- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Дива горска котка
Публикувано: 29 March 2006 - 11:21 AM
Интересувам се от медикаменти,които действат успокоително на котките,в частност дивите горски котки
При последното ни посещения при ветеринар той горещо ми препоръча да се свържа със Софийски Зоопарк но това не е опция за мен,допредим половин година държанието и не беше особен проблем но в последно време нещата се влошиха...меко казано
малко история:
Намерихме ги под хижа Левски,карловски балкан,бяха изнемощяли,премръзнали,гладни и пищяха неистово,преполагам майка им е била убита,може и да ги е изоставила,но според мен е малко вероятно,решихме да ги приберем,но едното така и не доживя до София,остана само мъжкото
В момента е на около 2 години(предполагаеми),и вече е приблизително 12 килограма,не че е дебел,просто е ОГРОМЕН....допреди година си се държеше като най обикновена домашна котка с малко по буен нрав......всичко започна обаче откакто започнахме да го пускаме навън......нрава му се промени коренно,освен мен и донякъде жена ми други хоре меко казано не понася,тъща и неколкократно пострада от ухапвания без абс никакъв повод....да не говорим за животинките
Преди около 6 месеца започна да ги носи в къши,отначало по 1-2 седмично,сега вече бройката минава 10:мишки,плъхове,полевки,къртици,гълъби,врабчета,няколко таралежа,дори змии....абсолютно всякакви твари,дори други котки и невестулка,като отначало ги оставяше пред вратата на къщата...сега лубимото място е в леглото ми,незнайно защо!отначало беше дори забавно,но нали разбирате че не е особено приятно във завивките ти да намираш трупове ежедневно...да не говорим за щетите които нанася на естествената фауна.....и това са само тези които носи,кой знае още колко невинни добичета е удушил,и като казвам удушил е точно така,не ги яде,просто ги убива,имам чувството че заради спорта го прави,не е гладен,даваме му по 400-500 гр месо дневно
Тази сутрин нещата преминаха всякакви граници,заварихме дакела на жена ми във окаяно състояние,не искам да конкретизирам....
навремето по Discovery бах гледал филм,по който говориха за начини и медикаменти за домашно отглеждане на диви животни,за съжаление почти нищо не си спомням,а по аптеките и самите ветеринари само вдигат рамене и ме съветват да се обърна към зоопарка,което пак казвам не е опция за мен:опитвал съм да го държа в клетка или завързан,горкото животинче....
Как мислите,има ли изход от ситуацията,дали кастрациата ще помогне донякъде?
В краен случай,дали ако го пусна на свобода ще е по добре за него?
ГОРЕЩО благодаря предварително!!
Публикувано: 29 March 2006 - 09:53 PM
Честно казано не знам в какъв град живеете - не го казвайте на глас защото достатъчно ловци биха се зарадвали ан трофей, но общо взето вариантите са два. Да се разходите из мястото от където сте го взели като малк и да проверите има ли ловци и плячка - и да го оставите там ако е безопасно за него като го проверявате на няколко дни как се справя. Другия е да не го пускате вътре - или поне в една стая с дакела. Аз имам 4 кг обикновен котарак който също не би простил на което и да е куче. Особенно ако заплашва стадото котки вкъщи.
Ако дакела е жив - значи нищо не е загубено. С упойващи средства не е добре да го гледате - те далеч не са безвредни. Голяма клетка е по добрия вариант. Има още един трик да отучите котка ловец от лова - но също не е безопасен - храненето с котешки храни(само най добрите марки другите могат и да го убият) предизвиква загуба на интерес към плячката. Но ако по натам решите да го пуснете на свобода ще е неприспособим - ще си търси паничката и ще умре от глад.
Имам молба - сложете снимка да го видя какъв е красив. Или ми пратете на пощата emetic@abv.bg
Публикувано: 30 March 2006 - 08:28 AM
Чудесно е, че сте го спасили, защото е щяло да умре самотно в гората. Дарете на зоопарка там където живеете и ще останете с добри чувства към себе си за спасяването на диво животно, към него-ще можете да го виждате, но то ще бъде в подходяща среда и няма да имате тежкия проблем какво да го правите, как да го гледате.. Държа да ви кажа, че дивите котки в България са защитен вид и предполагам, че ще ви се зарадват и ще ви благодарят в зоопарка. Пишете ми на ЛВ, ако искате съдействие.
Много ви моля, умолявам ви, нямам възможност за личен разговор ДАРЕТЕ го на зоопарк за да може да продължи да има котешки живот. При пускане най-вероятно скоро ще бъде отстреляно, а не може да задържите у дома дива котка, това е най-свирепия хищник в БГ. Не се дресират диви котки, не подлежат на дресура ми каза позната дресьорка на хищници специално я питах и чаках отговора досега. Имайте ми доверие, сблъсквам се много често професионално с подобни проблеми за пробно опитомяване, възпитание и осиновяване.

Публикувано: 30 March 2006 - 09:01 AM
Цитат
Чудесно е, че сте го спасили, защото е щяло да умре самотно в гората. Дарете на зоопарка там където живеете и ще останете с добри чувства към себе си за спасяването на диво животно, към него-ще можете да го виждате, но то ще бъде в подходяща среда и няма да имате тежкия проблем какво да го правите, как да го гледате.. Държа да ви кажа, че дивите котки в България са защитен вид и предполагам, че ще ви се зарадват и ще ви благодарят в зоопарка. Пишете ми на ЛВ, ако искате съдействие.
Много ви моля, умолявам ви, нямам възможност за личен разговор ДАРЕТЕ го на зоопарк за да може да продължи да има котешки живот. При пускане най-вероятно скоро ще бъде отстреляно, а не може да задържите у дома дива котка, това е най-свирепия хищник в БГ. Не се дресират диви котки, не подлежат на дресура ми каза позната дресьорка на хищници специално я питах и чаках отговора досега. Имайте ми доверие, сблъсквам се много често професионално с подобни проблеми за пробно опитомяване, възпитание и осиновяване.
Боже колко мъка ...
Ти ходила ли си в зоопарка в софия примерно? Виждала ли си животните как се изтезават? Коктките особенно - лепорад в клетка 3 на 3 на 3? Там няма каде да се протегне. А в кой зоопарк бяха напръскали очите на лъвицатасъс спрей и беше ослепяла? Някой от по млаките градове беше. Май я приспаха ... Моля спри да гледаш анимал планет - това което дават там е само шоу.
Котката си има инстинктите така като слушам, меко казано. А че няма да се обърне към питомни - няма. Или поне не повече от всяка дива котка - защото дивите животни не правят разлика питомно диво каквото и да си мислят хората.
Виж за отстрелването си права.
Публикувано: 30 March 2006 - 10:18 AM
Може би си ветеринар или зоолог, та даваш категорично мнения? Нямам навика да обръщам внимание на заяждания, неправилни мнения или обикновена логорея. Нямам възможност като студентите и учениците или пък неработещите да съм по цял ден в нета и да съм на всяко гърне мерудия. Отговорно, от гледна точка на моите служебни знания и задължения, заявявам, че отглеждането на диви животни в домашни усковия без специални предпазни мерки е неправилно. Пускането на свобода на бивши домашни питомци е в противоречие с нормалната практика ПО ЦЯЛ СВЯТ.. Би трябвало да се съобразяваме и с интереситв на другите хора и техните домашни животни, отглеждани със стопанска цел.
Моля форумците да мислят и за нормалните интереси на хората и техните задължения като единствен разумен вид на планетата. На първо място в добрата човешка практика навсякъде е човешкият интерес и когато си вземаме домашни любимци желаниято е да се общува с младшите братя. Човекът е спасил диво животно от смърт и това е благородно дело, но му е трудно да го гледа и това също е естествено. Софийският зоопарк е строен с разчет на добри условия за живот на всеки вид. Консултант беше самият Джералд Даръл. Нека не преиграваме със своите си маниащини. Нима ще се чувстваш по-добре ако разбереш след някой месец, че има разкъсани домашни животни някъде.

Публикувано: 30 March 2006 - 11:08 AM
За твое сведение всички сме с професионални задължения, но форума ни е примерно на един браузър разстояние. bl)
И още нещо. Не съм ветеринар и не искам и нямах сърце да стана. А ветеринари са виновни за смъртта на най-разкошното същество живяло някога. Както и на още няколко други малки сладки гадинки. Така че моля те без тяхното експертно мнение.
Публикувано: 30 March 2006 - 12:49 PM
Публикувано: 30 March 2006 - 03:29 PM
Публикувано: 31 March 2006 - 08:46 AM
За мене, предполагам и за 99% от хората най-чудесното нещо, "най-разкошното същество" е човешкото дете. Дори когато е беднооблечено или живеещо в мизерия. Нищо по-свидно нямам от бебенце или тичащо детенце, способна съм да преобърна планини за добруването дори само на едно дете и го правя професионално съобразно законовата уредба в БГ. Колкото и да обичам животните те са за мене домашни любимци и да, младши членове на моето семейство. НО няма да се поколебая в проблемна ситуация кого да предпочета тях или чуждо мръсно, безобразно на вид дете .
emetic Господ да те благослови и напъти в живота.
slawianka Мъдър постинг. Така е. Най-трудното решение е се откажеш от нещо за което си имал голямо очаквания и решението е взето емоционално, а не разумно. За съжаление дивите животни не се опитомяват сега, иска се поколение за да бъдат опитомени. Те се дресират, но дивите котки не подлежат на дресура.

Публикувано: 31 March 2006 - 09:24 AM
Цитат
За мене, предполагам и за 99% от хората най-чудесното нещо, "най-разкошното същество" е човешкото дете. Дори когато е беднооблечено или живеещо в мизерия. Нищо по-свидно нямам от бебенце или тичащо детенце, способна съм да преобърна планини за добруването дори само на едно дете и го правя професионално съобразно законовата уредба в БГ. Колкото и да обичам животните те са за мене домашни любимци и да, младши членове на моето семейство. НО няма да се поколебая в проблемна ситуация кого да предпочета тях или чуждо мръсно, безобразно на вид дете .
emetic Господ да те благослови и напъти в живота.
slawianka Мъдър постинг. Така е. Най-трудното решение е се откажеш от нещо за което си имал голямо очаквания и решението е взето емоционално, а не разумно. За съжаление дивите животни не се опитомяват сега, иска се поколение за да бъдат опитомени. Те се дресират, но дивите котки не подлежат на дресура.
Гослпод май ме е благословил и нпътил с липсата на хора като теб около мен. За съжаление образованието има нещо тежко, особенно ако е грешното.
Мойте котки = моето сърце.
Имах сиамка, невероятно същество, за съжаление почина. За тази котка без да мигна бих заменила цялата планета, живота си и живота на всички останали. За съжаление няма как да я върна.
Публикувано: 31 March 2006 - 03:41 PM
Цитат
И от кога дивата котка е защитен вид и забранена за отстрел? Според сега дейставищя ЗЛОД сроковете за лов на дива котка са следните:
16. Дива котка - от 1 октомври до 28 февруари
- във ферми за дребен дивеч - целогодишно
Публикувано: 31 March 2006 - 03:46 PM
Публикувано: 01 April 2006 - 06:55 PM
Както вече може би неколкократно споменавах Зоопарк не е опция за мен,не искам Муцончо(така му е името)да гледа през решетка до живот
Дакела е добре b) (вече),и понеже питате:тъст ми става най рано и съответно ги храни,обикновено дакела лакомее и прибягва до паничката на котарата...явно повече няма да го прави,преди котарака само го плашеше,явно му е писнало да си бърка носа там където не му е работата
Колкото до това дали се държа грубо с котарака или не....еми той мен обича най много,дори си играем стига да ми позволи времето(е,все пак скагам работни ръкавици,дере ужасно),и в тая връска бих казал че и раздялата въобще не ми е по сърце,ама въобще:МОЛЯ,не ми пишете мейли,НЕ ГО ПОДАРЯВАМ или ПРОДАВАМ:вие продавате ли децата си?Искам просто да намерия оптималния начин за съвмесно семейно съществуване на останалата част от семейството ми и котката
Държа да отбележа,че аз подобна котка не съм имал:както знаете във една къща гризачи има винаги:след неговото появяване те почти изчезнаха,да не говорим за колорита който той внася в семейния ни ресторант,опънат пред камината,хората му се възхищават истински
Колкото до отстрелването:преди около 2 месеца имахме посетители:белгийски ловци отседнали във резерват Студена,единия го забеляза,разглежда го къмто 30 мин,след това ме попита дали го продавам,на което аз разбира се отказах,на което той искрено съжали...щял поне сребърен медал да вземе,имал перфектна козина и опашка...представяте ли си?Ако не ги беше довел вуйчо ми щях аз да ги отстрелям собственоръчно....европейци!
Бих желал темата да отстрел и подобни да не се коментира,благодара ви!
Моле ви,не се карайте заради темата ми,просто желаех помощ,нали сме тук всички приятели които си помагаме със съвети? ;)
emetic::::
пробвали сме със Уискас и Китекат:от тези храни буквално полудява,катери се по външните стени чак до покрива и се хвърля от там,да не говорим че имам чувството че е постоянно разгонен
Би ли ми препоръчал макра(от която да не лудее),все пак аз не съм спец в областта?мерси в аванс!
Господин Наплатанов.......защо не пишете тук?Или не ви е удобно пъблично,а само чрез съобщения?Както мисля споменах по горе,дайте да одерем вашето домашно животно(или друго),а аз ще ви дам не 200 а 500лв
гн.Здравко Бояджиев,да ми живеете,дилянката до някъде помогна,вече е доста по спокоен,дори мърка:хапчето жена ми ще го купи утре,за съжаление времето и работата ни е притиснало доста,моля ви,свържете се с мен на мейла или на 088 7727734:заповядайте на обяд или вечеря със семейството си при нас(за моя сметка разбира се),ще съм много поласкан,ако се сетите за нещо друго моле пишете
Искрено се радвам че толкова много хора искат да помогнат по един или друг начин,моля,за мнение и съвети съм винаги отворен
Още един път благодаря ви за вниманието,успешна седмица,ако мога ше проверявам и отговарям по често
Публикувано: 01 April 2006 - 07:10 PM
Публикувано: 02 April 2006 - 03:49 PM
Публикувано: 02 April 2006 - 05:00 PM
Цитат
Много красив речник за човек имащ претенции към когото и да било. Добър пример давате на младите. Браво. Радвайте се, че не мога да се срещна с Вас за ме видите какъв изрод съм b) . Най неучтивото е че поставяте всички ловци под един знаменател - ИЗРОДИ. А Вие какъв човек сте? Е вярно е че нямам родословие, но това незначи че не съм човек, нали? Всъщност имам лична карта, а доколкото знам тя се издава на хора b)
И защо ли Ви обръщам изобщо внимание. Убий глупака с мълчание bash oleeee
Публикувано: 02 April 2006 - 05:29 PM
Цитат
Цитат
Много красив речник за човек имащ претенции към когото и да било. Добър пример давате на младите. Браво. Радвайте се, че не мога да се срещна с Вас за ме видите какъв изрод съм b) . Най неучтивото е че поставяте всички ловци под един знаменател - ИЗРОДИ. А Вие какъв човек сте? Е вярно е че нямам родословие, но това незначи че не съм човек, нали? Всъщност имам лична карта, а доколкото знам тя се издава на хора b)
И защо ли Ви обръщам изобщо внимание. Убий глупака с мълчание bash oleeee
Ами като ще ме убиваш хайде мълчи де. Нали си свикнал да убиваш. Може би заради храна - явно не ти стига и ловиш храна. Някой който происто иска да си живее живота без да ти пречи същество като мен, теб, живо същество.
Аз съм от младите, макар и не чак толкова вече. И честно да ти кажа - такива като теб не искам да наричам както и да е. Просто убийци. Убиваш ли, получаваш ли удоволствие да убиваш, отиваш ли на територията на съществото за да го убиеш - за мен си под един знаменател. Без значение какво точно убиваш, дебелокожо същество не можещо да види очите на жертвите си. Гледало ли те е умиращо същество в очите, мен да. И знам че никой, ама никой не трябва да умира. Ако не мооже изобщо то поне не насилствено.
ПП: Ако само хора като теб даваха пример до сега да сме се изклали наоколо.
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »