Имаме американски кокер на 1 година и 8 месеца зехме го на 4 месеца много добро и послушно куче е във вкъщи,но навън е много агресивен към чужди хора опитва се да захапе всеки който минава пред него.Моля някой да ми даде съвет как да се справя с агресията му? Благодаря предварително ;)
Агресивен кокер шпаниол
Публикувано: 28 August 2010 - 12:00 PM
Не съм запозната много много,но според мен трябва да го овладееш.Когато минавате покрай друг човек,кажи му да седне,ако почне да се дърпа го критикувай,кажи му рязко не.Овладей го,покажи му че това не ти харесва или нещо такова.
Дано да помогне.
Дано да помогне.
Публикувано: 28 August 2010 - 02:04 PM
didi74, в 22 August 2010 - 10:20 PM, написа:
Имаме американски кокер на 1 година и 8 месеца зехме го на 4 месеца много добро и послушно куче е във вкъщи,но навън е много агресивен към чужди хора опитва се да захапе всеки който минава пред него.Моля някой да ми даде съвет как да се справя с агресията му? Благодаря предварително ;)
Ползвайте намордник.
Публикувано: 28 August 2010 - 03:09 PM
dog.bg, в 28 August 2010 - 01:09 PM, написа:
didi74, в 22 August 2010 - 10:20 PM, написа:
Ползвайте намордник.

Публикувано: 01 September 2010 - 11:02 AM
добре, имам следния въпрос.
Кучето налита, а какво правите вие?
Викате му с един пълен с отчаяние глас Не! Не! Флъфи пу! Не хапи тоя човек, моля те...
После като забърка кашата го спасявате и викате по другите да си приберат кучето, щото вашето прави проблеми.
Цък, цък ... няма да стане.
А представете си, че имате каракачанка. Че вие ще изтрепете бая народ.
Всъщност размера на кучето е въпрос само на "демиджа" дето викат геймърите, но същината си е една и съща. Вие налагате правилата над кучето, то трябва да прави каквото вие искате, не каквото на него му се ще. Като тръгне да налита, рязко изтегляте повода, дори и да го тръшнете по гръб и казвате "Не". Или го цапардосвате с преднага част на каишката по главата. Не се притеснявайте, на кучето нищо му няма, а и то няма да се обиди - напротив, ще се впечатли от това, че сте му показали, че всъщност вие сте някакъв стопанин.
Съжалявам да го кажа, нособствениците на кокери не знам защо си мислят, че кокера е плюшена играчка и внимават да не я счупят. Кокера е много сериозно ловно куче, което по прищевка на времето се е превърнало в украса към домашния интериор. Третирайте го с необходимата сериозност и го възпитавайте точно така както бихте го възпитавали ако беше ротвайлер. Размерът, както казах, в този случай не е от значение. От значение е да е ясно кой определя правилата - вие или кучето. Покажете му, че поведението му не ви харесва и не желаете да го толерирате.
Кучето налита, а какво правите вие?
Викате му с един пълен с отчаяние глас Не! Не! Флъфи пу! Не хапи тоя човек, моля те...
После като забърка кашата го спасявате и викате по другите да си приберат кучето, щото вашето прави проблеми.
Цък, цък ... няма да стане.
А представете си, че имате каракачанка. Че вие ще изтрепете бая народ.
Всъщност размера на кучето е въпрос само на "демиджа" дето викат геймърите, но същината си е една и съща. Вие налагате правилата над кучето, то трябва да прави каквото вие искате, не каквото на него му се ще. Като тръгне да налита, рязко изтегляте повода, дори и да го тръшнете по гръб и казвате "Не". Или го цапардосвате с преднага част на каишката по главата. Не се притеснявайте, на кучето нищо му няма, а и то няма да се обиди - напротив, ще се впечатли от това, че сте му показали, че всъщност вие сте някакъв стопанин.
Съжалявам да го кажа, нособствениците на кокери не знам защо си мислят, че кокера е плюшена играчка и внимават да не я счупят. Кокера е много сериозно ловно куче, което по прищевка на времето се е превърнало в украса към домашния интериор. Третирайте го с необходимата сериозност и го възпитавайте точно така както бихте го възпитавали ако беше ротвайлер. Размерът, както казах, в този случай не е от значение. От значение е да е ясно кой определя правилата - вие или кучето. Покажете му, че поведението му не ви харесва и не желаете да го толерирате.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 01 September 2010 - 04:26 PM
didi74, в 22 August 2010 - 08:20 PM, написа:
Здравей ,
изглежда имате доста сериозен проблем - трябва да се запитате къде грешите във възпитанието на вашия любимец . Въпросът с агресията е многостранен трябва да се намери причината за да се разреши . Разкажете ни повече за кучето и начина ви на живот - ежедневието ви . Много често става въпрос за нещо ,което вие грешите и кучето изпада в стрес .
Ако имате възможност заповядайте на семинара , който организираме на 11 и 12 септември - безплатен е и ще се опитаме да разрешим проблема семинар линк 1
My link 2
Страница 1 от 1