Dog.bg Форуми : Вярвате ли на това?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Вярвате ли на това? Кастрирали 80% от бездомните в София... Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 23 August 2010 - 01:42 PM

Цитат

Около 80% от бездомните кучета в София са кастрирани, похвали се директорът на общинската фирма "Екоравновесие" Петър Петров.
По негови думи програмата за намаляването на популацията им в столицата се движи успешно и през следващите няколко години резултатът ще е видим за хората.
"В момента по улиците се разхождат около 9500 кучета без дом, като голяма част от тях не могат да се размножават. Това означава, че те ще намаляват бавно, но сигурно. Но има и много собственици на домашни любимци, които ги изоставят, което допълнително усложнява ситуацията", добави Петров.
Според него преди 3 години бройката на кучетата без подслон достигала внушителната стойност от 20 000.
Шефът на "Екоравновесие" разкрива пред в."Труд", че общината усилено работи по изграждането на два нови приюта в столицата, всеки с капацитет над 500 места.
В момента София разполага с два общински кучкарника в селата Сеславци (250 места) и Долни Богров (500).
"С построяването на бъдещите изолатори ще стане възможно всички животни да бъдат прибрани от улицата", заключи Петров.

от тук
Не вярвам на хвалбите на шефа на Екоравновесие. Вярвам на очите си.
Мисля, че тази новина не се пуска току-така: общинската програма за намаляване на популацията на бездомните, доколкото помня, предвиждаше до 2011 да няма бездомни по улиците.
Интересно е, какво ще последва след някой и друг месец.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2 Потребителят е офлайн   Jarrita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2010 - 06:50 PM

Вярвам само наполовина. Може и 80 процента да са кастрираните, но със сигурност не от Екоравновесие, а от доброволци, поне в нашата част на Младост. Всъщност, при нас няма нито едно куче, което да е кастрирано от Екоравновесие.

#3 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 10:53 AM

На мен ми прави впечатление, че повечето от кучетата в нашия район са кастрирани - или поне имат "кръцнато" ухо. Само че също така ми прави впечатление, че тези кучета, които са в нашия район, първо се увеличават като брой много за последните няколко месеца, и второ - не са нашите бездомници. Май Еко-то са ни харесали.:dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 11:44 AM

Хахаха, Jarrita, според мен просто в Младост сме случили на всичките останали 20%...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#5 Потребителят е офлайн   Jarrita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 12:00 PM

Показване на мнениетоTania Toteva, в 24 August 2010 - 08:58 AM, написа:

На мен ми прави впечатление, че повечето от кучетата в нашия район са кастрирани - или поне имат "кръцнато" ухо.

При нас, независимо от това, че са кастрирани от доброволци, ушите са кръцнати при кастрацията, за да не вземат да ги приберат от Екоравновесие. Обаче няма да се учудя, ако Екоравновесие си ги припишат като бройка заради маркировката.

#6 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 24 August 2010 - 12:19 PM

Не, не вярвам. Най малкото защото виждам все повече кучета около блоковете, вече дори и в парка, в който се разхождам с кучетата си. Не вярвам и защото не са отстранени нито един от проблемите, които водят до увеличаването на уличната популация, не е контрол и няма санкции за безразборното въдене на кучета, няма санкции за стопани, захвърлили и изоставили кучетата си или техни малки.

Кучетата по улиците на София няма да изчезнат, напротив - ще се увеличават.

#7 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 August 2010 - 03:43 PM

ами и да са кастрирали 80
постъпленията дом-улица са с такива темпове, че
всяка изхърлена домашна женска - докато я хванат вече е снесла поне едно кучило

#8 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 04:03 PM

Е... значи останалите 20% живеят в нашия квартал....Смешник.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни