и собственици на животни,та в раздел 2
Отглеждане на животни домашни любимци
1. всеки,който отглежда домашен любимец се грижи за здравословното му състояние
2. Всеки се съобразява с естествените му нужди
3. Осигорява му храна и вода съобразно вида и породата му
4. Осигорява му пространство и простор за движение съобразно нуждите му
5. Осъществявя контрол върху поведението му
6. Длъжен е да осъществява ветериналномедицинско обслужване
Това е само част от всички задължения,които отглеждащият домашен любимец е длъжен да спазва,в същото време,ако някой нарани убие и нанесе умишлени и неаргоментирани щети на моя домашен любимец аз не могоа да направя нищо законно в моя полза,най много да пусна молба в прокуратурата,а от там да потърсят отговорност за хулиганска проява или нарушаване на обществения ред,та питам как е възможно аз да имам толкова задължения,свързани и с много разходи а да нямам законова защита от държават.
Настоявам същата да поеме своята отговорност и да приеме закон,който изисква наказание на всеки злонамерено причини смърт и нарани домашен любимец! Това би трябвало да важи и за вяко друго животно,но това не е предмет в момента на моето питане!

#2 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 18 October 2010 - 02:47 PM

Ако искаш да получиш отговор на въпроса си се поразрови във форума, вече има такава тема и в нея всичко е написано....
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#3 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 10:39 PM

Показване на мнениетоkuche100, в 13 August 2010 - 06:27 PM, написа:

Кой и как ще ме защити т.е. как ще ме защити законът,ако някой злоупотреби с моя домашен любимец?!

Ако някой Ви открадне или повреди личното имущество,закона защитава ли Ви?Същото БИ трябвало да важи и за домашния любимец,за който трябва да докажете,че сте собственик със съответните документи и (или) микрочип.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2010 - 12:42 AM

Показване на мнениетоАриел, в 20 October 2010 - 10:44 PM, написа:

Показване на мнениетоkuche100, в 13 August 2010 - 06:27 PM, написа:

Ако някой Ви открадне или повреди личното имущество,закона защитава ли Ви?Същото БИ трябвало да важи и за домашния любимец,за който трябва да докажете,че сте собственик със съответните документи и (или) микрочип.

Ако ми откраднат колата - ще я пуснат за национално издирване и ако са достатъчно бързи ще я намерят преди да са я разглобили.

Ако ми откраднат кучето - ще го търсят ли? Ако ще 10 чипа да има няма да се промени нищо. Положението сега е такова, че просто ни го налагат и ни плашат с глоби и т.н. От друга страна те сами не занят какво да правят. Нито имат преспектива, нито обучен кадър.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 09:21 AM

„Истината е само тази – родната полиция ни пази!“
:ab_041:

Свиха скъпо чихуахуа,ченгета откриха и кучето, и крадци
Миниатюрна порода куче чихуахуа беше ограбено от ръцете на стопанката си и само за часове спасено от столични полицаи, съобщи МВР.
Две 19-годишни момчета нападнали стопанката на скъпата порода и изтръгнали от ръцете на нищо неподозиращото момиче домашния й любимец. Девойката била изненадана в центъра на София и веднага се развикала за помощ, след което отишла в близкото районно и подала жалба за грабежа, разказаха от полицията. Момичето направило подробно описание на двамата младежи и дало снимка на кучето си.
Грабежът бе разкрит от криминалисти от Четвърто РПУ, които само часове след инцидента попаднали по следите на извършителите.
Веднага били задържани 19-годишните В. Б. и Я. П.,, които до този момент нямали криминални регистрации в полицията. Наложена им е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лева. (24часа)

http://www.24chasa.b...rticleId=643900

Майтапа настрана - звучи чудесно, хубаво ще е винаги така да свършва всяка подобна история, без значение дали кучето е скъпо чихи или е наш Шаро.
:flagbg:

#6 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 01:07 PM

Мдам,щерка ми (14 год.) и свиха скапан телефон,тя се оплака на кварталния 5 мин.след кражбата,той и каза да я изчака на местото,където го е срещнала 30 мин.и след 25 мин.се върна с намерения и телефон.А да струва 25 лв.някъде.Не оплювайте генерално,ако обичате.Преди година един кретен нарочно не си махаше колата от тротоара дори,когато го помолих да я паркира,където и е мястото (паркинг слънце има на 10 метра),той се ухили злорадо и си помисли,че нищо не мога да му сторя и ще се принудя все с кучо да заобикалям през локви и храсти заради колата му.Да,ама не-подадох жалба,направиха проверка,откриха го,санкционираха го и ми пратиха писмено известие за резултатите.Оттогава колата не е качвана на тротоар и с Арес си минаваме като бели хора вече.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни