За домашните "бездомници" бивша: "две сладки кученца си търсят стопани"
Публикувано: 22 August 2010 - 03:01 PM
мод
Втора редакция:
Зa да не седи тази тема най-отгоре в Без дом я местя тук.
Също така й давам ново име. Нека имаме тема, в която да обясним подробно какъв е проблема с домашните "бездомници", за да може да се дава линк към нея в други подобни случаи.
Не че не е писано до безкрай, но все пак - нека опитаме да обясним трезво и логично отново.
Публикувано: 22 August 2010 - 07:21 PM
Днес тази тема, след 6 месеца нова.
Отговори на въпроса "защо", можете да намерите ТУК - графа Заплождане и Преди да развъждате.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 August 2010 - 11:44 PM
Желая Ви здраве и душевен мир.
Публикувано: 23 August 2010 - 12:15 AM
eleneva, в 22 August 2010 - 09:49 PM, написа:
Желая Ви здраве и душевен мир.
Заядливостта на хората от форума произтича от вашата неосведоменост по наболели въпроси. Живеем в държава, която само взема от джобовете ни. Никой не хае за другия. Тук една шепа хора се скъсват от работа, за да успеят да осигурят домове на крайно нуждаещите се БЕЗДОМНИ кучета, които ежедневно измират по улиците, размазани от коли, отровени от хората, или измъчвани от човекоподобни индивиди, оперирани от чувство за вина! Вашите желани кученца биват конкуренция на гореспоменатите кучета. А това не е добре. Вие сте потенциален развъдник на бездомни кучета. Подарявате съзнателно произведени кученца, които някой ден може да се окажат в кръговрата на улицата. Некастрирани, бъдещи фабрики за малки нещастни, страдащи животинки, които умират глад и ядат само бой! Умишленото развъждане на безпородни животни, които ще дадете на първия обадил се на обявата ви, е просто безумие! Няма спор, че кучето е красиво! Сигурно е и умно! Но същите тези качества, че и отгоре, притежават и страдащите по изолаторите душици, които чакат човешкото благоволение. Не можете да им отнемате шанса да бъдат щастливи! Вашите желани кученца са желани от ВАС. Гледайте си ги подобаващо! Вие виждате в тях сладки създания, които няма как да не харесаме. Ние виждаме в тях още две бедни създания, които някой ден може би ще си имат отново тема тук. Но в нея няма да има доволно размазни на дивана бебета, а (да не дава Господ), слаби, омърлушени, бити, газени от автомобили, или просто натирени създания с тъжен поглед, казващ:"Къде сбъркахме?!"
Публикувано: 23 August 2010 - 11:26 AM
Много хора, добри стопани на собствените си кучета, нямат представа за страданията, несигурния и кратък живот на бездомниците и ги подминават с мисълта, че са твърде много и на всички не можеш да помогнеш. А в желанието си да възпроизведат собственото си любимо куче не си дават сметка колко от раздадените 5...8 кученца ще имат наистина сигурни домове и дали някои от тях няма да мултиплицират нови бездомници и да продължим да наливаме вода в сито.
Иска ми се такива хора веднъж да вземат вкъщи едно поизраснало, малтретирано, несоциализирано куче, да се опитат да му помогнат и тогава, вярвам, тонът ще им се стори твърде добронамерен.
С най-добри чувства към авторката на темата и пожелание за успешно задомяване!

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.
Публикувано: 23 August 2010 - 12:12 PM
Публикувано: 23 August 2010 - 12:39 PM
Цитат
С родителите ми решихме, че няма да ги оставим на такава мъчителна и жестока съдба. Затова искам да ви попитам, първо, какво може да се направи, за да се отнемат милите животинки от този, така нарече "човек". Тъй като законите ни са калпави, едва ли ще могат да му се отнемат без съответно заплащане. И освен това, дори ...и да ги спасим, няма да имаме къде да гледаме още 5 животинки.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 23 August 2010 - 12:50 PM
Също така й давам ново име. Нека имаме тема, в която да обясним подробно какъв е проблема с домашните "бездомници", за да може да се дава линк към нея в други подобни случаи.
Не че не е писано до безкрай, но все пак - нека опитаме да обясним трезво и логично отново.

Публикувано: 23 August 2010 - 04:00 PM
eleneva, в 22 August 2010 - 05:18 PM, написа:
Желана или планирана бременност едва ли дава плодове, на които се търси дом по форумите.
Какво ли ще стане с тези "желани" същества, ако не им намерите дом до 2-3 месеца?
Пожелавам им, да им намерите дом. Но помислете все пак - кастрацията не е мръсна дума, има много плюсове.

Публикувано: 23 August 2010 - 04:16 PM
Вчера видях на кварталния зоомагазин две нови обяви за продажба на бебета - каракачанки и немски овчарки. И снимки - сладки бебоци, които не се знае в чий заден двор ще изгният. Примери - много. А техните деца? Хора, не гледайте само до пред носа си, хайде да поразсъждавате какво ще стане поне година напред.
Публикувано: 23 August 2010 - 05:30 PM