Дива горска котка
Публикувано: 03 April 2006 - 05:03 PM
Ами 6том ве4е знае6,4е не сам в БГ,зна4и знае6 и каде сам?!А слу4аино да знае6,4е тук има резервати и за хора?!...Ето ти тема за размисал...

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 03 April 2006 - 06:45 PM
Цитат
Не се сравняват хората и животните що се отнася до подобни неща. Ми тогава ако смяташ всички за равни лекувай се при ветеринар. Обещавам да завърша докато се върнеш в БГ и да те лекувам на половин цена душко.
Много ми е мъчно като прочета мнение като това ...... особено от бъдещ ветеринар. Няма да питам и как са ви правили демонстрацията, според която всяко улично куче е носител на тения. В една друга тема тук имаше изследване и беше доказано, че едва 0.3 % от кучетата са носители. А и да ти кажа не съм забелязала за безпородните животни да ни взимате по-малко пари като ги водим на преглед.
Публикувано: 03 April 2006 - 06:48 PM
Поздрави!
Публикувано: 03 April 2006 - 07:25 PM
Цитат
Айде успокойте се вече. Убийците са в затвора. ;) А ловците не правят нищо ПРОТИВОЗАКОННО деца!
Поздрави!
Въпрос на гледна точка е кое е законно и кое не е. Инквизицията законно е горила хора и животни, но днес ние гледаме на това като на мръсно и садистично убийство. Сигурна съм, че след време и ловът ще бъде осъден като убийство. Нима сте гладни, че сте тръгнали да убивате?
Публикувано: 03 April 2006 - 07:34 PM
Успех се пак,каквото и да е решението за писанчото!!
Публикувано: 03 April 2006 - 08:31 PM
Цитат
Ами-може да ми подарят едно,например...6те му осигуря перфектна полудива флора и фауна,без да го затварям в клетка. r)
Ина4е вапросат ти е доста сериозен и наистина кам едно такова сабитие трябва да се подходи внимателно.,разваждането на диви животни в дома6на среда крие много рискове.

Публикувано: 03 April 2006 - 10:25 PM
Публикувано: 03 April 2006 - 11:53 PM
Форумът е на път да бъде превзет от скучаещите злобари от форум "котки" в дир-а ?! bl) Не мога да повярвам !
Ще помоля обаче новодошлите да бъдат тук етични и да забравят злобния и отмъстителен тон характерен за словесните престрелки в дир-а, защото подобни "изявления" няма в никакъв случай да се толерират...
Нали, emetic ... r)
Алеле, manus, какво е "сполетяло" правописа ти... l)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 04 April 2006 - 08:17 AM
Давам му билката дилянка(някой питаше):интересното е че той сам си я гризе,изпитва влечение към нея(доста ароматна е бтв,познат мирис но немога да се сетя на какво ми напомна,може по друг начин да се казва,тука бабите така и викат,освен това му бихме 3cat нещо си:направа си стана котарак за пример
незнам обаче до кога ше го държи...а и снощи орева махалата,май се е разгонил,
на жената прабаба и на 101 години,и сутринта ме обвини че отглеждам цитирам:турски дяволи,не била чувала такъв вой до сега ;)
Партньорка казвате...е откъде да я намерия?А и кой ше гледа после зверчетата?то да бяха нормални котараци да,обаче аз лично не си представям още 3-4 подобни "дяволи" тук,току виж удушили бабата..един да,ама повече......
А той си има доста свобода,ходи си където поиска,обикновено зимата лежи на топло по цял ден,сега също е така,цял ден лежи някъде,а вечер митарства...донякъде се успокоявам че е доста плашлив,и това може би го спасява донякъде
Да,варя му телешко или пилешко:сурово не яде,дори съм пробвал да не му давам няколко дена,да си яде жертвите,не ги яде,само се върти около паницата в очакване...в тази връзка искам да искажа благодарности на emetic:от тази храна се чувства добре и не дивее...само да не напълнее от нея,че и без това е вече 13кг(премерих го сутринта)
Колкото до ловците...аз също съм ловец,горд притежател на 2 карабини:за разлика от другите обаче от моето ловуване са пострадали единствено няколкото кашона керамични паници,половин кубик тухла-4ка,както и 3ма цигани(сега за сега):
Ловния билет е най лесния начин за един човек да си набави оръжие...все пак една къща има нужда от зашита...за тези които убиват добичета заради тръпката:приятели,не сте гладни,тръпка има и във паничките....и във циганите ;)
Интересен факт който не бях споменал по рано:ако му остане някаква храна(редки случай)най грижливо си я закопава във градината винаги на едно и също място,поведение,което според мен е по присъщо на кучетата,нямам идея дали е така при другите горски котки
Виждам че отново спорите и се нападате....добре де,гледам ветеринари има тук,дори чуждестранни до колкото разбирам,вместо да се обиждате ми помогнете!Вие сте специалисти,дайте съвет вместо да се нападате,няма да го тъпча с бурени цял живот(а и той свършва,пак трябва да обикалам по бабите)дайте идея за някаквъв медикамент моля ви
Публикувано: 04 April 2006 - 01:59 PM
Цитат
Форумът е на път да бъде превзет от скучаещите злобари от форум "котки" в дир-а ?! bl) Не мога да повярвам !
Ще помоля обаче новодошлите да бъдат тук етични и да забравят злобния и отмъстителен тон характерен за словесните престрелки в дир-а, защото подобни "изявления" няма в никакъв случай да се толерират...
Нали, emetic ... r)
специално заради теб се регистрирам тук.
1. явно не си много запозната, но в клуб котки в дир-а пишат много повече хора, отколкото тук, т.е. не сме скучаещи
2. стремим се да поддържаме добър тон, да си помагаме и да обсъждаме интересни неща за нашите любимци. не сме "злобари" в отношенията помежду ни. повечето от нас реагират остро, когато уличните котки се използват за тренировки на кучета
3. не "вашият", а "нашият" форум привлече доста от пишещите тук. на което аз лично се радвам, ама май е причина за "злобарска" завист от твоя страна
4. еметик ви е отворила очите за много неща, чела съм темите назад, мисля, че не може да попада в категорията на "новодошлите"
5. от етични принципи в дир-а не се прехвърлят теми от дог бг, а ако това се прави е единствено от котколюбие...
мисля, че е доста жалко и грозно хора, които споделят едно и също отношение към домашните любоимци да бъдат наричани злобари от тези, оито претендират, че обичат животни.
и... към собственика на дивата котка:
знам някои неща за храненето на котките, искам да ви кажа, че не е полезно да се дава единствено сварено месо. при варене или каквато и да е топлинна обработка се губи значително количество от една много важна аминокиселина за котките - таурин. освен това котката се нуждае и от минерали, ензими, дори витамини, които се съдържат само в суровото месо и кости. за здравето на вашата котка най - добрият вариант е да изяжда плячката си.
за нрава й - единственото, което съм прочела по въпроса е относно домашни котки, които са по - "злобни". това е даването на успокоителни. съмнявам се, че в бг има нещо подходящо, пък и така ще направите от нея 1/2 котка. мисля, че са ви необходими професионални консултации, обсъждането по форуми няма да ви даде търсените отговори.
аз лично ви благодаря, че сте споделил проблема си, за мен е доста интересен, надявам се и в бъдеще да ни информирате.
Публикувано: 04 April 2006 - 04:11 PM
За собственика на котарака - радвам се че помогнах. Не знам дали ще надебелее, вкъщи не са на тази храна, общо взето са на готвена.
Публикувано: 04 April 2006 - 04:20 PM
Цитат
Цитат
Нали, emetic ... r)
специално заради теб се регистрирам тук.
1. явно не си много запозната, но в клуб котки в дир-а пишат много повече хора, отколкото тук, т.е. не сме скучаещи
2. стремим се да поддържаме добър тон, да си помагаме и да обсъждаме интересни неща за нашите любимци. не сме "злобари" в отношенията помежду ни. повечето от нас реагират остро, когато уличните котки се използват за тренировки на кучета
3. не "вашият", а "нашият" форум привлече доста от пишещите тук. на което аз лично се радвам, ама май е причина за "злобарска" завист от твоя страна
4. еметик ви е отворила очите за много неща, чела съм темите назад, мисля, че не може да попада в категорията на "новодошлите"
5. от етични принципи в дир-а не се прехвърлят теми от дог бг, а ако това се прави е единствено от котколюбие...
мисля, че е доста жалко и грозно хора, които споделят едно и също отношение към домашните любоимци да бъдат наричани злобари от тези, оито претендират, че обичат животни.
и... към собственика на дивата котка:
знам някои неща за храненето на котките, искам да ви кажа, че не е полезно да се дава единствено сварено месо. при варене или каквато и да е топлинна обработка се губи значително количество от една много важна аминокиселина за котките - таурин. освен това котката се нуждае и от минерали, ензими, дори витамини, които се съдържат само в суровото месо и кости. за здравето на вашата котка най - добрият вариант е да изяжда плячката си.
за нрава й - единственото, което съм прочела по въпроса е относно домашни котки, които са по - "злобни". това е даването на успокоителни. съмнявам се, че в бг има нещо подходящо, пък и така ще направите от нея 1/2 котка. мисля, че са ви необходими професионални консултации, обсъждането по форуми няма да ви даде търсените отговори.
аз лично ви благодаря, че сте споделил проблема си, за мен е доста интересен, надявам се и в бъдеще да ни информирате.
10x za otgovora ti!!!Imam samo edna belejka-izob6to NE tryabva da se dava svareno meso,to ne samo,4e tryabva da e surovo-ne prosto razmrazeno surovo,a pryasno...imenno toplata krav i plat sadarja onezi taka vajni za organizma na hi6tnika sastavki!!!

Публикувано: 04 April 2006 - 04:29 PM
Ве4е не мога да те разбера,наистина!Какво вса6тност иска6-да помогне6 на котката или на себе си в савместното ви сажителство!?
За какво 6те и дава6 каквото и да било-за това,4е е НОРМАЛНА ДИВА котка и 4е реагира като такава...???Ве4е написах на преди6ната страница мнението си,само 6те допалня:може да се обади6 до зоопарка в София и да попита6 специалист за дневния порцион на хи6ника и да запомни6 едно-всеки хи6тник ТРЯБВА да има един ден в седмицата,в които да НЕ ЯДЕ!
А наи-добре е да запо4не6 да го у4и6 да яде само сурово месо и да се опита6 да го адаптира6,т.е. да го подготви6 за живот на свобода и...да го пусне6 в някоя за6титена зона-там,кадето тои наистина 6те се 4увства наи-добре!

Публикувано: 04 April 2006 - 09:43 PM
Публикувано: 05 April 2006 - 12:12 AM
Цитат
Нали, emetic ... r)
alekian_yona какво се случва при теб?Ако не знаех че си модератор щях да си помисля от казаното че и ти си някой от скучаещите злобари a) Искам само да ти кажа че трябва да се радваш че толкова хора пишат тук,а не да проявяваш собственически чувства относно форума ТИ.
Ще се радвам да ми отговориш на следните въпроси.Наистина ли като човек който уж обича котките,не ти се повръща от изказванията на хора като конак,не ти ли се повдига от самите такива хора???Или може би ги подкрепяш??????? bl) Или може би ти би предпочела такива хора да пишат във ВАШИЯ форум,ама не и хората от дира,които мога да ти кажа че съставляват най готиния форум който съм срещала,най малкото защото такъв като конак не може и да припари,пък камо ли да си бълва болните брътвежи родени от бълнуванията на един болен мозък?И за последно да те осведомя изпаднала си в ужасна заблуда ако мислиш че сме злобари,напротив това са хора обичащи животните,готови да си помагат със съвети,умеещи да се радват на чуждите радости и да съпреживяват,и не на последно място разбиращи от котки.Е как очакваш ми кажи да не им стане на такива хора кофти от забавленията на някакви изверги?Ти какво очакваше след подобни изказвания?
И не на последно място забележи че със злобното си изказване ти току що се показа точно като злобар!честито! bravoS
Публикувано: 05 April 2006 - 10:06 AM
Била съм във форумите на дира и не съм очарована. По-скоро съм потресена от липсата на познания, изслушване на другите и способност да промениш своето мнение, ако не е правилно. Всяка позиция се защитава до последно. Човекът е единствения разумен вид и БИ трябвало да може в зависимост от новополучените знания да променя своето мнение.
Определено сме се чудили с колеги как е възможно хора, които твърдят, че работят по цял ден да са по всяко време в нета, следят всеки постинг по темите и веднага са линия да се постнат дори само с емотиконки. Има километрични изказвания, невпопад встрани от темата. Следяхме една тема за която бяхме информирани след инцидент в софийско училище, всички се втурнаха да съчувстват на една майка, която излъга и след като се установи лъжата - там е имало много неучаствали деца в инцидента, продължиха да бърборат. Толкова за скучаещите злобари.
Професионализмът е присъщ на имащите знания. Обикновено се получават след получаване на съответно образование. Ако е резултат на дългогодишна практика се доказват с получените резултати. На изложбите за котки у нас и в съседните страни не съм виждала ВАШИТЕ котки. А на Йона, Христо Симеонов, д-р Попов и други форумници тук. Да, на изложбите във Пловдив участвуват и членовете на Пловдивското фелинеложко дружество, но аз ги познавам и знам, че не са злобари и не постват в дира.
tsveti няма условия за отглеждане на диви животни в незоопаркови условия. Може би ако имаш личен зоопарк да. Развъждането в домашни усковия е просто неразумно и детинска прищявка на презадоволени и много свободни хора.
Разгонването се премахва единствено с катрация, всичко друго е отрова. Дилянката е валериана...
Ловците не са ловци за да ловят домашни котки. Няма закон за забрана дейността на типове като конак. Стрелбата по панички си е много приятна и е спорт. Има си и правилници и т.н. Аз мисля, че съм добър стрелец, но никога не съм стреляла по животни, има си стрелбища.

Публикувано: 05 April 2006 - 10:28 AM
"кет шоу" за мен е ненужна снобария. приятно е да гледаш хубави котета, но малко посетители остават за награждаването. поради тази причина доскоро нямах регистрация в дог-а.
не можеш да поставяш дори два клуба под общ знаменател, безсмислено е.
разводняване на теми? - темата е за дивата котка, не за ловците, още по-малко за дир-а.
мисля, че е редно да не коментирате друг клуб тук, все пак претендирате за етика, професионализъм, изложбени котки и някакви познания.
Публикувано: 05 April 2006 - 10:48 AM
Цитат
Била съм във форумите на дира и не съм очарована. По-скоро съм потресена от липсата на познания, изслушване на другите и способност да промениш своето мнение, ако не е правилно. Всяка позиция се защитава до последно. Човекът е единствения разумен вид и БИ трябвало да може в зависимост от новополучените знания да променя своето мнение.
Определено сме се чудили с колеги как е възможно хора, които твърдят, че работят по цял ден да са по всяко време в нета, следят всеки постинг по темите и веднага са линия да се постнат дори само с емотиконки. Има километрични изказвания, невпопад встрани от темата. Следяхме една тема за която бяхме информирани след инцидент в софийско училище, всички се втурнаха да съчувстват на една майка, която излъга и след като се установи лъжата - там е имало много неучаствали деца в инцидента, продължиха да бърборат. Толкова за скучаещите злобари.
Професионализмът е присъщ на имащите знания. Обикновено се получават след получаване на съответно образование. Ако е резултат на дългогодишна практика се доказват с получените резултати. На изложбите за котки у нас и в съседните страни не съм виждала ВАШИТЕ котки. А на Йона, Христо Симеонов, д-р Попов и други форумници тук. Да, на изложбите във Пловдив участвуват и членовете на Пловдивското фелинеложко дружество, но аз ги познавам и знам, че не са злобари и не постват в дира.
tsveti няма условия за отглеждане на диви животни в незоопаркови условия. Може би ако имаш личен зоопарк да. Развъждането в домашни усковия е просто неразумно и детинска прищявка на презадоволени и много свободни хора.
Разгонването се премахва единствено с катрация, всичко друго е отрова. Дилянката е валериана...
Ловците не са ловци за да ловят домашни котки. Няма закон за забрана дейността на типове като конак. Стрелбата по панички си е много приятна и е спорт. Има си и правилници и т.н. Аз мисля, че съм добър стрелец, но никога не съм стреляла по животни, има си стрелбища.
pappy сорри но това което казваш за дира са пълни глупости.Нито за изслушването е вярно,нито за промяната на мнения.А професионализма далеч не е резултат на голи знания,а на дългогодишен опит.въобще е наивна комунистическата представа че като вземеш ВИШОТО и пътят ти към просперитета е обсипан с цветя и рози r)
А и много хора работят по 12 часа на ден пред компютър,това за учудването причинено от факта че много хора пишели.По скоро причината да пишат много хора е друга,но май не ви се ще да си признаете пред себе си.Също това за котките и явяванията им по изложби не е вярно.Само че хората в дира са малко по другояче настроени към умишленото смесване на гени и създаване на животни,обречени на стадание през целия си живот,несподобни да дишат нормално,получаващи артрит и т.н.Не за всички развъдни котки става въпрос,но ги има и такива.Аз имам породиста котка сиамка,както и няколко обикновени,имам и породист териер и ги разбиваме по изложбите тук в Германия,така че изложбите в бг не ги хвали особено,знаем за какво става въпрос.Поне тук по изложбите не чуваш на всяка втора дума че се продават и т.н. най малкото защото не е по правилата на една такава изложба,и представяш ли си,хората го спазват bl)
За лова,забрави ли че повечето ловци стрелят не по панички,а по живи същества.И не мога да повярвам че съществуват хора които убиват за удоволствие,та дори и първобитния човек не е убивал за удоволствие,а за да се храни.И би ли била толкова убедена,ако някой реши да си пробва кучето на твоята котка?
И какво те интересува в крайна сметка за отделните хора кое било върха на любовта,това е въпрос на ценности,нагласа и преживяно.И не са любителите на животните тези които убиват по улиците и за които човешкия живот не струва нищо,прочети статистика,увери се сама.Мисля че само този който може да изпитва огромна любов към животните,към тяхната чистота,той е способен да обича истински и хората,да приявява търпение и разбиране.И като казах това да ти кажа,забравете обидите и нарицателните,с които определяте хора които не познавате.И бъдете здрави!
Публикувано: 05 April 2006 - 11:09 AM
Цитат
Не мислех да взимам отношение по темата, но вече и аз се подразних от развоя на темата.
Първо по въпроса за мястото на дивите животни, защото все пак това е основното, което би трябвало да се обсъжда в тази тема. Мястото им е в природата, в естествената им среда, а не затворени между 4 бетонни стени! И ако любимият ти вид, т.е. човека не беше така настроен, че да унищожава всичко живо със садистична наслада, може би тази животинка щеше да има шанс да изживее живота си така както природата е повелявала - сред себеподобните си в естествена среда.
Що се късае до това на каква възраст какви приоритети трябва да има човек, след като си толкова толерантна и склонна да се променяш, моля те избягвай да даваш оценки кое е нормално и кое не. Обичаш деца и те са за теб важните - хубаво! Не е нужно във всеки твой пост това да е второто изречение. Ние сме достатъчно възрастни, за да си определяме любовта и целите в живота сами.