Dog.bg Форуми : Зверство -убито и одрано куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Зверство -убито и одрано куче Оцени темата: ***** 3 Гласове

#121 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 September 2010 - 11:38 PM

"Вместо убитото животно, осиновителите ще отведат в Холандия негова сестричка."

Осиновиха я, но и тя почина в самолета, на път за Холандия. По непотврдени данни става въпрос за отрова със забавено действие.

Искам да попитам това вярно ли е??? Намерих го в Розали ... Сърцето ми се къса, че тези две малки душички са имали късмета и възможността да бъдат осиновени, обичани, гушкани... и един изрод им отнема това с един замах... Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните ;(
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#122 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 08:31 AM

Показване на мнениетоPunky, в 01 September 2010 - 09:43 PM, написа:

Осиновиха я, но и тя почина в самолета, на път за Холандия. По непотврдени данни става въпрос за отрова със забавено действие.

Искам да попитам това вярно ли е??? Намерих го в Розали ... Сърцето ми се къса, че тези две малки душички са имали късмета и възможността да бъдат осиновени, обичани, гушкани... и един изрод им отнема това с един замах... Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните ;(

Ужас... Дано не е вярно...
А ако е вярно, какво става там в този приют? Аз пък чух, че неотдавна пак там е имало друг случай с убито куче....? Това също ли е вярно?

#123 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 09:02 AM

Показване на мнениетоPunky, в 01 September 2010 - 11:43 PM, написа:

мдааам ... тук нещата съвсем заприличаха на някакъв долнопробен хорър ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#124 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 10:22 AM

Показване на мнениетоPunky, в 01 September 2010 - 11:43 PM, написа:

На сайта на приюта няма такава информация.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#125 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 September 2010 - 11:13 AM

За съжаление е вярно, че и сестричката е починала:( След аутопсия се оказа, че не е отрова, което от една страна е добре.
Холандското семейство, а и ние сме съсипани, но хората ще си осиновят друго от нашите кучета. Те напълно ни подкрепят в борбата да хванем убиеца на Джеси. С помощта на 4 лапи и полицията се надяваме да имаме резултати. Ще ви информираме когато имаме информация.
Благодарим на всички ви за подкрепата в този труден и тежък за нас момент. Наистина е много обезсърчаващо всичко това.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#126 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 11:47 AM

Сега разбрах как се преключи раздлезването по случая осакатеното куче Мими от Дряново!Прикачен файл  Спряха производството по случая с осакатеното куче Мима.htm (42.61K)
Брой сваляния: 244

#127 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2010 - 12:11 PM

Ще направим всичко, което зависи от нас, това да не се случва и с тази история. Промяната в Наказателният кодекс е нужна не само заради изродщини като тази с Джеси и с Мима, а и заради хилядите други, кото се случват из България всекидневно и за които дори не разбираме. И сега при нас в приютът имаме оскатени, заливани с киселина, с извадени очи, и нарязани уши кучета. Това е вече всекидневие. Всекидневен УЖАС. Не бива да позволяваме такива неща да са нещо нормално. Мисленето на обществото ни трябва да се промени.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#128 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 12:24 PM

Показване на мнениетоljubov, в 02 September 2010 - 09:52 AM, написа:

Сега разбрах как се преключи раздлезването по случая осакатеното куче Мими от Дряново!Прикачен файл Спряха производството по случая с осакатеното куче Мима.htm

Това го разбрахме, още преди да затворят темата за Мими. Капани, друг път....

С.Петров, след като се е установило, че не е отрова, от какво тогава е починало кученцето?

#129 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 12:43 PM

Какво значи някой влязал и убил горкото животинче? Това е вътрешен ваш човек от приюта който има и достъп до информацията и осуетява осиновяването на кученцата ...
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#130 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2010 - 01:15 PM

Според тамошните лекари кутрето е починало от шок и дехидратация.

YORK ANASTASIA, обвиненията Ви са безпочвени и обидни. Както ние от АРС, така и персоналът на приюта са хора, които обичат и милеят за кучетата по улиците. Не може да се обвинява, човек, който след работата си в приюта взима у тях 5 непрогледнали кутрета да ги храни през 3 часа. Или пък човек, който въпреки, че смяната му е свършила остава да дежури цяла нощ да не би да се появи убиеца отново. Екипът ни е страхотен и всеотдаен и нямаме и капчица съмнения към него.
User's Signature

Махатма Ганди

#131 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 03:13 PM

Колко време е било без вода, че да се дехидратира? Или повръщало ли е? Не сте ли дали успокоителни за да пътува без паника и стрес?
Сърдите се, но и аз си мисля, че е вътрешен човек... Няма как да знаеш, кое точно кученце, къде се намира и тн. и да посегнеш именно на него.
Бях Ви попитала имало ли е скоро подобен случай, пак с убйство на куче при вас. Не нападаме никого лично, колкото и трудно да Ви е да го приемете, но ако имате проблем, трябва да вземете сериозни мерки. Това, което видях е - да това е добра идея, но... и това е добра идея, но...
Тук ви предложиха няколко пъти безплатна (и различна) помощ, но...

#132 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 03:25 PM

Показване на мнениетоYORK ANASTASIA, в 02 September 2010 - 12:48 PM, написа:

Какво значи някой влязал и убил горкото животинче? Това е вътрешен ваш човек от приюта който има и достъп до информацията и осуетява осиновяването на кученцата ...

И аз така мисля. Разследвайте си хората.. Няма логика някой друг да бие път до приюта и да избере точно кучето, което на другия ден заминава. Щеше да изколи или насипе отрова на всички кучета. Иначе е хубаво, че си имате доверие и той човека(убиеца) си го знае. Има да го издирвате.. :r_181:

#133 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2010 - 03:29 PM

Хора стига с тези глупости!

Отворете сайта на АРС и вижте, кои са хората от екипа, всички тук ги познавате, или поне тези, които пишат в Без дом, и то не ги познават от вчера.

Danyto, каква вина може да има АРС, че кучето е било дехидратирано? От тук до Холандия с кола не е 5 минути път.
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 03:46 PM

Ако можеше от сайта и по снимките да се разбере за хората, то в света нямаше да има престъпност. Може и да не е от персонала, а доброволците? Имате нали?
Знам къде е Холандия, но знам, че куче не умира за един ден от непиене на вода....Освен ако хората на които сте го дали са малоумни и са го държали 2-3 дни без вода...
Не ми отговорихте за предишния случай ....
Вижте, не съм Ви враг и не мисля нищо лошо за Вас, за АРС и тн, дори наскоро си мислех да се обърна към вас за помощ и ме заляха с много кофти информация за вас. - Филариоза, кучетата ви се били избивали помежду си и всеки ден имало такива инциденти, това кученце не било първото убито (за назидание, отмъщение или не знам какво), но бяха 5 човека кучкари и никой нищо хубаво не каза... Вече има един "лагер на смъртта" и не можем от години да се преборим с него.
И не ми обяснявайте, че са слухове и инсинуации, без причина никой не може да ви опетни...Нали?!

#135 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2010 - 03:54 PM

Горко ни на всички.
Това българинът е много обременено същество.
Никой никого не можел да опетни без причина?! Хайде, бе! Danyto, трябва да знаеш, че вече има цяло движение за опетняване на АРС, просто защото те проявиха смелост и инициативност, каквато никоя друга НПО в България до момента не е проявила, защото за отрицателно време направиха чудеса, превърнаха се във фактор и разместиха застояли пластове.
Отиди веднъж в Богров като доброволец, само веднъж, след това слушай кой какво казал.

#136 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 05:14 PM

Сигурна бях, че веднага ще ме изкарате злата баба Яга, обаче не виждам с какво например АРС са настъпали обикновените баби кучкарки от парка..... Всеки казва каквото е чул, ана мен (а както виждам и не само) ми направи впечатление, че е посегнато на конкретно кученце, а после и сестричката му....не знам...мътно ми е. Просто споделих мнение. И наистина не чувам нищо добро за приюта в Богров. Лошо впечатление ми направи и веднага дошлата реплика, хайде да съберем сега пари за..., а им се предложи безвъзмездна помощ. Сигурна съм, че обичат животните и им пожелавам никога повече да не им се случват такива неща, но тр да вземат мерки не само пари. Нали?

#137 Потребителят е офлайн   Ирка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 05:53 PM

Данито, Вие лично колко пъти сте били в приюта в Богров? Дали се връзвате на злобните приказки на "баби кучкарки", си е Ваша работа, но изявленията Ви като участник във форум по моему трябва да бъдат малко по-отговорни. За всеки човек и всяка организация, които се опитват наистина да правят нещо, веднага се намира кой да ги плюе - къде от неуважение към целта на дейността им, къде от ревност, че някой върши нещо и отнема насладата от многото приказки и клатене на крака, къде от чиста злоба. И да, нека разследват и всички, свързани с приюта, за да стане ясно веднъж завинаги, че тези всеотдайни хора нямат никаква връзка с подобни изродщини. А ако този нечовешки изрод се е писал доброволец, за да слухти и да замисля гадния си план, ще ме прощавате, но АРС да не е ФБР, а приютът - обект, от който зависи националната сигурност? Гаднярите могат да бъдат навсякъде, но мислете, преди да огорчавате хората, които дават цялото си време, душа и сили за кучетата, озовали се там по вина на други. Що се отнася до заяждането защо не са се възползвали от предложената им безплатна помощ, а искали пари - прощавайте, но не допускате ли, че те най-добре знаят от каква помощ имат нужда? Никой никого с нищо не задължава и не Ви краде парите насила - който иска, може и има доверие на АРС, ще го направи, който не - не. Естествено, други ще предложат друг вид помощ. Но никой не следва да се обижда, ако помощта му бъде сметната за не най-удачната или навременна за конкретните обстоятелства. Освен това Вие откъде знаете коя помощ точно са приели и дали в момента не работят именно с хората, предложили им подкрепа?
Потресена съм колко много теми тук се превръщат в ябълки на раздора и как дори най-пламенните защитници на кучетата не успяват да се обединят около една кауза. А си мечтаем цялото общество да се надигне, като в онази история за Испания от началото на темата...

#138 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 06:50 PM

Az ne obvinjavam nikoj izkazah mnenieto si ... to brat brata ubiva a vie za doverie mi govorite ... njama znacenie tezko na potarpevsite !!!
A i za dehidratacijata pak ste smesni ... do Holandija umrjalo ot tova ... moja r-k otglezda yorksiri i do Amerika i do Filipinite sa letjali 3 mesecni bebeta s prestoj po 2-3 dena i slava bogu zivi i zdravi sa pristigali v novite si domove !
Ne vseki kojto cete tuk e otvcera !
Zelaja Vi uspeh i dano vsicko loso ostane samo v arhivite !!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#139 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 07:09 PM

Ирка, може и да сте права, може и да не сте. Аз не съм си формирала мнението само от "бабите кучкарки", и имам право да го изкажа, просто ме изуми как всички гракнаха в един глас да не се обаждам там..... Просто отвсякъде ни заливат с "куче-касичка". Каквото и лошо да се случи, винаги следва - дайте да дадем....
Желая им успех, защото от техния успех зависи живота на кучетата.

#140 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2010 - 07:59 PM

Никак не обичам да се включвам в теми, които са се отклонили от първоначалната си идея и са се превърнали в поредния никому ненужен диспут. Но все пак ще изкажа мнение, защото има хора (мои приятели, с гордост мога да кажа) които по никакъв начин не заслужават подобни обвинения!

Напълно нормално е в подобен случай да се появят съмнения, че извършителя е вътрешен човек. Нека обаче изясним какво означава "вътрешен човек"...
Относно работещите в Богров, аз лично нямам никакви съмнение, както и всеки който ги познава достатъчно добре! Ако все пак някой иска да изкаже съмненията си, моля, нека го прави достатъчно аргументирано, защото "проверете си хората" някак не звучи сериозно... Хората са проверени - нормално е да бъде така. "Вътрешен човек" е възможно да бъде просто някой, бегло запознат с обстановката в Богров. Всеки който е идвал като доброволец, може да си набави нужната информация за по-малко от час!

По въпроса защо точно това кученце... ужаяващо съвпадение бих казал, т.к. за осиновяването му знаеха по-малко от 5 (пет!) човека.

За сестричето и причините за смъртта му - това е заключението на холандските лекари, които са му правили аутопсия там. Беше попитано от какво е починало и беше дадена информацията с която се разполага в момента.

За помощта която много хора безрезервно предложиха и за което искрено им Благодарим, мога да кажа следното: Всеки, който е предложил помощта си по един или друг повод е бил изслушан. Всеки, който е имал желание и възможност е помогнал, без значение дали финансово, с труда си или по друг начин. За никого не е тайна, че приюта в Богров се издържа изключително и само от дарения и смея да кажа че това не е никак лесна задача. Никой не е задължен да изпраща пари или да прави нещо против волята си. Помага всеки който има желание, според възможностите си и по начин, който сам е преценил.

Не искам да нападам или да оправдавам когото и да било! Просто ми е тъжно всеки ден да ставам свидетел на чудния ни манталитет... не зная дали има друго племе по света, което да успява така добре да се разединява при всеки удобен случай. Не зная дали има друг народ, който така професионално, всеки път успява да намери виновник за собствените си грешки... който е способен да опетни всеки, без дори да го познава, просто защото не му е симпатичен...

П.П. За да не последват излишни въпроси и чудения, ще уточня за тези които не знаят, че от този профил пишем двама човека - аз и приятелката ми.

поздрави,
С.Петров
User's Signature

Махатма Ганди

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема